Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ASLAN BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

ASLAN BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

Dizi yazımın beşinci bölümünde sizlere Aslan burcunun diğer burçlarla ilişkilerini anlatacağım.


ASLAN İLE ASLAN:
İkisi de ateş özelliklerine sahip, sabit nitelikli, sıcakkanlı, dışa dönük, gururlu ve cesur olan Aslan’ların ilişkisinde ister istemez ego savaşları devreye girebilir. Çünkü her ikisi de birer Güneş olup parlamak ve dikkat çekmek isterler. Ancak hepimizin bildiği gibi Güneş bir tanedir, tektir! Sosyal bir ortamda birbirlerinden sahne çalabilir, birbirlerinin ağzından lafı kapıp teatral bir şekilde oynamaya koyulabilirler! Her ikisi de birbirlerinden takdir ve onay bekler, ama inatçı olduklarından ve gurura ya da kibire kapıldıklarından bunu göstermekten sakınabilirler. İlişkide kimin lider olacağı gibi konular çatışma yaratabilir. Ancak her burcun karşıtına kayma ve onun özelliklerini sergileme eğilimi vardır. Bu durumda içlerinden biri daha boyun eğen veya öyle yapıyor gibi gözüküp günün birinde hiç beklenmedik veya olmadık bir yerde isyan duygusuyla patlayıveren bir portre çizebilir! Öte yandan, sıcak ve sevgi dolu, içlerindeki çocuğu gönül dolusu ortaya koyabilecek yapıda olmaları neşeli ve keyifli bir birliktelik yaşamlarına olanak verir. Yeter ki birbirlerine gölge etmesinler!

ASLAN İLE KOÇ  :
Her ikisi de ateş grubundan olan Koç ile Aslan, pek çok astroloji kitabında rastlanabilecek bir söylemle “ideal çift” olarak gösterilirler. Her ikisinde de liderlik özelliği mevcuttur. Aslan doğuştan lider ruhlu olmasına ve her girdiği ortamda doğal bir şekilde parlamasına, dikkat çekmesine karşın; Koç sadece kendinden sonra gelenlere yol açacak nitelikte bir liderlik potansiyeline sahiptir. Daha önce denenmişleri deneyip yeni bir şeyleri başlatmak, öncülük yapmak hevesindedir. Biri benmerkezci, diğeri egosu bir hayli şişik olan iki lider ruh güçlü bir sinerji oluşturur. Ancak bu durumun ilişkide kimin lider olacağı konusunda bir çatışma yaratabileceğini de gözönüne almak gerekir. Aslan’ın önemsenme ve gösteriş eğilimine Koç insanı kayıtsız kalmadığı sürece işler yolunda gidebilir. Öte yandan, Aslan’ın yakın ilişkilerde bağımsız davranma ihtiyacını partnerine yansıtarak ona da bu konuda özgürlük tanıması,  özgürlüğüne düşkün Koç insanına cazip gelebilir. 

ASLAN İLE BOĞA:
Gerek Boğa gerekse de Aslan sabit nitelikli burçlardır. Her ikisi de değişen koşullara uyum sağlamakta, risk alıp değişme cesaretini göstermekte zorlanır. İkisinin de inatçı yönleri güçlüdür. Egosu güçlü olan Aslan, her zaman ve koşulda olduğu gibi, birliktelik içerisindeyken de ön plana çıkmak, çevresindekilerden alkış ve pohpoh almak ister. Sahnede olmaya, herkesin etrafında dönmesine bayılır. Boğa’dan ihtiyacı olan ilgiyi ve onayı alamadığında  gururu yaralanıp bir daha asla risk almaya yanaşmaz, tam tersi içine kapanabilir. Toprak ve ateş grupları bir arada olmakta zorlansalar da dengeyi bulabilirler. Kıskanç ve sahiplenici Boğa partnerinin girdiği ortamlarda doğal bir güneş gibi parlamasından gurur duysa da , bir süre sonra Aslan’ın daima ilgi odağı olmak istemesinden, herkesin ona hayran olmasını beklemesinden rahatsızlık duyabilir. Öte yandan sakin ve huzurlu olan Boğa insanının, Aslan’ın neşeli ve oyuncu  kişiliği ile hareket kazanıp hayatın tadını çıkarması da söz konusudur.

ASLAN İLE İKİZLER:
Biri meraklı, muzip bir hava grubu insanı, diğeri ise oyuncu, çocuk ruhlu, ateş gruplarından Aslan burcu insanı.. Birlikte ne kadar eğleneceklerini tahmin edebiliyor musunuz? Hayata bakış tarzları ve enerjileri birbirleriyle uyumludur. Aslan egosu nedeniyle İkizler’e liderlik taslamadıkça ve İkizler de vurdum duymaz tavırlarıyla Aslan’ı sinir etmedikçe bu ilişki keyifle yürür. Ancak Aslan sabit nitelikli bir burçtur. Kararlıdır ve takdir gördüğü sürece sadık, vefalı ve cömerttir. İkizler ise değişkenlik gösteren bir burçtur. Çabucak yön değiştirebilir. Hem bağımsız hem bağımlı olma gereksinimi arasında gel gitler yaşayan ve daima diğer olasılıklara da açık olan flörtçü tavrıyla Aslan’ı zorlayabilir.

 

YENGEÇ İLE ASLAN:
Yumuşak, nazik, koruyucu kollayıcı, hassas ve güçlü duygulara sahip olan Yengeç, ateş gruplarından güçlü ve parlak Aslan’ı gördüğünde gözleri kamaşır. Aslan’ın dışa dönüklüğü, sıcak kanlı ve gururlu duruşu, duygusal ve aile-ev yönelimli, içine kapanık Yengeç insanına önceleri hoş gelse de, Aslan’ın etrafında sürekli bir hayran kitlesi oluşturmak istemesi, birlikte oldukları ortamlarda hep ön planda olması bir süre sonra canını sıkmaya başlar. Yengeçler sevme ve bağlanma kapasitesi en yüksek olan insanlardır. Güvenmek, kendilerini emniyette hissetmek isterler. Kırıldıklarında kabuklarına çekilip çocukluk alışkanlıklarına geri dönebilirler. Bütün gün uyuyabilir, ya da televizyon, bilgisayar veya yeme içmeyle kendilerini avutabilirler. Bağlandıklarında kopmaları gerçek bir travma olur. Bütün su grupları gibi alıcı ve etkilere açık olduklarından, içine girdikleri ortamlardan, kişilerden çok etkilenirler. Ruh halleri akşamdan sabaha değişebilir. Sabit nitelikli, egosu bir hayli şişkin olan Aslan, Yengeç insanının iniş çıkışları ile ilgilenmek yerine, kendi performansını sergilemek üzere sahnede olmayı tercih eder. Biri son derece verici, adeta kozmik annelik etmeye hazır, diğeri ise kendi egosal ihtiyaçları ile fazlasıyla meşgul olan bu iki insanın bir arada olması biraz güçtür. Temelde su ve ateş grupları uyumsuzdur. Ateşin heyecanını ve heveslerini su  insanı aşırı duygusallığı ile söndürebilir.

ASLAN İLE BAŞAK:
Dışa dönük, kendi kendini motive edebilen, aktif, içten, canlı ve lider ruhlu Aslan’a, alçakgönüllü, pratik ve çalışkan Başak burcu insanı biraz sakin gelir. Başak insanı sadece yararlı şeyler yapmak arzusuyla hareket ederken, Aslan insanı sadece ve sadece o anda öyle istediği için gönlünden geçenleri ortaya koymak, kendini olduğu gibi ifade etmek ister. Başak dikkatli, detaycı, titiz bir yaklaşım içerisindedir. Hayatı doğrulara, yanlışlara, olması gerekenlere göre  planlamaya çalışan tavrıyla spontan ve hevesli Aslan’ın sinirini bozar. Aslan insanı Başak’ın kendisini ağırlaştıracağını, heveslerinin üzerini eleştiri, suçlamalar ve müşkülpesentlikle örteceğini hissedip ilişkiden geri durabilir. Üstüne üstlük Başak insanı gösterişten hiç hoşlanmazken, Aslan’ın bütün ihtişamıyla nesi var nesi yok ortaya koymasını dudak bükerek karşılayabilir!

ASLAN İLE TERAZİ:
Ateş gruplarından olan, gururlu, lider ruhlu ve dışa dönük Aslan ile hava gruplarından nazik, düşünceli, adalet duygusu gelişmiş Terazi uyumludurlar ve birbirlerini motive ederler. Huzur ve barışa çok önem veren Terazi insanı, Aslan’ın aradığı insan olduğuna inanırsa kolay kolay mesele çıkartmaz. Çünkü o problemleri zorla değil diplomasi ile çözmek arzusundadır.  Dıştan mutlu ve huzurlu gözükmesine karşın, içte bastırdığı bir öfkesi varsa birdenbire partnerine patlayabilir. Tıpkı Aslan gibi o da başkalarının onayını önemser, ancak bu başkalarını mutlu etmek adınadır. Oysa Aslan yalnızca egosunu beslemek adına sırtının sıvazlanmasını ve başkalarının takdir, onayını almak ister. Aslan bulunduğu ortamlara mutlaka ışıltısını yayıp doğal bir Güneş gibi parlar. Dışsal uyuma ve sosyal görüntüye önem veren Terazi için Aslan’ın ihtişamlı, kendinden emin duruşu tatmin edici gelirken, Terazi’nin sosyal açıdan uygunluğu, nezaketi ve zarafeti Aslan’ın ondan gurur duymasına neden olabilir.

ASLAN İLE AKREP:

Biri coşkun, yaratıcı, kendine güvenli ateş, diğeri ise gizemli, derin ve yoğun bir su insanı olan Akrep bir araya gelirse olanlar olur! İkisinin de karizmaları oldukça güçlüdür. İkisi de güçlerini göstermek isterler. İkisi de sabit niteliklidir, dolayısıyla değişime dirençli, esnek değildir. Üstelik inatçıdır. Akrep insanı derin saplantılı tutkularla Aslan’ın ışığına doğru çekilir. Aslan da Akrep’in üstü örtülü ve karşı konmaz manyetizmasına kapılıp gider. Aslan adeta sahnede olmak, parlamak, dikkat çekmek için dünyaya gelmiş, kendini ifade etmek, içindekileri öylece ortaya koymak durumunda olan biridir. Onun bu içten ve açık, sıcak var oluşu, yakıcı duygulara sahip olan kıskanç ve sahiplenici Akrep’e zaman zaman dayanılmaz gelebilir. Zihnini adeta bir dedektif gibi kullanarak sürekli Aslan’ın kiminle ne zaman ne yaptığına yorup hem kendisini hem de ilişkiyi yorabilir.

ASLAN İLE YAY:
İki ateş insanı yanyana gelince ya birbirlerini yakarlar ya da dünyayı! İkisi de iyimser, samimi, hevesli ve enerjiktir. Öte yandan Aslan sabit, Yay ise değişken nitelikli bir burçtur. Dolayısıyla Aslan inatçı ve eğilip bükülmez bir tavır içersinde olurken, Yay iyimserliği ve neşesi ile hayata daha olumlu bakan bir tavır sergiler. Birlikte oldukça keyifli ve canlı bir beraberlik içerisinde olacakları açıktır. Yeter ki Yay Aslan’a ihtiyacı olan kendini ifade edebilmek, gönlünden geçenleri olduğu gibi ortaya koyabilmek konusunda destek versin ve yaptıklarını takdir etsin; Aslan da Yay’ı kısıtlamasın, sınırlamasın. O zaman birlikte yepyeni ufuklara açılıp, hayatı heyecan verici bir olay olarak deneyimleyebilirler.

ASLAN İLE OĞLAK:
İkisi de güçlü ve ne istediğini bilen insanlar olan Aslan ile Oğlaklar biraraya geldiklerinde otorite problemi yaşayabilirler. Aslan lider ruhuyla herşeyi kendisi yönetmek ve yönlendirmek isterken, Oğlak da herkesin kendi görev ve sorumluluklarının bilincinde olmasını talep edebilir. Sonuç olarak, ateş ile toprak grupları birbirlerini biraz zorlanarak dengelemeye çalışırlar. Aslan bir çocuk gibi tutturabilirken, Oğlak yetişkin tavrıyla yapılması gerekenler veya gerekmeyenler şeklinde sınırlar koyup Aslan’ın canını sıkabilir. Ancak, ilişkilerde temkinli olmaktan yana olan Oğlak’ın, Aslan’ın sıcakkanlılığına ve karizmasına kapılarak ipleri ona kaptırabilme tehlikesi de vardır. İlişkide tüm sorumluluğu yüklenip her türlü zorluğa karşın bu yükü çekerek zaman içerisinde altında ezilmesi de söz konusu olabilir.

ASLAN İLE KOVA:
Karşıt burçlar olan Aslan ile Kova, aslında birbirlerini tamamlar ve dengelerler. Her Aslan’da Kova’ya ait bir takım özellikler, her Kova’da da Aslan’a ait bazı özellikler bulunur. Önemli olan bunların dengelenerek hayata geçirilmesidir. Genelde ateş ve hava grupları birbirleriyle uyumludurlar. Kova, Aslan insanına yeni bakış açıları verebilir. Ama öte yandan da Kova’nın hayata geçirilemeyecek entelektüel gözlemleri Aslan’ı bir süre sonra bayabilir. Aslan egoyu temsil eder. Dolayısıyla her zaman ilgi odağı olmak, dünyanın etrafında dönmesini beklemek gibi bir eğilimi vardır. Ancak bunları yaparken başkalarını etkilemek için değil, bizzat kendisi öyle istediği için yapmaktadır. Kolay kolay yolundan dönmez. Kararlı, inatçı ve gururludur. Kova ise toplumun ve çevresindekilerin onaylarından bağımsız, kendi kişisel tavrını sergiler. O da Aslan gibi kararlı, dik başlı ve inatçıdır. Özgürlüğüne düşkün oluşu zaman zaman aralarında sorun çıkartabilirse de bir araya geldiklerinde zıt yönlerini birleştirebilirlerse ortaya uyumlu bir beraberlik çıkabilir.

ASLAN İLE BALIK:
Sıcak, dışa dönük, canlı ve enerjik Aslan, kararsız, değişken ve etkilere açık Balık burcu ile bir arada olmakta zorlanır. Balık’ın harekete geçmekte nazlanması, Aslan’ın hızını keser. Aslan neşesi ve enerjisi ile ışıldarken, Balık melodramlara yatkındır. Girdiği ortamlardan ve kişilerden hemen etkilenir, ruh halinde dalgalanmalar oluşur. Aslan onun bu değiken ruh hallerine pek sabır gösteremez. Duygularıyla teması yoğun olan Balık insanı kimsenin farkına bile varamayacağı küçücük nüanslara dikkat edip hisseder. Aslan da bu aşırı duygusallığı ve bağlılığı ile ağır gelen Balık’ın kendisinin ateşini, hevesini söndüreceğini hisseder ve geri çekilir. 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.