Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

2010 EYLÜL’Ü BİZİ SAKİNLİĞE DAVET EDİYOR!

2010 EYLÜL’Ü BİZİ SAKİNLİĞE DAVET EDİYOR!

Gerçekten de oldukça ilginç bir aydayız. Yaz başından beri kişisel hayatımızdan tutun, ekonomiye, dünyada olup bitenlere kadar herşey didik didik oldu; savrulduk, yorulduk ve toparlanmaya, yeniden inşa etmeye çabaladık hayatımızı…Yeni yeni kararlar aldık, planlar yaptık; yaralarımızı sardık. Şimdi artık onları birer birer yürürlüğe koyma, cesurca ilerleme zamanı başlıyor.


Geçen ay dişil enerjiyi temsil eden Venüs ile eril enerji Mars’ın Başak burcunda süre gelen kavuşumları tüm ilişkileri etkiledi. Bu ay da yine önce Başak’ta, sonrasında doğum, ölüm, dönüşüm, birleşen enerjiler ve seksin temsilcisi Akrep’te birbirlerine çok yakın bir konumda olacaklar. Bu da kişiliğimiz, tüm ilişkilerimiz ve maddi manevi ortak kaynaklarımız üzerinde önemli bir etki yaratacak. Gelecek ay bütün bu yoğun etkilerin sonuçlarını alacak, semeresini göreceğiz.

DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKEN TARİHLER
Geçen ay geri harekete başlamasıyla birlikte iletişim ve iletişim araçları, trafik gibi konularda bizi bir hayli zorlayan Merkür Eylül’ün 13’üne dek geri gidişini sürdürecek. Ancak en koyu gölgeleri 13’ünden itibaren bir hafta kadar daha kendini hissettirecek. Kısacası Eylül’ün son on günü ancak rahat bir soluk almış olacağız. O da ne kadar olabilirse! Neden mi? Çünkü Merkür’ün bu ay da yine hiçbir dış gezegenle açısı olmayacak… Hatırlarsanız Ağustos’ta da aynı şekilde açısızdı. Sağlıklı iletişim kurmakta, birbirimizi olması gerektiği gibi anlamakta sıkıntı yaşadık. Üst üste ortaya çıkan teknik, mekanik, elektronik arızaları tamir ettirebilmek için çırpındık durduk.  Eylül ayı boyunca Merkür salt dış gezegenlere değil, Venüs ve Mars’a da açı vermeyecek. Ayın ilk haftasında ego ve yaşam enerjimizi temsil eden Güneş ile kavuşum yapacağı birkaç gün var önümüzde. Onun dışında duygularımızı, duygusal ihtiyaçlarımızı, anlık tepkilerimizi, dişil yönlerimizi, bilinç dışını, hafızayı ve besleme-büyütme fonksiyonlarımızı  temsil eden Ay ile de yalnızca birkaç gün açı içerisinde olacak. Ancak bu günlerde oldukça duygusal tepkiler vermeye, herşeyi kendimize göre sübjektif bir şekilde algılamaya eğilimli olacağız. Bu bağlamda 3, 7, 11, 13, 21, 28 ve 29 Eylül düşüncelerimizi ifade ederken dikkatli ve akılcı olmamız gereken tarihler.

Bir süredir kendisini olanca ağırlığı ile hissettiren öncü gruplardaki gerilim artık ortadan kalktığı için Eylül ayına biraz daha rahatlamış, amaç ve hedeflerimize odaklanarak daha rahat ilerleyebilecek şekilde başlıyoruz.

FİNANSAL KONULAR…
4 Eylül
’de Terazi’de ilerleyen Venüs’ün Kova’da geri harekette olan Neptün ile uyumlu bir açısı gerçekleşecek. Hemen ardından 5 Eylül’de Venüs bu kez şifa gezegeni Chiron ile etkileşim içerisinde olacak. Bu iki gün bizler için altın değerinde. İçimizi iyi duygularla dolduracak, korku ve endişelerimizin üstesinden gelmemize yarayacak enerjilerle dolu. 7 Eylül’de ise Venüs Uranüs ile gerilimli açı içerisine girecek. Bu tablo 4 Eylül ile 7 Eylül arasında finansal konularda dikkatli olmamız gerektiğine de işaret ediyor. Gözden kaçırdığımız unsurlar veya bilgi eksikliği yüzünden tam anlamıyla vakıf olamadığımız durumlarla  karşı karşıya kalabiliriz. Akılcı ve tedbirli olmalı, tüm verileri gözönünde bulundurmadan önemli adımlar atmaktan kaçınmalıyız.

YENİAY GELİYOR…
8 Eylül 13:32’de 15 derece ile Başak burcunda Güneş ile Ay kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Tüm Başak burçlarının enerjileri yükselirken, kişisel haritalarımızda Yeniay hangi yaşam alanında gerçekleşiyorsa, orada tempomuz artacak, hayatımızı ayrıntılı bir şekilde gözden geçirip yararlı ve yararsızı birbirinden ayrırarak yeni ve verimli başlangıçlar yapmak, formda ve sağlıklı olmak arzusuyla dolacağız.

Aynı gün 18:46’da sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs’ün Akrep burcuna giriş yapmasıyla birlikte sevgi ve ilişki kurma biçimimizde yakıcı duygular ön plana çıkacak. Daha tutkulu, yoğun, kontrolcü ve sahiplenici bir tutum içerisine girebiliriz.  Sevgi alışverişleri, paylaşılan değerler ve hisseli paralar konusunda güç savaşları, manipülasyon, taktik ve stratejiler kendini hissettirebilir. İster olumlu ister olumsuz yönlerini kullanalım Venüs’ün temsil ettiği konularda 9 Kasım’a dek fırtınalı bir döneme girdiğimiz açık. Üstelik, gelecek ay Akrep’te ilerlerken geri harekete de geçeceğini düşünecek olursak, uzun bir süre bu enerjilerin ön plana geçeceğini söylemek yanlış olmaz.

9 Eylül’de bu ayın önemli günlerinden. Geri hareketini sürdüren Jüpiter, 07:51’de  yöneticisi olduğu burçlardan Balık’a tekrar giriş yapacak. Bilgilerimizi tazeleyecek olursak, Jüpiter 18 Ocak’ta Balık’a girmiş ve 6 Haziran’da Koç’ta ilerlemeye başlayana dek orada kalmıştı. Şimdi ise 22 Ocak 2011’e kadar son kez Balık burcunda olacak. Bu süreçte hayatımıza daha çok ruhsallık girebilir, daha esnek, idealist, iyimser ve kabullenici bir portre çizebiliriz. Öte yandan eğitim ile ilgili fırsatlar yakalayabilir, seyahatler, kitap ve konferanslar, medya sayesinde bilgilerimizi enginleştirebiliriz.

Yönetimde lider konumda olan kişilerin gereksiz gurur gösterileri ve kibire kapılmaları onların yanlış izlenimler vermelerine ve prestij kayıplarına uğramalarına neden olabilir.

ATACAĞIMIZ ADIMA DİKKAT GEREK!
12 Eylül 13:43’de Venüs’ün geri giden Plüto ile açı içerisine girmesiyle birlikte gerek sosyal etkileşimler, gerekse de ilişkiler, paylaşılan değerler ve kaynaklar konusunda önemli, belki de  krizli durumlar yaşanabilir. Takıntılı ve ısrarcı tutumun kimseye bir şeye kazandırmayacağı gerçeğini unutmamak gerekiyor.  Hemen ardından, 13 Eylül 02:10’da Başak’ta geri gitmekte olan Merkür 5 derecede direkt harekete geçecek. Günlük rutinimizi gözden geçirebilir, bizi fazlaca meşgul eden önemsiz ayrıntıları eleyerek daha kendimize uygun bir hale getirebiliriz. Ancak 20 Eylül’e dek Merkür’ün en koyu gölgelerinin bizi bloke edebilmesi söz konusu. Atacağımız her imzaya, vereceğimiz her söze dikkat edelim. Özellikle 13 Eylül bu anlamda zor bir gün. Baskı altındayken doğru adımlar atmakta zorlanabiliriz. Eylül’ün son on gününden itibaren Merkür’ü istediğimiz kıvamda kullanabileceğimizi bilmekte yarar var.

14 Eylül 07:37’de iki derece kırkyedi dakika ile bu kez Plüto Oğlak burcunda direkt harekete geçiyor.

15 Eylül 01:39’da Mars Akrep burcuna giriş yapıyor. 29 Ekim’e kadar, kimsenin bizi yönetmeye kalkışmasından hoşlanmayacağımız, kolay pes etmeyeceğimiz, gerçeğin peşinde olacağımız bir döneme giriyoruz.

19 Eylül 04:04’te  28 derece 43 dakika ile Jüpiter ve Uranüs Balık’ta enerjilerini birleştirecekler. Her 14 yılda bir, seriler halinde bu döngü yaşanır. İlkini 8 Haziran 2010’da deneyimlemiştik. 4 Ocak 2011’de ise son kez bu kavuşum gerçekleşecek. Ekonomik olarak biraz zor bir zamana işaret eden bu durum beraberinde enflasyonu getirebileceği gibi, hava koşullarında istikrarsızlık, değişkenlik de yaratabilir. Fırtına ve sağnak yağışlar görülebilir.

23 Eylül’de Güneş’in Terazi burcuna girmesiyle birlikte Sonbahar Ekinoksu başlıyor. Böylece astrolojik takvimi yarılamış oluyoruz.

TERAZİ BURCU İNSANLARI
Terazi barış, huzur, uyum, denge, işbirliği sağlamak, içsel uyumunu bozmadan uzlaşmak ve karşıtları uzlaştırmak üzere dünyaya gelmiş insanların burcu. Diğer insanı anlayan, empati kurarak “biz bilincini” geliştirmeye çalışan “birliği, evliliği, ortaklığı” temsil eden bir burç. Sorunları adil bir şekilde çözmeye çalışan, diplomatik, arabulucu, sanatsal, nazik, kibar, barışçıl ve romantik özellikleri barındırıyor. Herkes tarafından onaylanmak, sevilmek ve beğenilmek arzusu yüzünden “hayır demekte zorlanmak” en belirgin gölgelerinden. Bu yüzden Teraziler’in hayatta hiçbir istediklerini yapamayıp içlerinde gizli bir öfkeyi büyütmüş olma ihtimalleri yüksek olabilir. Özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandıklarında kararsızlık veya kararlarını sürekli öteki insana göre almak, ben merkezci tutumlar, ilişkilerde sürekli “ne kadar verdim ne kadar aldım”ın hesabını tutmak, hak hukuk sıplantısı, ölçüsüzlük, talepkarlık, yüzeysellik ve ille de moda ve estetiğe takıntılı olmak gibi  özellikler kendini gösterebilir.

DOLUNAY GERİLİM YARATACAK!
Aynı gün Koç-Terazi aksında gerçekleşen Dolunay öncü burçlarda zorlayıcı bir T-Kare ile tekrar gerilim yaratacak. Temmuz ve Ağustos ayında yaşadığımız duygusal salınımlar bir kez daha kendisini hatırlatabilir. Hayatlarımızda değiştirmediğimiz, bizi aşağı çeken geçmiş yüklerimizden artık kurtulmamız gerekiyor. Sarsıntıları atlatıp ayakta kalabilen ilişkiler süreklilik kazanacak. Her şeyin netlik kazandığı,  geliştiği ya da yok olduğu bir sürece giriyoruz. Çıkış noktamız yine kendimize, kendi duygularımız ve ihtiyaçlarımıza kulak vermekten geçiyor. Bu süreçte ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte olmak bize iyi gelecek, güvende hissettirecektir.

26 Eylül’de Güneş ile Plüto’nun yapmış olduğu zorlu açı bizi sevgi, ilişkiler, ortak kaynaklar ve değerler konusunda bizim için neyin önemli olduğunu sorgulamaya, gerçekçi yaklaşımla elemeler yapmaya götürecek. Bu konularda arzu, ümit ve isteklerimize odaklanarak dileklerimizi ve niyetlerimizi evrene iletmek için harika bir fırsat bu.

28 Eylül yine zorlayıcı etkilerin yoğunlaştığı, özellikle trafikte dikkatli olmamız gereken günlerden. Beklenmedik haberler veya olaylarla karşılaşma olasılığımız var.

30 Eylül’de duygularımızın coştuğu bir günle kapatıyoruz Eylül ayını… İyimserlik eğilimimiz gerçekçi beklentilerle harmanlandığı taktirde gerçek bir “kazanan” olarak ilerleyebileceğiz yeni bir aya doğru…

Esen kalın….

 

 

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.