Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

NİSAN 2014
ÖNEMLİ BİR EŞİĞE GELDİK!

ÖNEMLİ BİR EŞİĞE GELDİK!

Nisan ayı gerçekten de üstüste yaratacağı türbülanslar ile bize zor soluk aldıracak bir yapıda. Ancak artık biliyoruz ki bütün bu zorlukları dev bir dalgada sörf yaparmışçasına ustalıkla aşmayı becerdiğimizde, hepimiz hayatlarımızda rahat bir soluk alacağımız çok özel ve önemli bir eşiğe gelmiş olacağız!


Bu aya damgasına vuran en önemli enerji, gökyüzünde öncü burçlarda oluşacak Büyük Kare ile beşincisini deneyimleyeceğimiz Uranüs - Plüto karesi! Bu ay 2014’ün ilk tutulmaları geliyor peşpeşe! Biri 15 Nisan’daki Ay, diğeri ise 29 Nisan’daki Güneş Tutulması! Her ikisi de muazzam dönüştürücü, önemli gökyüzü hareketleri…

BU AYIN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
Bu kez “ayın zorlu günleri” diye ayrı bir bölüm yapmak gerekmiyor, zira çok az stressiz geçecek tarih var önümüzde! Özellikle ayın ortalarına doğru gerilim kreşendo yapacak! Bu kez gökyüzü, içimizdeki değişim rüzgarını harekete geçirmeden yakamızı bırakmayacağa benziyor!

01 NİSAN: DENGESİZ ENERJİLER İŞ BAŞINDA!
Nisan ayına seçim günü akşamında Koç burcunda gerçekleşmiş olan Yeniay’ın çalkantıları ile giriyoruz! Uranüs’ün enerjisiyle harmanlanmış olan Yeniay’ın istikrarsız ve isyankar enerjisi bu aya da yayılıyor böylece… Sabah 09:37’de Güneş (Koç) ile Jüpiter (Yengeç) arasındaki kare açıyla başlıyor tsunamiler. Taşkınlıklar, aşırılıklar, ego patlamaları, maceralara atılma dürtüsü, risk alma eğilimi, pervasızlık ve her türlü aşırılıklarla adım atıyoruz bu aya!

02 NİSAN: DEĞİŞİM, İSYAN VE KABULLENİŞ:
Değişim duygusunu çarpıcı bir biçimde hissediyoruz. Her türlü sınırlama veya kısıtlamaya tepki verecek durumdayız. Özgürlük, heyecan ve deneyim peşinde, inatla ve sorumsuzca, sonuçlarını düşünmeksizin isyankar bir ruh haliyle hareket etmemiz mümkün! Güneş ile Uranüs 09:08 itibariyle Koç burcunda kavuşum yapıyorlar. Hemen ardından peşpeşe gelen enerjiler, sıra dışı durum ve koşullara ayak uydurmak zorunda kaldığımızda gereğinden fazla esneyebileceğimiz konusunda bizi uyarıyor.

03 NİSAN: GÜÇ SAVAŞLARI, ÇATIŞMALAR VE ENTRİKA!
05:02’de gerçekleşen Merkür (Balık) ile Satürn (Akrep) üçgeni hayatımızda bizim için en önemli olan konulara odaklanmamızı sağlayacak. Bu, önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacak olan enerjilere bir hazırlık niteliğinde aslında!

11:21’de Güneş (Koç) ile Plüto (Oğlak) kare açılarıyla çivileri yerinden oynatacak derin çatışma, yüzleşme ve çekişmelerin başladığının habercisi! Şu anda bilinemez olan ne varsa altında yatan temaları ve perde arkasını görmeye başlıyoruz. Kendi karanlıklarımızı, benliğimizin arka odalarına tıkıp hapsettiğimiz gölge yönlerimizi fark edip onlara sahip çıktıkça kendimizi, daha iyi bir hayata ilerlemek üzere, özgür kılıyoruz.

04 NİSAN: KRİZLER FIRSATA ÇEVRİLEBİLİR!
Zihminiz bugün de derin sondajlara açık. Kayıpları kazanca çevirebilecek bir enerji alıyoruz. Çok sürprizli, beklenmedik durumlarla karşılaşabiliriz. Krizleri fırsata çevirebilme becerimiz tam da bu noktada devreye giriyor! Venüs (Kova) ile Plüto (Oğlak) gerilimli  açıdalar.

05 NİSAN: ROMANTİZM KAPIDA!
Sevgi, uyum, işbirliği, güzellik, estetik ve ilişkinin temsilcisi Venüs’ün, 22:32 itibariyle Balık’a girmesiyle birlikte yüreğimizi bir parça olsun ferahlık kaplamaya başlıyor. İç barış, huzur ve dengemizi bulmayı destekleyen bu etki, bir süredir kuru, arkadaşça veya mesafeli ilişki yaşayanlarımız için ilişkilerine şefkat, sıcaklık ve romantizmi de getirecek kuşkusuz. Ailemiz ve sevdiklerimizle daha çok bir arada olmak, paylaşımlarda bulunmak isteyeceğiz. Sanatsal yaratıcılıkları da destekleyecek bir etki alıyoruz. 4 Mayıs’a dek devam edecek olan bu süreçte her zamankinden daha hassas ve etkilere açık bir ruh hali içinde olacağımızı bilmeliyiz. Yakın ilişkilerde idealize etme eğilimimiz yüzünden gerçekleri göremeyip hatalı adımlar atma eğilimine karşı uyanık olmamız gerekiyor. Aşırı kabullenicilik, bir sevgili tarafından kurtarılmayı beklemek veya tam tersi birilerine yardımcı olma, kurtarma amaçlı kurulan yakınlıklar sonrası kurban durumuna düşmek, bağımlı ilişkilere eğilim, bu konumun gölge yönlerinden.

07 NİSAN: ZİHNİMİZ ATİK VE TETİKTE!
Bugün iletişim dinamikleri değişiyor; Merkür 17:35 itibariyle     Koç burcunda ilerlemeye başlayacak. Düşnmeden konuşma eğilimimiz başa dert olabilir. Sabırsız ve daldan dala atlayan, sürekli yepyeni fikirler peşinde koşan zihnimiz, olan bitenleri doğru bir şekilde değerlendirmekte zorlanabilir. Her şeyi kişisel alma ve  algıda sabırsızlık sonucu sert ve kırıcı konuşmalar (çatal dil) yapabilir, diğerlerinin düşüncelerini dikkate almayıp kendi arzu ve isteklerimize odaklandığımızda duyarsızmış gibi bir izlenim verebiliriz. Merkür Koç burcundaki yolculuğunu 23 Nisan’a dek sürdürecek. Bu dönemde anlaşma veya sözleşme yapacaksak çok dikkatli olmalı, aceleye getirmemeli ve hiç bir ayrıntıyı atlamadan halletmeliyiz.

08 NİSAN: ÖFKE PATLAMALARI!
Güneş (Koç) ile Mars (Retro-Terazi) karşıtlığı gizli, derinlere gömülü bir öfkeyi açığa çıkartıp bir anda patlatabilir. Çatışmalardan ne kadar kaçarsak kaçalım, kendimizi bir anda bir tartışmanın içinde bulabiliriz. Ancak, bu enerjiyi adil ve dürüst bir şekilde savaşmak veya kendimizi cesur bir şekilde ifade etmek üzere kullandığımız sürece mesele yok.

10 NİSAN: İLETİŞİM SIKINTILI, AKLIMIZ KARIŞIK!
Merkür (Koç) ile Satürn (Akrep) arasındaki gerilimli açı, iletişimi bugün sıkıntılı ve kolay akmayan bir konuma getiriyor. Ufak tefek bir meseleyi, ya da minicik bir ayrıntıyı kafaya takıp  fazlasıyla eleştirel veya analitik olabiliriz. Ancak hemen ardından panzehir geliyor; Güneş - Neptün (Balık) etkileşimiyle yaratıcı enerjimiz ve sezgisel yönlerimiz yükselmeye başlarken, kalplerimiz içten bir kabul ve enginleşme içinde olacak.

12 NİSAN: RUH EŞİMİZİ BULMUŞ OLABİLİR MİYİZ?
Balık burcunda kavuşum yaparak enerjilerini birleştiren Venüs ile Neptün, hayatımıza romantik esintileri, aşkı ve  yaratıcı esinleri taşıyacak. Bir ilişki içindeysek, ruh eşimizi bulduğumuzu düşünecek kadar kendimizi kaptırabilme olasılığımız var! Ancak her şeyin göründüğü gibi olmayabileceği ihtimalini unutmayalım! Biraz bekleyip görüp izledikten sonra kararımızı netleştirmek en doğrusu. Ne kendi kendimizi ne de karşımızdakini kandırmayalım. Zaten, çok geçmeden18 Nisan’daki Venüs - Plüto açısı bize neyin ne kadar gerçek olduğunu tüm çıplaklığıyla gösterecektir.

Bugün para ve yatırımlarla ilgili kararlarımızı da dikkatlice vermemiz iyi olur. Yanlış yatırımlar, ederinden fazla ödediğimiz alışverişler yapma ihtimalimiz var!

15 NİSAN: TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI!
Bugün oldukça yoğun enerjilerle yüklü! 01:15’te Merkür ile Uranüs Koç burcunda kavuşum yaparak günü başlatıyorlar.  Bugünden itibaren gökyüzündeki gerilim tırmanışa geçiyor! Heyecan verici gelişmeler, önemli atılımlar, yepyeni başlangıçlar var ufukta! Ancak bütün bunlar bir şeylerin değişmesi, arıtılıp dönüşmesi, yararlı hale gelmesiyle mümkün!

15 Nisan’da Merkür salt Uranüs ile değil, Jüpiter (Yengeç) ve Plüto (Oğlak) ile de kare açı içinde olacak ve ertesi gün ise Mars ile karşıt açı oluşturacak. Ciddi bir beyin fırtınası içinde olacağımız anlaşılıyor.

Yılın ilk Ay Tutulması bugün 09:42’de 25 derece ile Terazi burcunda gerçekleşerek 2014’ün en büyük değişim dalgasını harekete geçirecek. Gökyüzünde öncü burçlarda oluşmaya başlayan Büyük Kare, Ceres, Vesta  ve Juno’yu da içine alırken salt maddi dünyada değil, bilinç düzeyimizde de muazzam bir farklılık, enerji değişimi ve yükselişe neden olacaklar. Bir ilişkiden ya da ortaklıktan ne beklediğimizi, ne istediğimizi ve bunları elde etmemize neyin ya da hangi yönümüzün engel olduğunu sorgulayacağız.  Değişime direnç gösteren yönlerimizi iyileştirmemiz gerekecek. Yakınlıklarımız daha da derinleşecek, anlam kazanacak.

Ay Tutulması Ceres’in* hemen yanı başında gerçekleşeceği için bu tutulma da dişil enerjinin yükselişini vurguluyor olacak.

Global anlamda ise, tutulma kitleleri etkileyecek önemli başlangıçları, güç savaşları ve kışkırtmaları, çatışma ve  büyük mücadeler sonrasında elde edilecek özgürlükleri gündeme taşıyacaktır. İşin içinde Jüpiter’in olması, din, inanç ve felsefe ile ilgili konularda önemli gelişmelerin yaşanabileceğine işaret ediyor. Ülkemiz açısından da son derece kritik ve önemli bir tutulma olacağını görüyoruz. Bu kadar gergin etkinin yanında Venüs’ün 5 Nisan’dan bu yana Balık’ta ilerliyor olması sevgi, şefkat ve anlayışı da getirecektir hiç kuşkusuz.

Sonuç olarak, Terazi burcunda gerçekleşecek bu tutulma ile hem kişisel hayatlarımızda hem de global anlamda zıtlıklara karşın birarada olabilmeyi başararak iç ve dış barışı, huzur ve dengeyi sağlamak, bizi gelişmekten alıkoyan konulardan özgürleşmek durumunda olduğumuz açıkça görülüyor.

18 NİSAN: İLİŞKİLERDE ARITIM VE DÖNÜŞÜM ZAMANI!
11:26’da gerçekleşecek Venüs (Balık) - Plüto (Oğlak) uyumlu açısı, kısa bir süre sonra etkinleşecek Büyük Kare gerilimli açısının panzehiri adeta! Hem para ile ilgili konularda hem de ilişkilerde iyicil etkiler mevcut. İlişkilerde paylaşılan maddi ve manevi değerler ve güç birliği ön plana çıkıyor. Çok yoğun ve derin, yakıcı duygularla dolu bir birliktelik yaşıyorsak da içinde sevgi ve şefkatin olacağı kesin! 12 Nisan’daki Venüs - Neptün etkileşiminde bir birlikteliğe adım atmışsak, şimdi bunun geleceği olup olmadığını net bir şekilde görebiliyor olacağız!

19 NİSAN: HAYALLERİMİZ BİZİ YANILTMASIN!
Merkür’ün (Koç)  Satürn (Akrep) ve Neptün (Balık) ile zorlu etkileşimi güne damgasını vuruyor. Aklımız safiyane düşüncelerle bize yanlış yaptırmak ile, kuşku ve kuruntularla hiç bir şey yaptırmamak arasında bir o yöne bir bu yöne savrulup duracak! Bugün hiçbir şeye gereğinden fazla takılmayalım!

20-21 NİSAN: ZORLU GÜNLER BAŞLIYOR!
Sabah erken saatlerden itibaren Güneş artık Boğa burcunun sakin, yavaş ve huzurlu dünyasında ışımaya başlayacak. **Ancak hemen arkasından peşpeşe gelen zorlu etkiler, bu barışçıl ve dingin alanı talan edip huzuru kaçıracak nitelikte!

09:28’te Jüpiter’in (Yengeç) Uranüs (Koç) ile kare açısı gerilimin dozunu iyice arttıracak. Gece yarısından sonra 21 Nisan’a geçtiğimizde, Jüpiter bu kez Plüto ile karşıt açı içine girmesinin ardından, 21:20’de Uranüs (Koç) ile Plüto (Oğlak) beşinci kez karşılıklı kılıçları çekecekler! Oldukça yıkıcı, sınırlarımızı zorlayıp huzursuzluk veren bu enerjilerle baş edip, onları sağlıklı bir biçimde hayatımıza katmak uzun zaman ve emek istiyor doğrusu! Hatalı yargılardan kaçınmak ve hiçbir konuda fanatikleşmeyip hoşgörülü olmak gerekiyor. Aşırı uçlardaki duygular arasında dengeyi bulabilmek, geçmişteki hatalarımızla yüzleşip, yeniden ve bu kez daha farklı bir biçimde yapılanmayı seçmek çok önemli! İsyan ve inatla kendi doğrularımızı dayatmak, sabırsızlık, huzursuzluk veya anlık kararlarla harekete geçmek ciddi anlamda travmatik olaylara yol açabilir.

Türkiye’nin astrolojik haritasının köşe evleri  tetikleneceği için,  ülkemizin de bu krizli durumlardan etkileneceğini söylemek gerekiyor.

22-23 NİSAN: KADERSEL ATILIMLAR!
Merkür 16:20’de Kuzey Ay Düğümü ile Koç burcunda kavuşum yapacak ve ardından Mars (Retro-Terazi), Uranüs (Koç) ve Plüto (Oğlak) ile kare açı içine girecek. Öncü burçlardaki enerji kendini iyice hissettiriyor. Bu yeni enerjiyle güçlü duygular ve korkularımızla yüzleşmek durumunda kalacağız. Sağduyulu, sakin, dikkatli ve tedbirli olmamız gerekiyor. Kontrolümüz dışında pek çok şey gelişebilir. Geçmişten ders alabildik mi, değişimi nasıl kucaklamamız gerekiyor sorularına samimi yanıtlar vermek durumundayız. 2013 Ağustos’unda yaşadıklarımıza benzer enerjilerle tekrar karşılaşıyoruz.

Bu dönem tüm dünyada ciddi karmaşa ve türbülans yaşanabilir. Mali açıdan finansal skandalların gündeme oturabileceği, krizli bir süreçte olabiliriz. Hava koşullarında da ani değişimler ve mevsim normallerinin dışında durumlarla karşılaşmamız sürpriz olmayacaktır.

23 Nisan’da aklın, mantığın, tarafsız iletişimin temsilcisi Merkür’ün 11:15’te Boğa burcuna girmesi bizi daha dikkatli, belki biraz yavaş ama temkinli düşünmeye sevkedecektir. Ancak akşamüstü gerilimli açı içine giren Mars (Retro-Terazi) ile Plüto (Retro-Oğlak) çarçabuk bu rahatı bozmaya aday! Pek çok korku ve bastırılmış duygularımız yüzeye çıkabilir. Ancak burada önemli olan, çıkan duyguları samimiyetle kabullenmek ve onları dönüştürerek şifalandırmaktır.

25 NİSAN: ALGI VE SEZGİLER YÜKSELİYOR!
07:15’te Venüs (Balık) ile Satürn (Akrep) uyumlu bir etkileşim içinde olacaklar ve 17 Nisan’da su burçlarında oluşan Büyük Üçgen kendini iyice hissettirecek. Pek çoğumuz medyumik potansiyelimizin veya algılama gücümüzün arttığını hissedeceğiz.  Olumlu davranışlarımızın armağanlarını almaya başlıyor olabiliriz.
29 NİSAN: BOĞA BURCUNDA YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI!
08:14’te 8 derece ile Boğa burcunda bir Güneş Tutulması deneyimleyeceğiz. Venüs ve Jüpiter ile uyumlu açıda olan tutulmada Merkür, Güneş ile Ay’ın hemen yanı başında bulunuyor. Fizik bedenlerimiz ve fizik dünya ile olan ilişkimizi, nelere ihtiyaç duyduğumuzu gözden geçiriyoruz. Boğa burcunun yöneticisi Venüs’ün yüceldiği bir burç olan Balık’ta olması, konuya rahatlık ve ilahi plandan yardım ve destek getiriyor. Bir olma, bütünlenme temalarıyla zenginleşen farkındalığımız, bizi kuantum sıçrama noktasına taşıyacak kadar güçlü. Yeni için atılan tohumlar, artık ürün verecek hale gelmiş durumda!

BİTİRİRKEN
Nisan kendimizi yeni fikir ve kavramlara açmaya götüren bir ay. Kendi ilke ve görüşlerimizde diretmek yerine, esnemeye çalışıp değişen durum ve koşullarda kendimizi var edebilmek sanırım en doğrusu.

Hepinize iyi bir ay diliyorum. Esen kalın!


*Ceres: Roma’nın Hasat Tanrıçası. Besleyen, büyüten ve iyileştiren, doğurganlığı, kaynakla direkt teması ifade eden bir Tanrıça. Toprak Anayla ilişkimizi ve diğerlerine yardım ve hizmette bulunmayı temsil eder.

**  Boğa burcuna ilişkin bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabileceksiniz.


ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.