Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ 2017
BENJAMİN BUTTON OLUYORUZ

BENJAMİN BUTTON OLUYORUZ

Oğlak dolunayından aslan yeni ayına doğru yürüdüğümüz bir ay içinden geçiyoruz. Alınacak alınıyor, verilecek veriliyor, karma tamamlanıyor ve darmanın önü açılıyor. "yeni bir doğum" ilerlemekte olduğumuz enerji ve "erken doğum" olabilir. Süreci çok iyi yönetmeli!






7 Temmuz itibariyle Merkür yengeçteki içsel ve hassas yolculuğunu tamamlayarak aslanın renkli doğasına geçiş yapıyor. Pozitif etkisi oyuncu bir ifade olurken gölgesi egosantrik tutumlar olabilir. 23 Temmuz’da Güneş yengeçten aslan burcuna geçiş yapana kadar yine iç dünyamıza dair sırların peşinde olacağız. Bu kez biraz daha "Ben buradayım" diyerek. 27 Temmuz Merkür başağa geçiyor ve üzerimize bir "akıl küpü" haller çöküyor. Kusur bulmayın, çözüm yaratın! "gelişim"e değer verin. Uzun süredir masaya yatırıp yoğunlaşmak istediğiniz konular varsa tam zamanı! Yazılıp yazılıp kenara atılanların, "bir müsait zaman"da derlenip toparlanmak üzere ertelenip duranların üzerine mercek tutmanın tam zamanı; zira Merkür hem yöneticisi olduğu hem yüceldiği başak burcunda!







Venüs 6 Temmuz itibariyle yöneticisi olduğu boğadaki huzur ve güven temalı yolculuğunu tamamlayarak ikizlerin meraklı ve sırların peşinde koşan doğasına geçiş yapıyor. İlişkilerimizde özel işaretlerle buluşabilir, kendimizi dedikoduya kaptırmış dilimize düşeni didik didik ederken bulabiliriz. Daha çok dinleyin ve kalbinizle konuşun. Maharet çok konuşmak değil "öz" konuşmaktır.



23 Temmuz itibariyle Güneş yengeçteki sezgisel yolculuğunu tamamlayarak yöneticisi olduğu aslanın yaratıcı doğasıyla buluşuyor. İçinizdeki çocukla buluşma zamanı, indirin onu kaldırdığınız yerden! Yeter ki abartıp taşkınlığa vardırmayın! Onun saf ışığı altında olmaktan da geri durmayın! Canlılık zamanı! Yaşama sarılın! O bunu hak ediyor! (aslan merceği altında bunun ifadesi: "Ben bunu hak ediyorum!")



Mars üçlü yöneticisi olduğu yengeçteki daha içsel kavramların açığa çıktığı yolculuğunu tamamlayarak aslanın dış dünyaya açılacağı tutkulu doğasına geçiş yapıyor. Cinsel güdüler romantik bir arayıştan kendini ifade etme arzusu taşıdığı coşkulu bir yapıya bürünüyor. ‘’ne yaparsan yap aşk ile yap’’ dönemi! Yeter ki bu "güç savaşı" halini almasın! Kişisel algılamayın; zira herkes kendini yaşamakla meşgul olacak gibi gözüküyor.



Jüpiter’in geçtiğimiz yıl sonu (ekim) Pluto ile başlayan çatışması sürüyor. Eylül ayına kadar devam edecek olan bu etki "bitişler- tamamlanışlar- köklü değişiklikler" başlıklarıyla yaşamımızda gündemler oluşturuyor. Geçtiğimiz ay bu temalarda sıkışan enerji bu ay biraz daha rahatlıyor ve çıkış yolları bulabilmemiz adına bize fırsatlar tanıyor. Nisan sonu başlayan Neptün açısı 20 Temmuz’a kadar etkisini sürdürüyor olacak. Mistik yolculuklar varlığını sürdürüyor. Yeter ki siz yukarıda gezinirken aşağıda işler birbirine girmesin!




"karmanın efendisi" Satürn’ün Uranüs ile uyumu ay ortasına kadar devam ediyor olacak. "değişim"in sorumluluğunu almak gerek! Ay düğümü ile büyük ateş uyumu oluşuyor, enerjiyi bilinçli ve disiplinli kullanabilmenin önemi doğuyor. Bir yol seçin ve o yol sizi "tutku"nuza götürsün. Aşk, zamansızlığın kapısını açan ışıktır. Onu görün. Nisan sonu itibariyle başlayan Satürn gerilemesi bizi biraz daha kendi halimize bırakmış olsa da Ağustos ayında ileri harekete geçmesiyle ertelediklerimiz ve görmezden geldiklerimiz bizi köşeye sıkıştıracaktır. Şimdiden bir yerden başlamak, gerekli hazırlığı yapmak lazım! Büyük düşünün! Bunun detayların ve bütünlüğün önemini göz ardı etmek anlamına gelmediğini bilerek... Başarı, tesadüf değildir ve sistem işidir.

Oğlak Dolunayı (9 Temmuz/06:06) (17 derece)
Dolunay esnasında aslan yükseliyor, "kendimizi ifade, kalbimizi açmak, şimdinin gücü, çocuk" başlıkları önem kazanıyor. Güneş on ikinci evde Mars’a doğru ilerlerken bizi içsel bir savaşa sürüklüyor ve Mars’ın üzerinde Satürn’ün baskısı bulunuyor. "Savaş! Kendini ifade etmek, seni ifade edeni bulmak, ona gitmek için savaş! Ne ile savaştığın, neyi kazanacağını; nasıl savaştığın, bunu nasıl kutlayacağını anlatır. Bunları bilerek savaş!"

Ay oğlakta ve Pluto’ya doğru yürüyor, güçlü bir buluşma söz konusu! Bu dolunay büyük değişimlere gebe! Bu değişim kolay olacak denmiyor; bununla birlikte geriye dönüp baktığınızda öncesine dair her şey epey uzak görünüyor olacak. Büyük bir sıçrayıştan bahsediyoruz. Hazır mıyız? Derin derin nefesler alın… Yol daim ışıktır, bunun farkına varın ve yolda olun yeter!

Düzenleyici Satürn’ün Uranüs ve Ay Düğümü ile yaptığı açı kalıbı, yaşamlarımızda önemli bir temizlik yapılacağından söz ediyor. Yoğun bir enerji ve bizim onu nasıl yönlendirdiğimiz önemli! Beklenmedik buluşmalar, helalleşmelerden bahsetmek mümkün olabilir. Cesur olun; bununla birlikte aptal olmayın! Bir şeyler yapın; bununla birlikte işler umduğunuz gibi gitmediğinde sakin olun ve daha farklı neler olabileceğinin farkına varın. Bir yerinden yakalayın, belki de o sizin kanadınızdır.

Merkür yükselenle kavuşum halinde birinci evde bulunuyor, önemli mesajlar var, kendinizi Pegasus’un sırtında bulabilirsiniz. Fırsatlar çıkacaktır karşınıza; bununla birlikte her fırsatmış gibi görünen gerçekten fırsat olmayabilir. Yolunuzu ve bu yolun sizin için anlamını hatırlayın! Sizi güldürmek için geldiğini sandığınız palyaço aslında bir katil olabilir! Zaman balıklama atlama değil bilinçli, programlı olma zamanı! Dikkat!

Aslan Yeni Ayı (23 Temmuz/12:45) (O derece)
Yeni Ay esnasında terazi yükseliyor, "sevgi, yansıma, ilişki, ortaklık, evlilik, beğeni, seçmek, vicdan, adalet, tartmak" başlıkları önem kazanıyor. Düzenleyici Venüs dokuzuncu evden on ikinci evde yükselene yaklaşan Jüpiter ile uyumlu açı yapıyor. Akılcı davranırsak kalıcı çözümler bulabiliriz. Şans noktası birinci evde ve yükselen ile kavuşum, bu bize kısmet ve kazanç kapılarını aralar. Basit düşünme ve iyi bir gözlemle parlak fikirlerin kaymağını yiyebiliriz. Uzlaşma zamanı!

Ay ve Güneş onuncu evde buluşuyor ve toplumsal konular, toplumda önemli kişiler, önemli noktaya gelişler, askeri gelişmeler gündemi meşgul ediyor olacak. İş- kariyer döngülerinde önemli kararlardan, bizi bu kararlara taşıyacak süreçlerden bahsetmek mümkündür. Yeni ay sıfır derecede gerçekleşiyor ve bu oturmamış bir enerji anlamına gelir, hızlı kararlar vermemekte, sağduyumuzu koruyarak adımlar atmakta fayda var.

Uranüs yedinci evden Ay- Güneş buluşmasıyla çatışıyor, sürpriz bir araya gelişler, beklenmedik kararlar söz konusu olabilir. Dünya liderlerinin beklenmedik ittifaklarından bahsedebiliriz. Özgürlük teması ön planda! Özüne yakın olan kazanır. Altıncı evdeki gerileyen Kiron uyumlu bir açı ile kendini gösteriyor. Emek verdiğimiz şeyi ruha açılan kapı olarak görmemiz ve bir şekilde ilerleyebilmemiz esas! Gelişimimiz, varacağımızı umduğumuz yerden değerli olacak. Her şey çok yavaş ilerliyor gibi gözükse de bir anda tüm dengelerin değişebileceği göz ardı edilmemeli!

Ağustos ayında görüşmek üzere…

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.