Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EYLÜL 2019
SEVGİYE VE YAŞAMA

SEVGİYE VE YAŞAMA

Sevginin ne olup ne olmadığını soruyoruz kendimize... İlişki kurmanın ya da kuramamanın ne olup ne olmadığını... Değerlerimiz ve değersizleştirdiklerimiz... Hakikatimiz ve etrafında döndüklerimiz...


Balık dolunayından terazi yeniayına doğru ilerliyoruz. Balık, bir döngünün kapanışıdır. Nelerle yüzleştik? Şubat- Mart’tan bu yana neleri fark ettik? Ne kadar çok şeyin içinden geçtik. Neyin değiştiğine, neyin değişemediğine şahit olduk? Kim bilir kaç kapı açıldı, kaçından içeri girebildik, kaçını erteledik, sonra vakit bulamadık ya da bu vakti yaratmadık; çünkü orada bir şeyle karşılaşacaktık ve henüz buna hazır hissetmiyorduk kendimizi, kaçtık.

Bir tek gerçek var: ölüm. Bir tek yol var: yaşam. Biz yaşamı anlamak için buraya geldik ve bu ölümü anlamakla mümkün! Ölüm, varoluşun en değerli kapısı! Bu yüzden fiziksel ölümü yaşayanlar çeşitli kutlamalarla uğurlanmış olsa gerek birçok farklı kültürde! Onlar bize bir şeyi hatırlatıyor. Bu dünyanın çıkış kapısı! Öyleyse bir de giriş kapısı var! Nereden girdik? Ne için?

Giriş kapısı ailedir. Aile bağları, kan bağı... Çıkış kapısı ölüm... Aile kabuğunun kırılışı ve özün açığa çıkışı... Ve sonrası: ruh... Hakikat! Buraya çağırıyor her şey bizi! Ondan bir parça olarak yeryüzüne inişimiz ve yine o parçanın kendisi olarak ona geri dönebilişimiz...

Yıllardır özlemini çektiğiniz annenize kavuşmak gibi... Bir çocuğun annesine, bir annenin çocuğuna hasretle sarılışı gibi... Tanrının sevgisi, anne sevgisine yakın olsa gerek! Anneniz sizi yaşayacaklarınızdan koruyamaz, yol onun denetiminde olabilmekten çok uzak; bununla birlikte şefkatiyle çoğu yaranın iyileşmesi ya da katlanılabilir olması mümkündür. Hayat bize öğretiyor. Hayat bize hatırlatıyor. Hayat yapamazsın demiyor, nasıl yaparsın, bunu biliyorum diyor.

Şimdi yaralarımızı bir kenara bırakıp, gerçeklerimizi gözden geçirme zamanı! "Yaralı, tepeden tırnağa herkes yaralı!" diyen Sezen (Aksu), ne kadar da haklı değil mi? "Her şeye rağmen, yaşamak güzel!" diyor Candan (Erçetin) ki bu da unutulmaması gereken! Güneş’in ışığının içe döndüğü zaman Güneş’in teraziye geçmesiyle başlar. Hoş geldiniz! Burası ilerlediğimiz!

Huzur içinde olun, içimiz aydınlandıkça başlayacak yeni zamanın tohumları atılmaya... Önümüzde güzel zamanlar var ve güzellik, olduğunu sandığımızdan çok kez, çok daha fazlası... Ölmekten değil, yaşayamamaktan korkmalı insan! Öyleyse yaşama diyelim mi? Diyelim! Yaşama!

1 Eylül Pazar
Merkür- Uranüs üçgeni (17:10) Bu konuya nasıl yaklaşsaydım bu benim için milat olurdu?
Venüs- Satürn üçgeni (21:48) Hangi değerlere değer katan emektir?

2 Eylül Pazartesi
Güneş- Mars kavuşumu (13:42) Neye meydan okumak içimdeki gücü hatırlamak olurdu?
Venüs- Jüpiter karesi (19:26) Hangi detaylarda ısrarcı olmam bir sürü güzel şeyin tadını çıkarma şansını elimden alıyor?

3 Eylül Salı
Merkür- Mars kavuşumu (18:39) Tüm meydan okumaları bundan çok daha iyisini yapabileceğimi hatırlatmaya çalışan evrensel güçler olarak yorumlamak ne değiştirirdi?

4 Eylül Çarşamba
Güneş- Merkür kavuşumu (04:39) İnsanın kendini ifade etmesini kolaylaştıran hangi kalabalığı kenara itebilmiş olması olurdu?

Venüs- Neptün karşıtlığı (14:25) Nerede kendi değerimi ve beni mutlu eden şeyleri es geçiyorum?

5 Eylül PerşembeMerkür- Satürn üçgeni (15:37) Neyin benim için ciddiyetini anlama zamanı?

6 Eylül Cuma
İlkdördün 13⁰ Yay 15’ (06:10) İnancım bana nasıl bir motivasyon sağlıyor? Bu beni aşağı çekiyorsa buna devam etmeme sebep olan nedir?

Merkür- Jüpiter karesi (10:11) Bazen öyle olduğuna inanmaktan çok daha iyi sonuçlar verir daha farklı nasıl olabileceğine dair olasılıklara göz atmak!

7 Eylül Cumartesi
Güneş- Satürn üçgeni (00:55) İnsanın ışığı onun olgunlaşmış ve neşesini kaybetmemiş ruhudur.

Venüs- Plüton üçgeni (06:45) İnsan sahip olduklarının değerini kaybetmeden de anlayabilir. Öncelikler zaman içinde değişebilir; bu hiçbir şeyi değersizleştirmeyecektir.

Merkür- Neptün karşıtlığı (10:18) Olduğunu sandıklarımız, olanı görmeye hazır olana kadar varlığını sürdürür. Sonrasında kurulan hayaller gökkuşağının başladığı yerdeki bir küp altındır.

8 Eylül Pazar
Güneş- Jüpiter karesi (18:26) Kendini fazla abartmamalı insan! Ne kadar fazlası olduğuna inanırsak o kadar fazlasıyla uğraşmamız gerekir. Bazen büyümek için küçülmek önceliktir.

9 Eylül Pazartesi
Merkür- Plüton üçgeni (06:08) Kimsenin bakmak istemediği yöne bakmak, herkesin sona sakladığından başlayıp döngüyü yeniden başlatmaktır.
Mars- Satürn üçgeni (07:13) Bir kendi zaferine taşıyan iradesidir.

10 Eylül Salı
Güneş- Neptün karşıtlığı (10:23) Kendini bulamayan kişi herkese kendine ulaşmak için sarılır. Kendini bulduğunda bu sarılmalar karşılıksız kalmayacaktır.

12 Eylül Perşembe
Mars- Jüpiter karesi (12:05) Savaşı kaybedenler, hep kazanacağından emin olanlardır.

13 Eylül Cuma
Merkür- Venüs kavuşumu (18:10) İletişim zarafet gerektirir. Dinlemeyi bilmeyenleri mesaj alması da söz konusu mesajlarını iletmesi de mümkün değildir. İletişim önce uyumlanmayı gerektirir. Dinlemek bunun içindir.

Güneş- Plüton üçgeni (22:42) Güç nasıl hiç hata yapmadığın değil, yaptığın hataların seni nasıl ustalaştırdığıdır. İnsan hata yapma riskini göze aldıkça öğrenir. Bu yılanın deri değiştirmesidir. Sonsuzluk böylelikle bedenlenir.

14 Eylül Cumartesi
Dolunay 21⁰ Balık 05’ (07:32)
6.- 12. Ev
Sahnedeki Planetler: Mars, Jüpiter, Uranüs*, Neptün, Plüton
Dolunay Yöneticisi: Jüpiter Yayda 3. Evde
Yönetici Açıları: Mars, Neptün, KAD- GAD*
Sentez burcu: Başak
Gölge Burcu: Aslan
Yükselen: Başak

Hakkın olanı almak için ne yaptın? Sadakati nasıl tanımladın? Etrafında olan bitenin ne kadar farkındaydın? Hangi yazgıya meydan okudun? Hangi sırra kulak verdin? Neyin canını çok yakmış olmasına rağmen yolculuğunu devam etmekten vazgeçmedin?

Ne zaman öğretilenin değil kalbindekinin peşinden gidebildin? Her şeyi sen bildiğin için değil! Her şeye kulak verip içinde kendini bulduğun için! Kendine giden yoldaysan bunu ayaklarının kendiliğinden oraya gitmesinden anlayabilirsin. Her adım sana kendini iyileşiyor hissettirecektir.

Mars- Neptün karşıtlığı (08:25) Kendisine ait bir zafer arzusu olmayanın savaşı havanda su dövmektir. Kimsenin kahramanı olmaya çalışmayın, bu kimseye yapılmış iyilik değil, onun da kendi ruhunuzu da katletmektir.

Merkür Terazide (10:14) Adalet, kalbine ağır gelenin farkında olmaktır.
Venüs Terazide (16:42) Vicdanın olmadığı yerde sevgiden, eşitliğin olmadığı yerde şefkatten bahsetmek mümkün değildir. Acımayın, sevin!     

18 Eylül Çarşamba
Satürn İleri Hareket (11:46) Neyin sorumluluğunu almaktan kaçarak gerçek sorunun etrafında dönüp geçici çözümler bulmayı seçtiniz? Neyle yüzleştiğinizde uzun zamandır kaçtığınız bir şeyi kalıcı olarak çözüme ulaştırma şansı kazanırdınız?

19 Eylül Perşembe
Mars- Plüton üçgeni (18:53) Sana yenmeyi ya da yenilmeyi değil bir şeyi yenerken bir şeye yenildiğini, bir şeye yenilirken bir şeyi yendiğini hatırlatmak istiyorum! "Hayallerim de değişebilir, gerçeklerim de..."

21 Eylül Cumartesi
Jüpiter- Neptün karesi (19:43) Çok olan her şey sınavını ardında gizliyordur. Yeteri kadar olduğunda ve varlığını koruduğunda kapı açılmaya başlıyordur.

22 Eylül Pazar Son dördün 28⁰ İkizler 48’ (05:40) Tarafsız bir gözlemci olmayı öğrenmediğin müddetçe seçtiğin taraf ne için yola çıktığını unutacağın bir savaş olacaktır. Hiçbir yol, gitmek istediğin yere gidebileceğin tek yol değildir ve dünyadaki insan sayısı kadar farklı yol, bir tek yolculuğun inşasını mümkün kılan tuğlalardan başkası değildir. Bu zenginliği görmezden gelme, alacağını al ve devam et sadece!

Merkür- Satürn karesi (19:18) Ne konuda abartıya kaçarsan sistem sana dengenin ne olduğunu hatırlatır. O köprüden geçmenin tek yolu bunun ne olduğunu anlamaktır.

23 Eylül Pazartesi
Güneş Terazide (10:50) İnsanın güzelliği onun aklı ve bilgeliğinde saklıdır. Nezaket ve zarafet insanı insan yapan şeyin temelidir. Vicdan, insanın üzerine sinebilecek en güzel kokudur.

25 Eylül Çarşamba
Merkür- Jüpiter sekstili (00:00) Daha geniş bir bakış açısı, çıkış noktamızı hatırladığımız müddetçe bizi zenginleştirecektir. Değilse sürüklenirken bulmak kendimizi, işten bile değildir.

Venüs- Satürn karesi (22:19) Sevginin sınavı zamandır. Zaman eksik bıraktığımız her şeyi önümüze getirir. Ya burada tamamlanır ya daha da eksik kalırız.

27 Eylül CumaMerkür- Plüton karesi (02:51) Bildiklerini yolları açmak için de kapamak için de kullanabilirsin. Sadece unutma, kapadığın yollar, kapanacak yollarındı; açtığın yollar, açılacak yolların!    

28 Eylül Cumartesi
Yeniay 5⁰ Terazi 20’ (21:26)
5. Ev
Sahnedeki Planetler: Jüpiter*, Uranüs*, Kiron*
Yeniay Yöneticisi: Venüs Terazide 5.→6. Ev
Yönetici Açıları: Merkür, Jüpiter, Satürn, Neptün*,Plüton, KAD- GAD
Sentez burcu: Terazi
Gölge burcu: Aslan- Akrep
Yükselen: İkizler

Kiminle barışmaya gönüllüysen bugün, bu barış kendine bir adım atış! Kiminle savaşın varsa bugün, bu kendinden kaçış! Kim mutlu olsun diye yapıyorsan bu yaptığını, mutluluğu ödünç, ödemezse, ödemek zorunda kalacaksın ve kendinsin borçlandığın!

Herkes kendi mutluluğu için bir şeyler yapabilecek güce sahip! Kimsenin gücünün üstüne gölge olma! O güç, alacağı ışıktan beslenir. O ışık, yaşamın kendisidir. Koruma, korunma! Kendine ve sevdiğine güven yalnızca!

Kendisi için bir şey yapamayan, birileri için yapmaya çalıştıklarında, bu ödevden kaçıyordur. Bu kurtuluş değil, tutsaklık! Çık dışına! Dışarıdan bak! Senin kendin için yapabileceklerin varken neden birileri seni, senin için bunu yapmaya alıştırsın?

Nezaket, terazinin tartıları eşit olmadığı müddetçe yüzleşecek olduğunun habercisidir. Eşit olmayı deneyimleyemeyen, sadece kendini abartmaktadır. Barış ve kalbine kulak ver, yol açılacaktır.

29 Eylül Pazar
Venüs- Jüpiter sekstili (02:40) Sevmeye yeni bir soluk getir! Öyle ki kanatların sevginin hafifliğiyle dolsun! Kuralların ayakta tuttuğu, muhtemel sonu ertelediklerimizdir. Kuralların, kalbinin arzusundan ibaret olup korkularını kenara itip gerçeğini hatırladığında, sadece yaşarsın, dolu dolu ve sonsuz... Sonsuzluk, kalbin sırrıdır. Öğrenme, hatırla, sen onunla indin dünyaya...

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.