Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MART 2014
ÇOK HAREKETLİ BİR AY!

ÇOK HAREKETLİ BİR AY!

Mart, pek çok gezegenin yön değiştirerek enerjilerini kullanış biçimlerini de farklı bir şekilde sergilediği bir ay olacak.


Hatırlarsanız, 28 Şubat’ta Merkür direkt harekete geçmişti. 1 Mart’ta ise bu kez Mars Terazi burcunda geri harekete başlıyor ve hemen ardından Jüpiter ile Satürn yön değişikliğine gidiyorlar. Kısacası, gezegenlerin ileri geri hareketleri Mart’ın ilk haftasında gerek kişisel hayatlarımızda, gerekse de global anlamda huzursuzluk ve karmaşa yaratarak bizi zorlayacak anlaşılan!

Bir süredir yepyeni bir bilinç düzeyine geçmiş durumdayız. Artık hepimiz bu etkinin yarattığı muazzam değişimi fark etmenin ötesine geçerek, bu ay çok daha somut bir şekilde yaşamlarımızda deneyimliyor olacağız.  

Bu ay da tıpkı Ocak 2014’te olduğu gibi iki Yeniay birden gerçekleşecek. Balık burcunda ve Neptün ile kavuşum, Jüpiter ile üçgen açıda gerçekleşen ilk Yeniay, geçmişle ilgili tüm sır perdelerini bir bir kaldıran bir etki yayarken, finansal alanda da neredeyse tüm dünyada skandal niteliğinde olayların patlak vermesine neden olabilecek. İşin içinde Neptün ve Jüpiter olduğu için, finansal yatırımlarımıza veya elimizdeki kıymetli evraklara, para ya da takı ve değerli eşyalara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çalınma, kaybolma riskinin yanı sıra, havada kalan veya gerçek bir getirisi olamayacak anlaşmalara imza atabilme riskimiz de var. Ama aynı zamanda bu etkinin müthiş bir ruhsallık, sezgisellik ve yaratıcılığı da içinde barındırdığını söylemek gerekir. Dış dünyada karmaşa, kaos ve sıkıntı yaşanırken içsel olarak derinleştiğimizde, hayatın bize ne söylemeye çalıştığını anlamamak mümkün değildir. Bu bağlamda özellikle rüyalarımıza yoğunlaşmamız iyi olur. Pek çoğu bize bilinçaltımızın koridorlarında saklanmış, yol gösterici sembollerle dolu olacaktır.

AYIN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ:
1 Mart’ta Balık burcunda YENİAY:
Yukarıda da değindiğim gibi, ayın ilk gününün sabahında Güneş ile Ay Balık burcunda kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Balık gibi bütün burçların bilgisine sahip spiritüel donanımlı bir burçta gerçekleşen Yeniay, hayatımızda neyin gerçek, neyin ise yanılsama olduğunu anlamamıza yardımcı olacak kozmik bir destek sağlayacak. Yüksek bir anlayışa doğru ilerlerken bizi sonsuz olasılıklara açan bir kapı olacak adeta! Yeniay sırasında Neptün ve Chiron da Balık burcunda olacaklar. Bizi sınırlayıp zorlayan ve çelişkiler içinde karanlıkta bırakan her şeyden özgürleşecek ve eski yaralarımızı şifalandırabileceğiz. Yeniay bir ay boyunca etkisini gösterir. Bu süreçte bol bol içe yönelelim, meditasyon veya derin konsantrasyon içinde olalım. Doğada, açık havada daha çok zaman geçirmeye, çevremizdeki tüm canlıları, doğayı, bulutları, çiçekleri, ağaçları, her şeyi ilk defa görüyormuşçasına tek tek gözlemleyelim. Doğayla bir arada olmak, doğaya karışmak ruhumuza çok iyi gelecek.

MARS TERAZİ BURCUNDA GERİ GİTMEYE BAŞLIYOR!
Aynı gün 18:23’te Mars geri harekete geçmek üzere durağanlaştığında, Nisan ortasında öncü burçlarda oluşacak zorlu bir açının tetikleyicisi olacak. Mars’ın Terazi’deki geri gidişi 25 Temmuz’a dek sürüyor. 21 Aralık 2013’ten bu yana Terazi’de ilerleyen Mars’ın geri hareketiyle birlikte bu burçta kalması bu kez sekiz ay gibi çok uzun bir süreyi kapsayacak. Dolayısıyla sevgi ve ilişkilerde, evlilikte veya ortaklıkta kritik, çok dikkatli ve özenli olmamız gereken bir döneme giriyoruz hepimiz.
    
Mars hareketi, enerjiyi, öfkeyi ve inisiyatifi temsil eden bir gezegendir. Şimdi geri gidişi sırasında enerjisi içe yöneleceğinden ister istemez yavaşlayacağız demektir. İşlerimiz istediğimiz hızda gelişmeyebilir. Biriktirdiğmiz kızgınlıklarımız varsa, bir anda kıvılcımlanıp patlamalar halinde ortaya çıkması işten bile değildir.

2 MART’TA SATÜRN GERİ GİTMEYE BAŞLIYOR!
20 Temmuz’a kadar Satürn Akrep burcunda geri harekette olacak. Bu süreç bireysel veya global anlamda ekonomiyi, sağlığımızı ve motivasyonumuzu da baskılayacak bir enerjiyi beraberinde getirecektir. Kendimizi bu süreçte yorgun, neşesiz, bir miktar depresif ve yüklü hissedebiliriz. Ancak bu etkiyi olumlu bir şekilde kullanma fırsatımız da var. Satürn görev ve sorumlulukları temsil eder. Akrep’te geri gitmekte olan Satürn, ilişkilerde ve ortaklıklarda paylaşılan sorumlulukları tekrar gözden geçirme ve gereken düzeltmeleri yapma imkanını verecektir. Sınırlarımızı zorlayan talepler varsa, onları nasıl yeniden yapılandıracağımızı düşüneceğiz bu süreçte. Maddi ya da manevi anlamda  mevcut kaynaklarımızı değerlendirmek, onları güçlendirmek için hayatımızda neleri yeniden inşa etmek durumunda olacağımıza kafa yoracağız.

Aynı gün ilerleyen saatlerde birbirine kare açı yapan Venüs ( Oğlak ) ile Mars ( Terazi ) evlilik, ortaklık dahil tüm ilişkilerde süregelen sorunlarla yüzleşmeyi getirecek patlamaları ateşleyecektir. Bu durum mevcut ilişkileri yenileyip tazeleyebileceği gibi, artık üstesinden gelinemeyecek durumlarda, uzlaşı ve dengeyi sağlamak mümkün olmadığında, ani kopuşları da beraberinde getirecektir.

5 MART’TA VENÜS KOVA BURCUNA GİRİYOR!
23:03 itibariyle sevgi ve ilişkinin, güzelliğin, estetiğin, uzlaşı ve barışın temsilcisi Venüs yön değiştirerek Kova burcuna geçiyor. Venüs Kova’dayken tüm ilişkilerde ilk göze çarpan özellik, mesafe ve özgürlük ihtiyacı ile birlikte zihinsel ağırlıklı yaklaşımlar olur. Kafaca anlaştığımız, bizimle aynı paralelde düşünen arkadaşlarımızla bir araya gelip, fikir alışverişlerinde bulunmak isteriz. En yakın ikili ilişkilerimizde bile arkadaşça veya dostane tavrımız ağır basar. Birbirimize alan yaratacak şekilde ilişkilerimizi yönetebilirsek, isyan yada tartışmalar gündeme gelmeyecektir. Venüs’ün Kova’daki macerası 6 Nisan’a dek sürecek. Sahiplenici ya da kısıtlayıcı olduğunu düşündüğümüz bir ilişkinin içindeysek, bu süreçte ani bir kararla ilişkiden özgürleşebiliriz.

6 MART’TA JÜPİTER İLERİ GİDİYOR!
Jüpiter’in Yengeç burcundaki geri hareketi 12:42 itibariyle sona eriyor. Ancak her ileri ya da geri hareket öncesi ve sonrasında gezegenler durağanlaşarak en zorlu yönlerini sergiledikleri için, önümüzdeki günler bizim için o kadar rahat değil! Yengeç annelik etmek, beslemek, büyütmek, özen gösterip ilgilenmekle ilgili bir burç. Jüpiter ise en büyük gezegen ve bulunduğu alanda büyüteç etkisi yaratıyor. Bu durumda Jüpiter direkt harkete geçmek üzere yavaşladığında, önem ve değer verdiğimiz birilerine yardım etmek uğruna kendi arzu ve ihtiyaçlarımızdan özveride bulunmak gibi bir tuzağın içine düşmemiz beklenebilir!

Öte yandan, ev, aile hayatımız, yerleşim yeri ve  duygusal ihtiyaçlarımızın gereğini yerine getirmekle ilgili yaşadığımız aksilikler önümüzdeki günlerde geride kalmaya başlıyor.

11 MART’TA İLETİŞİMDE ZORLUKLAR!
Karşımıza bize kafa tutacak, görüşlerimizi sorgulayacak kişilerin çıkması işten bile değil! Kendimizi huzursuz ve güvensiz hissedebilir hatta yanlış anlaşıldığımızı düşünerek içimize kapanabiliriz. Satürn (Akrep) ile Merkür (Kova) bugün kare açıdalar. Bu enerjiyi bize meydan okuyan, eleştirel kişilerle mücadele ederek ziyan etmek yerine, düşünme ve iletişim kurma biçimimizi yeniden değerlendirip, düzenlemelere gitmek üzere kullanmaya bakalım.

14 MART: FIRSATLARLA DOLU BİR GÜN!
Bugün diyaloglarımız her zamankinden daha etkili ve önemli. Arzu ve isteklerimiz ile kızgınlıklarımızı en iyi şekilde ifade etmeyi başarabiliriz. Bizi ileriye götürmeyen kısır tartışmalar yerine, hayatın sunduğu pek çok seçeneğin ve fırsatların farkındalığıyla hareket etmek yararımıza olur. Merkür (Kova) ile Mars (Terazi) uyumlu açıdalar.

16 MART’TA BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY!
19:07’de 26 derecede Başak - Balık aksında enerjisi güçlü ve dolayısıyla hayli önemli bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Dolunay “Galaktik Merkez” ile kare açıda gerçekleşeceği için, muazzam bir manyetik enerjiye sahip.

Başak günlük hayatın gereklerini yerine getirmekle ilgili, somut, ayakları yere sağlam basan bir burç. Balık’ın ise dünyevi konularla hiç işi yok. O sonsuzluğu kucaklamak, sınırları eritip yok ederek bütünleşmek isteyen, spirütel bir burç! Dolunay ile korku ve endişeleri geride bırakarak kabule ve teslimiyete doğru akıyoruz. Yargılamak, eleştirmek yerine duyguyu hissediyor, anlıyor, gözlemliyoruz.

Eskiden bizim için çok önemli olan pek çok şey artık önemini yitirmiş olabilir. Şimdi onlardan kurtulma zamanı!

18 MART’TA MERKÜR ARTIK BALIK BURCUNDA!
Merkür Balık burcunda düşük konumda olmakla birlikte, duygusal algılamayı ve derin sezgisellik ile entelektüel farkındalığı öne çıkarır. Bilinç ile bilinçdışı arasında özel ulak gibi çalışabildiği için, bu dönemdeki rüyalara ve hayallere dikkat etmek gerekir. Ayrıntılı ve analitik düşünmekte zorlanabileceğimizden, sıklıkla kafamızın karışması, hatta kararsız kalmamız mümkündür. Neyin gerçek neyin yanılsama olduğunu, kendi kendimizi kandırıp kandırmadığımızı iyice bir tartalım. Bu enerjiyi özlem, hayal ve ideallerimizden ayrıştırarak, salt önümüzdeki gerçekliği tarafsızca anlayacak şekilde kullanmamız gerekiyor.  Sonuçta akıl, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür bile hayal ve idealleri temsil eden Balık burcunda ipin ucunu kaçırarak ne yapacağını bilemez hale gelebilir.

İLİŞKİLERDE SÜRPRİZLİ DURUMLAR
Aynı gün 21:00’de Venüs (Kova) ile Uranüs (Koç) uyumlu açılarıyla bizi sevgi ve ilişkilerde, evlilikte veya ortaklıkta önemli adımlar atmaya teşvik edecekler. Sinirimizi bozan ya da canımızı sıkan kişi ya da durumlara yaklaşım tarzımız her zamankinden farklı olabilir. Hayatın akla gelmedik yönlerinden keyif ve neşe çıkartarak kendimizi güçlendirebileceğiz. Kendimizi sevdiklerimize daha özgürce ve dolaysız ifade edebilme şansımız var. Sevgi alış verişlerinde bireyliğimizi koruyarak var olabilmeyi becerebilir ve ilginç yeni arkadaşlıklar kurup yepyeni sosyalliklere açılabiliriz.  Eski ve işimize yaramayan ilişki modellerinden özgürleşme zamanı şimdi!

20 MART  İLKBAHAR EKİNOKSU ve “DÜNYA ASTROLOJİ GÜNÜ”!
Güneş 18:57’de Koç burcuna girerek ilkbaharı müjdelerken, Kuzey Yarı Kürede yeni bir astrolojik yıl başlıyor.

Koç öncü nitelikli burçlardan ve bütün öncü burçlar gibi mevsim başlatıyor. *Ancak bu kez Güneş’in öncü burçlardan birine girmesi bizi geçen senelerde olduğu gibi çok fazla sarsmayacak. Zira Uranüs’ün yanı sıra Plüto (Oğlak) ve Jüpiter de (Yengeç) hayli yol almış oldukları için şu an için Koç’taki Güneş ile doğrudan açı içinde olmayacaklar.

Hepimiz artık daha canlı, hareketli olacağımız bir döneme giriyor, hevesle atılımlar yapmaya hazır oluyoruz.

22 MART’TA ESİNLER VE YARATICI FİKİRLERLE DOLUYORUZ; MERKÜR İLE NEPTÜN KAVUŞUMDA!
Tarafsız aklı temsil eden Merkür Balık gibi öznellik kokan bir burçta ve üstelik burcun yönetici gezegeni olan Neptün ile kavuşumda olduğunda ortaya müthiş bir tablo çıkıyor! Bu kombinasyonla mantıklı ve tarafsız düşünmek zor olsa da, yaratıcı düşünceler, ilhamlar ve sanatsal ya da edebi çalışmalar için çok elverişli bir durum var. Zihnimiz son derece hassas, sezgilerimiz alabildiğine keskin. Her türlü ruhsal çalışma için uygun bir günde olmakla beraber, günlük hayatın pratik meseleleriyle ilgili sıkıntılar yaşayabiliriz. Örneğin aklımız çabucak karışabileceğinden organize olmakta zorlanmamız söz konusu olabilir. Önemli kararlar alıp  uygulamaya kalkmak veya kritik anlaşma ya da sözleşmeler imzalamak için daha elverişli bir günü yakalamakta yarar var! 

30 MART: TÜRKİYE İÇİN SEÇİM GÜNÜ! İKİNCİ YENİAYIMIZ KOÇ BURCUNDA:
30 Mart seçimler nedeniyle ülkemiz açısından oldukça önemli bir gün. Yeniay’ın bugüne denk gelmesi ilginç bir rastlantı!

Yeniay bilindiği üzere yeniliklere taşıyan bir enerji barındırır içinde. Koç ise burçlar kuşağının ilk burcudur; inisiyatiflidir, öncüdür, başlatır. Yeniay 20:46’da, Koç burcunda ve 9 derece 59 saniyede (10 diyebiliriz hatta) gerçekleşecek. Bu durumda, seçim sonuçlarının ülkemizi yepyeni bir döneme taşıyacağını söylemek mümkün. Yeniay Uranüs ile kavuşum halinde gerçekleşeceği için neler olacağını tam anlamıyla kestirmek mümkün değil! Ancak görünen o ki, oldukça sürprizli, şaşırtıcı durumlar bekliyor bizi. Yeniay’ın öncü burçlardaki Plüto, Jüpiter ve Uranüs arasındaki gerilimli bir açı oluşumunu (Öncü T-Kare) tetikleyeceğini görüyoruz. Yaşanacak krizler veya köklü değişimler ya da beklenmedik durumlarla bizi gelişimlere taşıyacak, yeniden yapılanacağımız yepyeni bir safhaya geçebiliriz.
 
Ülkemiz için her şeyin en hayırlısını dileyerek esen kalın diyorum!

* Koç burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.