Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EYLÜL 2014
KENDİMİZİ YENİ’YE AÇMA ZAMANI!

KENDİMİZİ YENİ’YE AÇMA ZAMANI!

Yazın rehavetini ve dağınıklığını üzerimizden atıp yavaş yavaş sonbaharın bizi işe güce, hayatımızı düzene oturtmaya çağıran enerjisini alıyoruz. Bu ay çok önemli, zira 2015’in temelini oluşturacak, özellikle Şubat, Mart ve Haziran 2015’teki gelişmelerle bağlantılı etkiler var.


Bu aya damgasını vuracak bu gelişmeler Aslan burcunda ilerlemeye başlayan Jüpiter’in önce Plüto ile gerilimli, ardından Uranüs ile uyumlu açı içine girmesiyle tetikleniyor. Global anlamda ülke liderlerinin güç savaşları ve mücadelelerine işaret eden ve gerçek yüzlerini göstermelerine neden olan bu etkileşimler, kişisel bazda da hepimizi bir hayli silkeleyecek gibi gözüküyor. Artık bizim için ne doğru ne doğru değil, kim ya da ne zararlı anlayıp, bizim için en doğru ve yararlı olana yöneliyoruz.

2 EYLÜL: Merkür Terazi’de!
İlişkilerde iletişimin önemini anlıyor, meseleleri her yönüyle görüp değerlendirdikten sonra adil kararlar alma yoluna gidiyoruz. Uyumu bozmamak adına gerçek düşüncelerimizi gizleyip yüzeysel, sahte bir uyumun ardına saklanmak veya tam tersi her şeye karşı ve uzlaşmayan bir tutum içerisinde olmak sıkıntı yaratabilir. Diğerlerinin düşüncelerine de kulak vermek ve bakış açılarını anlamaya çalışmak bizim de aynı şekilde değerlendirilmemize yardımcı olacaktır. Bizden farklı görüşte veya bize zıt düşünceler içerisinde olan insanlarla da aramızda uyum ve dengeyi sağlamak durumundayız. Kısacası barışçıl, adil, diplomatik ve huzurlu iletişim dönemine giriyoruz.

5 EYLÜL: Gözlerimiz açılıyor ve anlıyoruz!
Jüpiter (Aslan) ve Plüto (Oğlak) içten içe kaynayan sorunların birden patlayıp ortaya dökülmesine neden olacak bir etkileşim içindeler.  Aynı açı Şubat ve Haziran 2015’te de gerçekleşecek. Aslan’daki Jüpiter bize muazzam bir iyimserlik ve salt kendimize değil, evrenin işleyişine de güvenmeyi ve bu doğrultuda abartılı bir şekilde kendimizi ifade etmeyi getirecektir. Kendimizi her şeyin üstesinden gelebilecek güçte hissedebiliriz. Bizim için gerçekten doğru ve yararlı olmayan, hatta aleyhimize olan konuları bile, büyük bir inanç ve iddiacılıkla savunup kendimizi haklı çıkarmaya çalışabiliriz. Şimdi bu açı oluşumuyla inançlarımızı kökten değiştirecek olaylarla karşılaşıp adeta gözlerimizin açılması söz konusu! Ortak paydada buluşamamanın ve arzu ettiğimiz atılımları yapamamanın sıkıntısıyla kendimizi sıkışmış ve bunalmış hissetmemiz mümkün. Belki de şimdi madde ve manayı gerektiği gibi harmanlamak, ruhsal ve maddi ihtiyaçlarımız arasında dengeyi bulmak durumundayız. Olmasını istediğimiz konular henüz olgunlaşmadıkları için böylesine sürüncemede ya da geri çekildiğimiz bir süreçte kalıyor olabiliriz. Unutmayalım ki, önümüzde Şubat ve Haziran aylarında bu konuları tekrar tekrar tartmamıza yardımcı olacak zamanlar var!

5 EYLÜL: İlişkilerde seçicilik!
Venüs bugün itibariyle Başak burcunda yolculuk etmeye başlayacak. 30 Eylül’e dek olan süreçte ilişkilere bakışımız daha temkinli, seçici, detaycı ve analitik olacaktır. İlişkilerde aksayan yönleri daha iyi görüp değerlendirmemize yarayan bu etki, Başak’ın düzeltme ve mükemmelleştirme eğilimiyle birleşince, emek sarf ettiğimiz taktirde mevcut ilişkilerimizi yeniden düzenleyebilmeyi getirecektir. Başta Başak olmak üzere tüm toprak grubu burçlar (Boğa, Oğlak) ilişkiler, mali ya da yaratıcı, sanatsal veya sağlıkla ilgili konularda bu konumdan olumlu etkilenecekler.

9 EYLÜL: Balık burcunda Süper Dolunay!
2014’ün beşinci Süperay’ını yaşıyoruz. Değişken hava şartları, med cezir, rüzgar, yağmur veya selle karşılaşabilir, kişisel düzeyde de duygusal gel gitler, taşmalar yaşayabiliriz. Dolunay’da Güneş ile Ay birbirine karşıt açı yapar. Burada Başak’taki Güneş salt Balık’taki Ay’a değil, aynı zamanda okyanusların Efendisi Neptün’e de karşıt açı yapıyor olacak. Kısacası yine akıl ve duygular, kalp ve ruhun sesi birbirine meydan okuyacak!
Öyle gözüküyor ki bugün bu etkiyi ya müthiş bir şifalanma ya da inanılmaz kaotik ve sarsıcı bir duygusal türbülans olarak deneyimleme ihtimalimiz var!

Balık burcunda 16 derecede ve Ceres (Yengeç) ve Vesta (Akrep) ile etkileşim içinde gerçekleşecek Dolunay, yine içimizdeki dişil, alıcı ve duygusal yönlere dikkat çekecek bir enerji yayıyor. Ruhumuzu gerçek anlamda doyuracak ilişkilere yöneliyor ve Dolunay’ın ardından Venüs’ün ay sonuna dek arka arkaya Neptün, Plüto ve Chiron ile gerçekleştireceği açılarla, kendimize ve diğerlerine karşı dürüst olmanın önemini kavrıyoruz. Her Dolunay bir bırakıştır, bitiriştir.  Bir hayali kovaladığımızı düşünüyorsak bunca zaman, şimdi o hayalden özgürleşme zamanı geldi çattı! Boş yere kendimizi kurban yerine sokmadan, gereksiz özverilerle ruhumuzu boğmadan yolculuğumuza devam edebilme şansına sahibiz şimdi!

14 EYLÜL: Mars Yay’da!
Bol bol seyahat, macera hevesi, cesaret isteyen atılımlar; hepsi bizi bekliyor! 26 Ekim’e dek aşırı güvenli, inançlarımızı heyecan ve hevesle savunma eğiliminde, iyimser bazen de fütursuzca ve patavatsız davranabiliriz.

23 EYLÜL: Gece gündüz eşit!
Güneş’in Terazi burcuna girmesiyle birlikte astrolojik takvim yarılanır; Kuzey Yarı Küre’de sonbahar, Güney Yarı Küre’de ise ilkbahar başlar. Diğerleriyle olan ilişkilerimizin önemini anlar, yakınlık kurma ihtiyacında olur, sosyalleşiriz. Her şeyin karşıtıyla birlikte var olacağı düşüncesiyle “sen ile ben” dengesini tutturmaya ve  içsel uyumumuzu bozmadan zıtlıkları uzlaştırmaya çalışacağımız bir aylık  bir zaman dilimi var önümüzde!*

24 EYLÜL: Terazi burcunda Yeniay!
İlişkilerde ve ortaklıklarda yeni bir dönemin eşiğindeyiz! Kalbimiz ve aklımız yine yanyana ve birlikte hareket etme eğiliminde! Hayatımızda önemi ve değeri olan kişileri onurlandırırken kendi değerimizi de bilelim! Bu seferki Yeniay muazzam bir elektromanyetik çekim gücüne sahip. Hayatımıza daha çok sevgi, barış ve güzellikler getirmeye bakalım. Böyle insanları hayatımıza alalım, hayatın olumlu ve güzel taraflarını görmeye çalışalım.

28 EYLÜL: Merkür Akrep’e giriyor!
Merkür Akrep burcuna giriyor ve biz derin sorgulamalara, sondajlara yöneliyoruz. Düşüncelerimiz derinleşiyor. 11 Ekim’e dek devam edecek bu süreçte bazı bilgileri kendimize saklamak isteyip ser verip sır vermeyebilir, daha gizemli bir yaklaşım içinde olabiliriz. Hayatımızda daha fazla özel alan veya gizlilik isteyeceğiz. 4 Ekim’de Merkür geri harekete başlayacak ve bu sırada 11 Ekim’de tekrar Terazi burcuna geçecek. 9 Kasım’da yeniden Akrep’e geçene dek, ilişkilerde, ortaklıklarda ve finansal konularda almış olduğumuz kararları yeniden gözden geçirip değerlendirme, gerekiyorsa düzeltme fırsatını yakalayacağız.

Bugün aynı zamanda, yazımın başında sözünü ettiğim Venüs’ün Uranüs ile üçgen açısı gerçekleşecek. Kendimizi yeniye ve bilinmeyene, sonsuz ve sınırsız olasılıklara açtığımız ölçüde heyecan verici gelişmeler, sürprizli durumlar yaşayacağız! Aynı açı, daha önce de belirttiğim gibi, Mart ve Haziran 2015’te de gerçekleşecek. Dolayısıyla, bizim için en doğru olana yönelmek için bol bol zamanımız var!

29 EYLÜL: Venüs Terazi burcunda!
Bu ayı uyum, ahenk, yaratıcılık, denge, barış, eşitlik ve adalet duygusu getirecek bir etkiyle kapatıyoruz. Güzel ve keyifli sosyallikler, mutlu beraberlikler olsun. Özdeğerimizin farkında olalım ve ölçü tutmadan yaşayalım sevgi alışverişlerini…

Herkese güzel bir sonbahar, keyifli bir ay diliyorum. Esen kalın!

* Terazi burcuna ilişkin detaylı bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.  

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.