Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(EKİM 2011)
ANLAMA ZAMANI!

ANLAMA ZAMANI!

İç değerlendirmelerin, derin ve sarsıcı analizlerin yoğun olacağı bir zamanın eşiğine geldik. Hedeflerimiz, başardıklarımız ve başarmayı arzu ettiklerimiz için neler yapmak durumunda olduğumuzu nesnel bir şekilde anlama ihtiyacı içindeyiz. Ekim, “diğer insan-ötekiler” bilincinin ön plana çıktığı, ilişkiler konusundaki becerilerimizi ortaya koymakla ilgili bir ay olmakla birlikte, bu kez içe yönelme, iç dünyamızı gözden geçirip anlama ve kendi kendimizle olan ilişkimizi değerlendirmek öncelik kazanıyor. Özellikle ayın ilk haftası bizi bir uçtan diğer uca savuracak yoğun duygusal deneyimlerle yüklü.


Mars Aslan’da yoluna devam ederken, Güneş ve Jüpiter ile yapacağı açılarla, 3 Ekim’e dek enerji düzeyimizin ayarlarında iniş çıkışlar yaratacak. Özellikle 3 Ekim kendimizi ya çok güçsüz ya da aşırı enerjik ve kışkırtılmaya müsait hissedebileceğimiz bir gün. Eğer son günlerde kendimize özen göstermiş, bedenimizin ihtiyaçlarına kulak vermiş, yeterince dinlenip beslenmiş ve en önemlisi iç barışımızı sağlayabilmişsek, enerjimiz bir hayli yüksek olacaktır. Ancak, bu durum birden alevlenip aşırı tepkiler vermeyi, düşünmeden ve dikkatsizce davranıp kendimizi zora sokacak durumların içine girmeyi de getirebilir. Enerjimizi günlük yaşantımızda verimli olabileceğimiz herhangi bir alana yönlendirirsek çok önemli projelerin üstesinden gelebilir veya ertelediğimiz hangi zorlu iş veya angarya varsa halledecek gücü kendimizde bulabiliriz. Her şartta fizik bedenimizin ve yapabileceklerimizin sınırını bilip abartıdan kaçınmamız gereken bir gündeyiz. İnanç ve ideallerimiz uğruna mücadele etmemiz gerekebilir.
 
7 Ekim’de Merkür ile Satürn Terazi burcunda kavuşum yaparak enerjilerini birleştirecekler. Bir süredir erteleyip öteliyorsak da, ilişkide olmanın getirdiklerini, yıpranmış veya sorunlu yönleri varsa nasıl düzeltebileceğimizi ciddi anlamda düşünmek durumunda kalacağız. Önemli kararlar alabilir, ancak aldığımız kararları hayata geçirmekte zorlanabiliriz. Sinir sistemimizin alarmda olacağı bugün, kendimizi eli kolu bağlı, arzularımızı dile getiremez durumda hissedersek ses kısıklığı, boğaz ağrıları veya böbrek ve bağırsaklar gibi boşaltım sistemlerindeki blokajlarla uğraşmak durumunda kalabiliriz. Olumsuza değil, olumluya, kusurlardan çok meziyetlere yönelirsek bu süreci daha rahat aşarız. Aksi taktirde, depresif ve mutsuz bir bakış açısıyla, gerek kendimiz, gerekse de diğerlerine karşı katı ve acımasız bir tavır geliştirip kendi yolumuza bizzat biz engeller yerleştirmiş oluruz. Bu etki telefon, televizyon, bilgisayar, radyo vb iletişim araçlarında geçici arızalar yaşamaya neden olabilir. Uzun soluklu bir projeyi bitirip, bundan sonra enerjimizi nereye odaklamamız gerektiğini düşünmeye yönelmemiz de mümkündür.

Merkür ile Satürn kavuşumu ile Eylül’ün son haftasında başlayan zorlayıcı bir açı oluşumu sona erecek. O zamandan bu yana iletişimde yaşanan sorunlar, tartışmaya götüren konuşmalar bitiyor.

Aynı gün Güneş’in, Neptün ile gerilimli açı içerisine girmesiyle birlikte hassasiyetimiz artacak. Güven ve kararlılık ile ilgili hissedeceğimiz sıkıntılar enerji düzeyimizi düşürebilir. Dinlenmeye ve iyi beslenmeye özen göstermemiz iyi olur.

TEDBİRLİ OLMAKTA FAYDA VAR
8 Ekim kendimizi daha iyimser hissedeceğimiz ama gerçekçiliği elden bırakmamamız gereken bir gün. Terazi’deki Venüs ile Kova’da geri harekette olan Neptün uyumlu açı içerisinde olacaklar. Daha önce birlikte olduğumuz bir kişi yeniden hayatımıza girmek isteyebilir veya bir başkasından fazlasıyla etkilenebiliriz. Her şeyi görmek istediğimiz gibi görme eğilimimiz gerçekleri farklı algılamamıza neden olabilir. Bu durum para ve yatırımlar ile ilgili işlerimiz için de geçerli. Kritik kararlar, büyük alışverişler veya yatırımlar konusunda yanılmamak için tedbirli olmamız gerekiyor.

9 Ekim’de sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs 08.50 itibariyle düşük konumda olacağı Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak. Yakın ilişkilerimizde tutku, yoğunluk ve keskin duygular kendini belli edecek.  3 Kasım’a kadar kıskançlık, kontrol, gizem, entrika ve sahiplenme gibi Venüs’ün yumuşaklığını bozan sert etkiler paylaşımlarımızda, ortaklıklarımızda zorlayıcı birer öge olarak karşımıza dikilebilirler. Öte yandan, ne kadar sahici bir ilişki yaşadığımızı, gerçekte neleri paylaşıp neleri sakındığımızı daha net görebileceğimiz bir sürece girdiğimizi bilmeliyiz.

10 Ekim, Akrep’te sondajlarını sürdüren Venüs ile geri giden Uranüs arasındaki gerilim ile bu ayın zor günlerinden.  Geçmişte kaldığını sandığımız bazı konular beklenmedik şekilde tekrar önümüze çıkarak bize meydan okuyabilir. Para ve yatırımlarımız ile ilgili konularda da tatsız haberler almamız mümkün.

DOLUNAY ZAMANI
12 Ekim’de 05.05’de Koç-Terazi aksında Güneş ile Ay karşıt açı içine girerek Dolunay fazını oluşturacaklar. Tüm ilişkilerimizde denge, uyum ve huzuru bulabilme çabalarımız sonuç veriyor. Dolunay sırasında Güneş’in hemen yanı başında yer alan Satürn, bizi ilerlemekten veya sağlam ilişkiler kurmaktan uzaklaştıran bloke edici enerjileri geride bırakmamıza yardımcı olacak. Kendimizi, değerlerimizi savunmak durumunda kalabiliriz. Akrep’teki Venüs’ün tam karşısında Boğa’da yer alan Jüpiter güçlü etkileri ile bu işi kolaylaştıracak.

13.10 itibariyle Terazi’deki Merkür’ün Kova’da geri giden Neptün ile uyumlu etkileşimi inanç sistemimizi ve duyduklarımızı, bildiklerimizi gözden geçirmemizi sağlayacak, elimizdeki bilgileri bir kez daha değerlendirmemize yol açacaktır. Eskiye ait evrak ve kıymetli kağıtları kontrol etmemiz gereken durumlarla karşılaşmamız beklenebilir.

13 Ekim iç gözlem ve üstü örtülü bilgilerin öne çıktığı bir gün. Venüs ile Plüto arasındaki uyumlu akış, gereksiz olanı eleme ve gücümüzün, etkinliğimizin farkına varmayı getirecek ve bize derin bir tatmin duygusu verecektir. Aile içi anlaşmazlıklar yaşıyorsak, sükunet ve diğer tarafın değerlerine, arzu ve ihtiyaçlarına kulak vermek sorunları böyük ölçüde çözüm aşamasına getirecektir.

Aynı gün mantık, muhakeme, iletişimin temsilcisi Merkür Akrep’in derin sondajlamalara açık dünyasından içeri girdiğinde, samimiyetle karşımızdakine açılmayı ve etkin dinlemenin yararlarını beraberinde getirecektir. Bu etkiyle süregelen çatışmalar temizlenerek daha sağlam bir şekilde yola devam edilebilir. 

KENDİ KENDİMİZİN OTORİTESİ OLMAK
14 Ekim’de Güneş ile Satürn Terazi burcunda kavuşum yapacaklar. Kendi kendimizin otoritesi olmayı becerebilirsek bize kimsenin ne yapmamız gerektiğini söylemesi gerekmez. Bunun için seçimlerimizin arkasında durabilmek ve ne yaptığımızın farkında olmak gerekiyor. 

15 Ekim duygusal yoğunluklarla dolu bir dönemde yüreğimizi ışıltılarla doldurabilecek bir gün olarak parlayacak! Bugün Venüs’ün Jüpiter ile karşıt açısı var. Keyfi, zevki, aşkı, neşeyi, yemeyi içmeyi, harcamayı, kısacası hayatın hoş ve lüks yönlerini abartmaya eğilimliyiz. Üzerinde fazla düşünmeden hevesle atılacağımız mali girişimler ya da balıklama dalacağımız aşk ilişkileri, maddi ya da manevi olarak kaynaklarımızı har vurup harman savurma tehlikesini getirebilir. Herşeyi kararında yapmakta yarar var! Merkür’ün birkaç gün önce Akrep’e girmiş olması bize bu anlamda daha makul olabilmeyi getirecektir umarım!

16 Ekim’de Merkür ile Plüto altmışlik açı içerisinde olacaklar. Üzerinde çalıştığımız her konunun özüne inip kavramakta, ana temayı gözden kaçırmadan, derin iletişimde bulunmakta zorlanmayacağımız bir gündeyiz. Dikkatli gözlemler ve somut sorgulamalar bizi yeni bilgilere ulaştırırken, ileriki adımlarımıza baz oluşturabilecek.

17 Ekim, iletişim, trafik, eğitim ve seyahatte her zamankinden daha dikkatli ve özenli olmamız gereken, ani tepkiler verebileceğimiz bir gün. Sözlerimize dikkat etmemiz bizi olası iletişim kazalarından koruyacaktır. Hiçbir konunun çok üstüne gitmeyelim. Sabırsızlık veya telaş yüzünden gözden kaçırabileceğimiz ayrıntılar olabileceğinden, mali konularda kararlar almak, ya da kritik görüşmeler yapmayı ertelemek yararımıza olur. Merkür ile Jüpiter ve Mars ile Uranüs zorlu açıdalar.

BİRBİRİMİZİN İHTİYAÇLARINA DUYARLI OLACAĞIMIZ BİR GÜN
22 Ekim birbirimizin ihtiyaçlarına duyarlı olacağımız, farklı enerjilerle dolu bir gün. Venüs’ün Ceres ile etkileşimi, sorunlarımızı konuşup bir noktada buluşarak kolaylıkla halledebileceğimize işaret ediyor. Yeter ki kaçmayalım, meseleleri görmezden gelmeyelim ve gözden uzaklaşmayalım! Spiritüel aktiviteler, şefkatli ve insancıl paylaşımlar için elverişli bir gündeyiz. Güneş ile Neptün uyumlu açı içerisindeler.

23 Ekim’de, her ikisi de Akrep burcunun yönetici gezegenleri olan Mars ile Plüto zorlayıcı bir açı içerisine giriyorlar. Enerjimizi anlamlı ve yararlı konulara yöneltmemiz iyi olacaktır. Güneş, Akrep’in maddi-manevi ihtiyaçlara ve kaynaklara yönelik farkındalığımızı arttıran, ruhsal olarak geliştirici dünyasına dalacak. “Diğerleriyle enerjilerimizi nasıl birleştiriyoruz, nasıl kaynaşıyoruz?” gibi sorular kafamızı her zamankinden daha çok kurcalayacak.*

24 Ekim’de aklımıza ilginç ve parlak fikirler gelebilir veya birdenbire bir konuda gerçekliğe uyanıp, ayabiliriz. İnat, herşeyi bildik alıştığımız şekliyle yapmaya çalışmak, takıntılı fikirlere saplanıp kalmak bizi aşağı çeker. Bugün Merkür ile Uranüs devrede.

25 Ekim’de Venüs ile Plüto, bugüne dek bir nedenle sürüklediğimiz ilişkilerde, ortaklıklarda ve yatırımlarımızda bizi artık son noktaya doğru ilerlemeye zorlayacak. Burada önemli olan niyetimiz ve içimizin ne söylediği. Ya ilişkimizi dürüstçe konuşup, yaraları kanırtıp gerçeklerle yüzleşerek dönüştürecek, ya da bitireceğiz. Yarınki Yeniay, bizi yeni bir duygusal faza taşımaya hazırlanıyor.

26 Ekim, dünkü keskin sorgulamaların devamı gibi adeta. Konuşulanlar üzerinde düşünüp, geleceğimizle ilgili önemli kararlar alabiliriz.

YENİAY AKREP BURCU’NDA
22.55’te Yeniay, 3 derece ile Akrep burcunda gerçekleşecek. İki gündür sürekli sorgulayıp didik didik ettiğimiz, maddi ve manevi düzlemde enerjilerimizi nasıl birleştirdiğimize ilişkin konularda yeni başlangıçlar bizi bekliyor. Yeniay’ın Plüto ve Jüpiter ile olan açıları, önemli bir dönüm noktasında olduğumuza dikkat çekiyor. Geçmiş hatalarımızı anlamak ve onları temizleyip dönüştürmek için harika bir fırsat bu. Zaten hemen ertesi gün, bizi bu konuda harekete geçirecek önemli bir açıyı içsellleştireceğiz. 

En önemli iki fonksiyonumuzu temsil eden Venüs ile Mars, 27 Ekim’deki kare açıları ile bize ivme kazandıracaklar. Ancak her iki gezegenin de şu anda sabit burçlarda yol almakta olduğunu göz önünde bulundurarak, inatçılıktan, takıntılı fikirlerden uzaklaşıp, niyetimizin üzüm yemek mi bağcı dövmek mi olduğuna karar vermemiz büyük önem taşıyor.

28 Ekim, dilimize hakim olmadığımız taktirde bir çuval inciri berbat edebileceğimiz bir gün. Meselelere serinkanlı, mantıklı ve tarafsız yaklaşmak, daima an’a odaklanarak ne yaptığımıza ne dediğimize dikkat etmek işleri yoluna koyacaktır.  Akrep’teki MerAslan’ın ateşli enerjisiyle kışkırtılmaya hazır Mars, kare açıdalar.  Ancak, bu etkileri olumluya götürüp toparlayacak Jüpiter ile Plüto üçgeni içimizi ferahlatmaya hazır bir şekilde geliyor.

Geri gitmekte olan Jüpiter ile Plüto böylelikle ikinci kez üçgen açı içerisine girmiş oluyorlar. Hatırlarsanız, ilki 7 Temmuz 2011’de gerçekleşmişti. 12 Mart 2012’de aynı açıyı son kez tekrarlayacaklar. Temmuz ayında yaşadıklarımızı bir gözden geçirirsek, hangi temalarla tekrar karşılaşacağımız hakkında fikir sahibi olabiliriz. O dönemde yaptığımız yeni başlangıçlar varsa, onları tartıp, gerekiyorsa üzerinden geçerek düzeltmeler yapmamız gerekebilir. Eğer şu anda bunları halledemeyecek durumdaysak,  bu fırsatı son kez 12 Mart 2012’de yakalayabileceğimizi akılda tutalım. Bu etkiyle yasal konular, ufkumuzu genişleten yüksek bilgi, yüksek öğrenim, yurt dışı, yabancılarla olan işler ve spiritüel konular gündemimizde ön sıraları alabilir.

Bu ayı 31 Ekim’deki Venüs ile Neptün karesinin romantizm ve yanılsamalar getiren etkileriyle kapatıyoruz.  İlişkiler ve para ile ilgili konularda alacağımız her bilgiye dikkat ve tarafsızlıkla yaklaşalım. Mali konulardaki ciddi kararları mümkünse daha uygun bir tarihe bırakalım. Bugün gerçeği farklı algılamamıza neden olabilecek, dürüst olmayan kişiler ve aldatıcı etkilerle karşılaşabilir veya bizzat biz bir ideale takılıp kendi kendimizi kandırarak sonradan zararlarına göğüslemek durumunda kalabiliriz.

BİTİRİRKEN
Bu ay gerçekten de önemli kararlar alma, değişim dönüşüm başkalaşım, yüklerden kurtulma, arınma anlamında önemli etkilerle dolu. Bunu sağlıklı gerçekleştirebilmek için önce kendimize dürüst olmak, iç dünyamızın ihtiyaçlarına kulak vermek gerekiyor.

Gelecek ay ateş enerjisi hakim olacak. Dolayısıyla yapma, başlatma, harekete geçme zamanı geldi çattı. Bu kadar içe yöneldikten, sorgulamalar, analizler yaptıktan sonra, sıkı bir planlama ile haydi!

* Akrep burcu ile ilgili ayrıntılı bilgileri, o döneme denk gelen haftalık yazımda vereceğim.

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.