Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

NİSAN 2016
SAKİN BİR AY!

SAKİN BİR AY!

Geçtiğimiz aylarla karşılaştıracak olursak, Nisan ayının daha sakin geçeceğini söyleyebiliriz. Bunda sırasıyla Mars, Merkür ve Plüto'nun geri harekete başlamalarının da payı büyük elbette! Kısacası bu ay dikkatimiz daha çok içe yönelecek ve hayat biraz daha yavaşlarken, bizler üzerinde uzun uzun düşünmeden herhangi bir konuya atlamayacağız. Ancak, hemen ayın ilk haftasında Koç burcuna girecek olan Venüs, bu konudaki dengeleri bir ölçüde bozabilecek gibi gözüküyor. Zira, barışçıl yapısına pek uymayan, savaşçı ve ateş enerjisine sahip olan Koç burcunda yol almaya başlayacak. Dolayısıyla ilişkilerde hararetli durumlar, bağlılık ve özgürlük temaları gündemi meşgul edeceğe benziyor. Bizden çok fazla şey talep eden ilişkileri sürdürüp sürdürmemek konusunda oturup belki de yeniden düşünmek durumunda kalacağız.


Ama hepsinden önemlisi, Uranüs - Plüto karesinin yaklaşık 4 yıldır bizi ciddi anlamda değişim, dönüşümlere zorlayan enerjisinin yavaş yavaş geri plana çekiliyor olması! 18 Nisan'da Plüto'nun geri harekete başlamasıyla birlikte aradaki açı açılmaya başlayacak.

Bu Ayın Önemli Bazı Dinamikleri:
05 Nisan: Venüs Koç'ta!
19:50 itibariyle sevgi ve ilişkinin, işbirliği ve uzlaşının temsilcisi Venüs, zarar gördüğü Koç burcunda ilerlemeye başlıyor. 30 Nisan'a dek ilişki kurma biçimimiz hızlı, direkt ve agresyona açık, aynı zamanda da ben-merkezci olacaktır. Bu süreçte başlayan ilişkilerin çabuk tüketilen, arkasını getirmekte zorlandığımız türden olma olasılığı bir hayli yüksek.

06 Nisan: Merkür Boğa'da!
02:09'da akıl, mantık, muhakemenin temsilcisi "Tanrıların Habercisi" Merkür, Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak. 13 Haziran'a dek, daha pratik, gerçekçi, sağ duyulu ancak esneklikten uzak, inatçı bir düşünme şeklimiz olabilir. Bu süreçte aceleye getirilmiş kararlar yerine, üzerinde uzun uzun, belki de gereğinden fazla uzun düşünüp yürürlüğe koyabileceğimiz fikirlerimiz olacaktır. Ancak ikna olduktan sonra önemli sözler verip imzalar atmamız mümkün. Kendimizi maddi ve manevi anlamda güvende hissettirecek konulara yönelerek, sağlam ve kalıcı adımlar atmaya çalışacağız.

07 Nisan: KOÇ Burcunda YENİAY!
14:23'te 18 derece Koç burcunda, hemen Uranüs'ün yanı başında bir Yeniay meydana gelecek. Kişisel doğum haritalarımızda Koç hangi alana düşüyorsa o alanda cesur ve hızlı adımlar atmaya yönelecek ve "yeni" enerjiyi deneyimleyeceğiz.  Ancak, Yeniay'ın geri hareketteki Jüpiter ve Plüto ile zorlayıcı bir etkileşim içerisinde olacağını da dikkate almak gerekiyor. Dolayısıyla, bu Yeniay ile birlikte geçmişte bıraktığımızı sandığımız pek çok konu, çözümlenip düzeltilmek üzere,  tekrar gündeme gelebilecek. Geçmişte kaldığını düşündüğümüz ve bize karşı hatalı davranmış olan bazı insanların dahi hayatımıza yeniden girmeleri ve onlarla taze başlangıçlar yapmamız hiç şaşırtıcı olmayacaktır. Öte yandan, Yeniay'ın Plüto ile bağlantısı, bizim yaşam tarzımıza ve hayata bakışımıza uymayacak kişilerin istilasına uğrayabileceğimizi de gösterir. Bu noktada kendi merkezimizde kalarak dikkatli ve tedbirli davranacak, sap ile samanı birbirinden ayırmak durumunda kalacağız.

15 Eylül: İletişime Dikkat!
Merkür - Satürn arasındaki 150'lik açı, iletişimde birbirimize zıt düşebileceğimize işaret ediyor. Özellikle otorite konumundaki kişilerle olan diyaloglarımızın tartışmaya dönmeden ilerlemesini sağlamakta yarar var. O nedenle belki de yıkıcı bir eleştirellikle konulara yaklaşmamak akıllıca olacaktır. Salt iletişimde değil, yolculuk ve eğitimle ilgili konularda da çeşitli engeller ya da tatsızlıklarla karşılaşabilir, gerilim ve kaygıdan kaynaklanan rahatsızlarla baş etmek durumunda kalabiliriz.

17 Nisan:  Mars Geri Harekete Başlıyor!
15:14'te fizik enerjimizi ve mücadele gücümüzü temsil eden Mars, Yay burcunda geri harekete başlamak üzere durağanlaşacak. 29 Haziran'a dek devam edecek olan bu süreçten en çok Mars'ın yönetiminde olan Koç veya Akrep burçları etkileniyor olacaklar. Ama her zaman ifade ettiğim gibi, kişisel doğum haritalarımızda Mars hangi alanlarda içe yönelik çalışacaksa, orada bir yavaşlama ve gömülü öfke sorunlarıyla karşılaşacağız demektir. Geri hareketi sırasında Mars 28 Mayıs'ta yeniden Akrep burcuna girecek ve Ocak ayından Mart başına kadar verdiğimiz mücadelelerin muhasebesini yapmamıza neden olacaktır.

Mars her iki yılda bir geri harekete geçer. Bu süreçlerde biz de enerjimizi doğru kullanıp kullanmadağımızı, nerelerde mücadele vermek, nerelerde uzlaşı içinde olmak durumunda olduğumuzu tartarız. Ne kendimizi ne de diğerlerini fazlaca zorlamayalım. Hayatı hepimiz için kolay ve rahat hale getirmek en güzeli!

18 Nisan: Plüto geri gitmek üzere Durağanlaşıyor!
Plüto'nun 10:25'te geri harekete geçmesiyle birlikte ruhumuzun en derinlerine, varlığımızın en kuytu köşelerine sondajlar yapmak eğiliminde olabiliriz. 26 Eylül'e dek, bilinçaltımıza gizlenen pek çok duygumuzla yüzleşip onları sağlıklı bir şekilde dönüştürmemiz kolaylaşacak.

19 Nisan: Güneş Boğa burcunda! "Sütçü Kız" İş Başında!
18:29'da Güneş toprak gruplarından, sabit nitelikli ve dişil burçlardan Boğa'ya giriyor. Koç ile heyecan, sabırsızlık ve coşkuyla yeni bir döneme başladıktan sonra, şimdi Boğa burcuna giren Güneş ile yavaşlamaya, sabrı geliştirmeye, hayatın hoş ve keyifli yönlerinin tadına varmaya başlıyoruz. Bir ay boyunca sahip olduklarımızla kendimizi yeterli ve değerli hissetmek, pratik ve üretken olmak ve bu özelliklerimizle kendimizi maddi ve manevi anlamda güvende hissetmek temaları gündemimizi oluşturacak. Daha çok doğada olmak ihtiyacında olacak, huzur ve istikrar arayacak, beş duyuyla tanımlanan her şeyin keyfini çıkarmak isteyeceğiz.

22 Nisan: Akrep Burcunda DOLUNAY!
08:21'de Akrep - Boğa aksında 2 derecede bir Dolunay deneyimliyoruz. Her Dolunayda Yeniaydan bu yana ne kadar yol aldığımızı anlar, arzu ve niyetlerimizin ne kadarının gerçekleştiğini görür, girişimlerimizin meyvelerini toplarız. Aldığımız sonuçlara göre de ya bu yolda devam eder ya da yön değişikliğine gideriz.

Boğa somut olanla, maddeyle ve maddesel ihtiyaçlarla, "sahip olmak ve sahip olduklarını korumakla" ilgili bir burçtur. Akrep ise, tutkulu, nüfuz edici, güçlü, ruhun en gizemli yönleriyle meşgul ve "birleşen enerjilerin, maddi anlamda kaynaşmanın" peşindedir. Boğa durağanlığın, sakinliğin, huzurun ve istikrarın, Akrep ise krizlerin, fırtınalı değişim ve dönüşümlerin, doğum ve ölümün temsilcisidir. Özetle bu seferki Dolunay, bizim ihtiyaçlarımızla, karşımızdakinin ihtiyaçları ile nelere sahip olduklarımız ve hangi kaynakları birleştirmemiz gerektiği, durağanlıkla tutkulu gelgitler arasındaki dengeyi korumakla ilgili temaları hayatımıza taşıyacak.

Dolunay sırasında Boğa burcunun yöneticisi Venüs ile Uranüs Koç burcunda ve yakın kavuşumda olacaklar. Bu da bir anlamda Koç burcundaki geçen Yeniay'ın temalarını bugüne taşıyacak. Dolunay ile yapacağımız sorgulamalar sonucunda, ilişkilerde ani yön değişiklikleri, beklenmedik gelişmeler, devrim niteliğinde değişim ve dönüşümler mümkün olabilecek.

28 Nisan: Merkür Geri Harekette!
20:19 itibariyle Merkür, geri gitmek üzere 23 derece Boğa burcunda durağanlaşacak. Böylece sahip olduğumuz değerleri, kendimize biçtiğimiz değer de dahil olmak üzere, yeniden gözden geçireceğimiz, bir ilişkiye ne kadar zaman ve enerji vermemiz gerektiğini bir kez daha düşüneceğimiz bir sürece gireceğiz. Önceliklerimizi saptadıktan sonra, hayatımızda gereksiz ya da önemsiz ve yük olan her şeyi atmak ihtiyacında olacağız.

30 Nisan: Venüs Boğa'da!
Venüs, 03:35'te kendi yönetiminde olan Boğa burcuna geçecek. İlişkilerde sorunlar yaşıyorsak, şimdi uzlaşı ve anlayış zamanı! 25 Mayıs'a dek tüm Boğa'ların ve Yükseleni Boğa olanların kendilerini daha iyi hissedecekleri, parlayacakları ve ilişki ya da finans ile ilgili konularda şanslı olacakları bir sürece gireceklerini söyleyebiliriz.  Bu dönemde kurulacak ilişkiler ağır ama emin adımlarla gelişecek ve dayanıklı olma ihtimali yüksek olacaktır. Tensellik ve sahiplenicilik ön plana çıkabilir.

Herkese sakin ve huzur ve barış dolu bir ay diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.