Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ŞUBAT 2015
ATILIMLARA AZ KALDI!

ATILIMLARA AZ KALDI!

Şubat ayına Merkür geri hareketini sürdürürken giriyoruz. 21 Ocak’ta başlayan retrograde hareketi 11 Şubat’ta sona erecek, ama gölge etkilerini bir hafta kadar daha alıyor olacağız.


Dolayısıyla, ancak ayın son haftası plan ve projelerimizi gönül rahatlığıyla yürürlüğe koymak mümkün olabilecek. Daha önce başlamış olduğumuz girişimlerimizi ise gözden geçirip, ufak tefek düzeltmeler yapmak durumunda kalabiliriz.

01 ŞUBAT : HAVADA AŞK KOKUSU VAR!
Şubat ayı içimizde çiçekler açtıracak güzel bir günle başlıyor. Ruhsallık, sanat, müzik ve yaratıcılık isteyen tüm işlerle ilgilenmek için harika bir gündeyiz. Ancak, ilişkilerde kapılıp gitme ve çabuk etki altında kalma ihtimalini göz ardı etmeyelim. Finansal konularda da dikkatli olmalıyız. Dalgınlıkla para düşürmemeye veya gereksiz harcamalar yapmamaya bakalım. Karlı zannettiğimiz bir alışverişte zarara uğramamız da mümkün. Venüs ile Neptün Balık burcunda kavuşumdalar.  

02 ŞUBAT: HEYECAN VE HAREKETLİLİK!
Arkadaşlarla paylaşımlar ve grup aktiviteleri açısından renkli bir gündeyiz. Her an yeni bir konu ortaya çıkıp gündemi değiştirebilir. Güneş (Kova) ile Uranüs (Koç) uyumlu etkileşim içindeler.

04 ŞUBAT: ASLAN BURCUNDA DOLUNAY!
“Ego mu idealler mi?”; “Bireysellik mi, toplumsallık mı?”; “Kalbimizin seçimleri mi, aklın dayattıkları mı?”
Aslan - Kova aksındaki Dolunay’ın temaları bunlar!  Aslan, yaratıcılığın, liderliğin, kalbimizdeki ışığı yansıtmanın burcu, Kova ise insanlığın, işbirliğinin, sosyal sorumlulukların. Seçtiğimiz ideallerin yüreğimizin arzularına ne kadar uygun olup olmadığını durup bir düşünmeliyiz.

Dolunay sırasında Kova’nın yönetici gezegeni Uranüs’ün hem  Plüto (Oğlak), hem de Ay (Aslan) ve Jüpiter  (Aslan) ile de 120 derecelik uyumlu açı içinde olduğunu görüyoruz. Hayat bizi arzularımızı gerçekleştirme yolunda ilerlemeye, gelişmeye, ufkumuzu genişletirken herkesin eşit ve özel olduğunu unutmadan hareket etmeye çağırıyor. Uranüs’ün bir oktav düşüğü olan Merkür’ün de Kova burcunda geri harekete devam ettiğini düşünecek olursak, şimdi bizi ilerlemekten, hayallerimize ve ideallerimize ulaşmaktan neyin veya nelerin alıkoyduğunu ya da neye ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlayabilme şansına sahibiz.

11 ŞUBAT: MERKÜR İLERİ GİDİYOR!
Merkür üç haftalık geri hareketinden sonra bugün 16:57 itibariyle Kova burcunda direkt harekete geçiyor.  Kendimizi ifade etmek açısından en uzun gölgelerini, yani zorlu etkilerini yaşayacağımız bir sürecin ilk günündeyiz.  Bugün ağzımızdan çıkan her söze çok dikkat edelim. Yanlış anlaşılmamak adına olabildiğince net ve açık olalım. Aynı şekilde trafikte ve haberleşmede, iletişim araçları ya da seyahatte dikkatimizi odaklamaya bakalım. Geri gittiği dönem boyunca içselleştirdiğimiz her düşünce, vardığımız her sonuç, bu ay sonu ya da Mart başı itibariyle bizi önemli atılımlara taşıyacaktır.

19 ŞUBAT: KOVA’DA SÜPER YENİAY! GÜNEŞ BALIK BURCUNDA!
Bugünün astrolojik gündemi yüklü! 01:48’de Güneş 29 derece 59 dakika ile Kova burcunun son derecesinin sonlarında iken bir Yeniay deneyimliyoruz. Bir burcun ilk veya son derecelerinde gerçekleşen bir Yeniay serisinin beşincisi bu! Aynı zamanda bu yılın süper Yeniay’larının ikincisi! Yani Ay Dünya’mıza en yakın olduğu noktada Güneş ile kavuşum halinde olacak (perigee).

Böyle dönemlerde Dünya’nın yerçekimi ve elektro manyetik etkileri alabildiğine artacağından yeryüzü kabuğu hareketlenebilir, hava şartları değişkenlik gösterebilir veya gelgitler yaşanabilir. Bireysel olarak bizler de ruhsal, bedensel ve zihinsel anlamda etkileneceğiz.

Bilindiği üzere, Yeniay yeni başlangıçları temsil eder. Yeni bir şeyler başlarken eski’ye de yol verilir; geride bırakılır. Geçen ay yine Kova burcunda ve 1 derecede deneyimlediğimiz Yeniay ile başlattığımız girişimleri, yeni’nin enerjisini nasıl içselleştirdiğimizi ve bu enerjiyi nasıl kullanabildiğimizi değerlendiriyoruz. Şimdi bu sorgulamaların ışığında ileriye, ideallerimize doğru heyecanla atılıyoruz.

Yeniay’dan hemen bir dakika sonra Güneş Balık burcuna geçiyor! Bilincimiz Kova’nın kolektif bilince yönelik çalışmasından daha öte bir noktaya ilerleyip genişliyor. Aklımız ile kalbimizin istekleri birbiri içinde eriyor ve evrendeki her şeyle bağımızı fark ederek bir bütünün parçası olduğumuzu bir kez daha idrak ediyoruz.

20 ŞUBAT: MARS ENERJİSİ GÜÇLENİRKEN VENÜS ENERJİSİNİN BAŞI DERTTE!
Bugün Mars ve Venüs gibi iki önemli fonksiyonumuzda yön değişikliği söz konusu. Enerji, cesaret ve mücadelenin temsilcisi Mars, 02:11 itibariyle kendi yönetiminde olan Koç burcunda ilerlemeye başlıyor. Başta Koçlar olmak üzere ateş elementine ait tüm burçların (Aslan ve Yay) enerji ve coşkuları yükseliyor. Balık burcunun dağınık ve akışa teslim halinde geçen döneminden sonra, daha inisiyatifli ve cesur kararlar alarak yeni başlangıçlar yapabilecek düzeye geliyoruz. Ancak, Mart sonuna dek düşüncesizce ve aceleyle hatta bir anlık hevesle yapılan işler sorun yaratabilecektir;  dikkat!

22:05’te ise sevgi, ilişki, uzlaşının temsilcisi Venüs, zarar gördüğü Koç burcuna adım atıyor. 31 Mart’a dek, ilişki kuruş biçimimiz doğrudan, daha atak ve hızlı olacak, “ben ve sen” arasındaki dengede sıkıntılar yaşanabilecektir. Bu süreçte bir anda başlayan ama emek vermekte zorlandığımız ve çabucak tüketilebilen ilişkiler gündeme gelebilir.

22 ŞUBAT: VENÜS İLE MARS KOLKOLA!
Venüs Mars’dan daha hızlı hareket ettiği için hemen Mars’ı yakalayarak 07:02’de Koç burcunda kavuşuma geçiyorlar. İlişkilerde çok dikkatli olmamız gereken bir gündeyiz. Her iki taraf da kendi arzu ve isteklerini öncelikli görüp dayatabilir. Her şeyi bildiğimiz gibi yaparak diğerlerinin ille de bize uymalarını talep etmemiz halinde ciddi çatışmalar yaşayabiliriz. Tüm özel ve sosyal ilişkilerimizde bu zorlayıcı etkiyi hissedebiliriz.

Hepinize gönlünüzce geçirilecek bir ay ve iyilikler diliyorum. Esen kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.