Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS 2016
BEKLEYİP GÖRECEĞİZ!

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ!

Mayıs ayına 5 gezegen birden geri gidişini sürdürürken giriyoruz. Merkür, Mars, Jüpiter, Satürn ve Plüto retro hareketteler. Dolayısıyla bu ay içe yönelen enerjilerin yoğunluğu ile, özel veya profesyonel hayatta derin sorgulamalar içindeyiz. Merkür ve Mars kişisel gezegenlerimizden olduğu için, geri gidişleri çok daha belirgin etkiler yaratır. İletişimde ve atılacak adımlar, alınacak kararlarda yavaşlık, derin düşünme, gecikme ya da ertelemeler yaşanabilir. Merkür Boğa burcunda geri hareketini sürdürürken, değer verdiğimiz, sahip olduğumuz, arzu ettiğimiz hatta tutkuyla istediğimiz ne varsa, onları gözden geçirmemizi sağlıyor. Buna finansal konular, gelirlerimiz, ilişkilerimiz gibi yaşamsal önemi olan konular da dahil. Merkür geri gittiği dönemlerde iç sesimiz olur ve bize "Benim için önemli ve değerli olan ne, bunun için ne bedeller ödemeliyim, aradığım rahat ve huzura sahip miyim?" türünden sorular sordurur. Bu sese kulak verirken yüreğimizin sesini de duymaya çalışırız. Beklenmedik giderler, gecikme ve ertelemeler, engel ya da karışıklıklar da geri gidişin cilveleridir aslında! Ama bütün bunların ötesinde bize elimizdeki işleri toparlama, geliştirme ve bitirme şansı ve


Jüpiter, Satürn ve Plüto gibi ağır hareket eden dış gezegenler, geçmişte alınan kararları ve şimdi önemli adımlar atıp atmamak konusunda sorgulamaları taşır hayatımıza. Mayıs ayı içerisinde bu gruptan yalnızca Jüpiter Başak burcunda durağanlaşarak düz gitmeye başlayacak. Ayın ilk bölümü daha düşük ritimde giderken, sonrasında bir parça da olsa hayatımızda hareketlilik sağlanmış olacak. O nedenle her ne olursa olsun, bu ay biraz bekleyip görme, izleme ve üzerinde düşünme, değerlendirmelerde bulunma zamanıdır diyebiliriz.

Bu Ayın Önemli Dinamikleri:

06 Mayıs: Boğa Burcunda Yeniay!

22:29'da 16 derece 41 dakika Boğa burcunda bir Yeniay gerçekleşecek. Bizim için önemli ve değer taşıyan projelere başlamak, finansal kaynaklarımızı ve iş yapabilme, hayatımızı alıştığımız standartta sürdürebilme kapasitemizi yeniden gözden geçireceğiz. Yeniay'ın geri giden Jüpiter ve Plüto ile birlikte, fayda, fırsat ve şans getiren bir Büyük Üçgeni oluşturduğunu görüyoruz. Amaç ve hedeflerimiz, arzu ve niyetlerimiz ne kadar net ve açık olursa o kadar başarılı olacağımız kesin!

09 Mayıs: Jüpiter durağanlaşıyor!
8 Ocak 2016'dan bu yana Başak burcunda geri gitmekte olan Jüpiter durağanlaşarak ileri harekete başlıyor ve hemen ardından Venüs (Boğa) ile Neptün (Balık) uyumlu bir açı içerisine giriyorlar. Jüpiter 11 Ağustos 2015'te Başak burcuna girdiğinden beri günlük rutinimiz, alışkanlıklarımız, fiziksel ve ruhsal sağlığımızla ilgili konular ön plana çıkmaya başladı. Hem özel hem de profesyonel hayatta bu konumun yansımalarını hisseder olduk. 8 Ocak'ta geri harekete başlamasından itibaren ise, Jüpiter'in büyütecini günlük düzenimize çevirdik. Daha detaylı, derinlemesine gözlemlemeye başladık rutinimizi. Her şey daha belirgin ve alabildiğine büyük bir şekilde çarptı gözlerimize. Bizi olumsuz düşünce ve davranış kalıplarına götüren alışkanlıklarımızı değiştirmeye yöneldik. Yaşam şeklimizi daha sağlıklı ve bize hizmet eder şekle dönüştürmek için çaba sarfeder olduk. Bedenimizin ihtiyaçlarıyla ilgilendik, sağlıklı beslenme olmazsa olmazlarımızdan oldu.

Şimdi tekrar direkt harekete geçtiğinde bu bilince sahip biri olarak kişisel hayatımızda önemli bir eşikte, aşama kaydetmek üzere olduğumuzu hissedebiliriz. Artık hayatımızı yeniden ve daha iyi bir şekilde düzenleyebiliriz. Venüs - Neptün arasındaki uyumlu etkileşim de bunu destekler durumda. Hayal ve ideallerimizi pratik hayata uygulama şansımız var.

20 Mayıs: Güneş İkizler'de!
Bugün 17:35 itibariyle Güneş artık İkizler burcunun konuğu! Bir ay boyunca enerji, coşku, hız ve merak duygumuz artışta olacak. İletişim ve haberleşmenin yoğunlaşacağı bu dönemde Boğa sürecinin rehavet ve durgunluğundan sıyrılarak canlanıyor, meselelere daha esnek bakabiliyoruz. Ancak bu kez de zihinsel huzursuzluğumuz devreye giriyor. İkizler'in her şeyi merak eden, haşarı ve yerinde duramayan zihinsel yapısı bizi zorlamaya başlıyor.

21 Mayıs: Merkür Durağanlaşıyor!
16:19 itibariyle Merkür 14 derece Boğa burcunda ileri gitmek üzere durağanlaşıyor. 28 Nisan'dan bu yana içe yönelik çalışan iletişim, mantık ve muhakeme fonksiyonumuz, artık özümsediklerini dış dünyada kullanmaya hazır. Sadece bir kaç gün daha geri gidişinin gölge etkileriyle uğraşmak durumunda kaldıktan sonra, yavaş yavaş her şey doğal ritmini bulmaya başlıyor. Neyin gerçekten önemli olduğu netleşiyor. Yanlış anlama veya anlaşılmalar azalırken, eğitim, ticaret ve ulaşımda daha rahat yol almaya başlıyoruz.

22 Mayıs: Yay Burcunda Dolunay!
00:15'te 1 derece İkizler - Yay aksında Dolunay gerçekleşiyor. Yeniay'da ektiğimiz tohumların hasadını almaya başlayacağımız iki haftalık bir sürece giriyoruz. Hayatın bize deneyimlerle ne öğretmeye çalıştığını, bundan anlamamız gerekenleri tartıyoruz vicdan terazimizde. Dolunaylar bilinçaltımızda karanlıkta kalmış konuları gün ışığına çıkaran bir etkiye sahiptir. Şimdi iyi ya da kötü, gerçek neyse onunla yüzleşme, anlama ve aşma zamanı!

Dolunay sırasında savaşçı Mars, Ay  ile yakın kavuşumda olurken, barışçıl nitelikli Venüs de hemen Güneş'in yanı başında yer alacak. Güneş - Mars karşıtlığı, içsel mücadelelerimizi dış dünyaya yansıtan bir ayna gibi işlev görecek diyebiliriz. Ani sonuçlara, aceleyle verilmiş kararlara dikkat edelim. Ateş burçlardan olan Yay'daki Mars, öfkemizi çarçabuk ateşleyip bizi istenmeyen sonuçlara götürebilir. Meselelere her yönüyle tarafsız bir şekilde bakmaya çalışalım. Bu dönemde herkesin biraz daha sabırsız ve agresif olabileceğini aklımızda tutmakta yarar var.

24 Mayıs: Venüs İkizler'de!
Sevgi ve ilişkileri temsil eden Venüs'ün İkizler burcuna girmesiyle birlikte ilişkilerde iletişim ve düşünce alışverişleri ön plana geçecek. Birlikte hayata geçirilen zihinsel ağırlıklı hobiler, keşfetme amaçlı yapılan kısa gezintiler, duygusal konulara mantıkla yaklaşma eğilimi vurgu alıyor. Bu dönemde kurulacak ilişkiler uçucu ve gelip geçici olabilir. Duygusal konularda maymun iştahlılık, popülariteye verilen önem artacak, arkadaşlık duygusu belirginleşecektir. Öte yandan, ilişkilerimizi tarafsız bir gözle değerlendirme fırsatını yakalayabileceğiz.

26 Mayıs: Jüpiter - Satürn Karesi!
16:51'de Jüpiter ile Satürn üçüncü kez kare açı içersine girecekler. Bu döngünün ilk karesini 3 Ağustos 2015'te, Jüpiter Aslan'da, Satürn Akrep'teyken yaşamıştık. İkincisi ise, 23 Mart 2016'da Jüpiter Başak'ta Satürn Yay'dayken gerçekleşti.  

Jüpiter genişlemeyi, büyümeyi, sınırların ötesine geçmeyi ifade ederken, Satürn görev ve sorumlulukları, sınırları temsil eder. Kare açı yaptıklarında risk alıp sınırların ötesine geçmek isterken, aşırı risklerden uzak durabiliriz. İkinci kareyi yaşarken, günlük düzenimizin bizi yaşam yolunda ilerlemekten geri durduracak kadar sıkı olduğunu hissetmiş olabiliriz.

27 Mayıs: Mars Yeniden Akrep Burcunda!
17 Nisan'da 8 derece Yay burcunda geri hareketine başlayan kızıl gezegen Mars, yeniden 29 derece Akrep burcuna giriyor. Bu durumda Şubat sonu, Mart başındaki temaları da yeniden hayatımıza getirecek demektir. O dönemde içten içe öfkelenmemize karşın, en derinlere gömdüğümüz, görmezden geldiğimiz her ne varsa, büyük bir patlamayla açığa çıkabilir. Mars'ın geri hareketi 29 Haziran'a kadar sürecek. Ancak Akrep'teki macerası ancak 3 Ağustos'ta bitecek. Mars, Akrep burcunun yöneticilerinden olduğu için burada güçlüdür. Stratejik mücadelelere müsait olmayı, asla pes etmemeyi getirir. Geri gidişi süresince hepimiz, kişisel haritalarımızda Mars hangi alandan geçiyorsa, orada derin sorgulamalara gidecek, bastırdığımız arzu ve isteklerimiz, öfke ve motivasyonlarımızla yüzleşip temizleme yoluna gideceğiz.

Herkese iyi bir ay diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.