Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAZİRAN 2014
ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KARE DOLUNAY'DA!

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KARE DOLUNAY'DA!

Büyük Kare, astrolojide gerçekten de en zorlayıcı açılardan biridir. İlk Büyük Kare’yi İkizler - Yay aksındaki Dolunay’da, 17 Aralık 2013’de deneyimlemiştik. 18- 22 Nisan 2014 ‘teki ikinci Büyük Kare’yi ise Uranüs (Koç) - Plüto (Oğlak) karesiyle ve iki tutulma arasında oldukça çetin şartlarda yaşadık. Şimdiyse 13 ila 25 Haziran arasına damga vuracak üçüncü Büyük Kare’yi karşılamak üzereyiz.


13 Haziran’da Yay burcunda gerçekleşecek Dolunay’ı da kapsayan Büyük Kare, görünen o ki, bizi yeniden ne yöne gitmemiz gerektiği konusunda atılımlara ve zorlu yolculuklara taşıyacak.  Şimdiye kadar gerçekleşenlerde eksik bıraktığımız, hala tamamlamak durumunda olduğumuz şeyin ne olduğunu kendimize sormamız gerekiyor.

7 HAZİRAN:
AKLIN VE YÜREĞİN SESİNİ HARMANLAMAK;
MERKÜR YENGEÇ’TE GERİ GİDİYOR!

İletişim, haberleşme, eğitim ve seyahatleri temsil eden Merkür, 2 Temmuz’a dek Yengeç burcunda geri harekette olacak. Bu süreçte zihnimiz içe yönelik çalışmaya başlayacak ve iç dünyamızla olan iletişimimiz ve iç gözlem yeteneğimiz güçlenirken, dış dünyadaki hatlarla temasımız ister istemez kesintiye uğrayacaktır. O nedenle iletişim ve haberleşme araçlarıyla sıkıntılar yaşayabilir, beklenmedik ani mekanik arızalarla uğraşmak durumunda kalabiliriz.

Hatırlayacak olursak Merkür, 20 Mayıs itibariyle Yengeç burcuna girmişti. Aklı, mantığı, tarafsızlığı temsil eden bir fonksiyonumuzun, duygusallığı, duygusal ihtiyaçları, öznelliği, ev, aile, empati ve geçmişi temsil eden bir burçta geri harekete geçmesi, adı geçen konularda derin sorgulamaları getirecektir. Bu süreçte hayatın ritmi de yavaşlayacağından, kendimizle daha çok başbaşa kalıp, gürültü ve patırtıdan uzakta iç dünyamızla temasımızı yoğunlaştırmaya ihtiyaç hissedeceğiz. Çoktandır okumak istediğimiz bir kitap veya izlemek istediğimiz bir film, dosyalarda bitirilmeyi bekleyen konular, evde onarılmayı bekleyen kenar köşe veya bir türlü günlük hayhuydan kurtulup arayamadığımız eski arkadaşlarımız, dost veya akrabalarımız artık programımızda kendilerine yer bulabilecekler. Bu süreçte ailemizle daha nitelikli ve derin sohbetler yapabilir, onlarla ilişkimizi daha anlamlı kılabiliriz.

Merkür, geri hareketini sürdürürken 17 Haziran’da yeniden İkizler burcundan geçecek ve  Mayıs sonuna doğru almış olduğumuz kararları tekrar değerlendirme, gerekiyorsa düzeltme fırsatı verecektir.

Kişisel doğum haritalarında Yengeç burcunun ilk 4 derecelerinde gezegenleri olanlarla, diğer öncü burçların  (Koç, Terazi ve Oğlak) ilk dört derecelerinde önemli noktaları olanlar bu etkiyi güçlü bir şekilde deneyimleyeceklerdir. Bu alanlarda hayat alabildiğine yavaşlayıp, adeta onların sabrını test ediyor gibi görünebilir! (Biri de bu satırların yazarıdır!)

9 HAZİRAN:
İLİŞKİLERDE DERİNLİK, YOĞUNLUK ve AÇIĞA ÇIKAN HAYALLERİMİZ, İDEALLERİMİZ…
Tüm ilişkilerimizdeki duygusallık ve derinlik güçleniyor. Bir ilişkinin içindeysek, nerede durduğumuzu, birbirimizle neyi ne kadar paylaştığımızı ve bunun bizi tatmin edip etmediğini açıkça görmemiz, anlamamız mümkün. Dolayısıyla, dönüşüp tazelenen ilişkiler olabileceği gibi, yepyeni ve yoğun olanlarına doğru çekilebiliriz. Önemli ve güç sahibi kişiler, hedef ve amaçlarımızı gerçekleştirmemize yardımcı olabilirler. Finansal açıdan da oldukça destekleyici bir etki alıyoruz. Bundan en çok Boğa, Başak ve Oğlak burçları yararlanacaklar. 04:40 itibariyle Venüs (Boğa) ile Plüto (Oğlak) uyumlu etkileşim içindeler.

Aynı gün 22:51’de Neptün Balık burcunda geri harekete başlıyor. Hayal ve ideallerimizi temsil eden Neptün içe yönelik çalışmaya başladığında, bilinçaltına gizlenmiş olan tüm hayal ve ideallerimiz ile sezgilerimiz harekete geçer, esin perilerimiz yaratıcı yönlerimizi güçlendirir ve hayatımıza daha fazla ruhsallık girer. O nedenle 15 Kasım’a dek devam edecek olan bu süreçte bilinçaltı çalışmaları yapmak, görülen rüyaları analiz etmek bize yaşamımızla ilgili pek çok önemli ipucu verecektir. Sanat ve yaratıcılıkla uğraşanlar için harika bir zamandayız.

13 HAZİRAN:
İLİŞKİLERDE ÖNEMLİ ADIMLAR!

Tam Dolunay öncesi 07:08’de, sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs (Boğa), Satürn (Akrep) ile karşıt açı içine girecek. Kendi değerlerimizi, değer sistemimizi ve sınırlarımızı onurlandırmamız gerekiyor. Kendimizi ne yaparsak yapalım tatmin olmuş ve başarmış hissetmeyebiliriz. İstediklerimizi elde edebilmek için karşı tarafı memnun edecek şekilde davranma eğilimimizden vazgeçmeliyiz. Venüs’ün şifa gezegeni Chiron ile de uyumlu etkileşim içine girmesi, yolunda gitmeyen tüm ilişkileri şifalandırabilme kapasitesini getiriyor.

YAY BURCUNDA DOLUNAY!
Aynı gün, 07:11’de 22 derecede Yay burcunda bir Dolunay deneyimliyoruz. Bu seferki Dolunay öncü burçlardaki gerilime denk geldi. Koç’taki Uranüs “kendimiz olmak, atılımlarımız”, Yengeç’teki Jüpiter “ duygusal ihtiyaçlarımız, ev ve aile hayatımız”, Terazi’deki Mars “ilişkiler” ve Oğlak’taki Plüto “iş, kariyer, toplumsal prestij” gibi bizi hayatın en önemli dört alanında gereken düzenlemeleri yapmak üzere, ciddi anlamda, yoğun bir şekilde zorlamayı sürdürüyor.

Son dönemde hepimiz gördük ki değişen koşullara direndiğimiz, zihnimizi eski’nin prangalarına mahkum ettiğimiz oranda üzüntü, hayal kırıklığı ve zorluklar katlanarak artıyor. Bunu ortadan kaldırabilmek için yalnızca kendi merkezimize dönüp, sağlam, gerçekçi, aklı başında ve hem yüreğimiz hem de ruhumuzla örtüşecek şekilde kararlar alıp, ona göre davranmamız yeterli.

Yay ufkumuzu genişletmek, yeni bilgilere açılmak, yüksek bilinç, hoş görü, anlayış ve bilgiyi aktarmak dağıtmak ilgili bir burç. İkizler ise, akıl, mantık, algı ile ilgili. Nasıl kavrıyoruz, bilgiyi ne şekilde paylaşıyoruz gibi konular hep İkizler ile ilgili. Yay, İkizler’den aldığı bilgileri nasıl yorumladığımızı, yargı ve inançlarımızı aktarırken, neyin doğru, neyin gerçek, ya da muhtemel olduğunu söyler.

İkizler - Yay aksındaki Dolunay, bize salt ufkumuzun genişleyeceğini değil, ağzımızın da aynı oranda açılabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Zira, Dolunay’ı oluşturan burçlardan biri olan İkizler’in yönetici gezegeni Merkür geri harekette ve gereksiz bilgi alışverişleri ile düşüncesizce yapılan konuşmaların herkesi incitebileceği bir konumda! Duyarsızca yapılan konuşmaların kişileri zedeleyip yanlış yollara itebileceğini, beklendiği gibi sonuçlar doğurmayacağını unutmayalım. İletişimde çok daha dikkatli ve özenli olmamız gerekiyor şu birkaç hafta boyunca.

Yay burcundaki Dolunay ile hayata, olaylara ve insanlara daha geniş bir açıdan, daha yüksek bir bilinçle bakmayı öğrenmek ve hepimizin bu büyük resmin bir parçası olduğumuzu kavramak durumundayız. Yengeç’te geri giden Merkür, iletişimin salt haberleşme olmadığına, yalnızca kafamızın içindekileri değil, yüreklerimizi de paylaşmamız gerektiğine işaret ediyor. Bunun için duygusal zekayı da geliştirmemiz durumundayız. Eğer iletişimi sadece yargılama, eleştirme, suçlama veya sıklıkla yapıldığı gibi mesaj atma olarak anlıyorsak, bu bizi gerçek iletişim içinde olmaktan alıkoyar, hatta uzaklaştırır!

14 HAZİRAN:
KAZA, TARTIŞMAVE ŞİDDETE DİKKAT!
MARS - PLÜTO KARESİ

Bu muazzam etkileşim, korku, zorlayıcılık veya saldırganlık şeklinde ortaya sağlıksız bir şekilde konduğunda ciddi anlamda yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Düşüncesiz ve pervasız davranabiliriz. Enerjimizi dengelemek ve eski, işe yaramaz yapıları, sağlıksız alışkanlıkları dönüştürerek yepyeni bir güç ve canlılık kazanmak durumundayız.

18 HAZİRAN:
HARİKA BİR GÜN!

Venüs  (Boğa) ile Jüpiter (Yengeç) uyumlu açılarıyla bugünü unutulmaz kılıyorlar. Yurt dışı, eğitim, yabancılarla yapılan işler, aşk, para, basın yayın medya ve seyahatlerle ilgili konularda fırsatlarla dolu bir gündeyiz. Hepsini değerlendirmeli ve içlerinde bize en uygun olanı seçmeliyiz. Kendimizi bizi ruhen geliştirecek ve çok mutlu edecek yepyeni bir ilişkinin kıyısında bulmamız mümkün!

21 HAZİRAN:
GÜNEŞ ARTIK YENGEÇ BURCUNDA!

13:52’de Güneş’in Yengeç burcuna girmesiyle birlikte Kuzey Yarı Küre’de “Yengeç Dönencesi” ile yaz mevsimi başlıyor. İkizler sürecinin gürültülü patırtılı ortamından sonra, şimdi artık içe çekiliyoruz; aile ve duygusal ihtiyaçlarımız ön plana çıkıyor. İkizlerde konuşmanın önemi vurgulanıyordu; artık şimdi Yengeç sürecinde hissetme ve empati yoluyla diğerlerini de anlama, onlarla ilgilenip koruma ve kollama zamanı!*

23 HAZİRAN:
GÖZÜMÜZ İŞTE, KULAĞIMIZ OYNAŞTA! VENÜS İKİZLER’DE!

19 Temmuz’a dek bugün itibariyle sevgi ve ilişkiler konusunda zihinsellik, fikir alışverişleri, değişkenlik ve çok yönlülük önem kazanırken sosyalliğimiz artıyor. Öte yandan değer duygumuzda dalgalanmalar yaşamamız veya yüzeysel gelip geçici ilişkiler kurmamız, ya da kendi değerimizi ne kadar bilgili olduğumuza dayamamız da mümkün.

25 HAZİRAN:
GERİLİM YÜKSEK!

Nisan ayında yaşadığımız gerilimlere benzer bir enerjinin açığa çıkacağı bir gündeyiz. Mars (Terazi) ile Uranüs (Koç) karşıtlığı, tüm bilgilere ve verilere sahip olmayı beklemeden, telaş ve sabırsızlıkla işlere atlayabileceğimize dikkat çekiyor. Sonradan pişman olmamak adına, aceleye getirilmiş işler yapmamaya, hemen reaksiyon vermemeye çalışalım. Bugünün kaza ve sakarlık potansiyeli yüksek. Trafikte her zamankinden dikkatli olmamızda yarar var.

27 HAZİRAN:
YENGEÇ BURCUNDA YENİAY!

11:09’da Güneş ile Ay 5 derecede Yengeç burcunda kavuşum yaparak, Yeniay fazını oluştaracaklar. Aile, ev, ailevi konular, duygusal ihtiyaçlar ve duygusal güvenlik, konuları bir ay boyunca ön planda olacak. Yengeç dişil enerjiyi ve duygu bedenimizi temsil eden bir su burcudur. Su ise duygularla ilişkilendirilir. Temizleyen, duygusal ve maddi anlamda detokslayan bir elementtir. Duygularımız da, duygusal ihtiyaçlarımızla bağlantılıdır ve onlar değiştikçe duygularımız da değişirler. Ne kadar mutlu ve doyumlu bir hayat yaşadığımızın sinyallerini duygularımız verir!  Durgun sular çamurlaşır, hastalığa yol açar, tıpkı bastırdığımız duygularımız gibi! O nedenle duygusal ihtiyaçlarımızın ifadesi çok önemlidir. Yeniay’ın Venüs ve Juno ile uyumlu etkileşimi,  duygularımız ve dişil yönlerimizle nasıl temas ettiğimize ışık tutacaktır. Karşımızdakilerin düşünce ve görüşlerini almak, aynı anlayış ve nezaketi de onlardan beklemek durumundayız.

Yeniay, tıpkı bu ayki Dolunay’da olduğu gibi, Mars, Uranüs ve Plüto ile Büyük Kareyi oluşturacak. Bu kez gergin enerjiyi biraz daha hafifletilmiş bir şekilde hissediyor olacağız.  

Hepinize güzel bir ay, iyilikler diliyorum. Esen kalın!

* Yengeç burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.