Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

NİSAN 2015
GEÇİŞ DÖNEMİNDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR!..

GEÇİŞ DÖNEMİNDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR!..

Nisan, beklenmedik olaylar, bitişler, bırakışlar ve teslimiyetin getireceği ödüllerle ilgili temaları içeren bir ay! Bunda 4 Nisan’da Terazi burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması’nın büyük payı var hiç kuşkusuz. Eski’yi, eskimiş ilişki modellerini geride bırakarak bizi yeni’ye, yeni ben’imize ve yeni hayatımıza taşıyacak bir köprüde olduğumuzu düşünebiliriz.


Ay Tutulması Uranüs (Koç)  - Plüto (Oğlak) karesini de tetikleyeceği için, bu ay oldukça hareketli ve olaylı geçeceğe benziyor. İster bu kare açının yarattığı etkiyi yaşamış veya henüz yaşamamış olalım, hepimizin hayatlarında yerinden oynamadık bir taş kalmayacaktır.

Tutulma zamanlarının enerjisi yüksektir ve tetikleyicidirler. Hele şimdi işin içinde “öngörülemez” nitelikteki Uranüs de varsa, pek çok şaşırtıcı, beklenmedik olayla sarsılabiliriz. Bunu iyi ya da kötü olarak nitelemek doğru olmaz. Her tutulma artık görmezden gelemeyeceğimiz gerçeklikleri aydınlatır çünkü. Kendimizi yeniliklere açmak ve esnek olmak durumundayız. Bilmeliyiz ki artık yıllardır sürüklediğimiz ve bir sonuca bağlanamayan konular, bu tutulmayla birer birer kapanmaya başlayacaktır.

YÜKSEK ENERJİLİ ZAMANLAR…
Tutulmanın Güneş’inin hemen yanı başında yer alan Uranüs ile, gerek bilinçte gerekse de maddi düzlemde bir anlamda turboların ateşlendiği, yüksek enerjili, bizi tepkiselliğe sürükleyebilecek, ani ve şok edici olayların yaşanacağı bir sürece giriyoruz. Sarsılıp dağılabileceğimiz gibi, Plütonik etkiyle küllerimizden yeniden doğarak kendi gücümüzü de ele alabiliriz.  Terazi burcundaki Ay Tutulması, para ve ilişkilerle ilgili konularda bizi sorgulamalara götürecektir. Yaptığımız duygusal ya da maddi yatırımların yerini bulup bulmadığını görüp değerlendirme imkanımız olacak. Tutulma başta Koç ve Terazi olmak üzere tüm öncü burçları etkileyecektir. Kişisel doğum haritalarında tutulma derecelerine  (14 derece) denk düşen alanlarda önemli gezegenleri ya da noktaları olanlar (Yükselen, Partner Evi vb.) da keza bu etkiyi güçlü bir şekilde hissedeceklerdir. Tutulmaların etkisi birkaç ay öncesinden başlar. Dolayısıyla biz bu sürecin içinden geçiyoruz zaten!

SAKİNLİĞİMİZİ KORUYALIM!
Tutulma’nın hemen ertesinde Mars’ın (Boğa) zorlayıcı açıları devreye gireceği için, özellikle önümüzdeki dönemde sakinliğimizi korumaya çalışmakta büyük yarar var.

Bu ay ağır giden gezegenlerden Jüpiter 8 Nisan’da Aslan burcunda direkt harekete geçerken, Oğlak’taki Plüto 17 Nisan’da geri gitmeye başlayacak. Jüpiter’in direkt harekete geçmesiyle birlikte yurt dışı, yabancılarla yapılan işler, turizm, hukuk, yüksek öğrenim, basın, yayın, medya ile ilgili konularda olumlu gelişmeler yaşanması beklenebilir. Plüto’nun geri hareketi ise, bizi iyice derinleşmeye, kendi dehlizlerimizde yolculuk ederek kendimizi daha yoğun ve kapsamlı bir şekilde tanımaya götürecek.

SABRIMIZ VE DAYANIKLILIĞIMIZ TESTEN GEÇİYOR!..
6 Nisan’da Güneş ile Uranüs Koç burcunda kavuşum yaparak muazzam bir enerjiyi açığa çıkaracaklar. Spontanlık, yaratıcılık, özgünlük, özgürlük ve isyan duygularını tetikleyecek bir etki alıyoruz.

Ardından gelen Mars (Boğa) - Satürn’ün (Yay) zorlayıcı etkileşimi bu yüksek voltaj enerjinin verdiği gerilimi frenlemeye yarayabilir. Sabrımızın ve dayanıklılığımızın testten geçtiği bir gündeyiz.

10 Nisan’da Güneş ile Merkür 19 derecede Koç burcunda kavuşum yapacaklar. İlginç, zekice fikirler ve projeler ortaya çıkabilir. Ancak, fazlasıyla ben merkezci ve öznel kararlar almamız da mümkün.

11 Nisan’da sevgi, ilişkiler ve para ile ilgili konuları temsil eden Venüs, İkizler burcunda yol almaya başlayacak. 8 Mayıs’a dek ilişkilerde konuşma anlaşma ve ortaklaşa yapılan hobiler ön plana çıkacak. Yüzeysel sosyallikler yaşanabilir. Entelektüel zevklerimiz için daha çok bütçe ayırabiliriz. Başta İkizler olmak üzere tüm hava burçları (Terazi ve Kova) ilişkilerde ve ortaklıklarda kendilerini daha iyi ifade edecekleri bir döneme giriyorlar.

İLETİŞİMDE TEMKİN ZAMANI…
15 Nisan’da Merkür Boğa burcuna geçecek. İletişimde ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyduğu, daha temkinli, yavaş ama gerçekçi, sağ duyulu olacağımız bir süreç başlayacak. 2 Mayıs’a dek, somut ve maddi şeylerle ilgili düşünebilir, kaynaklarımızı sağlamlaştırmak, dayanıklı kılmak için uğraş verebiliriz. Öte yandan Boğa sabit bir burç olduğu için, yeni fikirlerden ziyade, eski ve denenmiş yöntemlere rağbet etme eğiliminde olabiliriz. Çok düşünüp ama bir kez karar verdik mi değiştirmek istemeyebiliriz.

GÜVEN TESTLERİ…
Aynı gün Venüs (İkizler) - Satürn (Yay) karşıtlığı gerçekleşiyor. Bastırdığımız, görmezden geldiğimiz  kaygı ve korkuları su yüzüne çıkaran bu etkiyle ilişkilerin kuşku, suçluluk duygusu ve güven testlerinden geçeceğini söyleyebiliriz. Sağlığımız açısından, üreme organları, tiroit, boğaz enfeksiyonları veya böbreklerle ilgili sıkıntılara karşı uyanık olmakta yarar var.

18 Nisan’da önce bir Mars (Boğa) - Jüpiter (Aslan) karesi deneyimliyoruz. Atılganlığı ve egoyu kontrolde tutmak gerekiyor. Farkında olmaksızın bir tartışmayı körükleyecek şekilde davranma ihtimalimiz var.

YENİAY ZAMANI
Aynı gün 21:56’da 28 derecede Koç burcunda bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay’la birlikte daha da canlanarak, tempomuzun yükseleceği bir aylık bir sürece adım atmış olacağız. Yepyeni projelere başlayacak cesareti kendimizde bulabilir, daha hevesli ve coşkulu olabiliriz. Ateş enerjisinin güçlü olduğu bu Yeniay’da, Koç’un yönetici gezegeni Mars Boğa’da seyrettiğinden, maddi ve manevi anlamda kendimizi güvende hissetme ihtiyacının verdiği ivmeyle hareket edeceğiz.

BİLİNÇ YÜKSELİYOR!
Yeniay sırasında Neptün Vesta asteroidi ile kavuşum halinde olacak. Dolayısıyla yüreğimizin rehberliğini dikkate almamız gerektiğine işaret eden, spiritüel vurgunun yüksek olduğu ve bizi daha yüksek bir bilinç seviyesine yükseltecek bir etki alıyor olacağız.

Yeniay’ın, çıplak gözle görülebilen en uzak gök cismi olan Andromeda ile de kavuşumu var. Dünya’dan 2,5 milyon ışık yılı uzaklıkta olan Andromeda, bilindiği üzere gökyüzündeki en büyük galaksilerden biridir.

19 Nisan’da Venüs (İkizler) - Neptün (Balık) karesinin içimizdeki yoğun duyguları törpüleyip, dürtüleri sakinleştiren etkisiyle yatışıyoruz.  

YAVAŞLAMAK BİZE İYİ GELECEK…
20 Nisan’da ise, 12:41’de Güneş Boğa burcunun sakin, konforlu dünyasında hayatın tadını çıkarmaya davet edecek bizi… Doğayla haşır neşir olacak, ilkbaharda çiçeklerin baş döndürücü kokuları ve ılık güneş ışınları altında kendimizi mutlu ve huzurlu bir akışa bırakabileceğiz. Boğa zamanı ritmimiz yavaşlar. Soluk soluğa geçirilen zamanlardan sonra yavaşlamak bize iyi gelecektir. Sahip olduğumuz her şey için şükredip bunlarla kendimizi yeterli ve değerli hissederek ilerleyeceğiz.

KARARLARA DİKKAT!
21 Nisan önemli kararlar verirken iki kere düşünmemiz gereken bir tarih. Merkür (Boğa) - Jüpiter (Aslan) karesi, kendimizi olayın heyecanına ve coşkusuna kapılıp mantıklı olmaktan uzak, yanlış ve hayalci kararlar vermeye itebilir. Ne kadar kendimizden emin olursak olalım, bugün önemli görüşme, anlaşma veya sözleşme imzalamak durumundaysak alabildiğine özenli, dikkatli ve tarafsız olmaya bakalım.

Herkese iyi bir ay diliyorum. Esen kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.