Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BU AY SAHNEDE MERKÜR VAR!
ŞUBAT 2014

ŞUBAT 2014

Yine yavaşlamamız, dikkatli düşünüp adımlar atmamız gereken bir ay var önümüzde!


Aslında 2014’ün ilk birkaç ayı bize sürekli “Dur, incele, değerlendir, gereken düzeltmeleri yap” mesajlarını veriyor. Ocak ayını, sevgi ve ilişkinin, paranın temsilcisi Venüs’ün direkt harekete geçişi ile kapadık. Yaklaşık bir hafta daha “gölge” dediğimiz zorlu yönleriyle baş etmemiz gerekecek. Ancak hemen ardından bu kez Merkür geri gitmeye başlayacak.

6 ŞUBAT’TA MERKÜR (BALIK) GERİ HAREKETE BAŞLIYOR!
Mantık, muhakeme, akıl, eğitim ve yazılı sözlü iletişimi temsil eden Merkür, 23:43 itibariyle 03 derece 20 dakika ile Balık burcunda geri gitmeye başlıyor. 28 Şubat’a dek devam edecek yolculuğu sırasında 13 Şubat’ta tekrar Kova burcuna girecek. Daha önce geçmiş olduğu dereceleri tekrar tararken yaşam hedeflerimiz ve ideallerimizi tekrar bir değerlendirmeye tabi tutmamız gerekecek. Henüz 3 derece kadar Balık’ta ilerlemişken tekrar Kova burcuna dönmezden önce Neptün’e iyice yaklaştığı ayın ilk haftasında kafamızı karıştıran, anlamakta zorlandığımız tuhaf durumların içinde kalmamız şaşırtıcı olmaz! Ancak bu durum Merkür geri harekete geçtikten sonra etkisini kaybedecek.

Merkür 13 Şubat’ta tekrar Kova’ya girdikten sonra gizli saklı kalmış konuların su yüzüne çıkacağı bir süreç başlayacak. Bizler bir şeyleri fark edip anlamlandırmaya başlıyor olacağız. Merkür geri hareketini sonlandırdıktan aşağı yukarı bir hafta kadar sonra resmin bütününü görebilmemiz mümkün olacak.

15 ŞUBAT’TA ASLAN-KOVA AKSINDA DOLUNAY!
Dolunay’ın hemen Sevgililer Günü’nün ardından gelmesi ilginç bir rastlantı! Merkür’ün geri gidişi sırasında tekrar Kova burcuna dönmesinin hemen ardından gerçekleşen, Güneş’in de arkadaşlığı ve özgürlüğü temsil eden Kova’da ve Ay’ın ise aşkı, mutluluğu, kalbimizin ateşini temsil eden Aslan burcunda olduğu bir Dolunay bu! Bazı kişilerle olan arkadaşlığımız, dostluğumuz farklı bir boyuta taşınabileceği gibi, bizimle salt ihtiyacı olduğunda bir arada olmayı gönülden istiyor görünen kişileri ayıklama zamanı gelmiş olabilir! Hayatımıza bir anlam ve değer katmayan kişilerden, bizi sevdiklerini söyleseler bile, uzaklaşmak bizim için hayırlı olacak, yüreğimizi hafifletecektir. 

Dolunay sırasında Merkür ile Güneş kavuşum yaparak bizlere “farklı düşün!” ama “temkinli ol ve kaynaklarını iyi kullan!” mesajını veriyorlar. Zira Merkür-Güneş ikilisinin yarattığı kavuşum, Akrep’teki Satürn ile kare açıdalar!

KOVA NE DİYOR?
Kova’nın toplum bilincini, eşitlik, özgürlük ve özgünlüğün yanı sıra ani uyanışları, bireyliği ve insancıl konuları da temsil ettiğini unutmayalım. Aslan ne kadar lider ruhlu ve ne olduğunu dünyaya ilan etmek isteyen bir yapıdaysa, Kova’da o kadar grup bilinciyle hareket eden, kendi farklılığını gösteremediğinde her şeyin ve herkesin kıyısında kalabilen bir portre çizer. Kova, tek tek herkesin değişmesiyle toplumun ve kitlelerin değişimlere taşınacağını savunur. Aslan ise ne değişim ne de bir yap bozun parçası olmakla ilgilidir. O dolaysız ve içten yapısıyla seyircilerinin karşısında kalbinden geçenleri ortaya koyar, kendisine hayranlar edinmek ve onların arasında ışıldamak ister. Bu kutuplaşmayı taşıyan Dolunay, herkesin iyiliği ve esenliği adına bizim topluma kendi kaynaklarımızı, kalbimizden geçenleri, hayal ve ideallerimizi ne şekilde katıp, dünyayı daha iyi, daha yaşanası bir yer kılmak için hangi armağanları verebileceğimizi düşündürtüyor aslında!

16 ŞUBAT’TA MERKÜR ® ( KOVA ), MARS İLE (TERAZİ) ÜÇGEN AÇIDA!
16-19 Şubat arası sosyal trendlerin, fırsatların ve politikada önemli adımların atıldığı bir dönem olabilir. Retrograde hareket “yeniden” anlamını taşıdığı için, gerek kişisel hayatlarımızda gerekse de ülkeler bazında yeniden bir araya gelinip uzlaşıyı ve işbirliğini sağlamak adına toplantılar, görüşmeler yapılabilir veya bir yer, bir ülke yeniden ziyaret edilebilir. Sevgililer Gününün bu sürece denk gelmesi ilginç bir rastlantı bence! Ayrılanlar veya sorun yaşayanlar tekrar bir araya gelip bunları aşmak için ne yapabileceklerini konuşuyor olabilirler!

18 ŞUBAT’TA KUZEY AY DÜĞÜMÜ ARTIK TERAZİ BURCUNDA!
18:18’de Kuzey Ay Düğümü Terazi’ye girerken, Güney Ay Düğümü de Koç burcunda yol almaya başlayacak. Eski yazılarımdan hatırlayacaksınız, Kuzey Ay Düğümü bu yaşam planında şu anda gitmemiz gereken yolu gösterir. Güney Ay Düğümü ise, geride bırakılması gereken yönleri ifade eder. Ancak bunlar, çok iyi bildiğimiz, becerdiğimiz yeteneklerimizdir aynı zamanda. Şimdi bu donanıma sahip olarak, artık sağlıklı Terazi özelliklerini geliştirip diğerlerini de desteklemeyi öğreneceğimiz bir süreç başlıyor.

Kuzey Ay Düğümü Terazi’de olduğunda diğerleriyle anlaşmak, uzlaşmak, işbirliğine varıp barışçıl bir ortamda yaşamak önem kazanır. Dürtüsellikle düşüncesizce harekete geçmek, öfke patlamaları veya diğerlerinin duygusal ya da maddesel ihtiyaçlarını umursamayıp kendine yönelik, ben merkezci yaşamak sakınılması gereken konulardır. Karşılık beklemeden desteklemek ve herkesin kazandığı durumlar yaratarak paylaşımlara açık olmak bu konumun gerekleridir. 2015 Kasımının ortalarına dek, Kuzey ve Güney Ay Düğümleri Terazi-Koç aksında yer alacak.

Hedeflerimizi gerçekleştirmemize engel olacak davranış kalıplarını değiştirmemiz gerekiyor.

18 ŞUBAT’TA BALIK SÜRECİ BAŞLIYOR!
Ay Düğümlerinin yön değiştirmesinin ardından, hemen aynı gün 20:00’de Güneş Balık burcuna geçiyor. Sevgi ve ilişkilerde bütünleşme, yakınlık ihtiyacı ve romantizmin önemi artacaktır. Ancak, bir kaç güne kadar Güneş’in Neptün ile kavuşum içine gireceğini unutmayalım. Sevgi ve yakınlık kurma ihtiyacımız bizi yanlış insanlarla aldatıcı, ayakları yere basmayan, sonradan bir yere oturtamayacağımız, suistimallere açık bir ilişkinin ortasına atıvermesin sakın! Öte yandan, özellikle ilk on gününde yoğun olmak üzere, bir ay boyunca sezgilerimiz iyice keskinleşecek, evrenle bağımız, ruhsal yönlerimiz, varsa mevcut medyumik potansiyelimiz bir hayli belirginleşecektir. *

19 ŞUBAT’TA MERKÜR (R) - SATÜRN (AKREP) KARESİYLE KENDİMİZE GELİYORUZ!
Dün değişen enerjilerle dağılmaya müsait olan yapımız, bu sabah 09:10 itibariyle en azından bugünlük toparlanmaya başlıyor. Verdiğimiz sözleri, yaptığımız anlaşma veya sözleşmeleri gerçekçi bir şekilde gözden geçirmek ve eğer haddinden fazla verici olduğumuzu ve aleyhimize işleyecek durumları görüyorsak onları elemek için çok uygun bir gündeyiz.

23 ŞUBAT’TA MERKÜR - NEPTÜN KAVUŞUMUYLA KAFALAR KARIŞIYOR, İÇGÖRÜLER ARTIYOR!
Bugün adeta sihirli bir gün! Yaratıcılığımız ve kozmik antenimiz güçlü, algı ve sezgilerimiz açık, ilhamlarla doluyuz. Ama aynı oranda da önümüzdeki gerçekliği öznel bakış açımızla çarpıtmaya, kendi kendimizi kandırmaya son derece müsaitiz.

26 ŞUBAT JÜPİTER (R) İLE URANÜS GENE KARŞILIKLI KILIÇLARINI ÇEKİYORLAR!
Jüpiter (Yengeç) - Uranüs (R) karesi 09:29’da yeniden gerçekleşiyor. Aynı enerjiyi Ağustos 2013’te de deneyimlemiştik. Gökyüzünde “Öncü T-Kare” dediğimiz zorlu bir açı oluşumu tetiklenmişti. Bu açı oluşumu Nisan 2014’te yeniden gerçekleşerek bizleri tekrar teste tabi tutacak. Tüm dünyada beklenmedik olaylarla kargaşa, karmaşa ve türbülanslar yaşanabilir. Kişisel hayatlarımızda da aynı şey söz konusu. Aynı gün Ay’ın da sıra dışılığı, heyecan ve yenilik ihtiyacını temsil eden Kova burcuna girmesiyle birlikte

28 ŞUBAT’TA MERKÜR DİREKT HAREKETE GEÇİYOR!
* Balık burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.