Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BAŞAK BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

BAŞAK BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

Dizi yazımın altıncı bölümünde sizlere Başak burcunun diğer burçlarla ilişkilerini anlatacağım.


BAŞAK İLE BAŞAK
İki pratik, becerikli, verimli, çalışkan ve dikkatli toprak insanı birbirini iyi anlar. İkisi de Merkür’ün yönetimindedir. Sıkı gözlemcidirler ve herşeyden haberdar olmak isterler. Birlikte oturup uzun uzun sohbetler etmekten, bir konu ile ilgili analizler yapmaktan çok zevk alabilirler. Ancak detaycı ve analizde aşırıya kaçan yönleri aynı zamanda en büyük kusurlarındandır. Kendilerinin ve birbirlerinin, hatta diğerlerinin hatalarına karşı çok acımasız davranabilirler! Duygusal ilişkide fazla akılcı davranmaları, adeta yürekleriyle değil akıllarıyla sevmeleri ilişkiyi yavanlaştırabilir. Başak’ın karşıt burcu Balık’tır. İçlerinden biri Balık’a kaydığında düzen, planlı programlı olma gibi konular yerini kaos ve karışıklığa bırakabilir. Birbirlerini oldukları gibi kabullenip, tüm hatalı ya da eksik diye niteledikleri yönleriyle benimsemeyi becerebildikleri sürece işler iyi gidecektir.

BAŞAK İLE KOÇ:
Taşkın, kendine odaklı, güvenli Koç insanı ile toprak gruplarından sakin, alçakgönüllü ve seçici Başak’ın ilişkide zorlanabilecekleri akla gelse de birbirlerini dengeleyebilirler. Ancak, aklına estiği gibi yaşamak isteyen ve spontan davranmaya yatkın Koçlar; programlı, pratik, detaycı ve kusursuzluk peşindeki Başakla’ı bir miktar zorlayabilir. Aklı başında, ölçülü biçili ve ayıntılara takık tavırlarıyla, vurdumduymaz ve rahat olan Koçlar’ın sinirini bozabilirler. Üstelik Başak insanının herşey istediği gibi gitmediği zaman küsme eğilimi vardır.  Bu özellikleri ile ilişkide eleştiren, hatta söylenen taraf olabilirler. Koç’un ise bunlarla uğraşacak ne vakti ne de hali olabilir.

BAŞAK İLE BOĞA:
Sakin, serinkanlı Boğa, üretken ve seçici Başak ile rahat eder. Her ikisi de toprak insanıdır. Ancak Boğa sabit nitelikli, Başak ise değişken bir burçtur. Mükemmellik peşindeki Başak, kılı kırk yaran yapısıyla eleştirilerini dır dır ölçüsüne vardırıp Boğa’nın huzurunu kaçırmadıkça ilişki iyi gider. Öte yandan, Başak insanı günlük yaşamında yararlıyı yararsızdan ayırıp önceliklerini belirlemek suretiyle verimli olmak durumundadır. Bu bağlamda kendisini işine çok kaptırıp partnerini ihmal ettiği taktirde Boğa’nın o müthiş öfkesi ile karşılaşabilir. İlişkinin selameti açısından aşırı hijyen düşkünlüğünü, detaycılığını ve kusursuzluk peşinde olmasının getirdiği memnuniyetsizliğini törpülemek durumundadır.

BAŞAK İLE İKİZLER:
Her iki burç da aynı gezegen (Merkür) tarafından yönetildikleri için birbirlerine uyum sağlamakta sıkıntı yaşamazlar. Ancak İkizler hareketli, meraklı ve daldan dala atlar bir zihne sahipken, Başak daha araştırmacı, seçici ve analitik bir kafa yapısına sahiptir. Biri hava diğeri toprak gruplarından olan iki burç benzer niteliklere sahiptir.  Her ikisi de değişken nitelikte, iyi gözlemci, tarafsız bakış açısına sahip insanlardır. İkizler daha havai ve maymun iştahlı olmasına karşın, sevimliliği ve neşesiyle Başak insanına cazip gelir. Yalnız  o bildik kusursuzluk merakı nedeniyle hayatı daha olduğu gibi alan İkizler’i canından bezdirebilir. Müşkülpesentlik, kendisini veya partnerini mükemmel olmadıkça sevememe eğilimi bütün ilişkilerini sabote eden bir özelliğidir. Sorunlar yaşandığında en başta kendisini kıyasıya suçlaması, endişeli ve vesveseli tavrı daha rahat olan İkizler’i rahatsız edebilir.



BAŞAK İLE YENGEÇ:
Duyarlı ve kırılgan, bağlanmaya hazır Yengeç insanı, alçakgönüllü, titiz,  detaycı ve çalışkan Başak insanı ile uyumlu bir beraberlik içinde olabilir. Başak’ın farkında olmadan yaptığı patavatsızlıklarla sürekli eleştirip eksik ve kusurlarını söyleyerek Yengeç’i incitmediği sürece her şey yolunda gidebilir. Yengeç kozmik annelik etmeye, yedirmeye içirmeye, yardımcı olmaya yönelimlidir. Başaklar’ın ise servis verme, hizmet etme  özellikleri vardır. Bu özelliklerini harmanlayarak ikisi de ortak güzel bir yaşam düzenleyebilirler.

BAŞAK İLE ASLAN:
Dışa dönük, kendi kendini motive edebilen, aktif, içten, canlı ve lider ruhlu Aslan’a, alçakgönüllü, pratik ve çalışkan Başak burcu insanı biraz sakin gelir. Başak insanı sadece yararlı şeyler yapmak arzusuyla hareket ederken, Aslan insanı sadece ve sadece o anda öyle istediği için gönlünden geçenleri ortaya koymak, kendini olduğu gibi ifade etmek ister. Başak dikkatli, detaycı, titiz bir yaklaşım içerisindedir. Hayatı doğrulara, yanlışlara, olması gerekenlere göre  planlamaya çalışan tavrıyla spontan ve hevesli Aslan’ın sinirini bozar. Aslan insanı Başak’ın kendisini ağırlaştıracağını, heveslerinin üzerini eleştiri, suçlamalar ve müşkülpesentlikle örteceğini hissedip ilişkiden geri durabilir. Üstüne üstlük Başak insanı gösterişten hiç hoşlanmazken, Aslan’ın bütün ihtişamıyla nesi var nesi yok ortaya koymasını dudak bükerek karşılayabilir!

BAŞAK İLE TERAZİ
Toprak burçları genelde hava gruplarından biraz uzak durur, hatta onlara kuşkuyla bakabilirler. Becerikli, uygulamacı ve çalışkan Başak insanı Terazi’nin nezaketi, sosyalliği, adil ve barışçıl yaklaşımlarından etkilenir. Ancak Terazi insanı karar verme güçlüğü nedeniyle titiz ve planlı Başak’ı zorlar. Öte yandan ilişkilere romantizmin büyülü penceresinden bakmayı seven Terazi, Başak’ın ilişkilere yaklaşımını bir miktar kuru bulabilir. Buna karşın yine de bir ilişki içerisinde birbirlerini dengeleme şansını yakalayabilirler. Başkalarının kendisine ihtiyacı olduğunu bilmek isteyen Başak, onlar için bir şeyler yapmaya bayılır. Bu anlamda Terazi’ye beklediklerini verebilir.. Zira, Venüs’ün yönetiminde olan bütün burçlarda gölge yönüyle tembelliğe ve rahata düşkünlük, rehavet ve ihmalkarlık görülebilir. Çalışkan Başak, Terazi insanını mutlu edebilmek adına koşturup durabilir. Terazi insanı ise kendisine hem rahatlık, hem de konfor sağlayan bir ilişki içerisinde kendisini iyi hisseder.

BAŞAK İLE AKREP
Bir toprak insanı olarak bugün-buradayla ve maddi dünyada bir şeyler yapmakla meşgul olan Başak, Akrep’in kendisini canlandıracağını, güçlendireceğini, birlikte verimli ve üretken bir şekilde hayatın içerisinde yer alabileceklerini düşünebilir. Akrepler bir hayli keskin kişiliğe sahip, nüfuz edici, dönüştürücü insanlardır. Herkes gibi Başaklar da Akrep’in bu özelliğinden nasibini alarak birlikteyken değişir, dönüşürler. Zaten Başak’ın arzusu kendisini mükemmelleştirecek şekilde değiştirmektir. Bunu Akrep ile yaşayacağı derin ve yoğun ilişkide başarabilir. Başak insanı ne kadar alçakgönüllü ise, Akrep insanı da o kadar gücü ve kontrolü elinde tutmak isteyen ve bunu karşı tarafa hissettiren bir özelliğe sahiptir. Titiz ve müşkülpesent Başak insanı, Akrep’in sürekli sorgulayan, kurcalayan, hiçbir şeyi hafife almayan tarzından rahatsız olabilirken, Akrep de Başak’ın vesveselerinden, herşeyi didikleyip söylenmesinden huzursuz olabilir. Bütün bunlara karşın yine de birbirlerini dengeleyebilir, uyumu sağlayabilirler.

BAŞAK İLE YAY
Genelde Toprak ile ateş burçlarının birbirlerini dengeleyebilecekleri düşünülürse de bu sav, Başak ve Yay insanında pek kolay işlemez. Rutine ve içinde bulunduğu ana odaklı, planlı programlı olmayı seven Başak burcu insanı, maceraperest, özgürlüğüne düşkün, her an yeni ufuklara açılmaya hazır Yay insanına ayak uydurmakta zorlanır. Başak ne kadar çekingen ve tutuksa Yay insanı da o kadar dışa dönük, tezcanlı ve içgüdüseldir. Başak uzun uzun planlar yapıp, kılı kırk yardıktan, yapılacak işin ne gibi yararı olabileceğine kafa yorduktan sonra ancak bir şeye başlayabilir. Ama Yay insanı içgüdüsel bir şekilde iyi olacağını hissediyorsa kendisini olayın içine atar. Başak’ın endişeli ve biraz vırvırcı yaklaşımının iyimserliğine ket vurduğunu düşünüp daralabilir. Yayların her konuyu abartma eğilimi ise Başak gibi sade ve ölçülü bir burcun insanına garip gelir. Hepsinden öte Başak insanı alçakgönüllü ve çekingendir. Oysa Yay insanı kendisinin asil olduğunu düşünür. Burnu büyük bir tavırla insanlara yaklaşması Başak’a itici gelebilir.

BAŞAK İLE OĞLAK
İşte birbirlerini anlama ve uyumlu bir beraberliği götürme şansı yüksek bir çift! Ah bir de Oğlak’ın keçi inadı ve Başak’ın eleştirici yönleri olmasaydı! Biri kendi hayatının otoritesi olmak durumunda, diğeri ise yararlı bir şeylerle meşgul olup verimli olmak ihtiyacında. Dürüst, sade, gösterişsiz Başak, benzer özelliklere sahip Oğlak insanı ile rahat eder. Başak’ın detaycı ve yararlıyı yararsızdan ayıran zihni, analitik düşünme sistemi, Oğlak’ın azimle, hedeflerine doğru adım adım ilerleyen tarzı birbirine çok denk düşer. Saygılı ve ölçülü, uzun vadeli ama bir miktar monoton, heyecansız ama güvenli  bir beraberlik yaşayabilirler. Zira günlük yaşamın gereklerini birlikte yerine getirebilecekleri sorumlulukları paylaşabilecekleri partnerleri vardır!

BAŞAK İLE KOVA
Kova’nın bilinen bir konuya farklı yaklaşımı, entelektüelliği ve zekası Başak insanına başlangıçta ilginç ve etkileyici gelebilir. Ancak, becerikli ve uygulamacı yönü güçlü olan Başak,  bir süre sonra bunların pratik hayata geçirilemeyecek uçuk kaçık düşünceler olduğunu keşfedince iş değişir. Esnemeye, bükülmeye yatkın olmayan sabit nitelikli ve inatçı olan Kova, kendi isteklerinde diretip, sürekli ne yapılması gerektiğini söyleyen tavrıyla can sıkıcı hale gelebilir. Gerek Başak’ın çekingenliği ve tutukluğu, gerekse de Kova’nın ilişkilerdeki mesafeli yakınlığı çok da sıcak olmayan bir ilişkiyi ifade eder. Zaten Kova insanı bütünleşmekte, bağlanmakta ve birlikte olduğu kişiye uyum sağlamakta zorlanır. Günlük programının aksamasına tahammülü olmayan, hayatını planlı bir şekilde, düzen içerisinde yaşamak isteyen Başak insanına, spontan programları, ani çıkışları ve sağı solu belli olmayan tavırlarıyla etrafındakileri şok edebilecek yapıdaki Kova insanı ile sağlam ve kalıcı bir beraberlik kurmak cazip gelmez.

BAŞAK İLE BALIK
Birbirinin karşıt burcu olan Başak ve Balık, astrolojide çok önemli iki yaşam alanının yöneticisidirler. Başak, günlük rutin ve bu rutin içerisinde yapılması gerekenler gibi maddi düzlemdeki konular ile ilgiliyken (6. Evin konuları), Balık kolektif bilinçdışı ve ruhsallıkla, sezgilerle bağlantılıdır (12. Ev ) Her burcun karşıtına ait özellikleri kendinde barındırabileceğini hatırlayacak olursak, bu iki burç da yin ve yang gibi birbirini tamamlar ve anlar. Balık insanı idealisttir. Esinlerle dolu, geniş bir hayal dünyası vardır. Başak’ın hiçbir şeyi atlamayan keskin gözlem yeteneği, pratikliği ve gerçekçiliği, ayaklarını yere basabilmesi için gereken motivasyonu verir. Öte yandan, Balık da Başak insanının gereksindiği yaratıcı ve ilhamlarla dolu vizyonu sunar. Hayatta herşeyin kontrol edilemediğini, mantık kadar sezgilerin de önemli olduğunu, gerektiğinde bir büyük güce teslim olarak Tanrı’nın niyetlerine açık olmanın yararlarını ifade eder. Balık’ın kararlı davranma konusundaki güçlüğü, zorluk ve mücadele gerektiren konularda çabuk pes edip kaçışlar yaşaması ve sürekli herşeyin iyi yönlerini görüp kendini kandırma eğilimi, dikkatli, düzenli ve ayrıntıları atlamayan, herşeyin en can alıcı noktasını yakalayabilen Başak’ı süreç içinde sinirlendirebilir. Balık ise Başak insanını fazla metodik ve maddi bulabilir. Bütün bunlara karşın, birbirlerinin özelliklerini karşılıklı olarak dengeleyebildikleri taktirde uyum içerisinde birlikteliği götürebilirler.

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.