Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MART 2010:KESKİN DÖNÜŞLER, İNİŞ ÇIKIŞLAR VAR!

MART 2010:KESKİN DÖNÜŞLER, İNİŞ ÇIKIŞLAR VAR!

Mart, yön değiştiren enerjileri, gezegen birikimleri ve harekete geçirecek etkileri ile bizi adeta keskin virajlar, yüreğimizi hoplatan iniş çıkışlarla lunaparktaki hızlı trenlerde gibi hissettirecek bir ay. Bir inip bir yükselecek, ani duruşlar ve düşüşler yaşayacağız.


Ayın ilk haftasında Balık burcunda Merkür’ün de aralarına katılmasıyla artık sayıları beşe çıkan bir gezegen birikimi (stelyum) mevcut. Hassasiyet, şefkat, yardım, fedakarlık, empati ve bütünleşme temaları yansıma ve yansıtmalar ile birlikte yaşamın neredeyse her alanında ön plana çıkacak. Kimlerle birarada ve neler yaptığımıza çok dikkat etmemiz gereken bir dönemdeyiz.  “Olumlu”yu yansıtmalarla iletebileceğimiz gibi, “olumsuzu” da yine yansımalarla çekebilme durumundayız.

 

Daha sakin geçen ilk haftanın ardından bizi harekete geçirecek enerjiler ortaya çıkacak. 29 Aralık 2009’dan bu yana Aslan burcunda geri gitmekte olan Mars’ın 10  Mart’ta düzelerek direkt harekete geçmesiyle birlikte öncü burçlarda bizi mücadeleye, aktif olmaya iten bir T-Kare oluşacak. Kişisel amaçlarımıza ve hedeflerimize yönelik değişimleri yapmak durumunda olacağız. Ancak, düşünmeden, planlamadan, dürtüsel ve hızlı bir şekilde harekete geçmek kayıplar ve karmaşa yaratabileceğinden sabırlı ve kontrollü olmalı, sınırlarımızı iyi belirlemeliyiz. Diğer insan bilincini de hesaba katmayı geliştirerek, zıtlıkların arasındaki dengeyi sağlayacak şekilde davranmamız gerekiyor..

 

ÖNEMLİ GÜNLER, TARİHLER

1 Mart Pazartesi mantık ve muhakemenin, gözlem gücümüzün, bilgi alışverişlerinin temsilcisi Merkür 15:29 itibariyle pek de rahat hareket etmediği, düşük ve zararlı konumda olduğu Balık burcunda ilerlemeye başlıyor. 17 Mart’a kadar devam edecek olan bu süreçte diğerleriyle kuracağımız bağlantılarda, yazılı ve sözlü ifadelerimizde tarafsızlığımızı korumaya özellikle özen göstermemiz gerekli. Düşüncelerimizin özlem ve hayallerimizden etkilenmesi sonucunda, her şeyi kafamızdaki öznel süzgeçten geçirip, diğerlerini olduğu kadar kendi kendimizi de yanıltacak şekilde düşünme eğiliminde olabiliriz. Gerçekçiliğimizi korumamız ancak an’da olmak, odaklanmak ve ne yaptığımızın, ne dediğimizin farkında olmakla mümkün. O zaman dinlediklerimizden veya öğrendiklerimizden kendimize göre veya hayali anlamlar çıkarmaktan geri durabiliriz. Öte yandan sezgisel düşünebilme, empati ve telepati yeteneğimizin artacağı bir süreçten de geçiyoruz. Merkür, bilinçaltının mesajlarını bilince taşır. Rüyalarımız bu bağlamda farkındalık yaratan önemli mesajlar iletiyor olabilir. Zihnimizin esinlerle dolu olmasının sanat ve yaratıcılıkla ilgili konular için oldukça iyi bir durum olduğunu da belirtelim.

 

2, 3 ve 4 Mart bu ayın gerilimli günlerinden. İlişkiler, ortaklıklar, para ve değer duygumuz ile ilgili ani olaylar, duyumlar ve inişli çıkışlı durumlarla, Terazi’de geri giden Satürn’ün “yavaşla, dikkatli git” diyen enerjisi arasında sıkışıp kalabiliriz.

 

6 Mart daha yumuşak enerjilerin kendini gösterdiği bir gün. İlişkilerimizde de daha destekleyici, anlayışlı ve şefkatliyiz. Kova burcunda ilerlemesini sürdüren Neptün ile Ceres uyumlu açı içerisindeler.

 

7 Mart 14:34 itibariyle sevgi ve ilişkilerin, ortaklığın, para ve değer duygusunun temsilcisi Venüs, Koç burcunda ilerlemeye başlıyor. Diğer insanların arzu ve isteklerini, ihtiyaçlarını da gözönünde bulundurma özelliğine sahip olan Venüs ile ben-merkezci, kendi isteklerinin peşinde koşmaya endeksli Koç burcu, tahmin edebileceğiniz gibi, pek bağdaşamaz. Zeytinyağı ve su gibi birbirinin içine karışmakta zorlanır, ayrışırlar. Dürtüsellikle bir ilişkiye başlayıp sonunu getirememek veya üzerinde yeterince düşünmeden yapacağımız yatırımların sonradan sıkıntı yaratması gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Venüs’ün Aslan’da halen geri gitmekte olan Mars ile etkileşimi bizi finansal konularda dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor. Bütçemizin sınırlarını aşmamaya özen gösterelim. Bir şeye hevesle uzanıp almak isterken, ona ne kadar ihtiyacımız olduğunu sorgulamakta yarar var.

 

ENERJİMİZ YÜKSELİYOR!

10 Mart 19:10 itibariyle Mars Aslan burcunda direkt harekete dönecek. Geçen sene sonundan bu yana düşük seyreden enerjimiz nihayet yükselmeye başlıyor; bundan böyle özellikle Güneş burçları  veya yükselenleri, ya da önemli fonksiyonları ateş gruplarında olanlar (Koç, Aslan, Yay) artık daha atak, kendine güvenli, girgin ve canlı olacaklar. Ancak bunu hemen gözlemlemeyi beklememeliyiz. Enerjimizi yavaş yavaş geri kazanacağız. Mars, henüz durağan (stationary) halini sürdürüyor olacağı için çok yavaş, saniyelerle ifade edilen bir ilerleme gösterecektir. O nedenle neredeyse hareket etmiyor gibi algılanacağından gölgelerini en koyu, en karanlık haliyle bir hafta kadar daha hissettirecektir. Bu zaman zarfında öfkemize, kendimizi ifade ediş tarzımıza ve tüm girişimlerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Ay sonuna doğru Mars hızlanacak ve önümüzdeki ay tempolu bir şekilde Aslan’daki yolculuğuna devam edecek. 7 Haziran’a kadar Aslan’ın sahnesinde etkinliğini sürdüreceği görülüyor.

 

11 Mart itibariyle tüm ilişkilerimizde ve para ile ilgili konularda zorlanmalar yaşama ihtimalimiz var. Ailemizle süregelen çözülmemiş sorunlarımız varsa, onları gün ışığına çıkarıp halletmemiz gerekebilir.

 

15 Mart’ta 25 derece ile Balık burcunda özel bir Yeniay deneyimleyeceğiz. Çünkü bu kez Yeniay Balık’taki Merkür ve Uranüs ile de etkileşim içerisinde gerçekleşeceğinden oldukça yoğun enerjilerle dolu. Bir hayli hassas, duygusal, heyecanlı olacağımız bir gündeyiz. Yeniden başlamak, kendimize yeni bir yön çizmek için hazırız. İçimiz içimize sığmıyor olabilir. Salt farklı, sıra dışı olmak veya heyecan yaratmak adına düşünmeden bir şeyler yapmaya kalkışmamalıyız. İç sesimizi ve ihtiyaçlarımızı dinleyip onların doğrultusunda harekete geçme zamanı şimdi. Niyetlerimizi serbest bırakalım, geçmişte yaşadıklarımızı onurlandıralım, önyargısız bir şekilde durum değerlendirmeleri yapmaya bakalım. En zor sorunlara bile evrenden anlık çözümler gelebileceğini hatırlayalım. Yeniay’daki bu yoğun yansıtma enerjisi ile uzun zamandır görmediğimizi düşündüğümüz arkadaşlarımız veya yakınlarımızla sürpriz bir şekilde karşılaşabiliriz. Beklenmedik olaylar veya gelişmelere açık olduğumuz görülüyor.

 

NE İSTİYORUZ?..

17 Mart itibariyle Merkür’ün 18:13 itibariyle Koç burcuna girmesiyle birlikte Balık’taki gezegen birikimi çözülmeye başlıyor. Hızlı ve direkt, meydan okuyan tarzda bir düşünme şekli kendini hissetirmeye başlayacak. Aklımıza aynı anda pek çok ilginç fikir gelebilir, hatta  düşüncelerimizin hızına sözel olarak yetişemediğimiz anlar olabilir. Gerek Mars’ın gerekse de Merkür’ün Koç’taki etkinliği düşünmeden alınacak kararlarla aceleci yargılara varıp harekete geçmenin zararımıza olacağına dikkat çekiyor. İletişimde kendimizi çok mu anlatıyoruz? Karşımızdakini dinleyebilecek sabrı gösterebiliyor muyuz? Bunların üzerinde düşünmek ve gerçekten ne istediğimizi bulmak durumundayız.

 

20 Mart bir başka önemli tarih. Zorlayıcı T-Kare açısının etkisi yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. Ama en önemlisi “Vernal Ekinoks” ile Güneş 19:33’te Koç burcuna girdiğinde ilkbahar ve astrolojik anlamda yeni yıl başlıyor. Bu anın haritası önümüzdeki üç ayın olaylarına işaret ederken (21 Haziran’a kadar), neredeyse tüm astrolojik yıla rengini veren ve nelerin sahneleneceğine ışık tutan bir anlam taşır. Bu yıl Güneş Koç’a girdiğinde, Koç burcunun yönetici gezegeni Mars da Aslan burcunda Güneş’e üçgen açı yapıyor olacak. Bu “karşılıklı ağırlama” dediğimiz durum, her iki gezegenin de adeta kavuşum yapıyor gibi müthiş bir enerji yaratarak birlikte hareket ediyorlarmış gibi algılanmasını ve fonksiyonlarını güçlendirmesini sağlar. Kısacası 20 Mart itibariyle Güneş ve Mars  bize daha çok canlılık verecek, yeni girişimlerimiz için motive edici olacak. Ancak ego ve liderlik çatışmalarının, eski ve gelenekselde kendini emniyette hissetmekle yeni girişimlere açık olmak arasında yaşanabilecek gerilimlerin de kendini gösterebileceğini söylemek gerekir.

 

KOÇ İNSANI…

Burçlar Kuşağı Koç burcuyla başlar. Koç insanı öncüdür, başlatandır ve yeni doğmuş bebektir aynı zamanda. Nasıl ki yeni doğmuş bir bebek için temel ihtiyaçlarının giderilmesi öncelikli gelirse, işte aynı şekilde Koç insanı için de kendisi ve kendi arzuları öncelik taşır. O nedenle de kendine ve kendini tanımaya yönelik enerjisiyle, diğerlerinin farkında olmayan, düşüncesizliği yüzünden hatalar yapmaya açık bir kişi olarak görülür, hatta çoğu zaman da bencillikle suçlanır. Oysa, o kendini gerçekleştirmek isterken başkalarını hesaba katmayı unutmaktadır yalnızca!. 

 

Koç insanı spontan, enerjik, direkt, cesur, atılgan, savaşçı bir kimliğe sahiptir. Özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandığında ise, enerjisi dağınık, sabırsız, kimseyi beklemeye vakti ve hali olmayan, düşüncesizce ve tepkisel hareket eden, kavgacı ruhlu, isteklerini dayatan bir portre çizer. Daha yararlı ve mutlu bir hayat için idealist yönlerini parlatmalı ve cesaretin yanı sıra sabır ve kararlılığı da geliştirmelidir.

 

Koç burcunun elementi ateştir. Koçlar parlak, ışıklı ve içimizi ısıtan sıcak insanlardır. Ancak yalazlanmaya hazır alevleri başı boş bırakıldığında veya bir yöne kanalize edilmediğinde aynı özelliklerin yakıcı, kül edici bir etkisi olduğunu da söylemek gerekir. Yönetici gezegeni ise, enerji ve hareketin, mücadelenin temsilcisi Mars’tır.

 

22-23 Mart’tan ay sonuna kadar nispeten daha sakin bir dönem yaşayacağımız görülüyor.

 

VE DOLUNAY…

30 Mart’ta 9 derece ile 05:27’de Ay Satürn’ün üstünden geçtikten hemen sonra, Terazi-Koç aksında Plüto’ya kare yapan güçlü bir Dolunay yaşayacağız. Hayatımızı gözden geçirip daha iyi ve bize uygun bir sistemin içinde olabilmek, duygusal anlamda büyüyebilmek için geride bırakmamız gereken yönlerimiz ile vedalaşmamız söz konusu. Bazı davranış şekillerimizi, meselelere yaklaşım tarzımızı, hatta arzularımızı dönüştürmemiz gerekebilir. Merkür ve Venüs’ün Koç’ta kavuşum yapan enerjileri kendimizi, neler düşünüp hissettiğimizi dürüst ve açık bir şekilde ortaya koyduğumuzda her şeyin çok daha kolay akacağına işaret ediyor. Yaşam hedeflerimiz ile kişisel ilişkilerimiz arasında dengeyi bulmamız gereken bir dönemdeyiz.

 

 

 

 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.