Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Beyazdan siyaha bayrak devri!
PİPPA BACCA'NIN YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR...

Pippa Bacca’nın ölümü ile sonuçlanan, korkunç tecavüz olayı ile yarım kalan barış yolculuğunu bir Türk kadın devam ettiriyor. Yönetmen Bingöl Elmas, İtalyan sanatçı Gisepina Pasqalino yani Pippa Bacca’nın barış için “beyaz gelinlik”le 31 Mart'ta başlattığı yolculuğunun Türkiye ayağını “siyah gelinlik”le tamamladı.


Bu anlamlı yolculuğu devralmaya Bacca'nın tecavüz edilip öldürülmesiyle karar veren yönetmen Bingöl Elmas, siyah gelinlikle Gebze, Ballıkayalar'dan çıktığı yolcuğunu tamamladı. Elmas “Güvenimi sarsan şeyler yaşamadığım için mutluyum” dedi.


“BARIŞ YOLCULUĞU”NDA ZORUNLU EKİP?!
Elmas, yolculuğa 31 Mart'ta başladığını ve otostop yaparak yoluna devam ettiğini belirtirken ardında bir ekibin kendisini izlediğini söylemeyi de ihmal etmedi. Ekibin varlığını ilk anda otostop yaptığı kişilere “yolculuğu etkilemesin” kaygısıyla söylemediğinin de altını çizen Elmas, arzu ettiğine ulaşıp ulaşamadığı sorusuna şöyle cevap veriyor:

“Her şeyden önce bir yandan korkuyor, diğer yandan da toplumun misafirperverliğine güveniyordum. Bu güvenimi sarsacak şeyler yaşamadığım için mutluyum. Mutlu dönüyorum. Ama tabii ki bu memlekette kadın olmanın dertleri var. Bunu da hiçbir şekilde göz ardı edemeyiz.  Korktuğum tüm anlar bir gerçek olarak yanı başımda duruyor. Etrafı savaşlarla çevrili bir ülkede yaşayan biri olarak barış hepimiz için gerekli, aynı şekilde insanlara güvenmek de öyle... Bacca'nın bu iki mesajı beni yola çıkardı. Gebze'den başlayan yolculuk; Ankara, Nevşehir, Niğde, Adana, Avanos ve son olarak Antakya'da devam etti.”

“SEKS İŞÇİSİ SANAN DA OLDU, DELİ OLDUĞUMU DÜŞÜNEN DE...”
Elmas bu yolculuğun tümünü kamerasına sakladı ve yol boyu insanların kendisine nasıl tepkiler verdiğini şöyle anlattı:
“Yadırganıyorsunuz. Önce ne olduğunu anlamıyorlar. Bir kısmı yolda çalışan kadın, seks işçisi sanıyor, diğeri deli olduğumu düşünüyor... 92 yaşındaki teyze, biz oradan geçerken telefon edecek kimsesi olmadığı için bizi evine çağırıyor. Sohbet ediyoruz. Pazarcılar evlerine dönmek üzereyken kamyonlarına alıyor, memleket gündemini konuşuyoruz. Kendi hikayelerini anlatıyorlar. Bir kamyon şoförü beni kamyonuna almasının sorun olduğunu düşünüp evine eşiyle tanışmaya çağırıyor. Yol kenarında havuç toplayan mevsimlik işçilerle sohbet ediyoruz. Seks işçisi sananlar çeşitli tekliflerle geliyorlar. Ama çok ölçüsüz olduklarını söyleyemem. İletişim kurarak asıl meseleyi anlatıyorsunuz.”

“HERKES BİZİM GİBİ İYİ ÇIKMAZ!”
Bacca'yı, karşılaştığı çoğu insanın duyduğunu söyleyen Elmas: “Bacca'ya üzülüyorlar. Bana da iki farklı uyarı geliyor. Ya ‘Bizler Bacca'yı öldürenler gibi değiliz’ ya da ‘Herkese güvenme, herkes bizim gibi iyi çıkmaz’ şeklinde oluyor” dedi.

Anlaşılan “insana güven” ve “barış” için başlanan yol yine de tam anlamı ile tamamlanamadı. Tüm iyi niyetine rağmen Bingöl Elmas’ın tek başına tamamlamaya cesaret edemediği ve ancak yanında bir ekiple bitirdiği bu koskoca mesafe aslında bir arpa boyu yol alamadığımızın en belirgin göstegesi değil mi?

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.