Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ŞUBAT AYI: BİRLİKTE AMA BİREYLİĞİMİZİ KORUYARAK HAREKET ETME ZAMANI

ŞUBAT AYI: BİRLİKTE AMA BİREYLİĞİMİZİ KORUYARAK HAREKET ETME ZAMANI

Bu ay, Kova burcunda önemli bir gezegen kümeleşmesi göze çarpıyor. 31 Aralık 2008’den bu yana Başak burcunda geri gitmekte olan Satürn, ay boyunca bu yığılıma önemli açılar yapacak.


Satürn, Uranüs ile birlikte Kova burcunu yönetir. Her iki gezegen de birbirinden oldukça farklı işlevlere sahiptir. Satürn sınırları, disipline olmayı, sorumluluk almayı, dikkat, azim ve sabırla adım adım hedeflere doğru ilerlemeyi temsil eder. Uranüs ise, özgürlük, özgünlük, bireylik, ani değişiklikler demektir. Başkaldırı, buluşlar, ani aydınlanmalar, düzensizlik ve kopuşlar getirebilir. Birbirine bu denli zıt iki yönetici gezegene sahip olmaları, zaman zaman Kova insanını anlamamızı güçleştirebilir. Zira kimi zaman Satürnyen yani geleneksel ve geçmişe, normlara bağlı ve diğerleri ile arasına bir duvar koyan yönleri ön plana çıkarken; yeniliklere açık, olaylara bilinenden farklı bakabilen ve kısıtlanmaya gelemeyen Uranyen yönleri de başkaldırmaya hazır, pusuda bekler! Bu yüzden de gelecekle ilgili sürekli plan proje geliştiren, yeniliklere açık, herkesin eşit ve özgür olduğunu savunan Kovalar’ın yanı sıra, bazen de son derece tutucu olanlarına rastlamak mümkündür.

Şimdi Satürn’ün kendi yönetiminde olan Kova burcuna yaptığı gerilimli açılar hayatımızda gereken düzeltmeleri yapma zamanına işaret ediyor.

1 Şubat’ta Oğlak’ta geri gitmekte olan Merkür’ün direkt harekete geçmesiyle sürüncemede kalan işler nihayet yoluna girmeye başlayacak. Daha kolay ilerlememiz mümkün olacak. Almış olduğumuz bazı kararların  uygun olmadığını görüp tekrar değerlendirmemiz de söz konusu olabilir.

3 Şubat 05:42’de Venüs, zarar gördüğü Koç burcuna geçecek. İlişki kuruş biçimimiz, sosyal ve duygusal ifademiz agresif, hızlı ve bizler de biraz ben-merkezci olabiliriz. Sevdiğimiz şeylerin peşinden giderken dürtüsel, aktif ve dayatmacı bir tutumumuz olabilir. Kendi isteklerimizi karşı taraftan talep etme eğiliminde olabiliriz. Koç’taki Venüs “kendini düşün” der. Ancak burada önemli olan diğerleriyle birlikteyken kendi özümüzden uzaklaşmamak, kendi isteklerimizi açıkça ortaya koyarak paylaşmayı, işbirliğini ve uzlaşmayı başarmaktır. Bu enerji maddi konularda da girişken ve dürtüsel davranabileceğimize işaret ediyor.
Dolayısıyla, ihtiyatsız bir şekilde gereksiz riskler almaktan geri durmakta yarar var.

4 Şubat 17:56’da  Mars’ın  Kova burcuna girmesiyle birlikte Jüpiter, Kuzey Ay Düğümü, Güneş, Chiron ve Neptün gibi altı önemli enerji noktası birden Kova burcunda toplanmış olacak. Başkalarıyla birlikte hareket ederken kendi bireyliğimizi ve kişisel ülkümüzü ihmal etmememiz gerekiyor. 14 Mart’a kadar devam edecek bu süreçte sosyalliğimiz artabilir.

47 YILDA 1 KEZ!
5 Şubat saat 13:00’te 20 derece 40 dakika ile Balık-Başak aksında Uranüs ile geri giden Satürn tam açı ile birbirlerine karşıt duruma geçecekler. Bu, 47 yılda bir gerçekleşen ve 2 yıl kadar etkisi süren bir döngüdür. Bu karşıtlık geleneksel ile özgürlükçü olanın, eski ile yeninin çatışmaları anlamına gelir. Bir önceki karşıt açı 4 Kasım 2008’de gerçekleştiğinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı’na Barack Obama seçilmişti. Bir sonraki karşıt açı 15 Eylül 2009’da gerçekleşecek. Satürn- Uranüs’ün tam açı ile karşıt konuma geçeceği son tarih ise, 26 Temmuz 2010’dur.  Tarih boyunca bu kutuplaşma yaşandığında bankacılık sektöründe ekonomik krizler, otorite ile çatışmalar, ayaklanmalar, işçi hareketleri, insan hakları ile ilgili konular gündeme gelmiştir.

6 Şubat’ta Venüs ile Plüto saat 06: 23‘de Koç-Oğlak aksında birbirlerine gerilimli açı verecekler. İlişkilerde gizli kalmış, bir şekilde dile getirilmemiş gerilimler ortaya dökülebilir.

AY TUTULMASI…
9 Şubat 16:39’da, 21 derece ile Aslan burcunda yılın ilk Gölgeli Ay Tutulması gerçekleşecek. Bu yıl iki Güneş Tutulması ve tam dört tane Ay Tutulması’nı deneyimleyeceğiz. Bu seferki Ay Tutulması Doğu Kanada, Güney Amerika dışında dünyanın hemen her yerinden, özellikle Avusturalya, Alaska, Havai ve Doğu Asya’dan izlenebilecek. Aslan veya Kova burçlarında 20 derece civarında kişisel gezegenleri olanlar kişisel yaşamlarında önemli değişiklikler bekleyebilirler. Tutulmalar doğum haritalarımızda hangi yaşam alanında gerçekleşiyorsa o alanda bir şeylerin zamanı gelmiş demektir. Bu tutulma Aslan burcunda gerçekleşeceği için Aslan ile ilişkilendirilen, özellikle kendini ifade, yaratıcılık, romantik ilişkiler, eğlence sektörü, çocuklar ve risk aldığımız spekülasyonla ilgili konular gündeme oturabilir.

12 Şubat 14:42’de Güneş ile Neptün Kova burcunda kavuşum yapacaklar. Karşımızdakinin yerine kendimizi koyarak onu anlamak, kabullenmek eğiliminde olabiliriz. Öte yandan,  ideal ve özlemlerimizi gidermeye çalışırken gerçekçi olmaya, kendi kendimizi kandırmamaya özen göstermeliyiz.

13 Şubat’ta Jüpiter Kova burcunda Güney Ay Düğümü ile kavuşum halinde olacak. Kuzey Ay Düğümü ilerlememiz gereken yolu ifade ederken, Güney Ay Düğümü geçmişte alıp bitirdiğimiz dersleri temsil etmektedir. Jüpiter’in yapmış olduğu bu kavuşumla geçmişte atmış olduğumuz adımlardan aldığımız derslerin farkındalığıyla ileriye doğru cesur bir biçimde ilerleyebileceğiz.

14 Şubat 17:40’da Merkür’ün tekrar Kova burcuna girmesiyle birlikte Kova’da bu kez yedi enerji birden kümeleşmiş olacak. Eğer diğerlerinden yardım ve destek almayı umuyorsak, onlarla iyi bir iletişim halinde olmamız gerektiğini daha iyi anlayacağız. Sevgililer Günü’ne rastlayan bu yüksek voltajlı enerji ilişkilerimiz konusunda da diyoloğun, olay ve durumlara tarafsız bir şekilde yaklaşmanın önemine dikkat çekiyor.

OLDUKÇA ŞANSLIYIZ
17 Şubat 06:48’de Koç-Kova aksında Venüs ile Jüpiter altmışlık açı içersinde olacaklar. Aynı gün 18:28’de yine Kova burcunda bu kez Mars Jüpiter ile kavuşacak. Kendimizi daha enerjik ve canlı, iyimser ve coşkulu hissedeceğiz. İdeallerimizi cesur bir biçimde ortaya koyabileceğiz. Gücümüzü abartmamamız ve tedbiri elden bırakmamamız halinde oldukça şanslıyız.

18 Şubat’ta Güneş artık bir ay boyunca ilerleyeceği su gruplarından, değişken nitelikli, duyarlı, hayalci, romantik, özveri ve şefkat özellikleri olan Balık burcuna giriş yapacak. Bu süreçte tüm Balık burçlarının enerjileri artacak, dikkat çekecekler.

24 Şubat’ta ise Merkür, Jüpiter ile kavuşum yapacak. Zihnimizin sınırlarını genişletmek, yeni deneyimler kazanarak olaylara daha geniş bir açıdan bakmak eğiliminde olacağız. Heyecanlı, hevesli, neşeli, iyimser, enerjik ve zihinsel olarak daha aktifiz. Aşırı iyimserlik dikkatsizliğe ve hatalara neden olabilir. Savurganlık da bir başka gölge yön olarak kendini hissettirebilir.

25 Şubat 03:36’da Balık burcunda bir Yeniay daha deneyimleyeceğiz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.