Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ 2009: ASTROLOJİK AÇIDAN ÖNEMLİ BİR AY

TEMMUZ 2009: ASTROLOJİK AÇIDAN ÖNEMLİ BİR AY

Bu ay kayda değer bir kaç olayı birden deneyimleyeceğiz. Bunlardan ilki, 1 Temmuz’da Uranüs’ün geri gitmeye başlaması, Jüpiter ile Neptün’ün 10 Temmuz’da bu yıl ikinci kez tam açı ile kavuşumda olmaları ve diğerleri ise Ay ve Güneş tutulmaları.


Bilinene farklı bakmayı, dolayısıyla bilinenden özgürleşmeyi, kendimizi özgün bir şekilde ifade etmeyi ve bireyliği temsil eden Uranüs’ün geri gitmesiyle birlikte daha fazla içsel özgürlüğe, kendi yolumuzu ve ülkümüzü izlemeye ihtiyaç duyacağız.

O nedenle baskı olarak algıladığımız her şeye karşı tepki geliştirebilir, çabuk heyecanlanıp, sinirsel olarak gerilebiliriz. 2 Aralık’a kadar devam edecek olan bu süreçte Uranyen enerji içe yönelik olarak çalışacağından, içimizdeki sıradışı yönler kendini dış dünyada ifade bulma yolları arayacaktır.

Bu enerji, kendimizi anlamak, yeni ve yaratıcı bakış açılarına açık olarak geliştirmek, bilim ve teknik, insanlık ve insancıl ülküler ile ilgili olarak ortaya konduğunda olumlu olarak hayata katılabilir. Ancak egzantriklik, sağı sollu belli olmayan davranışlar, hemen heyecana kapılma veya aşırı özgürlükçü bir tutumla mesafeli, bağlantısız ve asosyal kalma gibi durumlar da yaşanabilir. 

DOLUNAY’IN ARDINDAN…
Bu ay Satürn dışında tüm ağır giden gezegenler geri gider durumdalar.

7 Temmuz Salı günü Oğlak-Yengeç aksında gerçekleşecek Dolunay’ın ardından 12:39’da 15 derece ile Oğlak burcunda bir Ay Tutulması yaşanacak. Önümüzdeki ay Kova burcunda yaşanacak bir başka Ay Tutulması’nın ardından artık tutulmalar Yengeç-Oğlak aksında oluşacak. Dolayısıyla, Yengeç ve Oğlaklar (yükselenleri Yengeç ve Oğlak olanlar dahil) için önemli bir zaman dilimi başlayacak. Ocak 2008’den bu yana kesintili bir şekilde Oğlak burcunda yolculuğunu sürdüren Plüto, bu yıl itibariyle artık Oğlak burcunda yol alıyor. Oğlaklar ve karşıt burçları olan Yengeçler’in yaşamlarında başlamış olan önemli değişim ve dönüşüm rüzgarları tutulmaların vereceği ivmeyle daha da belirgenleşecek.

Bu tutulmaların teması korku ve güvensizliklerimizin üstesinden gelerek, ruhsal olarak büyümek, iç ve dış dünya arasında dengeyi bulacak şekilde hayatla ilgili kurallarımızı gözden geçirmek. Büyümemizi, olgunlaşmamızı engelleyen geçmiş çocukluk alışkanlıklarımızdan veya koşullanmışlıklarımızdan özgürleşme zamanı geldi. Zorlansak da bunu başarabilecek gücümüz var. Hedef ve amaçlarımıza ulaşmak için neler yapmamız gerektiğini daha iyi anlayıp; nerelerde sınır koyup nerelerde esnememiz, hangi alanlarda disipline olup hangilerinde gevşememiz gerektiğini farkedeceğimiz bir sürece giriyoruz. Saygınlık, otorite ile ilgili konulara yaklaşımımız daha gerçekçi ve uygulanabilir bir şekilde olacak.

Aslan-Kova aksının son Ay Tutulması ise önümüzdeki ay, 6 Ağustos’ta Kova burcunun 13 derecesinde oluşacak. Sabit burçlarda 13 derece civarında kişisel gezegenleri veya haritalarında önemli kapıları bulunanlar tutulmanın yaşamlarındaki etkisini güçlü bir şekilde hissedecekler.

10 Temmuz’da Kova burcunda yaşanacak olan Jüpiter ile Neptün kavuşumu bu yıl ikinci kez Balık temalarını taşıyacak hayatımıza. Yaşamın parlak ve güzel taraflarını görme ve olumlu düşünme konusunda bizi yüreklendirecek. Ancak, sahte bir mutluluk duygusu ile kendi kendimizi kandırmak, işi fazlasıyla şansa veya akışa bırakıp üzerimize düşenleri yapmaktan geri durduğumuzda hayal kırıklığına uğramak gibi olumsuz yönleri de var.

YÜZYILIN GÜNEŞ TUTULMASI’NA HAZIR OLUN!
22 Temmuz’da ise Yeniay’ın ardından 05:36’da Oğlak burcunda oldukça önemli bir Güneş Tutulması gerçekleşecek. Tutulma Hindistan, Bhutan, Çin ve Japonya ile Pasifik’ten izlenebilecek. Bu tutulma süresinin uzunluğu (6 dakika 39 saniye) ile yüzyılın Güneş Tutulması olmaya aday! Yapılan bir araştırmaya göre, birbirini izleyecek şekilde Ay, Güneş ve tekrar Ay tutulmasının ardarda gerçekleşmesi sonrasında önemli olaylar, karmaşalar yaşanabiliyor.

Bu ay Merkür, Venüs ve Mars’da burç değiştirecekler. Dolayısıyla, kişisel yaşamlarımızda farklı enerjilerle farklı durumları deneyimleyeceğiz. Mantık, muhakeme, iletişim ve ulaşımı temsil eden Merkür, 18 Temmuz’da Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak. Venüs sevgi ve ilişkilerle ilgili işlevini 7 Temmuz itibariyle İkizler özellikleriyle harmanlayarak ifade edecek. Fiziksel ve cinsel enerjiyi tanımlayan Mars ise, 13 Temmuz ile birlikte İkizler burcunda yolculuğunu sürdürecek.

ONAY BEKLEMEDEN YAŞAMAK…
Merkür Aslan’da olduğu zaman Merküryen yönlerimiz Aslan’ın benmerkezci yapısından etkilenerek bizi kararlarımızda sübjektif olmaya, her şeyi kişisel süzgecimizden geçirerek anlamamıza neden olabilir. Kendimiz hoşnut edecek, gölge yönlerimizi besleyecek şekilde düşünmeye eğilim veya başkalarının ne dediğine aldırmayan bir yaklaşım içinde olabiliriz. Düşüncelerimizi dikkat çekici bir şekilde ortaya koyabilmemize karşın, bildiğimizden şaşmamak, enetllektüel kibir gibi bu konumun yıkıcı yönlerine de kayabiliriz. Oysa, bu süreci asıl söylemek istediklerimizi, yüreğimizden kopup geldiği şekliyle, onay veya takdir beklemeksizin ortaya koymak şeklinde değerlendirmek gerekir.

GÖLGE YÖNLERE DİKKAT!
Gerek Venüs, gerekse de Mars’ın İkizler’e geçmesi ise, ilişkilerde yüzeysellik, havailik, bol bol konuşma, sevgide hesapçılık, çok yönlülüğün getirdiği bir maymun iştahlılık, enerjinin dağılıp ziyan olması gibi gölgeleri akla getiriyor. Bu süreç kendi değerimiz ve değer verdiklerimiz ile ilgili olarak düşünmek, okumak, kısa yolculuklar yapmak , arkadaş ve yakınlarımızla birlikte paylaşımlarda bulunmak için idealdir. Elbette ki; keskin dilli konuşmalar, kararsız veya ani hareketler, birden parlayıp sönen öfkeden uzak kalmak şartıyla…

 

 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.