Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAZİRAN AYI: İLİŞKİLERİ YENİDEN DEĞERLENDİRDİĞİMİZ AY

HAZİRAN AYI:  İLİŞKİLERİ YENİDEN DEĞERLENDİRDİĞİMİZ AY

30 Mayıs itibariyle “Tanrıların Habercisi Merkür” direkt harekete geçti, ancak Boğa’da ilerlemeyi sürdürdüğü için bilgi alışverişi ve işlerin akıcılığındaki yavaşlama Haziran başında halen hissediliyor olacak.


Bu ay özellikle Jüpiter ile Neptün’ün Kova burcundaki kavuşumu oldukça dikkat çekici gözüküyor. Neptün vizyon, terapi, hayal gücü, duyarlılık, spritüelliğin yanı sıra, illüzyonu, sırları, sis ardında gizlenmiş konuları da temsil eder. “En büyük iyi” olarak bilinen şansın, fırsatların ve büyümenin, genişlemenin temsilcisi Jüpiter ise aşırılıklar ve abartı getiren bir gezegendir. Jüpiter genişlemeye, açılmaya iten enerjisiyle sınırları zorlarken; Neptün sınırları çözen eriten bir işleve sahiptir. Bu noktadan baktığımızda Jüpiter ile Neptün  kavuşumunun işleri biraz zorlaştırabileceğini de görüyoruz. Hayat biraz daha karmaşıklaşabilir. Sırlar aniden ortaya dökülebileceği gibi, kendi kendimizi kandırmak, aldanmak gibi konular da gündeme gelebilir. Bir anlık bir hevesle ödeyebileceğimizden fazla borcun altına girmek veya iyimserlikle sonradan altından kalkamayacağımız sözler vermek bizi zorlayabilir. Gerçekçiliği elden bırakmamak büyük önem taşıyor.

1 Haziran 00:19’da Mars Boğa burcuna girecek. Koç burcundayken hemen harekete geçebilen Mars enerjisi, artık daha tedbirli, düşünerek hareket eden, ağırkanlı, sabırlı ve dayanıklı olan Boğa burcunda ilerleyecek. Yıkıcı yönleriyle daha savunmacı, inatçı bir tutum izleyebilir, rahat ve konforumuzu bozmamak üzere hareket etme eğiliminde olabiliriz. Sahip olduklarımız ve  güvenliğimiz konularında bile savaşırken savunmacı bir tarzımız olabilir. 13 Temmuz’a kadar devam edecek olan bu süreçte bastırılmış öfkeye dikkat etmemiz iyi olur. Ani patlamalarla bir anda ortalığı toz duman edebiliriz!

2 Haziran’da Venüs, Jüpiter ile Neptün kavuşumuna uyumlu bir altmışlık açı gönderecek. Böylelikle daha önce dikkatimizi çekmemiş olan imkan ve fırsatları farketmemizi sağlayacak.

4 Haziran’da Mars geri giden Plüto ile üçgen açı içerisinde olacak. İsteklerimizi dayatmak bizi zarara sokabilir. Kendimizi ortaya koyarken diğerlerinin de istek ve arzularını göz önünde bulundurmalıyız. Kendimizi baskılarsak, öfke patlamaları yaşamamız kaçınılmaz.

VENÜS BOĞA BURCUNDA!
6 Haziran 12:08’de Venüs, yöneticisi olduğu Boğa burcuna girecek. 15 Haziran’a kadar devam edecek olan bu süreçte değer sistemimizi gözden geçirerek, kendi değerimiz ve değer verdiklerimiz, ilişkilerimiz üzerinde düşünmek, aynı zamanda finansal durumumuzla da ilgilenmek için uygun bir zamana giriyoruz. Öte yandan, canımız biraz tembellik etmek isteyebilir. Doğayla haşır neşir olmak, duyusal konularla ilgilenmek isteyebiliriz. Venüs Boğa’da iken yeme içme, gezme ve üstümüz başımız için gereğinden çok harcayabilir, hayatın zevkli ve güzel yönleriyle fazlasıyla meşgul olmak isteyebiliriz.

7 Haziran’da 17 derece ile Yay burcunda bir başka Dolunay deneyimleyeceğiz. Satürn ile kare açıda olacak Dolunay bizleri biraz zorlayacağa benziyor. Geçmiş davranış ve iletişim kurma biçimlerimize bakarak gereken düzeltmeleri yapıp, nasıl bir gelecek istiyorsak ona yönelik davranmamız gerektiğini idrak edeceğiz.

Dolunay’ın hemen ardından Venüs geri giden Plüto ile etkileşim içerisinde olacak. Yakın ilişkilerde duygusal tatmin ile ilgili konular üzerinde düşünmemizi sağlayacak deneyimler yaşamaya açığız. Sevgi ve ilişkiler konusuna yaklaşım tarzımızı dönüştürmemiz gerekebilir. Maddi konularda ise ihtiyatı elden bırakmamak gerekiyor.

9 ve 10 Haziran yoğun günler. İletişimin, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, Jüpiter ile Neptün kavuşumu ile gerilimli bir açıda olacak. Kendimizi zihnen yorgun ya da anlaşılamamış hissedebiliriz. Aldığımız bilgiler ile kafamız karışabilir. Günlük rutinin dışına çıkarak  belki biraz doğada açık havada dolaşmanın ya da bizi olduğumuz gibi kabullenen yakınlarımızla vakit geçirmenin yararı olabilir.
 
14 Haziran 05:47’de
Merkür yöneticisi olduğu İkizler burcuna girecek. 4 Temmuz’a kadar devam edecek olan bu süreçte güçlü bir konumda kalacak olan Merkür; iletişim, haberleşme ve ulaşım ile ilgili konulara akıcılık verecektir. Mayıs başında da Merkür İkizler’e girmiş ancak geri hareketine başladığı için İkizler’de kısa bir süre kalmıştı. Şimdi direkt harekete geçtikten sonra tekrar İkizler’de aynı derecelerin üzerinden geçerek yol alırken, Mayıs başında almış olduğumuz kararları yeniden gözden geçirmemiz gerekebilir.

15 Haziran 10:51 itibariyle Jüpiter geri harekete başlayacağı için bu dönemde çok uzun vadeli konularla değil, mümkünse kısa sürede yapılması gerekenlerle ilgilenmek akıllıca olur. Jüpiter geri harekete geçtiğinde enerjisi içe yönelik olarak çalışacaktır. Dolayısıyla, dışarıdan bakıldığında biraz kapalı ama içsel olarak kendimizi geliştirmeye yatkın oluruz. Feslefeyle ilgilenebilir, derin düşüncelere dalabiliriz. Kimi zaman aşırı iyimser kimi zamansa aşırı kötümser olmamız mümkündür. Sosyalleşmek yerine kalabalıklardan kaçarak yalnız başımıza ve doğada vakit geçirmek isteyebiliriz.

İLİŞKİLERDE GÜVEN VE HUZUR İHTİYACI
Venüs ile Mars üç aydır birlikte yolculuk ediyorlardı. Haziran’ın 20 sinden 25’ine kadar Boğa burcunda tam kavuşumda olacaklar. İlişkilerde huzur, güven ve uyum ihtiyacı artacak.

21 Haziran’da yaz gündönümü bizleri bekliyor. Güneş bir ay boyunca Yengeç burcunda ilerlerken bizleri başta ailemiz olmak üzere sevdiğimiz, bağlandığımız kişilerle birarada olmaya çağırıyor. Yengeç burcu kendimize sevgi, şefkat göstermek, duygusal anlamda kendimizi büyütüp geliştirmek, bu anlamda kendimize annelik etmekle ilgilidir. Yengeç insanı kendini büyütmeden dünyaya annelik etme eğilimi gösterdiğinde ruhen çocuk aşamasında kalır. Bağımlılık, Yengeç burcunun tipik bir gölgesidir. Tıpkı yengecin yanyan yürümesi gibi, Yengeç insanı da dolaylıdır, net ve açık değildir. İnişli çıkışlı ruh halleri sergileyebilir. Duyarlı, sezgisel ve alıngandır. Etrafındakilerin ruh hallerinden bir hayli etkilenir. O yüzden de sadece kendisini rahatlatan kişilerle olma eğilimi göstererek kendisini geliştirecek ilişkilerden uzak durabilir. Oysa, kendi duygularını keşfetme sürecinde bir süre acı çekmeyi göze almalı ve güçlenmelidir. Zaman zaman karşıt burcu Oğlak’a kaydığında yüzünde içteki güvensizliğini ve duygularını gizleyen adeta bir maske görürüz.

22 Haziran’da Venüs ile Mars Satürn ile üçgen açı içindeyken Yengeç burcunda bir Yeniay oluşacak. İlişkilerde duygusal güvenlik konuları ön plana çıkacak.


23 Haziran’da ise, Güneş geri giden Plüto’ya gerilimli bir açı vererek bizleri zorlayacak. Çatışmalar, görüş ayrılıkları, güç savaşları gibi temalar görülebilir. Sonuçta, gereken değişime direnç göstermeyip dönüşebilenler kazançlı çıkacaklar.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.