Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EKİM 2013
İLİŞKİLERDE DENGE ZAMANI

İLİŞKİLERDE DENGE ZAMANI

Ekim, sonbaharın renk cümbüşü içinde kendi iç dünyamızın kuytularına yürüdüğümüz, Terazi burcunun ruhuna uygun olarak tüm ilişkilerimizdeki dengeleri gözden geçirdiğimiz bir aydır.


Sevgi alışverişlerinde nerede durduğumuzu, ne kadar adil, ne kadar bencil, ya da kendi “ben”imizi yok edecek kadar “biz”de kaybolduğumuzu, önyargı ve koşullanmışlıklardan sıyrılarak sorgulamak gerektiğini hissederiz içten içe… Yine bir Ekim ayı ve yine beraberliklerimizde dengeyi bulma temaları ile karşı karşıyayız. Ancak bu kez koşullar daha sert ve bir o kadar da ciddi atılımlar yapmaya itecek denli güçlü! Aynı sorunlara benzer yöntemlerle yaklaşmanın bir işe yaramayacağını anlamış durumdayız. Yeni bilinçte, yepyeni bakış açılarının ferahlatan taze enerjisiyle cesurca, sınırsız olasılıklara açmamız gerekiyor kendimizi…

EKİM AYININ ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
2 EKİM:
Merkür (Akrep)-Neptün (Balık) üçgeniyle düşüncelerimizi, esinler ve özlemlerimizi yazılı veya sözel olarak en rahat şekilde dile getirebileceğimiz yumuşacık bir etkinin ardından, Güneş (Terazi)-Plüto (Oğlak) karesinin estirdiği sert  rüzgarlarla bizi yerle bir edebilecek keskinlikte enerjiler devreye girecek. Otorite konumundaki kişilerle güç ve çıkar çatışmaları, kışkırtılma, taktik ve yönlendirmelerle baş etmemiz gerekebilir. Merkür, Akrep burcunda yolculuğuna devam ederken, geri hareketi sırasında, Kasım ayında da Neptün ile etkileşim içine girecek. O nedenle Ekim başındaki olaylar Kasımdaki temaların bazını oluşturacağı için farkındalık geliştirmemiz şart.

3 EKİM: Yine aynı şekilde bizi tüm ilişkilerimizde oradan oraya savurabilecek ağır etkilerle gelişecek bir gün daha. Kontrolümüz dışındaki olaylarla emin adımlarla yürüdüğümüzü zannettiğimiz yollardan bambaşka, sapa , çıkmaz sokaklara, ya da bizi birdenbire geniş ve süratle ilerleyebileceğimiz caddelere taşıyabilecek sürpriz etkilerle dolu! Güneş (Terazi)- Geri Giden Uranüs karşıtlığının huzursuz ve dinginlenemez gerilimine Venüs (Akrep) de katılarak ipleri iyice gerecek! Sağlık açısından tansiyon, spazmlar veya kalp çarpıntıları sıkıntı yaratabilir.

TERAZİ BURCUNDA YENİAY!
5 EKİM:
İlişkiler, ortaklıklar ve sevgi alışverişlerinde önemli bir dönemece geliyoruz. Ancak bu dönemece giden yollar çok rahat ve tasasız yürüyebileceğimiz cinsten değil!

Yeniay, 03:35’te Terazi burcunda 12 derecede gerçekleşecek. Yeniayla birlikte gökyüzünde geri giden Uranüs-Plüto ve Jüpiter’in de dahil olduğu zorlayıcı bir Büyük Kare oluşacak. Öncü burçlarda gerçekleşecek Büyük Kare, gerek kişisel yaşamlarımızda gerekse de global anlamda tüm dünyada ciddi boyuttaki olaylara, yepyeni başlangıçlara neden olacaktır.

Akrep burcunda ilerlemesini sürdüren Venüs’ün destekleyici enerjisiyle değişim ve dönüşüm önce kendi içimizden başlayacak ve bilinçaltına itmeyi tercih ettiğimiz karanlık yönlerimizle yüzleşip barış imzaladıktan sonra ilişkilerimizde bir iyileşme yaratacaktır. Şunu da unutmamak gerekir ki, hiçbir atılım zorlanmadan gerçekleştirilemez! Satürn (Akrep) ile geri giden Uranüs arasındaki içten içe kaynayan gerilimle,  savaşçı Mars’ın  (Aslan) Plüto (Oğlak) ile arasındaki ölümcül çatışmaların sarsıntıları bizi hayli çalkalayabilir! Bütün bu olup bitenleri, mevcut ilişkilerimizde barış, uyum ve huzuru sabote edebilecek konulardan arındırmak veya daha bize uygun, gerçekçi ve ihtiyaçlarımıza cevap veren ilişkilere yürümek için özgürleşmek adına kullanabiliriz. Seçimler bize kalmış durumda! Çürüdüğünü gördüğümüz ancak birtakım korkularla sıkı sıkı tutunup sabit kalmasına çalıştığımız her ilişki, ortaklık veya beraberlik şiddetle parçalanmaya mahkum! İlişkilerde yepyeni bir boyuta geçebileceğimiz bir döneme ilerliyoruz. Bunun için sağduyu, cesaret ve teslimiyet gerekiyor. Yaşanacak her kriz, değiştirilmesi dönüştürülmesi gereken konulara işaret edecektir. Geçmişin ağır yüklerinden kurtulup, ancak şu ana ve gelecekte neler yapabileceğimize odaklanarak atılımlarımızı gerçekleştirebileceğiz.

HEDEFLERE ULAŞMA ZAMANI!
7 EKİM:
Yine yoğun ve karmaşık enerjilerle baş etmemiz gereken bir gün olarak ajandalarımıza işaretlenmeli! Merkür (Akrep)-Plüto (Oğlak) arasındaki uyumlu açı ile zihinsel becerilerimiz ve dolayısıyla iletişim yeteneğimiz artacak. Önemli görüşme veya toplantıları bugüne alabilirsek, keskin muhakeme gücümüz ve ikna edici konuşmalarımızla hedeflerimize ulaşmamız hiç zor değil!

Aynı gün ilişki dinamikleri de değişiyor. Akrep burcunun yoğun ve gizemli duygu dünyasında yanıp kül olup tekrar kendimizi var edebilmenin yorgunluğunu atmaya başlıyoruz. Venüs 20:53 itibariyle Yay burcuna giriyor. Artık hayatımızda daha çok neşe, sosyallik, iyimserlik ve coşku var. Geçmişte ne kadar yara almış olursak olalım, ilişki kurmaya daha sıcak bakabiliriz. Katı prensiplerle hareket edip yargılayıcı davranmak yerine, farklılıkları kabul ederek, karşımızdakini hoşgörü ve sevgiyle kucaklayabilmek bizi çok daha büyük bir mutluluk ve sevince ulaştıracaktır. Bunun için öncelikle kendi içimizdeki sevgi ve değer duygusuyla buluşmamız şart!

8 EKİM: Uranüs’ün (Koç) sabah saatlerinde Merkür (Akrep) ile gerilimli etkileşimi, aklımıza pek çok düşüncenin birden aynı anda üşüşüp bizi şaşkına çevirebileceğine dikkat çekiyor. Odaklanmakta zorlanabiliriz. Tam bir konuyu kavradığımızı düşünürken yeni bir bakış açısıyla yüzyüze gelmemiz veya başka bir fikrin ortaya çıkıp kafamızı karıştırması mümkün. Ancak akşamın ilerleyen saatlerinde Merkür’ün Satürn ile Akrep burcunda enerjilerini birleştirmesi ile tekrar zihnimiz toparlanmaya başlıyor. Gün içinde dağınık bir şekilde aklımıza hücum eden düşüncelerin bazılarını kayda değer bulup, hayata geçirmek üzere kolları sıvamaya başlayabiliriz bile!

Bu ay içerisinde Merkür iki kez Satürn ile kavuşumda olacak. Bunlardan ilki bugün 22:39’da, diğeri ise ay sonuna doğru geri harekete geçtikten sonra gerçekleşecek. Her ikisinin de anlamı farklı. İlkinde örgütlenen zihnimiz hedefe odaklı, net, açık ve analitik çalışırken, ikincisinde Merkür geri gidiyor olacağı için, bazı düşünce ve projelerimizi, şimdilik kaydıyla, kendimize saklamak isteyebiliriz. Zira o dönemde kendimizi, iç sesimizi dinlemekle meşgul olacak, kendimizi anlama ve gerçekten ne istediğimizi bulma, hatta iletişimde sorun yaşadığımız kişilerle ilişkilerimizi nasıl düzelteceğimize kafa yormakla geçiriyor olacağız.

DUYGUSAL TARAFSIZLIK…
10-11 EKİM:
Her iki günde de yanılgı, karmaşa ve fiziksel ya da ruhsal yorgunluklar ön planda. O nedenle önemli iş görüşmeleri, toplantı veya anlaşmalar ile finansal yatırımlar yapmaktan kaçınsak iyi olur.

Varsayımlarla hareket ettiğimiz taktirde ilişki, ortaklık ve para ile ilgili konularda aldanma ve kayıplar yaşayabiliriz. Karmaşa, belirsizlik veya gerçeği olduğundan farklı algılayıp idealize etmekle ilgili sıkıntılarla karşılaşmamız mümkün. 10 Ekim’de gerçekleşecek Venüs (Yay) ile geri giden Neptün (Balık) karesi, duygusal anlamda tarafsızlığımızı yitirerek kendi kendimizi kandırma eğilimimiz yüzünden zarara veya suistimallere uğrayabileceğimize işaret ediyor. Fiziksel olarak kendimizi yorgun ve hassas hissedebiliriz. Bağışıklık sistemimimizin zayıf olacağı böyle bir dönemde karmaşa ve stresten uzak durup olabildiğince dengeli beslenmeli, dinlenmeli ve ağır fiziksel aktivitelerden uzak durmalıyız.

Hemen ertesi gün ise, bu kez Güneş (Terazi) Neptün ile zorlayıcı bir açı oluşturuyor. Kendimize güvenimizi ve odağımızı kolayca yitirebiliriz. Geçmişteki hatalarımızı, yanlış gitmiş olan her şeyi abartarak günümüze taşıyıp içinde bulunduğumuz anı hayal kırıklıkları ile berbat etmemiz mümkün. Karamsarlık, depresyon, inziva arzusu görülebilir. Ancak sezgilerimiz de güçlenecek ve ruhsal çalışmalara daha yatkın olabileceğiz. Hayatımızda neyin önemli, neyin değerli olduğunu anlayacağımız deneyimler yaşayabiliriz.

12 EKİM: Aşırılıklar başımıza dert açabilir. Jüpiter (Yengeç) ile Güneş (Terazi) karesi, egosal sorunların büyüyebileceğine dikkat çekiyor. Spekülatif ve riskli girişimlerden uzak duralım. Fazla cüretkar ve kibirli davranarak zarara uğrayabiliriz. Aşırı yiyip içme, zevke keyfe dalma görülebilir. Bu etkiyi, evrenin işleyişine inancımızı güçlendirerek içsel gelişmeye açık olma ve gerçek zenginlikleri içimizde bulma şeklinde deneyimlememiz de söz konusu.

SAĞLIKLI BESLENME
15 EKİM:
Fiziksel ve cinsel enerjinin, cesaret ve inisiyatifin temsilcisi savaşçı Mars, bugün itibariyle Başak burcuna giriyor. Kendimizi ortaya koyma konusunda daha temkinli, titiz ve dikkatli olacağımız bir süreçteyiz artık. Planlı, programlı hareket ettiğimiz sürece iyi bir düzen kurabileceğiz. Bu enerjiyi sürekli kusur bulma, hayat istediğimiz şekilde akmadığında fazlasıyla endişelenerek hiçbir şey yapamayacak hale gelme şeklinde gölge yönleriyle deneyimlememiz de mümkün. Kendi düzen ve planlarımızı dayatma saplantısı tüm ilişkilerimizi tatsızlaştırabilir. Öte yandan, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak, spor, diyet konularına yönelmek için iyi bir zamandayız.

Birkaç gün sonra Koç burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması’nın hemen öncesinde Koç burcunun yönetici gezegeni olan Mars’ın Başak’a geçmesi önemli. Zira bu geçişle birlikte karşıt burcu olan Balık’ta yol alan Neptün ile karşıt açı içine girmeye başlayacak. Eril enerjinin yıkıcı ve sert olmayacak şekilde çalışmasını umabiliriz. Öte yandan enerjimiz biraz düşük olabileceğinden sağlığımıza iki kat daha özen göstermemiz gerekebilir. Bol lifli besinler, yeşil sebzeler, pancar, lahana, ıspanak, ısırgan otu, barbunya, erik ve mercimek gibi kan yapan yiyeceklere ağırlık vermemiz iyi olur.

Mars’ın Başak burcundaki yolculuğu 8 Aralık 2013’e dek devam edecek.
 
19 EKİM: Bu yılın üçüncü ve son Ay Tutulması 25 derece ile Koç- Terazi aksında gerçekleşecek. Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’dan izlenebilen bu tutulma, yalnızca Avusturalya ve Yeni Zelanda’dan görülemeyecek. 02:37’de gerçekleşecek tutulmanın hemen ardından Ay boşluğa düşecek.

Ay tutulmaları, duygusal konuların ön plana çıktığı ve buna bağlı olarak da duygusallığın ve hassasiyetin yoğunlaştığı zamanlardır. Zira Ay’ı Güneş’ten alarak yansıttığı ışık olmaksızın deneyimleyiz. Ay tutulma sırasında Dünyanın gölgesinde kaybolmaya başlarken duygusal yönlerimizle temasımız artmaya başlar. Kendi karanlıklarımıza, çocukluk koşullanmışlıklarımıza, anılara veya bilinçaltımızın arka odalarına tıktığımız korku ya da istek ve arzularımıza doğru çekilmeye başlarız. Bu kez tutulma “Sen” ile “Ben ve Öteki (Biz)” aksını temsil eden Koç-Terazi aksını harekete geçirecek. Bu durumda kendi isteklerimiz ile bizden beklenenler, öfke ve telaş ile sakinlik, barış ve uyum, direkt ve inisiyatifli olmakla kararsız kalmak arasında denge kurmaya ilişkin deneyimler yaşamamız beklenebilir. Sevgi alışverişlerinde ölçü ve dengeyi tuturabilmenin önemini kavrayacağımız deneyimlere açığız. Ne veriyoruz ve diğerlerinden ne kadar sevgi, anlayış ve destek görüyoruz? Kişiliğimizden ödünler verecek kadar çok ve ölçüsüz mü veriyoruz, yoksa sadece almakta olduğumuzu mu algıladık birden?! Şu anda kavradığımız bazı gerçekleri hemen hayata geçiremesek bile, iki gün sonra geri gitmeye başlayacak olan Merkür Kasım ayında direkt harekete geçtikten sonra uygulamamız mümkün!

21 EKİM: MERKÜR GERİ HAREKETE BAŞLIYOR!
13:29 itibariyle Merkür Akrep burcunda geri harekete başlayacak. 10 Kasım’a dek devam edecek bu süreçte yazılı ve sözlü iletişimde, trafikte, seyahatte, ticaret ve eğitimde her zamankinden daha dikkatli olmamız gerekiyor. Geri hareketten yaklaşık 5-6 gün kadar önce başlayan bu etkiyi, direkt harekete geçtikten yine 5-6 gün sonrasına dek çok güçlü bir şekilde hissediyor olacağız. Geri gidiş sırasında bir takım aksilikler, engel ya da gecikmelerle dış dünyaya kapanan iletişim kanalları, bizi iç dünyamızın derinlikleriyle buluşturarak kendimizle olan iletişimimizi güçlendiriyor olacak. Akrep gerçeğin peşinde olan bir burçtur. Merkür Akrep’te içe yönelik çalışırken, kendimize karşı dürüst olmaya sevk edecektir bizi. Duygusal ve maddesel anlamda bitmemiş işlerimizi tamamlamak için en ideal zamandayız.

Merkür Akrep burcundayken Kuzey Ay Düğümü ile iki kez kavuşum içine giriyor. Bunlardan ilki geri hareketteyken, diğeri ise direkt harekete geçtikten sonra gerçekleşecek. Dolayısıyla bizi değişim ve dönüşümden alıkoyan geçmiş koşullanmışlıklardan özgürleşme fırsatını yakalayabileceğiz. Ya kendimizi daha iyi bir noktaya getirecek bir dönüşüm için kullanacağız bu fırsatı, ya da ziyan olup gidecek enerjimizle birlikte… Bu etki, sır gibi saklanan çok önemli bilgilerin gün ışığına çıkmasını da getirecektir.

23 EKİM: AKREP ZAMANI!
09:09 itibariyle Güneş’in Akrep burcunun gizemli, yoğun, tutku dolu dünyasının labirentlerinde ilerlemeye başlamasıyla birlikte gökyüzünde su grubu burçlarda bir Büyük Üçgen meydana gelecek. 13 Kasım’a dek etkinliğini koruyacak bu açı, önemli gelişmelere neden olabilir. Zira, Merkür’ün direkt harekete geçmesinin ardından Güneş (Akrep) Jüpiter ile (Yengeç) üçgen açı içine girerek gizli saklı kalmış bilgilerin veya art niyetlerin su yüzüne çıkmasına neden olabilecek olayları tetikleyecek.

Burçlar kuşağının dedektifi diye niteleyebileceğimiz Akrepler, ketum, kuşkucu, gerçeği öğrenebilmek için bitmek tükenmek bilmeyen soru ve araştırmalar yapabilen, kimi zaman zorlayıcı, manipülatif, ancak her zaman derin ve diğerleri üzerinde etki bırakan insanlardır. Şimdi Akrep burcuna giren Güneş ile birlikte hepimiz içimizdeki Akrepsi yönlerimizle temasımızı güçlendiriyoruz. *

ÖNEMLİ OLAN…
26 EKİM:
Önemli konularda kritik kararlar almaktan kaçınmamız gereken bir gündeyiz. Özellikle ilişkiler, ortaklıklar ve para ile ilgili konularda işler beklediğimiz ya da bize anlatıldığı gibi gitmeyebilir. İşe yaramayacak ya da hiçbir şeye uyduramayacağımız gereksiz bir yığın kıyafet veya eşya, ıvır zıvır alıp sonradan pişman olabiliriz. Yanılma, aldanma ve kayıplara uğrama riskimiz çok yüksek. 

29 EKİM: Yukarıda belirttiğim gibi Merkür geri hareketi sırasında geri giden Satürn ile ikinci kavuşumunu gerçekleştirecek. Bizim için gerçekten neyin önemli olduğunu ve neye odaklanmamız gerektiğini anlayacağız derin, içsel sorgulamalarla…

31 EKİM: Ekim ayını Mars’ın Chiron, Plüto ve geri giden Uranüs ile yapacağı önemli açılar ile enerji ve odağımızı iç dünyamıza çevirmenin bizi gerçek mutluluk ve doyuma götüreceği mesajıyla kapatıyoruz.

Hepinize verimli ve güzel sürprizlerle dolu, sağlıklı ve mutlu bir ay diliyorum. Esen kalın!


* Akrep burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.