Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS, ZORLU BİR AY...

MAYIS, ZORLU BİR AY...

Mayıs hem toplumsal hem de kişisel düzeyde yeni başlangıçlara neden olacak önemli etkiler taşıyor. Bunları olumlu anlamda kullanabilirsek ne ala. Ama beceremez, farkındalık geliştiremezsek bir hayli zorlanacağa benziyoruz.


Kısacası iniş çıkışlar, ani olaylar ile yüreğimizi ağzımıza getiren, sabrımızı, dayanıklılığımızı, hayata ve meselelere yaklaşım tarzımızı test edecek bir ay bekliyor bizi. Hepimize kolay gelsin!


ANA HATLARIYLA BU AY
Bu ay “zamanın efendisi”, “büyük öğretmen” ve “sınırlarımızı, sorumluluklarımızı” temsil eden Satürn oldukça etkin. Geçen ay sonunda Uranüs ile yaptığı karşıt açının ardından, bu kez 2 Mayıs itibariyle Kova burcundaki Neptün ile gerilimli etkileşim içerisinde olacak. 12 Eylül 2009’da aynı açının yarattığı kargaşa, belirsizlikten bunalmış, sağduyu veya dikkat eksikliği nedeniyle kayıplar dahi yaşamıştık. Şimdi geçmişin ayak sesleri bize geleceğimizi kurmak için ışık tutacak. Yeni bilinç düzeyimizle eski meselelere ya da benzer konulara karşı yaklaşım tarzımızı test edecek. Düzen değişikliğine gidebildik mi, yoksa hala kemdi kendimizi kandırmaya devam ediyor muyuz? Olaylar bizim bu sorulara gerçekçi yanıtlar bulmamızı sağlayacak şekilde ardarda patlayacak. Yine aynı yanılgılara düşmemek için dikkatli ve uyanık olmamız, anı kaçırmamamız gerekiyor.

Merkür’ün geri gidişinin yarattığı aksiliklerden yaka silkenler sevinebilir; iletişim hatlarının dış dünyaya kapanan, ancak içe yönelen etkisi 12 Mayıs’ta sona eriyor.  Ancak gölgelerinin sona ermesi 18 hatta 19 Mayıs’ı bulabilir. O nedenle ayın son haftasına kadar Merkür’ün geri gidişini, özellikle son hafta, biraz daha kuvvetle hissediyor olacağız! Bu süreçte alacağımız bilgilerin doğruluğundan emin olmamız gerek. Kaynağın kim olduğuna, hangi duygu ve düşüncelerle bunları aktarmış olduğuna dikkat etmeliyiz.

23 Mayıs’ta ise Satürn, Jüpiter ile karşı karşıya geliyor.  2000 yılının ekonomik çizgisini çağrıştıran bir temaya hazır olmalıyız. Jüpiter sınırların ötesini zorlamayı, otoriteyi yargılamayı, sorgulamayı, Satürn ise otorite ve sınırları ifade ediyor. Ne kadar genişleyip, nerede duracağımızı bilmemiz önemli.  Hoşgörü, iyimserlik, savurganlık, her türlü aşırılıklar ile karamsarlık, korkular, toplumsal yaptırımlar, kısıtlamalar ve kendi gerçeğimizi bilmek arasında kutuplaşma yaşanacak. Hayatımızı zorlaştırmamak adına mantıksız riskler almaktan kaçınmalıyız. Toplum yararına gereken yasal düzenlemelerin yapılması, bazı ilkelerin gerçekçiliğinin sorgulanması gündeme gelebilir.

İLİŞKİ, PARA VE ORTAKLIKLARA DİKKAT

Hemen ertesi gün gerçekleşecek Venüs ile Plüto karşıtlığı ilişkiler, ortaklıklar ve para ile ilgili konularda önlem almadığımız taktirde zor durumda kalabileceğimize işaret ediyor. Duygusal konularda ise, bizi tatmin etmeyen ilişkilerimizi  bitirme ihtimalimiz var.

Bu ayın en önemli astrolojik olaylarından bir diğeri ise, Uranüs’ün burç değiştirerek 7 yıllık bir başka süreci başlatması olacak. İsterseniz önce Uranüs’ün neleri temsil ettiğini hatırlayalım birlikte: Olumlu özellikleriyle bireyliği, bilinene farklı bakmayı, özgünlüğü, özgürlüğü, beklenmedik radikal değişimleri, birden aklımıza gelen ilginç fikirleri, bilim ve teknolojiyi, arkadaşlığı, insancıl projeleri, eşitlik ve kardeşliği ifade eder.  Gölge yönlerini, otoriteye isyan, şok edici davranışlar, kuraldışılık, uygulanması mümkün olmayan ütopik düşünceler olarak özetleyebiliriz. İşte bu özellikleri barındıran Uranüs, 28 Mayıs’ta İkizler-Yay aksında gerçekleşecek Dolunay’ın ardından, öncü gruplardan atılgan ve girişimci ruha sahip Koç burcuna girerek bizi yeniliklere, önemli atılımlara taşıyacak. Bu yıl başladığından beri bütün önemli gökyüzü olayları öncü burçlarda gerçekleşiyor. Yengeç- Oğlak aksında Güneş ve Ay Tutulmaları, Oğlak burcunda Plüto transiti, Terazi’de Satürn (şu anda kısa süreliğine tekrar Başak’a geçti biliyorsunuz) derken şimdi de Koç’lar uranyen enerjiyle elektrik çarpmışa dönecekler adeta! Kişisel düzeyde her birimiz ilişkilerimiz, ortaklıklarımız, hedef ve sorumluluklarımızı gözden geçireceğimiz, kendimiz için neler yaptığımızı sorgulayacağımız bir sürecin içinden geçiyor olacağız. Bu koşullar altında, ihtiyaç hissettiğimiz ama bugüne kadar göze alamadığımız uç noktadaki değişimlerle ilgili kararları almamız pek de sürpriz sayılmaz! İç dünyamızın mesajlarına herhangi bir nedenle kulak vermeyi ihmal etmişsek, yani ruhsal gelişimimiz için doğru olan yer ve koşullarda değilsek uranyen enerji altüst eden rüzgarıyla hayatımızı ciddi anlamda değiştirir. Bizim korku ya da ihmalkarlıkla ertelediğimiz kararları aslında bir bakıma bize yardımcı olmak amacıyla almamıza neden olacak değişimleri başlatır. Bir sürü beklenmedik tatsız olayla karşılaşır, hazırlıksız yakalandığımızla kalırız. Bunu hangi yaşam alanında (evlilik mi, iş hayatı mı, yoksa yaratıcılık mı vb) deneyimleyeceğimiz kişisel doğum haritalarımızda nerelerin Uranüs tarafından tetikleneceği, harekete geçeceğiyle ilgilidir.

Koç burcu vücutta baş ve yüzü temsil eder. Önümüzdeki 7 yıllık süreçte bilim ve teknikte önemli gelişmeler, çığır açacak buluşlarla karşılaşabiliriz. Özellikle baş bölgesinde yapılacak ameliyatlarda yepyeni yöntemler geliştirilebilir.


 

AYIN DİĞER ÖNEMLİ GÜNLERİ

3-4 Mayıs önemli tarihler. Derinleşen zihnimiz ve keskin algılarımız ile bizden saklanan bazı gerçeklerin farkına varmamız mümkün. Sözlerin gücünün müthiş önemi var. Gerek karşımızdaki kişinin gerekse de kendimizin anlayışını kökten değiştirecek konuşmalar yapılabilir. Geri giden Merkür ile Plüto üçgen açı içerisinde olacaklar.

14 Mayıs’ta Güneş ile Ay 23 derece 09 dakika ile Boğa burcunda kavuşum yaparak Yeniay’ı oluşturacaklar. Önümüzdeki bir ay boyunca sevgi, ilişkiler, ortaklıklar, uyum, para ve değer duygumuzun yanı sıra güzellik, estetik, sanat ile ilgili konular gündemimizin ön sıralarında yer alabilir ve bu bağlamda hayatımızda yepyeni kapılar açılabilir. Eğer birilerinin hayatımızı kontrol ettiğini, yönettiğini düşünüyorsak kendi hayatımızın dümenine geçme ve kendi öz kaynaklarımıza güvenme zamanının geldiğini anlayacağız.



17 Mayıs’tan 20 Mayıs’a kadar sevgi ve ilişkiler ile finansal konularda zorlanacağımız birkaç gün yaşayacağız. Venüs Yengece girmeye hazırlanırken önce Jüpiter, sonra geri giden Satürn ve en nihayet Uranüs ile kare açılar içerisinde olarak gökyüzünde değişken gruplarda oldukça zorlayıcı bir t-kare açısı oluşturacak. Bu konum duygusal iniş çıkışlara işaret ettiği gibi, mevsim normallerinin dışında seyreden değişken hava koşullarına ve para, yatırımlarımız ile ilgili tutarlı gitmeyen durumlara dikkat çekiyor. Kendimizi iyi hissedeceğimiz, huzurlu anlara ihtiyacımız var. Dinlenelim, sevdiğimiz şeylerle meşgul olmaya çalışalım. Olayların üstüne gittikçe daha çok gerilebiliriz. Mümkünse akışta hareket etmeye çalışalım.

20 Mayıs’ta Venüs’ün 04:06 itibariyle Yengeç burcuna girmesiyle birlikte ilişki kurma biçimimiz yüzeysel ve entelektüel boyutunu bir kenara bırakıp, daha anaç ve duygusal bir şekle dönüşecek. 15 Haziran’a kadar sevgi anlayışımızda koruyuculuk, kollayıcılık, şefkat, empati ve bağlanma duygusu hakim olacak. Evimizde, ailemiz ve sevdiklerimizle bir arada olmak isteyecek, kendimizi böylece güvenli ve doyum içinde hissedeceğiz. Bağlılığı bağımlılığa dönüştürmeden güçlü bağlar içinde olmayı ve önce kendimizi sevip, kendi ihtiyaçlarımıza kulak vermeyi öğrenmemiz gerekiyor.

İKİZLER İNSANI

21 Mayıs’ta Güneş Boğa’nın rehavetinden çıkıp İkizler’in hareketli, meraklı, muzip ve eğlenceli kapısından içeri giriyor. İkizler insanı sağlıklı merak duygusunu geliştirmek ve tarafsız bilgi alışverişinde bulunmak üzere dünyaya gelmiş, çok yönlü, değişken insanların burcu. Kendisini merak edip tanımak için sorular sormayıp başkalarıyla fazlaca ilgilendiğinde, yani kendisiyle iletişimini güçlü tutmadığında sorunlar yaşaması kaçınılmaz. Gelgeç gönüllülük, işine geldiği gibi davranmak, uyanıklık, kararsızlık, huzursuzluk ve şurda duyduğunu burda satmak gibi gölge özellikleri var. İletişimde karşı tarafa kulak vermeyi, gerçekten dinlemeyi bilmesi gerekiyor. Aksi taktirde aklı bir sonraki adımda neler söyleyeceğine takılı, leb demeden leblebiyi anlayan bir portre çizebilir.

30 Mayıs’ta 13 Ocak 2010’dan bu yana geri gidişini sürdüren Satürn Başak burcunda 27 derece 50 dakika ile direkt harekete geçecek. Böylece günlük düzenimizde daha rahat yol alabileceğiz. 21 Haziran 2010’da Satürn tekrar Terazi’ye dönecek ve bu tarihten itibaren tekrar ilişkiler, ortaklıklık, sevgi alışverişleri konusuna dikkatimizi yöneltecek. 21 Haziran’a dek sağlık, günlük düzen ve iş yaşantımızı son kez gözden geçirmeli ve gerekenleri yapmalıyız.  Satürn bir daha ancak 27 yıl sonra Başak burcuna tekrar giriş yapacak.

31 Mayıs’ta ise Neptün 28 derece 42 dakika ile Kova’da geri harekete başlıyor. 7 Kasım 2010’a kadar devam edecek geri hareketinin etkilerini pek fazla hissetmemekle birlikte, spritüel anlamda daha fazla içe yönelme, meditasyon veya açılımlar kazandıran, derin ruhsal konularla daha çok ilgileniyor olabiliriz.

 

 

SON OLARAK...

Hepimizin hayatlarında belli dönemler vurgu kazanır, dikkat çekici olur.  Astrolojik olarak önemli etkiler aldığımız, döngülere girip çıktığımız zamanlardır bunlar. Şimdi bu ay sonu itibariyle yepyeni bir sürece adım atıyoruz.  Uranüs bilinene farklı bakmak, bilinenden özgürleşmek demek. Eskiyi yeni bilinçle değerlendirmemiz gereken yedi yıllık heyecan verici, serüven dolu bir zaman dilimi var önümüzde. Satürn’ün iş, statü, düşünce ve hayat tarzı gibi konularda kemikleşmiş alışkanlıklarını yıkıp yerine bize, kimliğimize, bireyliğimize en uygun olan yapıları hala kuramamışsak, başarmamızı sağlayacak güçlü bir enerjiyle dolacağız. Her yenilik içimizi kıpırtıyla doldururken aynı zamanda ne olacağını tam kestiremediğimiz için korkutur. Hatta bu yüzden eski alışkanlıklara gerilememiz ve bu yüzden her anlamda zarara uğramamız bile mümkündür. Yaşamamızda neyin olmasını, nelerin ise olmamasını istiyoruz, bir soralım bakalım kendimize dürüstçe. En son kendimiz için  ne yaptık? Şimdi büyüme, bilinçlenme, yenilenme ve tazelenme zamanı. Uranüs’ün aydınlanmaya götüren enerjisini kucaklamaya hazır olalım!

 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.