Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EKİM 2009: ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

EKİM 2009:  ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Karmaşık ve inişli çıkışlı bir ayı geride bıraktık. Bu ay ne Uranüs ile Satürn karşıtlığının gerilimi, ne de Mars, Güneş ve geri giden Merkür’ün yarattığı kargaşalar ve belirsizlikler var. Daha iyimser, rahat ilerleyebileceğimiz ve geçen aya oranla daha sakin enerjilerin yer aldığı, soluklanmamızı sağlayacak bir aya girdik.


Ekim ayı pek çok enerjinin yön değiştiği bir ay olduğu için önemli bir dönüm noktası niteliğini taşıyor. Bu ay hem Mars hem de Satürn burç değiştiriyorlar. Jüpiter ise 13 Ekim’de 07:36 ‘da 15 Haziran’dan bu yana Kova’da sürdürdüğü geri hareketini bitirip düzelerek yoluna devam edecek. Gerek kişisel gerekse de mesleki alanda daha rahat ilerleyebilecek, uzun vadeli planlarımızı yürürlüğe koyabileceğiz. Bu dönemde Venüs’ün Satürn ile kavuşumda olması finansal ihtiyaçlarımızı daha iyi anlayıp değerlendirmemize, hatta gereken adımları atmamıza yarayacak. Böylece Mars, 16 Ekim 18:33 itibariyle 7 Haziran 2010 tarihine kadar yolculuğunu sürdüreceği Aslan burcuna girecek.

YAŞAM ENERJİLERİ YÜKSELİYOR
Dolayısıyla Koç, Aslan ve Yay’dan oluşan tüm ateş burçlarının cinsellik de dahil olmak üzere yaşam enerjileri yükseliyor. Daha atak, girgin, dürtüsel ve yaptıkları ile fark edilir olacaklar. Özellikle Aslanlar egolarının daha da güçleneceği, liderlik potansiyellerinin artacağı bir döneme giriyorlar. Aslan’ın sabit bir burç olduğunu da gözönüne alırsak, kararlı çabalarla istedikleri noktalara ulaşabileceklerini söyleyebiliriz. Drama, sanat gibi yaratıcı işlerle uğraşan Aslanlar için bu gerçekten de mükemmel bir durum. Ancak her zaman olduğu gibi bu enerjinin olumsuz kullanımına da dikkat etmek gerekli. Egoya dayanan aşırı gururlu davranışlar sergilemek, zaten dikkat çekiyorken daha da fark edilmek arzusuyla gereksiz gürültülü gösterilerde bulunmak, sorumluluk almaktan kaçınarak hayatla adeta oyun oynamak ve  her şeyin aşırı lüksüne kaçmak bunlardan yalnızca bir kaçı.  Mars, bir burçtaki devinimini, geri gitmediği taktirde, genelde 40 gün civarında tamamlar. Oysa bu kez geri gideceği bir dönemde olmasına karşın, 8 ay kadar Aslan’da seyredecek. 20 Aralık’tan 10 Mart 2010’a kadar ise geri harekette olacak. Hareketin ve enerjinin temsilcisi Mars çok önemli bir tetikleyici olduğu için etki ettiği alanlarda cesaretle hareket etme zamanı gelmiş demektir. Bu enerjinin mutlaka bir konuya kanalize edilmesi gerekir, aksi taktirde dış dünyada ifade edilemeyen Mars, içeriye yönelerek öfke patlamaları, kazalar, sakarlıklar, depresyon hatta hastalıklara neden olabilir. O nedenle bu enerjiyi sağlıklı kullanmaya çalışmak büyük önem taşıyor.

BÜYÜK ÖĞRETMEN SATÜRN!
29 Ekim’de 19.09 itibariyle “Büyük Öğretmen”Satürn artık yaklaşık 2,5yıl kadar konuğu olacağı Terazi burcuna giriş yapıyor. 7 Nisan 2010’da geri harekete geçerek tekrar kısa süreliğine Başak burcuna girdikten sonra 21 Temmuz’dan 5 Ekim 2012’ye kadar Terazi burcunda ilerlemesini sürdürecek. Satürn Terazi burcunda yüceldiği konumdadır. Kendi kimliğimizi, özelliklerimizi yitirmeden eşit ilişkiler kurabilmeyi, işbirliği içerisinde olabilmeyi ve Terazi’ye özgü sevgi, güzellik, uyum, denge ve paylaşım duygusunu kendi içimizde oluşturmamızı talep eder. Ancak Satürn’ün bir de kısıtlayan, engelleyen bir özelliği de vardır. Terazi’deyken yıkıcı kullanımıyla, ilişkilere adeta görev duygusuyla yaklaşmak veya beklentilerimizi en üst düzeyde tutup bunları nasıl olsa yerine getiremeyeceğimiz düşüncesiyle bağlanmaktan korkup kendimizi ilişkilere kapamak da görülebilir. İnsanlar işbirliğine girmeyi bir çeşit ödün gibi görerek kendi görüş ve düşüncelerine körü körüne saplanabilir, katiyen esnemeyebilirler. Birbirini dinlemeye, anlamaya, uzlaşmaya hazır olanlar için ise herkesin yararına olacak, sağlam, üretken bir paylaşım ve işbirliği dönemi başlar.  29 Ekim’de başlayan bu yeni süreçte gerek kişisel düzeyde gerekse de çeşitli organizasyonlarda önemli yapısal değişiklikler, kuralları/yasaları uygulamakla ilgili yeni yaklaşımlar bizi şaşırtmamalı.

Ekim ayı genelde Terazi burcunun ruhuna uygun olarak  ilişkileri geliştirmek, sosyal aktiviteler, yakınlıklar açısından güçlü bir zamandır. Bizi yalnızca kendimizi düşünmekten alıp, diğerleriyle nasıl ilişki içerisinde olduğumuza da kafa yormaya getirir. İlişkilerde biri diğerinden daha talepkarsa sorun çıkar. Terazi demek ölçüyü tutturmak demektir. Şimdi biz bilincini, öteki insanı anlamayı, farklılıklarla birarada uyum içerisinde olabilmeyi ifade eden Terazi’de pek çok gezegen bir arada bulunuyor. Öte yandan diğer hava gruplarında da Jüpiter, Neptün ve Chiron var. Dolayısıyla gökyüzünde hava elementi etkin. Kendine güvenli, tarafsız ve üretken olmak ne kadar önemliyse; dinlenmek, eğlenmek ve ilişkide olmak da aynı ölçüde önem taşıyor.

ASTROLOJİK AÇIDAN ÖNEMLİ GÜNLER:

- 4 Ekim’de Koç-Terazi aksında gerçekleşen Dolunay, bu kez beklenenin aksine daha ılımlı bir etki yaratıyor. Ancak ilişkilerin sakinlemesi, barışçıl ve uyumlu , huzurlu hale gelebilmesi için hala iki haftalık bir süreye ihtiyaç var. Ayın ikinci yarısından sonra ancak dengeler sağlanabilecek.

- 5 ila 11 Ekim arasında bilincimize pek çok düşünce birden hücum edebilir. Olumlu düşünmeye çalışmak, konuları basitleştirerek netleşmek ve böylece gerçeğe yaklaşmak iyi bir yöntem olabilir. 5 Ekim biraz zorlayıcı bir gün. Başak’taki Venüs’ün geri giden Jüpiter ile gerilimli bir açıda olması özellikle finansal bakımdan bizi sıkıştırabilecek bir güne işaret ediyor. Uzun vadeli planlarımızı ve ilişkilerimizin bu planlara ne kadar uyup uymadığını düşünmemiz gerekebilir. Merkür’ün geri giden Uranüs ile gerilimli etkileşimi kendimizi zihinsel olarak yorgun hissetmemize neden olabilir. 7 ve 8 Ekim’de, 4 Ekim Dolunay’ında aldığımız kararlar ve yaşadıklarımızla ilgili esintiler alabiliriz. O dönemde öfkeyle sarf ettiğimiz bazı sözler veya tepkisel hareketlerimizi şimdi düzeltebilme, bozulmuş ilişkileri yoluna koyma şansımız var. 

- 9-10 Ekim çok önemli günler. Zira geçen ayın en çarpıcı, en keskin günlerinden biri olan 18 Eylül’deki enerjiler tetikli. Merkür şimdi geçen ay Satürn-Uranüs karşıtlığının ve Başak’taki Yeniay’ın oluştuğu dönemdeki derecelerinden geçiyor. O dönemde herhangi bir kriz yaşanmışsa şimdi giderilmesi, tekrar dengenin sağlanması mümkün. 10 Ekim’de Merkür 06:45 itibariyle Terazi burcuna girecek. Farklı görüşlere, meselelerin her yönünü de değerlendirecek şekilde, tarafsızca yaklaşmamız daha kolay.

HEDEFLERE İLERLEME ZAMANI
- 12 ila 18 Ekim arasında pek çok konuyu halletmiş  olarak daha rahat, daha ne istediğimizi bilir halde hedeflerimize ilerleyebileceğiz. 13 Ekim’de hem Jüpiter direkt harekete geçiyor hem de Venüs ile Satürn kavuşumu var. 15 Ekim 01:47’de bu kez Venüs kendi yönetiminde olan Terazi’ye giriş yapacak.  Böylelikle ilişkilerde denge, uyum, huzur, değer duygusu gibi temalar iyice belirginleşecek. Aşk, flört, romantizm kendini hissettirecek. Aynı zamanda sanatla, güzellik ve estetikle ilgilenmek ve sosyal yaşamın hareketlenmesi söz konusu. 16 Ekim’de ise Mars Aslan’a giriyor. 18 Ekim’de Yeniay Terazi burcunda gerçekleşecek. Tüm Terazi burçları için yeni atılımlar yapabilecekleri hareketli, canlı bir dönem başlıyor.

- 19 ila 25 Ekim arası yaratıcı bir zaman dilimine işaret ediyor. Çok çalışma ve olumlu düşünme herşeyi kolaylaştıracaktır. Çabalarımızın karşılığını alabilmişsek tamamlanma ve doyum duygusu ruhumuzu besleyecektir. Yeniden hayatımızın kontrolünde olduğumuzu hissettiğimiz bir dönemdeyiz. 23 Ekim’de Güneş 09:45’te  bir ay boyunca seyredeceği Akrep burcuna giriyor. Ölüm, yeniden doğum ve dönüşüm gibi hayatın doğal süreçlerinin işlediğini kabul etmek ve enerjileri birleştirmek durumunda olan güçlü, tutkulu, yoğun, esrarengiz ve derin insanların burcu olan Akrep temaları kendini hissettirecektir. Akrep insanı özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandığında kin, nefret, intikam, pire için yorgan yakmak, karanlık güçlerden medet ummak, dönüşmemeye, gereken değişimlere direnç göstermek, kıskançlık ve sahiplenicilik gibi özellikler sergileyebilir.

- 25 Ekim’i takvimlerimize işaretlemiz gerek. Bugün saat 04:00 itibariyle yaz saati uygulaması sona eriyor.

- 26 ila 31 Ekim arası fiziksel olarak hassas ve çok yaratıcı olduğumuz bir dönemdeyiz. Hayatımızda herşeyin iyi bir yöne gitmekte olduğunu hissedebiliriz. Bu olumlu dönemde hem fiziksel olarak aktif hem de ruhsal olarak sakin kalmayı başarabiliriz.
28 Ekim’de 12:10 itibariyle Merkür Akrep burcuna giriyor.  Gerçeğe ulaşabilmek için en derin sorgulamalara gitmek, derin sezgisellik, sözel ifadenin bir güç aracı olarak kullanılması veya takıntılı düşünceler görülebilir.


Ay sona ererken kendi içimizdeki uğultumuzu dindirecek, acılarımızı ve yaralarımızı saracak olumlu enerjiler var. Hangi ilişkimizde nasıl bir sorun yaşıyorsak yaşayalım şimdi giderilebilme imkanı yüksek. Venüs ile Chiron bizlere sevgi ve umut saçacak şekilde uyumlu etkileşim içerisindeler. Bunu en iyi şekilde değerlendirebilmek umuduyla…..

 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.