Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(TEMMUZ 2012)
TEMMUZ, UMUT VE HAREKET VAAD EDİYOR...

TEMMUZ, UMUT VE HAREKET VAAD EDİYOR...

Geçen ay keskin enerjileriyle bizi önemli değişimlerin eşiğine taşıyacak bir dönüm noktası niteliğinde, zorlu ve yorucu geçti! Temmuz ise içimize bir parça umut verecek esintilerle yüreğimizi ferahlatmaya çalışarak başlıyor.


Ancak sert rüzgarlar küllenen ateşleri harlamaya hazır; yıkıcı enerjiler pusuda! Savaşçı Mars bu ay da boş durmuyor yine! Uzunca bir süredir günlük yaşantımızda, iş yerimiz ve çalışma düzenimizde mücadele gerektiren pek çok sorun veya engelle karşılaşmış, kimimiz sağlık sorunlarıyla boğuşmuştuk. Şimdi ise, sevgi, ilişkiler, ortaklıklar ve para, değer duygusu ile ilgili konularda, işbirliği ve uzlaşmaya yönelik hareket etmek, huzur ve dengeyi sağlamak için uğraş vermek durumundayız.

TEMMUZ AYININ ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ
1 Temmuz, geçen ayın yorucu yoğunluğunu üzerimizden atabilmemize yardımcı olacak iyimser enerjilerin yükseldiği, hayata daha hoşgörülü ve rahat bakabileceğimiz bir gün. Ay'ın Yay burcunda olmasının etkisi büyük.

3 Temmuz yoğun enerjileriyle ilk haftanın önemli günlerinden. 15.31'de savaşçı Mars mükemmelliyetçi Başak'taki sekiz aylık serüvenini tamamlayarak denge ve uyumun temsilcisi Terazi burcuna geçiyor! Sevgi ve ilişkilerde barışçıl ve diplomatik olmayı getiren Terazi burcunda, savaşçı ruhlu Mars'ın pek rahat etmeyeceği açık. Mars kısaca özetlersek, fiziksel ve cinsel enerjiyi, isteklerimizin peşinden gitmeyi, risk alarak bir şeyler başlatmayı, yani girişimleri temsil eder. Öncü ruha sahip olan bu yakıcı gezegen, mücadele veya tartışmalar yerine, şimdi tatlı dille ve uzlaşıyla karşı tarafı yola getirmeye çalışacaktır. Mars'ın, kavga ve çatışmalara uygun olmayan bu zeminde ancak uzlaşmaya ve işbirliğine yönelik, stratejik tartışmalara yol açması beklenebilir. Arzu ve isteklerimizi ortaya koyarken yaklaşımımız dostane ve huzuru korumaya yönelik olacaktır. Tutulan veya engellenen bu atılgan enerji kaçınılmaz bir şekilde pasif agresif bir durumda kendini gösterir. Örneğin, istekler ifade edilirken dolaylı bir yol izlenebilir veya öfke kırgınlık gibi ortaya konabilir. Öte yandan, adil davranmak adına durumun her iki yanını da gözden geçirip değerlendirmek istemek, kararlar almayı güçleştirecektir. O nedenle önemli konularda kararsız gibi gözükebileceğimiz bir dönem yaşayabiliriz. Mars'ın tutkulu doğası Terazi'de yumuşayacağı için, sevgi ve ilişkilerin tonu daha romantik olacaktır. Mars'ın Terazi'deki yolculuğu 24 Ağustos'a dek devam edececek.

DOLUNAY İLE GEÇMİŞLE YÜZLEŞİYORUZ
Mars'ın burç değişikliğini izleyen saatlerde, 21.52'de ise 12 derece ile Yengeç-Oğlak aksında, henüz geçen hafta gerçekleşmiş olan Uranüs-Plüto karesini ateşleyen bir Dolunay oluşacak! Ani değişikliklerin temsilcisi Uranüs, Koç burcunda korkusuzca atılgan bir şekilde kendimizi öne atabileceğimize işaret eder. Oğlak'taki Plüto ise, karanlıkta kalmış, üstü örtülü yapılanmaları gün ışığına çıkarır. Dolunay işte bu keskin ve değiştirici, dönüştürücü enerjilerin bombardımanı altında gerçekleşecek!

Kendi duygusal ihtiyaçlarımız, evimiz, ailemiz ile sorumluluklarımız, iş hayatımız, kariyer ve toplumsal platformdaki yerimiz arasındaki dengeyi sağlam bir şekilde kurmalıyız. Dolunay'ın Mars'ın düşük konumda çalıştığı Terazi'ye girmesinin hemen ardından gerçekleştiğini düşünecek olursak, isteklerimizi ifade edemeyip, huzur bozulmasın diye gönülsüz bir şekilde özümüze ters düşen şeyleri yaptığımız veya kızgınlıklarımızı bastırıp içe gömdüğümüz taktirde, ciddi sıkıntılar yaşama ihtimalimiz olduğunu anlayabiliriz! Dolunay esnasında Jüpiter de İkizler burcunda ve Güney Ay Düğümü (geride bırakmamız gereken geçmiş, karmalar) ile kavuşum halinde olacak. Dolayısıyla eski hataların tekrarlanması, pireyi deve yapmanın sonuçlarıyla da uğraşmamız gerekebilecek!

Uranüs ile Plüto, 1965-66 yıllarında kavuşum halindeydiler. Şimdi birbirleriyle kare açıda olduklarında, o dönemde ekilen tohumların toplumsal ve eknomik bağlamdaki sonuçlarını aydınlatacaklar. Bundan bir önceki kare açılarını 1932-33'lerde yapmışlardı. O dönemi incelediğimizde tıpkı şimdi içinde bulunduğumuz dönem gibi, olaylarla dolu, bir hayli karmaşık olduğunu görebiliriz!

5 Temmuz sosyalliğin, dostlarımız ve sevdiklerimiz ile iletişimin yüksek olduğu bir gün. Kendimizi coşkun ve heyecanlı hissediyoruz. İlişkilerde ani gelişmeler veya tazelenmeler yaşanabilir. Hayatın önümüze getirdiği yeni koşullara dışarıdan tarafsız bir şekilde bakmamız gerekebilir; Uranüs ile Venüs uyumlu açı içerisindeler.

13 Temmuz itibariyle, beklenmedik ani değişimlere açık olmamız gerekiyor. Esneklik ve an'ın getirdikleriyle gelişecek bir programa hazır olalım!İki önemli gezegen hareketi yolda!

13 Temmuz'da, parlak fikirleri, aydınlanmayı, özgürlük ve özgünlüğü temsil eden Uranüs Koç burcunda geri harekete başlayacak. Ama hemen öncesinde Terazi burcuna henüz geçmiş olan Mars, geçen ay ilkini deneyimlediğimiz Uranüs-Plüto karesine ciddi anlamda bir gerilimli açı vererek yıkıcı enerjileri tekrar tetikleyecek. Geri harekete geçerken gezegenlerin etkileri daha dikkat çekici bir şekilde sergileneceği için, Uranüs'ün ani ve irkilten yıkıcı özellikleri belirgin bir şekilde gözler önüne serilebilir.

DERİN SORGULAMALAR ZAMANI
15 Temmuz'da ise, bu gerilimin açtığı yaraları daha net bir şekilde görüp değerlendirmeler yapmamızı sağlayacak bir başka etki alıyoruz; Merkür Aslan burcunda geri hareket etmeye başlıyor! Kendi egomuzu besleyecek şekilde önyargılı düşünmenin nelere mal olduğunu anlayabileceğimiz bir süreç girecek araya. Derin sorgulamalar ve analizler başlayacak. Aynı zamanda, elimizdeki bir projeyi, sahne çalışmasını veya yaratıcı herhangi bir konuyu bitirebilme fırsatını bulabileceğiz. Yazılı ve sözlü iletişimde dikkatli ve özenli olmamızda yarar var. Geri giderken içe yönelen Merkür enerjisi, dış hatlarla olan bağlantımızı kapatma eğilimi gösterdiği için, haberleşme trafiğinde, iletişim araçlarında aksaklıklar yaşamamıza neden olabilir.

Bu etkiyle, 15 Temmuz'dan 7 Ağustos'a dek bir şeyi ya da bir kişiyi adeta spot ışığı altına alarak odak noktamız haline getirme olasılığımız da var! Her ne olursa olsun, görünenden çok daha fazlasını algılayabileceğimiz bir sürece giriyoruz!

YENİAY'DA DEĞİŞİM İSTİYORUZ
YENİAY 19 Temmuz'da Yengeç-Oğlak aksında ve yine oldukça sert açıların bombardımanı altında belirecek. Bu kez Mars, Uranüs'e tam karşıt açı verirken, Plüto ile de kare açıda olacak! Hayatımızda belki de uzun zamandır, ciddi, radikal değişimler yapmak istiyoruz. Ancak bunları her ne pahasına olursa olsun, sonuçlarını düşünmeden ve karşımızdakileri adeta zorlayarak yapmaya kalktığımızda beklediğimiz tatmini alamayacağımız görülüyor. Bilinçaltının kuytularına itelediğimiz, bastırdığımız duygular, özellikle kendi yolumuzu çizmemize engel olanlara karşı duyduğumuz öfke ve kızgınlık, ani patlamalar halinde adeta bir volkan gibi patlayabilir. Bilmeliyiz ki bastırmak yerine, onları kabullenip , onlara rağmen ilerlemeyi öğrenebildiğimizde bir şeyleri aşmış ve rahatlamış olacağız.

Bu Yeniay vereceği ivmeyle bizi atılımlara taşıyarak, bilinenden özgürleştirecek bir etki yaratacak. Ama aynı zamanda da sakarlık, kazalar, şiddet, ani öfke patlamaları, inişli çıkışlı duygular gibi yıkıcı etkileri de beraberinde getirecektir. Tedbirli ve dikkatli olmamız iyi olur. Para piyasalarında iniş çıkışlar, politik sürtüşmeler ve ani hava değişimlerine hazır olalım.

Su gruplarından sezgileri güçlü, duyarlı ve empati kurabilen Yengeç burcu, esnek ve akışa uyumlu enerjisiyle neyin doğru, neyin yanlış olduğunu hissedebilir. Dolayısıyla Yeniay ile eski yaralarımızı mı onaracağımıza, yoksa onları tekrar kanırtıp kendimizi bitmek tükenmek bilmeyen bir döngünün tekrar içine mi atacağımız konusunda iç sesimizin rehberliğine ihtiyacımız olacak!

Yeniay zamanı ruhumuzu adeta detokslayıp arındıralım; güzel ortamlar, saf niyetler ve yalınlıkla! Bol bol dua edelim, iyilikler isteyelim evrenden…

HAREKETLİ GÜNLER BAŞLIYOR
22 Temmuz'da Güneş artık kendi yönettiği burçta parlamaya başlayacak; Aslan'ın göz alıcı enerjisi bütün bir aya yayılacak! İçimizdeki ışığı yansıtabileceğimiz, çocuksu yönlerimizle temasımızın ve kendimizi yaratıcı bir şekilde ifade etme yeteneğimizin artacağı, eğlenceli ve hareketli bir dönem başlıyor.

Aynı gün Başak'ta bulunan Ay'ın Oğlak'taki Plüto ile etkileşimi, maddi anlamda pek çok şeyin değişeceği bir ayı işaret ediyor. Her ikisi de toprak grubu burçlarından olan Başak ve Oğlak, pratik hayatta çabalarımızın karşılıklarını alabilmemizi sağlayacak. Uranüs ile Mars'ın ve geri gidişini sürdüren Merkür ile Uranüs'ün uyumlu etkileşimleri ise, yüksek ideallerimizi reformcu bir şekilde yeniden ele alır, bakışımızı özgürce ortaya koyarsak, çok daha iyi ve somut sonuçlar elde edebileceğimize dikkat çekiyor.

27 Temmuz, geri giden Merkür'ün etkisini en üst noktaya taşıyan bir tarih!

31 Temmuz'da ise, taptaze fikirler, içgörüler ile canlanıyor, yenileniyoruz. Atılımlara hazırız ve önümüzde bizi bambaşka noktalara ulaştıracak kapılar var. Tek yapmamız gereken niyet edip adım atmak ve girmek o kapıdan içeriye! Aslan burcundaki Güneş ile Koç'taki Uranüs bizi aşkınlığa götürecek yüksek voltajlı bir enerjiyle şarj ediyorlar!

Hepinize çabalarınızın karşılığını alacağınız, sağlıklı, mutlu ve verimli, sevgi dolu bir ay diliyorum. Esen Kalın!

* Aslan burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri, ilgili haftadaki yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.