Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAZİRAN 2013
YENİ KARARLAR, TAZE BAŞLANGIÇLAR…

YENİ KARARLAR, TAZE BAŞLANGIÇLAR…

Haziran özellikle ilk haftasındaki türbülanslı enerjileri, iniş çıkışları ile pek çok yönden bizi zorlayan bir ay. Hepimizi büyük değişimler bekliyor. Artık mevsim de değişerek ilkbahar yerini yaza bırakıyor. Haziran sonunda “Yaz Gündönümü” bizi sıcak yaz günlerine taşıyacak. Yaz Gündönümü haritası ise sonbahara dek gerek kişisel, gerekse de global anlamda bizi bekleyen olaylara ışık tutacak.


Bu ay zorlayıcı enerjiler çok, ancak ay sonuna doğru Merkür’ün geri gidişiyle hayat biraz olsun yavaşlamaya, bizi kendi iç dünyamıza çekilip sorgulamalar yapmaya götürecek. Çok fazla ses, gürültü, artık bizi yormuş olan karışık mesajlı ve hızlanmış enerjiler yerini sükunete, sessiz bilgeliklere bırakacak.

Bu ayın bir başka önemli dinamiği ise, 12 Haziran 2012’den bu yana İkizler burcunda ilerleyen Jüpiter’in bu ay sonunda şans, yarar, fırsatlar getirebilecek etkileriyle yine bir yıl boyunca bu kez Yengeç’lerin yüzünü güldürmesi!
 
AYIN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
3 Haziran’da Venüs Yengeç burcunda! Hem Venüs, hem de Merkür’ün Yengeç’te yol alması duygusal yoğunluğumuz ve iç dünyamızla temasımızın güçlü olduğu bir dönemden geçmekte olduğumuza işaret ediyor.

Venüs bilindiği üzere sevgi, ilişkiler ve değer duygumuzu temsil eder. Yengeç burcuna girmesiyle birlikte başlayan süreçte, en derinlerdeki duygusal ihtiyaçlarımızla temasa geçecek ve “bağlanmanın, sevmenin, ilişki kurmanın, ailenin, anneliğin, vatanın ve geçmişin değeri”ni anlayacağız. Hassasiyetimizin artacağı bu dönem 27 Haziran’a dek sürecek. Belki yakın ilişkilerimizde kendimizi güvende hissedip hissetmediğimizi sorgulayacak, belki de diğerleriyle bağ kurabildiğimizde kendimizi daha değerli hissettiğimizi fark edivereceğiz!

Kısacası, duygusal anlamda yeterince beslenip, kendimizi iyi ve güvende hissedip hissetmediğimiz, kendi duygusal ihtiyaçlarımızla ne şekilde ilgilenip nasıl ifade ettiğimiz gibi konular, Venüs  27 Haziran’da Aslan’a geçene dek, önemini koruyacak.

HAREKETLİ ZAMANLAR
8 Haziran gökyüzünün bir hayli hareketli olduğu bir gün.
Günün ilk saatlerinde Merkür (Yengeç)-Plüto (Oğlak) karşıtlığı, ardından Mars (İkizler)-Neptün (Balık) karesi ve Mars (İkizler)-Satürn (Akrep) 150’lik açılarıyla, çeşitli dozlarda gerginlik ve huzursuzluklar yaşayacağız.

Neptün 11:24 itibariyle Balık burcunda 5 derecede geri harekete geçecek. Normalde ağır giden gezegenlerin geri hareketleri çok fazla hissedilmez. Ancak bu kez durum farklı. Neptün geri giderken Mars ve Ay ile etkileşim içinde olacağı için belirgin bir farkındalık yaratacak ve sisler ardına saklanmış pek çok bilgi netleşerek yüzeye çıkacak. İçgörülerimizin de güçleneceği bir dönem başlıyor.

YENİAY ZAMANI
18:57’de ise, 18 derecede İkizler Burcunda bir Yeniay deneyimliyoruz. Yeniay, geçen ay 25 Mayıs’ta gerçekleşmiş olan Ay Tutulması’nın temalarını tetikleyip gündeme getiriyor yine. Kişisel hedeflerimizi, amaçlarımızı gözden geçirip yepyeni kararlarla taze başlangıçlar yapabileceğiz.

Bugün Güneş ve Ay’ın yanı sıra, Mars ve Jüpiter’de İkizler burcunda yer alıyor. İkizler’in yönetici gezegeni olan Merkür ise, Venüs ile birlikte Yengeç’te! Bu durumda Yeniay’ın, bir ay boyunca davranışlarımız, dünyayı algılama ve değerlendirme şeklimiz ile hayat görüşümüzde ciddi anlamda değişimler getirmesini bekleyebiliriz. Duygusal algı ve zekanın öne çıkması ile ilişkilerde duygusal derinlik artarak takdir, onay, karşımızdakinin ihtiyaçlarına duyarlılık ile yanıt verebilme kapasitemiz güçlenecektir.
Ancak, Yeniay’ın hemen ardından gerçekleşecek Merkür (Yengeç) Uranüs (Koç) karesi bu akşam iletişimde dikkatli olmamız gerektiği konusunda alarm veriyor! Düşünce ve duygularımızı ifade ederken farkında olmadan sert çıkışlar yapmaya müsait bir durumdayız.

GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR!
11, 12 ve 13 Haziran bizi hem duygusal hem de fiziksel anlamda zorlayacak ağır enerjilerle dolu. Ancak bunlar her zaman olumsuz olarak algılanmamalı. Zira, sonuçta bizi uyandırıp gerçekle buluşturan enerjiler onlar!

Bu üç gün boyunca gizemli gibi görünen, bizim için belirsiz ve havada kalmış konular gerçeğin aynasından oldukları gibi yansıyabilecek. Göreceklerimiz bizi hayal kırıklığına uğratsa da gerçeği bilmek daha rahat yol almamızı sağlayacak. (Satürn- Neptün etkileşimi) Bazı sorunlarımıza çözümler bulabilecek, bize otorite olmaya çalışan kişilerle sınırlarımızı korumakta zorlansak da kararlılığımız ve gücümüzle onları etkileyebileceğiz. (Güneş-Satürn etkileşimi) Öte yandan ihtiyacımız olan ilgi, özen ve şefkati alamadığımızda ani bir kararla mevcut ilişkimizi koparmamız da mümkün! (Venüs-Uranüs karesi)

YAZ GÜNDÖNÜMÜ
21 Haziran’da sabah erken saatlerde Merkür ile Venüs Yengeç burcunda kavuşum yapacaklar. Geçen ay 25 Mayıs’taki Ay Tutulması’nda İkizler burcunda kavuşum içindeydiler. O tarihten bu yana hayatımızda neler olduğuna bakıyoruz şimdi. Ne gibi bilgiler aldık, neler ortaya çıktı ve nasıl bir rota izledik acaba? Önümüzdeki birkaç gün bu konuda bizi aydınlatacak bilgilerle dolu…

08:03’te Yaz Gündönümü ile Kuzey Yarı kürede yaz mevsimi başlıyor ve Güneş hassas, duygusal, anaç ruhlu, besleyen büyüten, sevdiklerine, ailesine ve vatanına bağlı, anılarına önem veren, şefkatli ve sezgisel özellikleriyle öne çıkan Yengeç burcuna giriyor. Daha huzurlu, barışçıl etkiler var gökyüzünde.

Yengeç burcunun gölge (aleyhine işleyen) yönlerini ise şöyle sıralayabiliriz; inişli çıkışlı değişken ruh halleri, bağlılık ile bağımlılık arasında dengeyi bulmakta zorlanmak, kaprisler, kendini duygusal anlamda büyütmeden diğerlerine annelik etmeye çalışmak; hatta boğucu bir anneye dönüşmek, dış dünyadaki başarıları fazlasıyla önemseyip kendi duygu ve ihtiyaçlarını ihmal etmek…

DOLUNAY ZAMANI
23 Haziran’da  02 derece ile 14:33’te OĞLAK Burcunda bir Dolunay deneyimliyoruz. Duygusal ihtiyaçlarımız ve bağ kurduklarımız, ailemiz, evimiz ile toplumsal platformda yerine getirmek istediğimiz amaç ve ideallerimiz, başarılarımız arasında denge kurmamız gerekiyor. Eski duygusal yaralarımızı sarabilir, kendimizi duygusal anlamda daha gerçekçi bir şekilde ifade edebiliriz. Ay ile Plüto kavuşumu ile açı içinde olan Satürn (Akrep) ile Neptün (Balık), sorunların derinine inip dönüştürme ve geçmişin üzerimizde bıraktığı ağır izleri silebilme imkanını verecek.

26 Haziran’da Jüpiter Yengeç burcuna giriyor.
Yine aynı gün 16:09’da Merkür Yengeç burcunda geri hareketine başlayacak. Geçen ay Merkür, tıpkı cıva gibi hızlı hareket edip tam dört burcu ziyaret ederek ortalığı karıştırmıştı! Haziran ayına girdiğimizde Yengeç burcuna henüz girmiş durumdaydı. Bugün itibariyle başlayan ve 8 Ağustos’a dek sürecek geri hareketini de kapsayacak şekilde, Yengeç burcunda 16 Temmuz 2014’e kadar uzunca bir zaman vakit geçirecek.
Bu süreçte hepimiz kendi duygusal alanımızla ilgilenmek, içimizdeki duygusal zenginlikleri ve besleyiciliği hissederek kendimizi bu anlamda geliştirmek durumundayız. Jüpiter nereye dokunursa o alanı genişletir, büyütür, konularına abartı getirir. Dolayısıyla, kendini bir kenara bırakıp başkalarına annelik etmeyi öncelikli kılmak, onlarla ilgilenir, şefkat ve özen gösterirken farkında olmadan onların büyümelerini olgunlaşmalarını engellemek, hatta aşırı korumacı tavırlarla kendisine bağımlı kılmak gibi olumsuz yönlerine kapılmamaya dikkat etmeliyiz. Bu süreçte başta Yengeçler olmak üzere kişisel haritalarında özellikle Yükselen-1.Ev  üzerinde Jüpiter transitini yaşayanlar çabucak kilo alabilirler!

SEVGİMİZİ İFADE EDİYORUZ
27 Haziran’da ilişki kurma biçimimiz farklılaşıyor. Venüs 22 Temmuz’a dek Aslan burcunda parlayacağı bir döneme giriyor! Daha sıcak, içten, duyusal ve coşkun bir şekilde yakınlıklar kuracak, dikkat çekici jestlerle sevgimizi ifade edeceğiz. Kendimize hayran olunmasını istemek, sevgide aşırı talepkarlık, zevk ve keyif peşinde koşmak, riskli beraberliklere atlamak, kendimizi ne kadar beğeniliyor ve seviliyor hissedersek, o kadar değerli bulmak ve karşımızdakini etkileme amaçlı yüzeysel sevgi gösterileri gibi tuzaklarına karşı uyanık olmakta yarar var.

BİTİRİRKEN
Haziran ayını daha iyi, mutlu ve huzurlu geçirmemiz için, barışçıl ve adil bir dünya hak ettiğimizi hatırlatan Aslan burcundaki Ceres ve Venüs ile kapatıyoruz. Esen kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.