Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AĞUSTOS 2014
İLİŞKİLERDE ÖNEMLİ GELİŞMELER ZAMANI!

İLİŞKİLERDE  ÖNEMLİ GELİŞMELER ZAMANI!

Ağustos, Temmuz sonunda ilişkiler konusunda yaşadığımız zorlu etkilerin doruğa çıkmasıyla başlıyor. Öncü burçlardaki T- Kare’nin yeniden tetiklenmesiyle, “Bizim için ne önemli, ne değerli, bir ilişkiden ne bekliyoruz?” hedeflerimiz nedir gibi sorulara yanıtlar arayacağız ay boyunca...


1 Ağustos: 01:45'te Merkür Aslan burcuna girerek, 15 Ağustos'a dek alacağımız kararlarda egonun sübjektif ve ben merkezci yansımalarının görülebileceğine işaret ediyor. Bizim için önem taşıyan ve bizi şevklendiren konulara odaklanmayı tercih edebiliriz. Merkür Aslan'dayken yapılması gereken, en samimi düşüncelerin olduğu gibi ortaya konmasıdır. Ancak, kendi isteklerimize fazlasıyla odaklandığımızda diğerlerinin ne düşündüğünü duyamaz hale gelebiliriz. Bizim arzu ve isteklerimizin algılanmadığını düşündüğümüzde ise, gürültücü ve dikkat çekici bir konuşma tarzı sergileyebiliriz. Bu konum gösteri dünyası, tiyatro, sinema gibi yaratıcı konular ya da organizasyona ilişkin işler açısından idealdir.
 
Günün ikinci dinamiği ilişkilerdeki beklenmedik kopuşlar, gerginlik veya ani yön değişiklikleriyle ilgili!  Bizi kısıtlayan, kendimiz olmamıza izin vermeyen ya da kendi ülkü ve ideallerimize uygun olmayan her türlü ilişkiden özgürleşip yolumuza devam etmek isteyeceğiz. Ancak, duygusal tepkilerle alacağımız kararlar sonradan sıkıntı yaratabilecektir.
Venüs (Yengeç) - Uranüs (Koç) karesi, 07:42'de etkinleşiyor.

Parasal konulardaki zorlayıcı gelişmeler yeniden düzenlemelere gitmemizi gerektirebilir. Ancak aynı anda gökyüzünde oluşacak su grubu burçlardaki Büyük Üçgen, sorunlu ilişkilerden kaçmak yerine, bu enerjiyi kendimizi ilişkiler yoluyla geliştirmek üzere kullanmamızın akıllıca olacağına işaret ediyor. Venüs, Chiron ve Satürn, 13:21 itibariyle Büyük Üçgeni oluşturarak bu gerilimli durumu bir miktar dengelemeye yardımcı olacaklar.
 
KRİTİK BİR GÜN

2 Ağustos: İletişim ve ulaşım açısından kritik bir gün. Abartılı sözler ve jestler, gereksiz bilgi alışverişleri, düşüncesizce veya egosal alınan kararlar, başa dert olabilir. Bugün sakin bir şekilde iletişim kurmak pek kolay gözükmüyor. En ufak bir anlaşmazlık bir anda alevlenip ciddi bir tartışmaya dönüşüp, ilişkileri savaş alanına çevirebilir! Basın, yayın, medya yoluyla bazı kritik bilgilerin yayılması da mümkün. Sakinliğimizi ve tarafsız bakış açımızı korumaya çalışmalı ve karşı tarafın da bize ne anlatmaya çalıştığına ve ihtiyaçlarının neler olduğuna kulak vermeye çalışmalıyız. 01:46'da Mars (Akrep) - Jüpiter (Aslan) karesiyle başlayan gün, akşam saatlerinde Merkür (Aslan) Jüpiter (Aslan) kavuşumuyla sona eriyor.
 
3 Ağustos: 03:01'deki Merkür (Aslan) - Mars (Akrep) karesi dünkü gerilimi daha da yukarı taşıyacak bir etki yaratıyorlar. Öfkeyle ağzımızdan kaçıracağımız sözler olabilir; dikkatli olalım. Maksadını aşan sözler söyleyebiliriz.
 
4 Ağustos: Eğer önceki günlerde dilimizi tutamamışsak, işte şimdi pek çok tatsızlıkla burun buruna gelebiliriz! 09:01 itibariyle Merkür (Aslan) ile Neptün (Balık), dışardan bakıldığında pek de fark edilmeyen, ancak içinde keskin bir gerilim barındıran bir açı içinde olacaklar. Yalan dolan ne varsa gerçeğin aynasından olduğu gibi yansıyabileceği gibi, durumu kurtarmak için yalan üstüne yeni yalanlar ekleyerek iyice işin içinden çıkılmaz bir hale düşüp kendi kuyumuzu kazabiliriz.
 
İÇE ATTIKLARIMIZ BİR BİR DÖKÜLEBİLİR
6 Ağustos:
Merkür (Aslan) - Plüto (Oğlak) 14:42'de, birikmiş gerilimi, içe atılmış, sineye çekilmiş düşünceleri ortaya döküverecek bir açı içine giriyorlar. Kışkırtılmalara karşı uyanık olmakta yarar var. Karşımızdakilerle aynı düşüncede olmasak da onlara kulak verelim, dertleri veya sıkıldıkları konular nelermiş bir dinleyelim.
 
7 Ağustos: Hayal dünyasına dalma eğiliminde olduğumuz, kendimizi akışa serbestçe bırakacağımız, sakin ve ruhsallık boyutu yüksek bir gündeyiz. Gerilimli başlayan ayın belki de en rahat sayılabilecek günlerinden birindeyiz. Amaç ve hedeflerimizi gerçekleştirebilmek adına neler yaptığımız üzerinde düşünebilir ve bu konuyla ilgili girişimlerde bulunabiliriz. Mars (Akrep) - Neptün (Balık) 15:12'de uyumlu açılarıyla oldukça destekleyici bir konumdalar.
 
8 Ağustos: Merkür bugün aşırı faaliyette! Şifa gezegeni Chiron ile sıkıntı yaratabilecek bir açıdan sonra, 19:21'de Aslan burcunda Güneş ile kavuşum içine girecek, ardından 23:13'te Uranüs (Koç) ile uyumlu etkileşimde olacak. Sözlerimiz karşımızdakileri incitebilir; iletişimde dikkatli ve özenli olmamız gereken bir gündeyiz. Merkür detaylar demektir, dolayısıyla bu kadar etkin olduğu bir günde aceleyle detay atlayabilir, hızlı kararlar ve telaşla yanlış işler yapabiliriz.
 
9 Ağustos: Sıra dışı ve yaratıcı düşünceler ile somut ve bugün buradanın gerçeğiyle ilgili olanlar arasındaki kutuplaşmayı hissediyoruz. Güneş (Aslan) ile Uranüs (Koç) etkileşim içine girdikten sonra, sırasıyla Merkür (Aslan) ile Satürn, ardından da Güneş ile Satürn (Akrep) kare açılarıyla zorlamaya başlıyorlar. Bu tablo bize, kararlılık ve sabır göstermedikçe gelecekle ilgili plan ve projelerimize ulaşmamızın güç olacağını gösteriyor. Zorla bazı düşünceler empoze ettirilmeye çalışılabilir, ama biz kendi merkezimizde kalabilmeyi başarmalıyız.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ VE DOLUNAY...
10 Ağustos:
Bugün 21:09'da 18 derece 02 dakika ile Kova burcunda bir Dolunay, daha doğrusu bir Süperay, deneyimliyoruz. Temmuz sonunda Aslan burcunda gerçekleşmiş olan Yeniay'da aldığımız kararların ne kadar isabetli olup olmadığını anlama imkanı bulacağız. Dolunay, bu kez Ay Dünya'ya en yakın konumdayken (perigee) gerçekleşecek. Dolayısıyla duygu dünyamızın ihtiyaçları, doyurulmak üzere, olanca çarpıcılığı ile Süperay'da belirgin bir şekilde ortaya çıkacak.
 
Tam da Cumhurbaşkanlığı seçimlerine denk gelen bir günde Aslan - Kova karşıtlığını yaşamak oldukça ilginç bir tesadüf! Bilindiği  üzere Aslan yöneticileri ifade eder, kralları ve kraliçeleri, Kova ise toplumu! Aslan egonun temsilcisidir, kişisel ışığımızı yansıtır. Kova ise halkın gücünün yarattığı sinerjidir ve "herkes eşit ve özeldir" der.
Bu iki kavram arasındaki kutupsallığın dengelenmesi ve harmanlanmasına yönelik bir Dolunay yaşayacağız.
 
Dolunay, sabit burçlarda zorlayıcı bir T- Kare oluşturacak. Boğa, Akrep, Aslan ve Kovalar bu etkiyi güçlü bir şekilde hissedecekler. Satürn (Akrep) ile kare açısı, ciddi bir meydan okuyuş, engellenme, korkular (özellikle değişim ile ilgili) ve sorunları akla getiriyor. Ancak aynı zamanda da disiplin, adanmışlık ve sağlıklı sınırlar koymanın önemine de dikkat çekiyor. Kendi kendimizin otoritesi olmalı, kendi amaç ve hedeflerimizi gercekleştirirken kimsenin tesiri altında kalmamalıyız. Bizi amaçlarımıza ulaşmaktan ne geri tutuyor, ne yapmalıyız şeklinde düşünmeliyiz.
 
SEVGİ İSTİYORUZ!..
12 Ağustos:
Sevgi ve ilişkinin, barışın ve işbirliğinin temsilcisi Venüs, bugün itibariyle 6 Eylül'e dek Aslan burcunda! Başta Aslanlar olmak üzere tüm ateş grubu burçların (Koç ve Yay) parladıkları, dikkat çekici oldukları bir döneme giriyoruz. Bu süreçte kendi değerimizi ne kadar sevildiğimize veya beğenildiğimize endeksleme hatasına düşmeyelim. Burada önemli olan içimizdeki çocuksu, sevgi dolu, neşeli, yaratıcı ve sıcak yönlerle buluşmak ve bunları samimiyetle diğerleriyle paylaşmak!

Zevke, keyfe düşkünlük, buyurganlığı sevmek, lüks harcamalar, müsriflik, sevilmek adına sahte sevgi gösterileri, her şeyi (özellikle duyguları) fazla dramatize etmek bu konumun gölge yönlerinden... Öte yandan, sanatçılar açısından güzel ve yaratıcı yönleri yüksek bir dönem olacağını söyleyebiliriz.
 
15 Ağustos: İletişim, mantık, muhakemenin temsilcisi, "Tanrıların Habercisi Merkür", kendi yönetiminde ve güçlü konumda olduğu Başak burcunda yol almaya başlayacak. Sistemli ve metodik düşünmenin işlevselliğe katkısının önemini kavrayacak ve büyük yararını göreceğiz. Fazla eleştirel veya kusur bulmaya yönelik konuşmadığımız sürece mesele yok.
 
18 Ağustos: Bu ayın en güzel enerjili günlerinden birindeyiz; Venüs ile Jüpiter Aslan burcunda kavuşum yapıyorlar. Yurt dışı ile ilgili konular, eğitim, turizm, hukuk ve finansal alanda olumlu gelişmeler beklenebilir.
 
İDEAL GÜNLER...
19 ve 20 Ağustos:
Önemli görüşme veya anlaşmaları bugüne almaktan kaçınsak iyi olur. İlle de karar almamız gereken bir durum varsa, 22 - 23 Ağustos ideal! Aklımızı en iyi şekilde toparlayabilir ve ikna edici olabiliriz.
 
23 Ağustos: Güneş  07:45 itibariyle Başak burcuna giriyor. Artık Aslan'daki eğlence zamanı bitti. Şimdi üzerimize düşenleri yapmanın, bir dişlinin parçası olarak görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle, çalışıp çabalamanın, verimli bir şekilde rutinimizi planlamanın zamanı! *
 
YENİAY YENİ DÜZENLEMELER GETİRİYOR
25 Ağustos:
Bugünün enerjisi hayli yüksek! Merkür - Mars etkileşimi ile başlayan sabah, 17:14' te Başak burcunda gerçekleşecek Yeniay ile devam edecek ve 22:29'da Akrep burcundaki Mars - Satürn kavuşumuyla sona erecek. Haberleşme, iletişim ve hareketliliğin yoğun olacağı bir gündeyiz. Her şey çok hızlı gelişebilir.
 
Başak burcundaki Yeniay, iş, hizmet ve sağlık konularında yeni düzenlemelere işaret ediyor. Hizmet alma ve verme konularına bakışımız değişebilir. Yeniay Balık burcundaki Neptün ile karşıt açı içinde olacak. Görev, sorumluluk ve servis verme özelliklerimizi gözden geçirip yepyeni kararlara gidebiliriz. Ruh ve madde, akıl ve kalbin sesinin birbirlerini tamamlayacak şekilde dengede çalışmaları gerekiyor. Her zaman herkese birden yardıma koşmamızın mümkün olamayacağının, bizim de bir bedenli olduğumuzun, zaman ve enerjimizin de aynı şekilde sınırlı olduğu bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini anlıyoruz.  Eğer yardımseverliğimiz ve hizmet bilincimiz kendi vaktimizden ve bedenimizden bir şeyler alıp götürüyorsa veya yardım istemeyen birine zorla destek olmaya çalışıyorsak, şimdi bu konularda yeni kararlara gitme zamanı!
 
Bu tarihten ay sonuna dek gerilimli etkilerin devam edeceğini görüyoruz.
 
Herkese iyi bir ay geçirmesini diliyorum. Esen kalın!
 
*Başak burcuna ait ayrıntılı bilgileri, ilgili hafta yayınlanacak olan yazımda bulabilirsiniz.
 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.