Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KASIM 2014
İLİŞKİLER... HEP İLİŞKİLER!

İLİŞKİLER... HEP İLİŞKİLER!


“İÇERİKLER
Konuşuyoruz desem konuşmuyoruz da
Ayrı ayrı şeyler düşünüyoruz üstelik
Birbirimize bakarak
Ne seviyoruz ne de sevmiyoruz birbirimizi
Ne varız ne de yoğuz gerçekte.

İki lamba gibiyiz, iki ayrı yerinden
Aydınlatan odayı.
Değilsek de yakın birbirimize
Uzak da sayılmayız büsbütün
Gökyüzünde iki uçurtma başıboş
Yanyanayızdır sadece.

Her çiçek bir çoğulluktur gününe göre
Yalnızlık bir çoğulluktur
Sanırım bir giz de yok bu beraberlikte.

Edip Cansever”


Aylardır ilişkilerle ilgili konular gündemi meşgul edip duruyor. Ama bu kez gerçekten de bu konuda nihai kararlar almayı gerektirecek durumlarla karşılaşacak ya da kendimizi o güçte hissedeceğiz. Dananın kuyruğu kopacak kısacası!

İç sesimizin rehberliğine, sağ duyu ve sakinliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. Ne kadar tarafsız ve dürüst bir şekilde kendimizi anlamaya çalışır, farkındalık geliştirirsek o kadar üstesinden gelebilecek, hatta şifalandırabileceğiz sıkıntılarımızı…Her zaman söylediğim gibi, her şeyin cevabı bizde!

Kasım ayı boyunca Chiron (Yaralı şifacı) ile Uranüs etkileşim içinde ve kişisel gezegenlerden Merkür, Venüs ve Mars ile de açı içerisinde olacaklar.  Bu durumda, her şeye yeni bir göz, yeni bir bakış açısıyla bakmak pek çok sorunun üstesinden gelmemizi kolaylaştıracak.

01 KASIM: YOĞUN ENERJİLER İŞ BAŞINDA!
Bu ay inanılmaz yoğun bir gökyüzü trafiği ile başlıyor. Mars – Neptün etkileşimine, Merkür ile Jüpiter ‘in ve Venüs ile Plüto’nun açıları da eklenince günün enerji topu gibi olmasına şaşmamak lazım! Bugün pek çok fırsatlara açık; yararlanmak isteyip istememek bize kalmış. Arzu ve isteklerimizin, ideallerimizin peşinden gidebilecek ivmeyi alıyoruz evrensel enerjilerden. İyimserlik ve coşkumuz giderek yükselirken, kendimizi yepyeni olasılıklara, değişik fikirlere  açıyoruz. Bir ilişkiden ne beklediğimizi ve duygusal ihtiyaçlarımızı düşünüyoruz. Bugün bu motive edici enerjilerle mevcut ilişkimizi yenileyip tazeleyerek dönüştürebilir, ya da hayatımıza arzu ve ihtiyaçlarımıza yanıt verebilecek bir partneri çekebilecek vibrasyonu yayabiliriz.

03 KASIM: İLİŞKİ MESELELERİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KENDİNİ HİSSETTİRMEYE BAŞLIYOR!
Venüs’ün Chiron ve Uranüs ile açıları dikkatimizi ilişkiler ile mali konulara çekiyor. Bizi ilerlemekten alıkoyan, mutsuz eden ilişkilerden ve getirisi olmayan yatırımlardan aniden özgürleşmek isteyebiliriz.


07 KASIM: BOĞA-AKREP AKSINDA DOLUNAY!
“Benim sahip olduklarım – senin sahip oldukların”, “benim değerlerim – senin değerlerin “ arasında bir denge kurmayı bir türlü becerememişsek bu Dolunay ile arkamıza bakmadan yürüyüp gidebiliriz. Bu kez işin içinde Chiron da olduğu için belki ilişkimize son bir şans verip ne kadar düzelip düzelemeyeceğine bakmak istememiz de beklenebilir. *

09 KASIM: MERKÜR AKREP’TE!
Bugün itibariyle iletişim, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak. 29 Kasım’a kadar zihnimiz derin düşünmeye, araştırma ve sondajlara yönelik çalışıyor. Yüzeysel ve ıvır zıvır konuşmalar ile tatmin olmayacağımız görülüyor. Kafamızı kurcalayan konuların üstüne gidebilir, aklımıza takılan ne varsa gerçeği öğrenmek üzere didikleyip durabiliriz. Öte yandan kendimizle ilgili sırları ketum bir şekilde saklarken, diğerleriyle ilgili her türlü bilgiye ulaşma eğilimindeyiz!

16 KASIM: VENÜS YAY BURCUNDA!
Zevki, keyfi seven Venüs, maceraperest, bağımsızlığına düşkün Yay burcuna girerek sosyal ve romantik konulara bakışımızı büyütüp, ufkumuzu genişletiyor! Yalnız olanlarımızın hayatına keyifli beraberlikler girebilir. Hayattan daha zevk alabileceğimiz, neşeli, keyifli bir sürece giriyoruz. Başta Yay burçları olmak üzere tüm ateş burçları, (Koç ve Aslan) bu olumlu enerjiden yararlanacaklar. Venüs Yay’daki yolculuğunu 11 Aralık’a dek sürdürecek. Bu süreçte sevgi, değer duygusu ve ilişki konularına Yay’ın gölgelerine özgü katı prensiplerle yaklaşmaktan kaçınalım. Harcamalarda abartı, tembellik, fazla talepkarlık da yine bu konumun gölge yönlerinden. Hayata hoşgörü, anlayış ile bakmayı becerebildiğimiz taktirde, harika bir etkiyi içselleştirmiş olacağız.

20 KASIM: İLİŞKİLER İLE PARA VE YATIRIMLARA DİKKAT!
Venüs (Yay) ile Neptün (Balık) karesi, aşırı iyimser ve dikkatsiz davranmamız halinde gerek ilişkilerimiz ve ortaklıklarımızda, gerekse de para ile ilgili konularda gerçekçi olmayan yanlış kararlar alabileceğimize dikkat çekiyor. Buna rağmen, sanat ile uğraşanlar için yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri olumlu bir gün denebilir.

22 KASIM: GÜNEŞ YAY BURCUNA GİRİYOR VE YENİAY YAY’DA!*
Güneş’in ateş gruplarından Yay’a girmesinin hemen ardından 0 derecede gerçekleşecek Yeniay, yeni başlangıç ve atılımlar yapmak için gereken cesaret, inanç ve enerjiye sahip olduğumuz bir döneme girdiğimize dikkat çekiyor. Yepyeni bilgiler edinerek kişisel donanımımızı zenginleştirmek, maceralara açık olmak, seyahat (iç dünyamıza da olabilir), yayıncılık, hukuki meseleler ve yüksek öğrenim, bu dönemin öncelikli konularından.

Bir ay boyunca tüm ateş burçlarının parladığı (Koç, Aslan ve Yay), oldukça destekleyici bir süreç başlıyor.

Yay burcunda gerçekleşecek Yeniay tüm inançlarımızı, yaşam felsefemizi gözden geçirmemize ve bizim için neyin asıl gerçek olduğunu bulmamıza yardımcı olacak bir vibrasyona sahip! Bir meseleyi nasıl algıladığımız nereden ve nasıl baktığımıza bağlıdır. Eğer bir konuda sürekli aynı şekilde düşünmeye ve hareket etmeye devam edersek, farklı bir sonuç almayı umamayız. Ufkumuzu genişletmeyi temsil eden Yay burcundaki Yeniay ile bakış açımızı ve anlayışımızı genişletip, esnetmeyi, hatta değiştirmeyi denemeliyiz.

Başta Yay burçları olmak üzere, bir ay boyunca tüm ateş burçları (Koç ve Aslan) da bu olumlu enerjiden yararlanacaklar.

23 KASIM: YERİNE GETİREMEYECEĞİMİZ SÖZLER VEREBİLİRİZ!

Yeniay’ın verdiği heyecan, cesaret ve hevesle kendimizi zorlayacak ve sonradan pişman olabileceğimiz kararlar alma ihtimalimiz yüksek. Dikkatli ve tedbirli olmakta yarar var. Merkür (Akrep) ile Jüpiter (Aslan) gerilimli açıdalar.

27 KASIM: İLİŞKİLER AÇISINDAN DESTEKLEYİCİ GÜN!
Aşkın, romansın esintilerini duyduğumuz güzel bir gündeyiz. Venüs ile Ceres Yay burcunda kavuşumda ve Uranüs (Koç) ile uyumlu açıdalar. Ancak bu konumun da gölge dediğimiz olumsuz etkilerini göz ardı etmememiz gerekiyor. Aşırı özveri ve ilginin ilişkilerde besleyici olmak bir yana, köstekleyici olabilmesi de mümkün. O nedenle birbirimize alan tanıyıp bireyliğimize saygı göstermek, ilişkilerimizi isyan ve kopuşlardan uzak tutup güçlendirecektir.  

28 KASIM: MERKÜR YAY BURCUNDA!
“Tanrıların Habercisi” Merkür’ün de katılmasıyla Yay burcundaki enerji iyice yoğunlaşıyor. Merkür esasen Yay burcunda zararlı konumdadır. Merkür detayları, Yay burcu ise büyük resmi işaret eder. Ormana takılıp ağaçları gözden kaçırma veya pireyi deve yapma gibi bir eğilimimiz olabilir. Yay içten bilmeyi, iç bilgeliği temsil eder. Merkür ise mantığı, tarafsız aklı, ham bilgi aktarımını! Merkür Yay’dayken, mantık süreçlerini susturup iç sesimizi saf haliyle duyabildiğimizde muazzam bir sezgisellik ve kehanet düzeyinde tespitler yapabilecek durumda olabiliriz. Bu konumun gölge yönlerinin başında önyargılar, en iyiyi en doğruyu bildiğini iddia etme, ukalalık, katı prensiplerle fanatizmin tuzağına düşme ve kanılarla hareket edip yanılma ihtimalimiz geliyor.  Yay deneyime açık olmayı ve yaşam deneyimlerinden kendine göre bir felsefe yaratmayı ifade eder. Oysa Yay insanı, deneyim yaşamaksızın ahkam kesebilir. Merkür’ün Yay’daki yolculuğu 18 Aralık’a dek devam edecek. Bu süreçte yapabileceğimizden fazlasına söz vermemek veya anlaşma ya da sözleşme imzalarken detayları atlamamaya çalışmak yerinde olacaktır.

Tüm bu enerjileri lehimize kullanabileceğimiz iyi bir ay olmasını diliyorum. Esen Kalın!

* Boğa – Akrep aksındaki Dolunay’la ilgili ayrıntılı bilgiler, bu haftaki yazımda yer alıyor.

** Yay burcuna ilişkin bilgileri, ilgili hafta yayınlanacak haftalık yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.