Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAZİRAN 2016
KOŞULLARA AYAK UYDURMA ZAMANI!

KOŞULLARA AYAK UYDURMA ZAMANI!

Haziran, değişken koşullara teslim olduğumuz, ne zaman nereden ne çıkacağını pek kestiremediğimiz bir ay! Bunda ay boyunca sürekli karşımıza çıkan Değişken burçlardaki Büyük Karenin (Kozmik Kare) etkisi büyük. Değişen koşullara uyum sağlamak adına, kendimizi değişimin ve dönüşümün kollarına bırakacağız. Artık işimize yaramayan eski yöntemleri bir kenara bırakıp, yeni'lenme enerjisiyle atılımlar yapmak zamanı!


02 Haziran: Yanılgılar! (Güneş (İkizler) - Neptün (Balık) Karesi)
Objektifliğimizi kaybetme, yanılgılara düşme potansiyelimiz yüksek. Herhangi bir konuda karar vermezden evvel durumu bütün yönleri ile ve tarafsızca ele almamız gerekiyor. Enerjimiz de düşük olabileceğinden kendimizi fiziksel olarak aşırı zorlayacak etkinliklerden uzak durmakta yarar var.

03 Haziran: İlişkilerde Karmaşa ve Moral Bozuklukları! (Venüs (İkizler) - Neptün (Balık) Karesi, Güneş (İkizler) - Satürn (Yay) Karşıtlığı)

Venüs İkizler'deyken ilişkiler, para ve değer duygusu ile ilgili konulara akılcı ve  tarafsız yaklaşır, meseleler üzerinde düşünüp çözümlemek ihtiyacında oluruz. Ancak bugün olduğu gibi, Neptün ile zorlayıcı açı içinde olduğunda işler karışır. Derdimizi tam anlamıyla anlatamadığımızı, anlaşılamadığımızı hatta karşımızdakini anlayamadığımızı düşünebiliriz. Her şey flulaşır, belirsizleşir. Hassas ve karışık durumlar yaşanabilir. İlişkiler ya da finansal konularda skandal niteliği taşıyabilecek haberlerle sarsılabiliriz.

Bu etkilerle kendimizi fiziksel anlamda da yorgun, kısıtlanmış, keyifsiz ve moralsiz hissetmemiz mümkün. Bizi gerecek kişi ve ortamlardan uzak durmakta yarar var.

04 Haziran: İlişkilerde Sınırları Çekebilmek  ve Aşırılıklar! (Venüs (İkizler)  - Satürn (Yay) Karşıtlığı, Güneş (İkizler) - Jüpiter (Başak) Karesi)
İlişkiler açısından oldukça zorlayıcı bir gündeyiz. Doğamıza uygun olmayan ve uzun zamandır yolunda gitmeyen ilişkiler çıkabilecek çatışmalar sonucunda bitebilir. Kendimizi yalnız, yorgun, dünyanın bütün yükü omuzlarımızdaymış gibi ağır, karamsar veya isteksiz hissedebiliriz. Böbrek, üreme organları ve boğaz bölgesiyle ilgili sorunlarla baş etmek durumunda kalabiliriz. Söyleyemediklerimiz yüzünden sesimiz kısılabilir.

Öte yandan, bizi hemen her konuda aşırılıklara yöneltebilecek bir başka etkiyle de uğraşmak durumundayız. Aşırı yiyip içme, müsriflik, aşırı duygular ve sınırlarımızı aşan girişimlere karşı uyanık olmakadgerekiyor. Jüpiter egoyu büyüteceğinden, gurur ve kibirle ilgili sorunlar yaşanabilir. Riskli işlere tedbirle yaklaşmak gerekiyor

05 Haziran: İKİZLER Burcunda Yeniay!
14 derece İkizler burcunda gerçekleşecek Yeniay ile gökyüzünde değişken burçlarda bir Büyük Kare oluşacak. Değişken burçlarda 11 - 17 arasındaki derecelerde önemli gezegenleri bulunanlar Büyük Karenin getireceği yenilik, adaptasyon ve değişim rüzgarını çok daha güçlü bir şekilde hissedecekler.

Venüs ve Jüpiter, Büyük Karenin iki önemli ayağını oluşturuyorlar. Her ikisi de iyicil olan bu gezegenler, zor zamanları aşmamıza yardım edecek bir konumdalar. Yeniay zamanı özellikle sevgi, ilişkiler ve para ile ilgili konularda niyet ve dileklerimizi dile getirelim.

17 Hazirana dek Güneş ve Venüs yanyana ilerleyecekler. Bu süreçte aklımız ve kalbimiz bir bütünlük içinde çalışarak bizi daha olumlu bir alana taşıyacak.  

07 Haziran: Sevgi, Huzur ve Anlayış (İkizler'de Güneş - Venüs Kavuşumu)
İletişimde sıcak yaklaşımlar, anlayış ve empati önemli konuları rahatlıkla konuşup çözmemize yardımcı olacak. Önemli görüşme ya da toplantılarımızı bugüne almak iyi bir fikir olabilir; gün çok destekleyici.

09 Haziran: Söz Düelloları ve Kaza Potansiyeli! (Merkür (Boğa) - Mars (Akrep) Karşıtlığı)
Ortak kaynaklarımız veya hayatımızda neyi tutup neyi bırakmamız, elden çıkarmamızla ilgili fikir ayrılıkları ya da tartışmalar yaşamaya açığız.  Her koşulda, uzlaşıyı engelleyici çekişmeli konularda konuşup harekete geçme cesareti veren bir etki alıyoruz. Ağzımızdan çıkan her söze özen gösterelim. Ayrıca, kaza ya da sakarlıklara karşı dikkatli olmakta yarar var.  

13 Haziran: Merkür İKİZLER Burcunda ve Neptün Balık burcunda Durağan!
İletişim ve haberleşmenin temsilcisi Merkür, 02:22 itibariyle kendi yönetiminde olan İkizler'e geçiyor. 30 Haziran'a dek iletişimin canlı ve güçlü olduğu bir sürece giriyoruz. Bu süreçte eğitim, ticaret ve yolculuklarla ilgili konular da gündemin ön sıralarında yer alacaktır. Merkür ay sonuna dek temsil ettiği konularda olumlu ya da olumsuz (gölge) yönlerini yansıtacaktır. Olumlu anlamıyla mantıklı, hızlı ve tarafsızca düşünebilme, bilgi toplama, meseleleri her yönüyle ele alma, neşeli konuşmalar yapma eğilimi gösterebiliriz. Olumsuz yönleri ise, kararsızlık, sürekli bilgi peşinde koşmak, leb demeden leblebiyi anlamaya çalışırken an'ı kaçırmak, her şeyden biraz anlayıp bilgide yüzeysel kalmak olarak özetlenebilir.

23:42'de Neptün geri gitmek üzere durağanlaşacak. Dikkatimiz uzunca bir süre içsel tatmine, spiritüel enginliklere yönelecek. Bu tam da Venüs'ün Yengeç burcuna girmeye hazırlandığı bir günde gerçekleşeceğinden, daha yumuşak ve rahatlatıcı bir enerjiyi içselleştireceğiz.

17 Haziran: Venüs YENGEÇ Burcunda!
22:38 itibariyle sevgi ve ilişkinin, sanat ve güzelliklerin temsilcisi Venüs, hassas ve duygusal Yengeç burcuna girecek. 13 Temmuz'a kadar ilişki kuruş biçimimiz duygusal, anaç ve koruyucu, kollayıcı biçimde olacaktır. Kendimizi güvende hissetmek, ait olmak, ailemiz ve sevdiklerimizle vakit geçirmek, onlarla keyifli sofralarda paylaşımlarda bulunmak bizi mutlu edecek. Evlilik veya bu yolda atılacak adımlar için uygun enerjilerin olduğu bir dönem başlıyor.

Gölge yönüyle aşırı duyarlılık, bağımlılık düzeyinde yakınlık kurma ihtiyacı, inişli çıkışlı ruh halleri görülebilir.

20 Haziran: YAY Burcunda Dolunay!
14:03'te 29 derece Yay burcunda bir Dolunay gerçekleşecek. Yeniay'da ortaya attığımız düşünce ve kararlarımızın bizi hangi noktaya taşıdığına bakıyoruz. Şimdi yaşadığımız deneyimlerden yola çıkarak hayat felsefemizi yeniden gözden geçirme ve meselelere daha geniş bir açıdan, bütünsellik içinde bakma zamanı!

Dolunay sırasında Güneş İkizler'de, Ay ise tam karşısında yer alan Yay burcunda konumlanacak. İkizler tarafsız algıyla, açık fikirli olmakla, merak edip öğrenmekle ilgili, Yay ise  kanılarla veya önyargılarla hareket eden bir burç. İkizler'in gölge yönleri çok şey bilmesine karşın bilgelik geliştirememesi, hazır cevap olmasına karşın dinlemede sorun yaşaması ve her şeyle akıl yoluyla başa çıkma eğilimi olarak sıralanabilir. Yay'ın aleyhine işleyebilecek yönleri de aşırılıklar, fanatizm, haklılık ihtiyacı, tepeden bakan tavır olarak özetlenebilir. Dolunay "yıkıcı" olarak nitelenen 29 derecede gerçekleşeceğinden her iki burcun da gölge dediğimiz yönlerinin kendini hissettirmesi mümkün. İkizler ve Yay burcunun enerjilerini dengeli bir biçimde kullanmamız çok önemli. İletişim, ulaşım, seyahat, eğitim, yabancı ülkelerle ilgili konularda aksilikler veya gerginlikler yaşanabilir.
 
Önemli görüşme, anlaşma veya toplantıları bugüne almamak iyi olur.

21 Haziran: Güneş YENGEÇ Burcunda! (YAZ SOLTİSTİ)
Dolunay'ın hemen ardından gelen Yaz Gün Dönümü muazzam bir enerjiyi açığa çıkarıyor. 01:34'te Güneş'in Yengeç burcuna girmesiyle birlikte Kuzey Yarı Kürede resmen yaz mevsimine girmiş oluyoruz. Bu, aynı zamanda astrolojik takviminin ikinci çeyreğinin başlangıcını işaret ediyor. Spritüel anlamda Yengeç Soltisti, ruhumuzun maddi dünyaya geçişini ifade eder. Kendimizi maddi ve manevi anlamda güvende hissetmek adına nelere ihtiyacımız olduğunu sorgulatır.

Soltist sırasında gökyüzünde değişken burçlarda oluşan Büyük Kare, değişen koşullara adapte olmanın kaçınılmaz olduğuna bir kez daha işaret ediyor.

23 Haziran: Büyük Düşünmek! (Merkür (İkizler) - Jüpiter (Başak) Karesi)
Bugün büyük düşünecek, büyük kararlar almak üzere bakış açımızı genişleteceğiz. Ancak, önemli kararlara yürürken, aşırı iyimserlik ve hevesle yerine getiremeyeceğimiz sözler verme ihtimalimiz yüksek. Bugün vaatlerde bulunmak için pek uygun değil. Detayları atlamamaya, dikkatsiz ve özensiz sonuçlara varmamaya çalışmakta yarar var.

Bu açıdan kısa bir süre sonra gerçekleşecek Merkür - Plüto arasındaki 150 derecelik açı, bizi daha gerçekçi bir zemine çekerek, abartılı düşüncelerin bir kısmını elimine etmeye zorlayacaktır. 

30 Haziran: Alınganlıklar ve Sübjektif Düşünceler! (Merkür YENGEÇ Burcunda!)
Düşüncelerimizin duygularımızın renklerini alacağı bir süreç başlıyor. 7 Temmuz'a dek iletişim daha kişisel ve öznel olabilir. Duygu ve düşüncelerimizi yazılı ya da sözlü olarak en içten ve etkileyici şekilde ifade edebiliriz. Duygusal ihtiyaçlarımız düşüncelerimize yansır. Sezgisel düşünebilir, karşımızdakinin aklından neler geçtiğini hissedebiliriz. Bu konumun en zorlu yönlerinden birisi de her şeyi kişisel algılayıp gereksiz alınganlıklarla hayatı hem kendimize hem de karşımızdakilere zehir etmektir.

Herkese iyi yazlar, güzel günler diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.