Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EYLÜL 2015
DENGEYİ BULMA ÇABALARIMIZ!

DENGEYİ BULMA ÇABALARIMIZ!

Eylül ayı her zaman üstü örtülü bir hüzün taşır içinde. Bitişler, başlangıçlar ve ekinoksla gelen sonbaharın sinyalleri bizi farklı bir duygusal boyuta taşır. Bu kez Eylül iki önemli tutulma ile birlikte gümbür gümbür değişimlerle geliyor. Tutulmaların etkisi hemen hemen üç ay öncesinde başlar. Dolayısıyla biz bu etkileri hayatımızda çoktan hissetmeye başlamış olabiliriz. Hayatımıza adeta yeniden format atmamızı gerektirecek radikal değişimlere doğru ilerliyoruz. Eski rutinlerimize veda etme zamanı başlıyor.


6 Eylül: Venüs direkt harekete geçiyor!

25 Temmuz’dan bu yana geri hareketini sürdüren Venüs, bugün 11:30 itibariyle Aslan burcunda direkt harekete geçiyor. Sevgi ve ilişkinin temsilcisi olan Venüs geri giderken, enerjisi içe yöneldi ve huzuru, mutlululuğu kendi içimizde aradık; sakinlik ve dinginlik istedik. Sevgimizi ifade etmekte veya bu dönemde başlayan ilişkilerde denge ve uyumu sağlamakta zorlandık. Kimimiz “Sevgi nedir, bir ilişkide kendimi nasıl değerli ve önemli hissederim?” konularına kafa yordu, ya da eski sevgililer ortaya çıkıp bir ilişkideki ihtiyaç ve beklentilerimizi sorgulamamıza neden oldu.

Venüs para ile ilgili konuları da temsil ettiği için aynı zamanda bütçemiz, varsa yatırımlarımızla ilgili sorunlar, mali sıkıntılar üzerinde de yoğunlaştık. Venüs geri hareketine 0 derece Başak burcunda başlamıştı. Direkt hareketi sırasında Ekim ayında yeniden Başak burcundan geçecek.  

Venüs Boğa ve Terazi burçlarını yönetir. Dolayısıyla ileri harekete geçmesiyle birlikte, başta bu burçlara mensup kişiler rahat bir soluk alacaklar. Ayrıca, kişisel haritalarımızda Boğa ve Terazi’nin yönettiği alanlardaki akış kolaylaşacak.

13 Eylül : Başak Burcunda Parçalı Güneş Tutulması

Günlük meselelerimiz üzerinde derinleşip yoğunlaşacağımız bir tutulma var gündemde. Bu seferki sadece Güney Afrika, Madagaskar ve Güney Hint Okyanusu ile Antartika’nın kuzey yarısında görülecek ama yayacağı elektromanyetik etki küresel anlamda çok güçlü olacağa benziyor.
 
18 Kuzey Saros Serisinde 09:42’de 20 derece Başak burcunda gerçekleşecek tutulma, 1 Eylül 1997’de Saros döngüsündeki 9 derece Başak burcunda oluşan son tutulmanın yansımalarını taşıyor. Şimdi o döneme dönüp baktığımızda, hayatımızda nelerin değişmeye başladığını ve dolayısıyla şimdi bizleri ne gibi olayların beklediğini anlamamız kolaylaşır.

Tutulma sırasında Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür (Terazi), Plüto (Oğlak) ile kare açı içinde ve Uranüs (Koç) ile de gerilimli etkileşim içerisinde olacak. “Beklenmeyeni bekle” söylemiyle Uranüs, gerek kişisel, gerekse global anlamda hepimizin hayatlarına altüst edici, şaşırtıcı ve istikrarsız enerjisini gönderecektir. Öte yandan Balık burcundaki Chiron, Güneş ve Ay’a yapacağı karşıt açıyla ruhumuzu ve zihnimizi sakinleştirip şifalandırarak, bizi gelişmekten geri bırakan korku ve kaygılardan arileştirebilecek gibi gözüküyor.

17 Eylül: Merkür Terazi Burcunda Geri Harekete Geçiyor!

İletişim, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, 15 derece Terazi burcunda yıllık olağan geri gidişlerinin sonuncusuna başlıyor. Zihnimizin içe yönelik çalışacağı ve özellikle ilişkiler konusunda iç sorgulamaların yoğunlaşacağı üç haftalık bir sürece giriyoruz. Bu süreci elimizdeki mevcut işleri bitirerek, biraz kendimizle başbaşa kalıp, bizi zihinsel ve ruhsal olarak besleyecek hobilerimizle ilgilenerek değerlendirmeye çalışalım. Yolunda gitmeyen ilişkilerimiz varsa üzerinde düşünelim. Diğerleriyle, birbirimize zıt olan yönlerimize karşın, nasıl işbirliği ve uyum içinde olabileceğimize kafa yoralım. En önemlisi, yanlış anlama ve anlaşılmalara meydan vermemek adına, varsayımlarla hareket etmeyelim, iç barışımızı bozacak söylemler ve ortamlardan kaçınalım.

18 Eylül: Satürn Yeniden Yay Burcunda!

“Zamanın Efendisi”, “Büyük Öğretmen” Satürn, Yay burcuna ilk kez 23 Aralık 2014’te girmişti. 15 Haziran 2015’te yeniden Akrep burcuna geçene dek, buradaki ilerleyişini sürdürdü. Bugün 05:50 itibariyle, 21 Aralık 2017’ye kadar Yay’daki serüvenine devam etmek üzere yola çıkıyor. Kişisel hedeflerimizin gerçekten bize uygun olup olmadığını sorgulayacağımız, daha olgun kararlarla ve temkinle ilerlemek durumunda olduğumuz bir döneme giriyoruz. Yaşam felsefemizi sağlam bir biçimde inşa edip, sınırlarımızın ve kapasitemizin farkındalığıyla gerçekçi bir şekilde ideallerimizi hayata geçirmemiz gereken bir süreç başlıyor. 

23 Eylül: Güneş Terazi Burcuna Geçiyor; EKİNOKS zamanı!

Bugün gece gündüz birbirine eşit. Güneş, 11:21 itibariyle dengeyi, eşitlenmeyi, işbirliği ve uyumu temsil eden Terazi burcuna geçiyor. Kuzey Yarı Kürede resmen sonbahar mevsimine giriyoruz. 23 Ekim’e dek “Ben ve Sen” dengesini nasıl sağlayacağımıza, egomuzu geri çekerek meselelere diğer insan yönünden nasıl yaklaşacağımıza bakıyoruz. Tüm ilişkilerin, güzellik, estetik ve sanatsal etkinliklerin ön planda olacağı bir dönem başlıyor. *

25 Eylül: Mars Artık Başak Burcunda!

Pek çok yönden yararlı sayılabilecek bir enerji değişikliği ile karşı karşıyayız. Kendimizi ortaya koyarken her zamankinden daha temkinli ve dikkatli olabiliriz. Plan ve projelerimizi belli bir düzen ve titizlik içerisinde yürürlüğe koyma imkanımız var. Ancak Başak’ın dillere destan kusur bulmaya yönelik yaklaşımı, aşırı mükemmelliyetçiliği yapacağımız her şeye damgasını vuracaktır. Üzerimize vazife olmayan konularda bile, bir başkasının yaptıklarının üzerinden geçerek defalarca kontrol etme, dahası her şeyi ille de kendimizin yapma eğilimi bizi yıpratabilir.
İşlerin bir bölümünü diğerlerine delege etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Mars Başak’tayken sağlıklı yaşam, diyet, detoks gibi konulara yönelebiliriz. Özellikle Başak burcu olanların fizik bedenleriyle ilgilenmeleri gereken bir dönemdir.

28 Eylül: Koç Burcunda Tam Ay Tutulması!

Tetrat eklipslerin sonuncusuyla bu ayı kapatıyoruz. Bu serideki tutulmalar, daha önce 15 Nisan 2014, 8 Ekim 2014 ve 4 Nisan 2015’te gerçekleşmişti. Astronomik yapılarından ötürü bunlara “Kanlı Dolunay” da deniyor. Zira, tutulma tamamen gerçekleşmezden önce Ay, koyu bir turuncudan kırmızı renge dönüyor. Bu tutulma daha çok güney Amerika, batı Avrupa ve Afrika’da gözlenebilecek.

05:50’de 4 derece Koç burcunda gerçekleşecek olan tutulma, diğerlerinin istekleriyle kendi arzu ve isteklerimiz arasında denge kurmaya yönelik bir enerjiyi barındırıyor. Her Dolunay duyguların ve duygusallığın yükseldiği zamanlara işaret eder. Şimdi Dolunay fazında gerçekleşecek olan Ay Tutulması, bu duygusallığa koyu bir dem katıyor. İletişimin temsilcisi Merkür halen Terazi’de geri hareketini sürdürdüğü için, kırılgan ve duygusal davranma eğilimimiz oldukça yüksek; dikkatli olalım!

26 Eylül 1996’da yine 4 derece Koç burcunda, aynı noktada bir Ay Tutulması deneyimlemiştik. Şimdi geriye dönüp o dönemde neler yaşadığımıza bakmak, bu anlamda bize yol gösterici olacaktır.  Gelin kendimizle olan ilişkimizden başlayarak tüm ilişkilerimizi gözden geçirelim. İşe yaramayan, zamanını doldurmuş ve  gelişimimize engel olanları sevgiyle geride bırakma cesaretini gösterelim.


* Terazi burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.