Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS 2014
NİHAYET RAHATLIYORUZ!

NİHAYET RAHATLIYORUZ!

Nisan ayının hepimizin hayatlarında bir şekilde karmaşa yaratmasının ardından Mayıs, gerilimli enerjilerin azalarak dağılacağı rahatlatıcı bir ay olacak! Gerçi, gökyüzünde öncü burçlarda oluşan Büyük Kare’nin enerjisini zaman zaman hissediyor olacağız ancak, bütün olarak baktığımızda bu ay Nisan’a oranla çok daha rahat geçeceğe benziyor.


Ayın ilk birkaç günü dikkatli olmamız gereken hususlar var. Ardından rahat geçecek bir süreçten sonra, 9, 10 ve 11 Mayıs bizi gerek özel gerekse de iş hayatındaki tüm ilişkilerimizde sınayıp, bitişlere veya taze başlangıçlara götürecek. 14 Mayıs’tan 18 Mayıs’a dek bu bağlamda yine dikkatli olmamız gereken günler bizi beklemekle birlikte, arada gayet keyifli geçireceğimiz zamanlar var. Ayın son haftası yine Venüs’ün zorlayıcılığını üzerimizde hissedeceğiz.

MAYIS’TA ÖNE ÇIKAN KONULAR:
İletişim, eğitim, ticaret ve ilişkiler ile ortaklıklar.

AYIN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ:
3 MAYIS: İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM VE İLETİŞİM KONULARI!

Sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs, günün ilk saatlerinde düşük konumda olacağı Koç burcuna geçecek. Bir heves başlayıp sonunu getiremeyeceğimiz gelip geçici, yüzeysel ilişkiler yaşamaya yatkınız. Sevgi alışverişlerinde ben-merkezci ve sürekli karşı taraftan bekleyen bir tavır görülebilir. İnisiyatif kullanarak başlattığımız girişimleri düşüncesizce baltalayacak bir tavır sergileyebiliriz.

Sabaha karşı gerçekleşecek Merkür  (Boğa) ile Satürn (Akrep) karşıtlığı ise, iletişimde dikkatli ve özenli olmamız gereken bir güne işaret ediyor. Konuya tam anlamıyla hakim değilsek, kritik bir konuda tartışmaya girmekten ve iddialaşmaktan kaçınalım. İletişimde direnç ve karşıtlıklarla karşılaşabileceğimiz, eleştiriye karşı hassas bir gündeyiz. Çabucak moralimiz bozulabilir ve karamsarlaşabiliriz. Riskli kararlar almamamız iyi olur. Telefon, bilgisayar, faks, televizyon gibi aletlerle sıkıntılar yaşamamız da beklenebilir.

4 MAYIS: KİŞİSEL GÜCÜMÜZÜN FARKINA VARIYORUZ!
Güneş (Boğa) ile Plüto (Oğlak) arasındaki uyumlu açı, içimizdeki gücü fark edip kendimizi güvenli bir şekilde ortaya koyabileceğimizi ifade ediyor. Dönüştürücü, yenileyici ve kişisel gelişimimizi güçlendirecek bir etki alıyoruz. Zor durumların üstesinden gelebilir, yakın ilişkilerde tökezlediğimiz meseleleri etkin bir şekilde çözebiliriz.

6 MAYIS: İYİMSER VE HEVESLİYİZ!

Güneş (Boğa) ile Jüpiter (Yengeç) uyumlu açılarla içimizdeki yaşama sevinci, neşe ve umudu besliyorlar. Para, sağlık, eğlence, seyahat ve sosyallik anlamında da olumlu etkileniyoruz.

7 MAYIS: MERKÜR İKİZLERE GEÇİYOR!
17:57 itibariyle Merkür, kendi yönettiği burçlardan İkizler’e geçiyor. 29 Mayıs’a dek iletişimde canlanma, hareketlilik, seyahatlerin hız kazanması, eğitim, ulaşım  ve ticaretle ilgili konular ağırlıkta, algı ve kararlarımızda ise tarafsızlık hakim olacak. Bilgi alışverişinin yoğun olacağı bu süreçte gereksiz bilgilerin peşinde koşmamak veya çok fazla konuya dağılıp odağımızı kaybetmemek durumundayız.

11 MAYIS: İLİŞKİLERE DİKKAT!
Venüs (Koç) ile Mars (Terazi) karşıt açılarıyla gerek özel hayatımızda gerekse de tüm sosyal ilişkilerimizde gerilim yaratabilecek bir kutuplaşma oluşturuyorlar. “Ben” ile “Biz” arasındaki dengeyi tutturmamız gerekiyor. Hatırlarsanız Şubat ayında da aynı zorlu konumla baş etmek durumunda kalmıştık. Hem baştan çıkarıcı hem de içinde gerilim barındıran bu etkinin hemen ardından, Merkür, Neptün (Balık) ile kare açı içine girerek kafaları karıştırıp gerçeklikten uzak, yanılgılara açık bir başka karmaşaya bizi sürükleyebilir.  

Aslında 10 ve 11 Mayıs tarihlerine önemli iş görüşmelerimizi veya toplantıları almamakta yarar var. Kritik konulardaki kararları da mümkünse bir başka zamana erteleyelim.

14 MAYIS: AKREP BURCUNDA DOLUNAY!
Gökyüzündeki Büyük Kare’nin etkilerinin üstüne, Venüs ile Mars’ın karşıt açıları ve Dolunay öncesi Venüs  ile Plüto karelerinin ardından, 22:17’de, Boğa-Akrep aksında ve 23 derecede, enerjisi yüksek bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Bugünlerde iş ilişkileri dahil olmak üzere tüm ilişkilerimizde taktik, manipülasyon ve stratejiler veya üzerimize uygulanan baskılar ile karşılaşabiliriz. İfade edilmemiş, hatta bastırılmış sevgi, özdeğer duygusu ile tatminsizlik, kıskançlık veya ihanetler hiç de uygun olmayacak bir biçimde ortaya dökülebilirler. Bunlardan kaçmak yerine yüzleşmeyi seçmek bizi ruhen büyütecek sağlıklı bir dışa vurum olacaktır.

Boğa kendine yeterliliği, huzur ve istikrarı ifade eden bir burç. Akrep ise kaynakları birleştirmeyi, krizleri ve değişimi temsil ediyor. Dolayısıyla bu Dolunay ile yakın ilişkilerimizde bu karşıt enerjileri nasıl dengelediğimizi, maddi veya manevi anlamda ne kadar kaynaştığımızı sorguluyoruz.

16 MAYIS: SÜRPRİZ GELİŞMELER, HEYECANLI DURUMLAR!
Merkür (İkizler) günün ilk saatlerinde önce Venüs
(Koç) sonra Uranüs (Koç) ile uyumlu açı içinde olacak. Hemen ardından ise Venüs ile Uranüs Koç burcunda enerjilerini birleştirecek, kavuşum yapacaklar. Sosyal aktiviteler, ilişkiler açısından oldukça tempolu, beklenmedik durumlara açık, parlak bir gündeyiz. Mevcut ilişkilerimize tarafsız ve daha farklı bir gözle bakıp daha verimli ve sağlıklı bir şekle oturtabiliriz.

18 MAYIS: SEVGİ VE İLİŞKİLER KONUSUNDA AŞIRILIKLAR!
Venüs’ün (Koç) Jüpiter (Yengeç) ile 18:30’da gerçekleştireceği gerilimli etkileşim, bizi sevgi ve ilişkiler ile keyif veren konularda aşırılıklara taşıyabilir. Bir anlık bir itkiyle kaynaklarımızı harcayabilir veya arzu ve isteklerimiz konusunda aşırı duygusal ya da talepkar davranabiliriz.

20 MAYIS: MARS İLERİ GİTMEYE BAŞLIYOR!
04:31 itibariyle Mars Terazi burcunda direkt harekete geçtiğinde rahat bir soluk almaya başlıyoruz. Geri gitme sürecinde enerjimizi etkin bir şekilde ortaya koymakta zorlanıyorduk. Tüm öncü burçların veya bu alanlarda önemli noktaları bulunanların (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) enerjileri bir hayli düşmüştü. Bundan böyle, özellikle Mars’ın gölgelerinin sona erdiği 26-27 Mayıs’tan sonra, tüm girişimlerimizi daha rahat bir şekilde yürürlüğe koyabilecek, kendimizi, isteklerimizi rahatça ifade edebileceğiz. Mars Terazi burcunda geri harekete1 Martta başlamıştı. Şimdi daha önce geçtiği noktaları bir kez daha tarayarak bize o dönemde yaşananları tekrar değerlendirip gereken düzeltmeleri yapma fırsatı verecek.

21 MAYIS: GÜNEŞ İKİZLER BURCUNDA!
Boğa’nın sakin, istikrarlı ve yavaş döneminden sonra Güneş’in 05:59’da İkizler burcuna girmesiyle birlikte hayatımıza canlılık, neşe ve renk geliyor! * İletişimde konuşmak kadar dinlemenin de önemli olduğunu ve öncelikle kendi iç sesimizi duymaya kulak vermek durumunda olduğumuzu anlamamız gereken bir süreç başlıyor. Ancak İkizler’in aşırı aktif çalışan zihin yüzünden huzursuz ve yerinde duramayan enerjisinin zaman zaman bizi yorabileceğini de söylemek gerekiyor.

24 MAYIS: FİNANSAL YATIRIMLAR AÇISINDAN ÇOK ELVERİŞLİ!
Jüpiter ile Satürn üçgeni 20:47’de üçüncü kez gerçekleşiyor. Bu uyumlu açı finansal işlerde, yurt dışı ve  yabancılarla yapılan işler, seyahat ve eğitim konularında oldukça olumlu bir döneme dikkat çekiyor.

28 MAYIS: İKİZLER BURCUNDA YENİAY!
Zihne ve düşüncelerin gücüne dikkat çeken Yeniay, 21:42’de 7 derecede İkizler burcunda gerçekleşecek. Yeniay sırasında İkizler’in yönetici gezegeni Merkür’ün kritik bir döneme işaret eden 29 derecede yine İkizler’de olduğunu görüyoruz. Önemli konulardaki düşüncelerimizi belirtirken dikkatli, sabırlı ve özenli olmamız gerekiyor. Derin konulara girerken acele etmemeli ve kararlarımızı son kez hem aklımızın hem de kalbimizin süzgecinden geçirmeliyiz. Yarın Venüs’ün Boğa’ya girmesi kalbimizin isteklerine kulak vermemizi kolaylaştıracağa benziyor.

29 MAYIS: VENÜS BOĞA’DA!
Venüs, 04:45 itibariyle kendi yönetimindeki Boğa burcuna giriş yapacak. 24 Haziran’a kadar ilişki kuruş biçimimiz ağır ve temkinli olurken, fiziksel yakınlık ihtiyacı ve güçlü bağlar kurma kapasitemiz de artacak. Mevcut ilişkilerimizi sağlamlaştırmak ve kalıcı kılabilmek için uğraş vereceğiz.

MERKÜR YENGEÇ’TE!
Aynı gün, 12:11’de mantık, muhakeme ve tarafısız algının temsilcisi Merkür, Yengeç burcuna girecek. Düşüncelerimiz duygulardan ve çocukluktaki koşullanmışlıklardan etkilenebilir. Sübjektif algılama ve değişken fikirler kendini gösterecektir. Tarafsızlığımızı yitirerek öznel yargılarımızı katmak suretiyle duygusal kararlar alabiliriz.

BİTİRİRKEN
Görüldüğü üzere, Mayıs geçtiğimiz aylara oranla çok daha sakin, iç barış ve huzuru sağlamlaştırabileceğimiz bir ay! Dikkat etmemiz gereken bir kaç husus dışında oldukça iyi, rahat ve huzurlu geçeceğe benziyor.

Hepinize güzel günler diliyorum. Esen kalın!

* İkizler burcuna ait ayrıntılı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.