Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AĞUSTOS 2009: ENERJİ YÜKLÜ AMA RAHAT İLERLEYEBİLECEĞİMİZ BİR AY

AĞUSTOS 2009: ENERJİ YÜKLÜ AMA RAHAT İLERLEYEBİLECEĞİMİZ BİR AY

Geçen ayın kargaşa ve yoğunluğundan sonra nihayet daha rahat nefes alıp ilerleyebileceğimiz bir aya girdik. Kova’da oluşan gezegen yığılımının yaşantımıza getirdiği karmaşa giderek hafifleyecek. İlişkilerimizde yaşadığımız iniş çıkışlar durulup dinecek. Hedef ve amaçlarımıza doğru ilerlemek artık daha kolay.


1 Ağustos itibariyle sevgi ve ilişkinin gezegeni Venüs 04:28 itibariyle Yengeç burcuna giriyor. 27 Ağustos’a kadar devam edecek olan süreçte daha hassas ve kırılgan olabiliriz. Sevdiklerimiz, bağlandıklarımız bizim için çok önemli olacaklar. İlişkilerde anaç ve koruyucu özelliklerimiz ön plana çıkacak. Ailemiz, vatanımız, anılarımızın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha güçlü bir şekilde fark edeceğiz. Ancak, bütün su gruplarında olduğu gibi etki altında kalabilme, ruh hallerinde dalgalanmalar, aşırı kollayıcılık, ilişkilerde bağımlılık modellerine kayma gibi gölgelerini de yaşamamız mümkün.

2 Ağustos’ta 02:35’te Venüs, Oğlak’taki Plüto ile gerilimli açı içerisinde olacak. Diğerlerinin bizlere manipülasyonla isteklerini yaptırtmalarına veya idare etmelerine izin vermemek gerekiyor. Özellikle sabah saatlerinde para ile ilgili konularda dikkatli ve tedbirli olmamızda yarar var.

3 Ağustos’ta mantık, muhakeme ve iletişimin temsilcisi Merkür kendi yönetiminde olan burçlardan Başak’a girecek. İkizler’de uçarı, meraklı, ele avuca sığmaz gözüken Merkür, bu kez gözlem gücü, analitik düşünebilme kapasitesi, günlük işleri kotarabilme becerisi, yararlıyı yararsızdan ayırabilme yeteneğiyle ayrıntılı düşünebilmeyi getirecek. Bu konumun, detaylara gömülüp bütünü gözden kaçırma, sürekli düzeltilecek bir kusur bulma gibi gölgelerine karşı uyanık olmak gerekir. Karşımızdakinin yalnızca hatalı yönlerini görüp bunu sürekli dile getirmek, hele Venüs de Yengeçte iken, ilişkilerde sıkıntı yaratabilir.

SON AY TUTULMASI!
6 Ağustos’ta ise Aslan-Kova aksının son Ay Tutulması 03:56’da 13 derece ile Kova burcunda gerçekleşecek. Çıplak gözle görmemiz pek mümkün olmadığı için çok da önemli sayılmayacak bu tutulma, tüm Kova ve Aslan’larda veya bu burçlarda gezegenleri, köşe noktaları olanlarda hissedilir bir etki bırakacaktır. Önemli ve merkezde olmak, dikkat çekip itibar görmek ile herkesin eşit ve özel olduğunu kavrayıp, belli bir mesafeden bakabilmek arasında kutuplaşma yaşayabiliriz. Kendimizi bir grupla birlikte iken nasıl ifade edeceğimizi, grubun ortak yararına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor.

KIRICI SÖZLERE DİKKAT!
Hatırlayacağınız gibi, 13 Temmuz’dan  bu yana İkizler burcunda yolculuğunu sürdüren enerji ve hareketin temsilcisi Mars, ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmemize işaret ediyordu. Öfkeyle kırıcı konuşmalar yapıp sonradan pişman olacağımız şeyler söyleme  eğiliminde olabilirdik. Şimdi aynı Mars, 10 Ağustos ile 17 Ağustos arasında oldukça etkin konumda gözüküyor. 10 Ağustos’ta Satürn’e verdiği gerilimli açı ile doğru zamanda doğru hareketleri yapabilmenin önemini kavrayacak, kendi kendimizi bu konuda disipline etmeye çalışacağız. Çok koşuşturup yorulduysak şimdi dinlenmenin, sağlığımızla ilgilenmenin tam zamanı.

YENİYEYE BAŞLAMA İSTEĞİ…
13 Ağustos’tan
17 Ağustos’a kadar  ise, Mars Kova burcunda geri giden Jüpiter, Neptün ve Chiron ile etkileşim içerisinde olacak. Heyecanlı, telaşlı, abartılı bir hareketlilik içinde olabiliriz. İçimizden yeni bir şeylere başlama isteği yükselebilir, kendimizi kıpır kıpır hissedebiliriz. Sinirlilik, gerginlik, pek çok konuyla birden ilgilenip dağılmak ise bu konumun gölgelerinden.

Merkür de aynı dönemde oldukça aktif bir konumda olacak. Hem Satürn ile kavuşumda, hem de geri giden Jüpiter ile dışarıdan pek anlaşılmayan ama içsel olarak hissedilen bir gerilimli açıda bulunacak. Kendi gerçeğimize uymayan hedeflerimizi gözden geçirip düzeltmemiz söz konusu. Hemen ardından Mars’ın bu kez geri giden Neptün ile etkileşimi ise, hayal ve ideallerimizi gerçekleştirebilecek enerjiyi bizlere sunacak.

ÖFKE EŞİĞİMİZ YÜKSELİYOR!
19 Ağustos gerçek anlamda elektrik yüklü bir gün. Mars ile Uranüs birbirleriyle gerilimli bir açıda olacaklar. Öfke eşiğimiz çok yükselebilir. Sonuçlarını düşünmeksizin tepkisel davranıp bir çuval inciri berbat edebiliriz. Dikkatsizlik ve tedbirsizlikle kaza ya da sakarlıklar başımıza gelebilir. Sakin kalmak ve enerjimizi spor dahil, üretken olacağımız bir konuya yönlendirmek yerinde olur.

YENİAY ZAMANI…
20 Ağustos’ta
27 derece ile Aslan burcunda oldukça enerjik bir Yeniay bizleri bekliyor. Bir ay boyunca doğum haritalarımızda Yeniay’ın oluştuğu yaşam alanıyla ilgili olarak, ilginç insanlarla ve parlak fikirlerle  karşılaşabilir, gelecekle ilgili yepyeni ve heyecan verici umutlar içinde olabiliriz. Öte yandan, hayatımızda neye başlayacağımızı bilemememiz, kabına sığamayan taşkın tavırlarımızla ilişkileri batırma ihtimalimiz de var!

KUZEY AY DÜĞÜMÜ OĞLAK’TA
Hemen ertesi gün 21 Ağustos’ta Kuzey Ay Düğümü artık iki yıl boyunca konuk olacağı Oğlak burcuna girecek. Kuzey Ay Düğümü ilerlememiz gereken yolu işaret ederken, Güney Ay Düğümü artık zaten bildiğimiz, kendimizi gerçekleştirdiğimiz ve artık geride bırakmamız gereken geçmişi ifade eder. Burada önemli olan her iki enerjiyi de içimizde dengelemektir. Oğlak’ta ilerleyecek olan Kuzey Ay Düğümü bizleri kendi kendimizin, kendi hayatımızın otoritesi olmaya çağırıyor. Kendimize uygun hedefler belirleyip onlara adım adım ulaşmak için çaba sarf etmek ve toplumsal platformda yerimizi almak durumundayız. Güney Ay Düğümü Yengeç’te olduğunda esas konu duygusal olarak kendi kendimizi büyütmek ve duygusal emniyet ihtiyacıdır. Açılan bu yeni dönemde kendi kendimizle ilgilenmek, kendimize gereken özeni göstermek, kendi kendimizi korumak durumundayız. Bunları yaparken kendimizi geliştirecek, toplumda kendimize-hedefimize uygun yerimizi bulmaya çalışacağız. Ay Düğümleri artık Yengeç-Oğlak aksında bulunacağından iki yıl süreyle tutulmalar bu aksta gerçekleşecek.

23 Ağustos; ilişkiler, para ve değer duygusu ile ilgili konularda karışıklık yaşabileceğimiz bir gün. Venüs’ün hem Neptün, hem de Uranüs ile açıları var. Mümkünse bugün kritik konularda kararlar almaktan kaçınalım.

GÜNEŞ BAŞAK’A GİRİYOR…
Aynı gün Güneş 02:40’da Başak burcuna giriyor. Analiz ve gözlem yeteneği güçlü, nerede aksaklık varsa onları düzeltme eğiliminde olan, mükemmelliyetçi, metodik, çalışkan, sade ve gerçekçi, düzen kurucu özellikleri olan Başak insanının hizmet kapasitesi oldukça güçlüdür. Ele aldığı her konuyu etraflıca, tüm ayrıntılarıyla inceler, değerlendirir. Plan ve programlarına bağlıdır. Ancak bunlarda olabilecek en küçük bir aksaklıktan bile rahatsızlık duyar, endişelenir. Hata yapmaktan çok korkar. Mükemmellik saplantısı yüzünden hiç bir şey yapamaz hale de gelebilir. Verimli olacağı konular yerine gereksiz işlerle meşgul olma, kendi düzenini diğerlerine dayatma, aşırı eleştiri ve öz eleştiriyi yıkıcı boyutlara taşıması, endişe ve kuruntular diğer gölge yönlerindendir. Güneş’in Başak burcunda olacağı bir ay boyunca yazın rehavetini üzerimizden atmaya başlayarak günlük işlerimizi önem sırasına göre listeleyip yoluna koymaya başlayabiliriz.

25 Ağustos’ta Mars Yengeç burcuna girdiğinde duygularımızla, ruh halimize göre hareket etmek, kendimizi dolaylı olarak ifade etmek eğilimi söz konusu. Savaşma tarzımız duygu sömürüsü, surat asmak şeklinde görülebilir. Kısacası, 17 Ekim’e kadar herşeye daha duygusal yaklaşabileceğimiz bir dönem içinde olacağız. Bu süreçte tarafsızlığımı korumaya, herşeyi kişisel olarak almamaya çalışmalıyız.

BARIŞ, HUZUR, UYUM…
26 Ağustos’ta Merkür bu kez Terazi burcuna girdiğinde karşımızdakine kulak vermek, onun isteklerini de dikkate alarak, uzlaşma ve anlaşma sağlamak kolaylaşacak. İlişkilerimizde barış, huzur ve uyum temaları belirginleşecek. 28 Ağustos, bu anlamda oldukça güzel enerjilere sahip bir gün. Merkür ile Venüs’ün uyumlu açıları bizi sosyalliğe, neşe ve keyfe çağırıyor.

Aynı gün Venüs enerji değiştirerek, Yengeç’ten Aslan’a geçiş yapacak. 20 Eylül’e kadar tüm Aslan burçları veya yükseleni, zirve noktası Aslan’da olan kişiler parlayacak, dikkat çekecekler. Zevk, eğlence ve keyif ile ilgili konular gündeme taşınacak. Yaratıcı konularla uğraşanlar yeteneklerini kolayca sergileyebilecekler. Hayranlık kazanmak veya karşısındakini etkilemek için yapmacık tavırlar sergilemek veya kendi değerini ne kadar sevilip beğenildiğine endekslemek ise gölge yönlerinden birkaçı.


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.