Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

2009 YILINDA GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ

2009 YILINDA GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ

2008, özellikle son birkaç ayındaki dinamiklerle oldukça zorlayıcı bir yıl olarak geride kalıyor. 2009 ise, önemli değişimlere, dalgalanmalara işaret eden bir yıl olarak uzanıyor önümüzde.


2009’un en önemli gökyüzü hareketlerinden biri Başak’taki Satürn ile Balık burcundaki Uranüs’ün karşıt açılarının yarattığı gerilim. Söz konusu gezegenler 4 Kasım 2008’de birbirlerine tam açı vererek karşıt duruma geçmişlerdi. 2009 boyunca da başta Balıklar ve Başaklar olmak üzere İkizler ve Yay burçlarını da sert bir şekilde etkilemeye devam edecekler. Satürn alıştığımız sisteme, geleneksele işaret ederken; Uranüs yenilikleri, değişimi, geçmişten özgürleşerek, kendimize özgü yöntemlerle farklılığımızı, bireyliğimizi ortaya koymayı ifade eder. Satürn korku ve yetersizlik duygusu yaratıp bizi mevcut durumlara sıkı sıkıya sarılmaya itebilir. Bu enerjiyi bizi içinde daha rahat hissedeceğimiz, kendimize uygun bir düzen kurmak için bir fırsat olarak değerlendirme şansına da sahibiz. Gökyüzündeki bu kutuplaşma 2 yıl süreyle devam edecek.

Köklü değişim ve dönüşümlerin, arınmanın temsilcisi Plüto, 27 Kasım 2008 itibariyle Oğlak burcuna kesin giriş yaparak 16 yıl boyunca buradaki yolculuğunu sürdürecek. Değişime gönüllü olmak bizi dönüştürürken, hayatımızda gereksiz ve artık elenmesi gereken şeyleri geride bırakmamız söz konusu olacaktır. Herşeyi aynı tutmaya çalışmak mücadele edeceğimiz, güç savaşlarına girmek zorunda kalacağımız durumları çağıracaktır.

Gökyüzünün bu konumundan en çok Oğlaklar, Yengeçler, Koç ve Teraziler etkilenecekler.

5 Ocak’ta şansın, bolluk, bereket ve fırsatların temsilcisi Jüpiter bir yıl boyunca konuğu olacağı Kova burcuna geçecek. Kovalar önlerine çıkan fırsatları doğru değerlendirip rehavete kapılmadıkları taktirde oldukça şanslılar.

29 Ekim 2009 itibariyle Satürn güçlü konumda olduğu Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak. Eşit hakların söz konusu olduğu, eşit ilişkilerin kurulması gerektiğine işaret eden bir durum bu. İş veya eş ile uyum ve işbirliği içerisinde bir düzen kurabilmenin önemi ön plana çıkacak.

Bu yıl yazılı ve sözlü iletişimin, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür hava burçlarında geri hareket edecek.

11 Ocak-1 Şubat (Kova)
7- 31 Mayıs (İkizler)
7- 29 Eylül (Terazi)

Bu süreçleri geçmiş kararlarımızı gözden geçirmek, kendimizle iletişimimizi sağlam tutmak açısından bir fırsat olarak değerlendirebiliriz. Dış dünyada ise, iletişim, ticaret, ulaşım konularında dikkatli olmakta yarar var.

2009’DA HANGİ BURÇLAR NELERİ DENEYİMLEYECEKLER?

Koç 2009:
Jüpiter’in 5 Ocak’ta Kova’ya girmesi ile sosyal ilişkileri canlanıyor. Arkadaş grupları veya büyük organizasyonlardan yarar sağlayacak fırsatlar doğabilir. Ancak bunların üstünün  yaldızlı içlerinin boş olup olmadığını iyi ayırt etmeleri ve ele geçen fırsatları ziyan etmemeleri önemli. 26 Ocak’ta bu alanda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması, önemli gelişmelere değişikliklere dikkat çekiyor.  

Oğlak’ta ilerleyen Plüto, kariyer ve yaşam hedeflerini gösteren alanda dönüşümlere işaret ediyor. Başarı, otorite, saygınlık gibi konularda konulara yaklaşımlarını değiştirmek durumunda kalacakları olaylar yaşayabilirler.

Başak’ta ilerleyen Satürn ise zorlayıcılığını sürdürüyor. 22 Temmuz’da Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Tam Güneş Tutulması yerleşim yeri, gayrimenkuller, aile ve aile büyükleri ile ilgili konuları gündeme taşıyabilir.

Boğa 2009:
Jüpiter 5 Ocak itibariyle toplumsal statü ve kariyeri, sorumluluk ve otorite ile ilişkileri tanımlayan alanda değişim getirecek deneyimlere hazır olmalılar. Sağduyulu davrandıkları taktirde önemli atılımlar yapabilirler.. Jüpiter ile tanımlanan yabancı ülkeler, yabancı kültürler, eğitim ile ilgili konularda iyi bir dönemdeler. Jüpiter bu yıl 15 Haziran ile 13 Ekim tarihleri arasında geri harekete geçecek. Bu dönemlerde meslek yaşamları ile ilgili konuları gözden geçirmeli, yeni girişimleri Ekim sonuna bırakmalılar.

Neptün uzun süredir bu alandaki enerjisiyle karmaşa, yaşam hedefleri ve mesleki kariyerleri konusunda karmaşa ve bulanıklık getirdiğinden, halen netlik kazanamayabilirler.

29 Ekim’de Satürn Terazi burcuna girdiğinde günlük düzeni, sağlık, iş ortamı ve hayatın zorunluluklarıyla uğraşmayı ifade eden alanda sınır ve sorumluluk getiren bir takım yeniden yapılanmalar gündeme gelebilir.

İkizler 2009:
Bu yıl Jüpiter İkizler insanını farklı bakış açılarına açık olmaya, engin düşünebilmeye, başkalarının düşünce ve inançlarına hoşgörülü olmaya çağırıyor. İçsel veya dışsal seyahatlerle yaşam yolculuğunda deneyimler kazanarak ilerleyecekler. Aynı zamanda uzmanlık gerektiren eğitim alanlarında fırsatlarla karşılaşacaklar. Ancak Neptün halen sis etkisi yaratarak akıl karıştıran enerjisi ile bu alanda olduğundan gerçekçi bakmaya, illüzyonlara kapılmamaya devam etmeliler.
 
Satürn ile Uranüs karşıtlığının yaratacağı zorlanmaları ev, yerleşim yeri, aile ve kariyer ile ilgili konularda yaşayacakları görülüyor.

Yengeç 2009:
Jüpiter transitinin etkisiyle daha sosyalleşecekleri bir yıla giriyorlar. Karşıt burçları olan Oğlak’ta ilerleyen Plüto’nun dönüşüme zorlayan, arındırıcı etkisini yakın ilişkileri, eş ve iş ortaklarını ifade eden alanda yaşıyorlar.. Bu alanda elenmeler, açık düşmanlıklar, köklü dönüşümler, ayrılıklar veya taze başlangıçlar yaşamaya açıklar.

Satürn 31 Aralık 2008 itibariyle geri harekete başlayacak. 16 Mayıs 2009’a kadar devam edecek olan bu süreçte sınır ve sorumluluklarının bilincinde olarak hareket etmeliler. 29 Ekim’de Terazi burcuna geçtikten sonra ise, ev, aile, toprak ve  taşınmazları temsil eden alanda değişiklikleri ve yeniden yapılanmaları gündeme getirebilir. Yaşamın bu alanında yaşayacağı deneyimlerle sorumlulukları ve olgunlukları artacak.

Aslan 2009:
Jüpiter’in 5 Ocak itibariyle karşıt burçları olan Kova’da ilerlemeye başlaması yakın ilişkileri, eş ve iş ortaklıklarını temsil eden alanda bazı gelişmelere işaret ediyor. 18 Ocak 2010’a kadar ilişkilerde karşılıklı hakların gözetildiği, özgürlük ve mesafe duygusunun ön plana çıktığıbir dönem yaşanacak.

Satürn 29 Ekim’e kadar kaynaklarımızı, maddi ve manevi sahip olunanları ve değer duygusunu temsil eden alanda disipline olmaya, tedbirli davranmaya götüren zorlamayı sürdürecektir. Satürn 2008’in son gününde geri harekete başlayacak. 29 Ekim’de Terazi burcuna geçiş yaptıktan sonra yakın çevre, kardeş ve yakın akrabalarla iletişimde engeller, kısıtlar veya sorumluluklara, yeniden yapılanmalara neden olabilir.  Öte yandan gereksiz ıvır zıvır konuşmalardan uzak tutan bir enerji de verecektir. Bu süreçte zihinsel konstrasyon artacak, yazılı ve sözlü iletişimde iyi disipline olunabilecektir.

Plüto ise, günlük rutin, iş ortamı, hizmet ve sağlığı temsil eden alanda etkinleşerek bu konularda önemli değişim ve dönüşümler yaşanmasına neden olacak olaylara zemin hazırlayabilir.

Başak 2009:
Başaklar 2007 yılının Eylül ayından bu yana yaşadıkları olaylarla adeta bir sınanma döneminden geçiyorlar. Sonuçta bu olgunluk sınavlarından güçlenerek çıktıklarını görecekler. “Büyük Öğretmen” Satürn’ün  29 Ekim’de Terazi burcuna girmesiyle ise rahatlıyorlar. O zamana dek  Satürn ile Uranüs karşıtlığının yarattığı gerilimi birebir yakın ilişkiler, evlilik ve ortaklık alanlarında deneyimlemeye devam ediyorlar. Evlilikte veya ortaklıkta sağlam bir ilişkide olabilmek için, sınır ve sorumluluk bilinciyle davranmayı öğreniyorlar.

Jüpiter 5 Ocak itibariyle Kova burcuna geçerek, çalışma hayatlarında iş arkadaşlarıyla ekip olabilmenin, birlikte  takım halinde çalışmanın kazançlı olacağına işaret ediyor. İş fırsatlarıyla karşılaşmak bu yıl daha kolay.

Terazi 2009:
Bu yıl şans, fayda, fırsat ve bolluk, bereket getiren “En Büyük İyi” Jüpiter, yaratıcılık, çocuklar, hobiler, romantik ilişkiler alanına girecek. Belirtilen konularda bir hareketlilik, canlanma varsa sanatsal etkinliklerde, yaratıcılıkta fırsatlar ve başarı söz konusu. Bu anlamda  26 Ocak’ta bu yaşam alanında gerçekleşecek olan Güneş Tutulması önemli değişikliklerin tetikçisi.

Plüto arındıran, eleyen ve dönüştüren enerjisiyle aile, yerleşim yeri gibi konuları ifade eden alanı harekete geçiriyor.

Akrep 2009:
Derin, keskin, nüfuz edici kişilikleriyle insanları kolaycı manyetizması altına alabilen Akrepler kendileriyle meşgul olacakları, içsel süreçlerine odaklanarak onları yeni bir ruhsallığa taşıyacak döneme hazırlanacakları bir yıla giriyorlar. Aileyle daha çok beraber olmak isteyebilir, ev, emlak gibi taşınmazlar ile ilgilenebilirler. 26 Ocak’taki Güneş Tutulması bu alanda önemli değişikliklerin zamanının geldiğine işaret ediyor.

Satürn-Uranüs kutuplaşması arkadaşlık, büyük organizasyonlar ile yaratıcılık, roomantik ilişkiler ve çocuklar alanında dalgalanmalar yaratabilir.

Plüto transitinin dönüştürücü etkisini yakın çevre ile iletişimi gösteren alanda hissedecekler. Bazı yakınlarıyla ilişkileri sıfırlanıp yeniden canlanabileceği gibi, önemli kopmalar da yaşanabilir.

Yay 2009:
Kendi yönetici gezegeni Jüpiter yakın çevre, akrabalar ve iletişimi temsil eden alana büyütecini çevirmiş durumda. 26 Ocak’taki Güneş Tutulması da bu alanda gerçekleşerek onları bu yaşam arenasında yeniliklere taşıyacak. Yakınlarından destek ve fırsatlar görebilirler. Günlük iletişimin temposunun artacağı bir dönemdeler. Daha hoşgörülü ve geniş bir açıdan bakacakları bir yıldalar. Jüpiter, 15 Haziran ile 18 Ocak 2010 tarihleri arasında geri gidecek. Bu süreçte yakınlarıyla iletişimde aksayan noktalar üzerinde düşünüp gereken düzeltmelerle ilgilenebilirler.

Plüto’nun dönüştürücü enerjisini kişisel değerler ve sahip olunanlar alanında hissedecekler. Kontrolünü ellerinde tuttuğunu zannettikleri şeyler ile ilgili olarak yaşayacakları krizler, hayatta asıl neyin önemli ve değerli olduğu konusunda düşünmelerini getirebilir.

Satürn-Uranüs karşıtlığı kariyer ve ailevi sorumluluklar arasında gel gitler yaşamalarına neden olabilir.

Oğlak 2009:
Köklü değişim ve dönüşümlerin temsilcisi Plüto,  Oğlak burcundaki sürecine 26 Ocak 2008’te başlamış, 14 Haziran 2008’te geri harekete geçmişti. Son olarak 27 Kasım 2008’te 16 yıl sürecek yolculuğuna başladı. Bu dönemde Oğlak insanlarının sergiledikleri kişilik ve hayata yaklaşım tarzlarında ciddi değişiklikler gözlenebilir. Evlilik ve ortaklık konularında da farkındalık kazanmalarına neden olabilecek olaylar yaşayabilirler. Plüto 4 Nisan itibariyle tekrar geri harekete başlayacak. 11 Eylül’e kadar devam edecek bu süreçte yukarıda belirtilen konularda derin düşünmek, yüzleşmeler yaşamak durumunda kalacaklar.

Jüpiter ekonomik zorluklarda bile yaşama karşı güven geliştirmelerini ve en az zararla atlatmalarını sağlayacak enerjiyi veriyor. 15 Haziran ile 18 Ocak 2010 arasındaki geri hareketi sırasında bu konulardaki gelişmeler üzerinde değerlendirmeler yapabilir, sahip olduklarına karşı şükran geliştirmeyi deneyimleyebilirler. 26 Ocak’taki Güneş Tutulması bu alanda değişikliklere dikkat çekiyor.

Kova 2009:
Kovalar daha canlı, neşeli, sosyal oldukları bir yıla giriyorlar. Daha özgür ve bireyci, biraz mesafeli ve tepeden bakan bir yaklaşım tarzları olabilir. Arkadaşlıklardan, grupla yapılan işlerden yarar elde edebilirler. Benlik evlerinde gerçekleşecek tutulmalar kişisel görünümlerinde, yeni başlangıçlarda farklılık sergileyebileceklerine işaret ediyor.. Jüpiter “En Büyük Gezegen” olma özelliği ile her konuda abartı getirebilir. Müsrifliğe ve aşırı güven, aşırı kendini ortaya koyma hevesine dikkat etmeliler.

Bu yıl biraz yalnız kalıp kendi karanlıklarına inerek ruhsal bir arınma, derin bir kavrayış yaşamaları gerekebilir. Plüto, bilinçaltı, özveri ve sıkıntıları temsil eden alanda ilerliyor..Ruhlarını besleyecek konularla ilgilenmek onlara iyi gelebilir. Biraz belirsizliğe kendilerini bırakmaları gerekebilir. Parasal konularda gizli düşmanlıklara karşı uyanık olmalarında yarar var.

Balık 2009:
Balıklar yönetici gezegenlerinden olan Jüpiter sayesinde iç dünyalarını genişletip zenginleştirecek deneyimler yaşamaya açıklar.

Satürn, 2007 Eylül’ünden bu yana karşıt burçları olan Başak’ta ilerleyerek evlilik ve ortaklıklarda zorlanmalar yaşamalarına neden oluyor..Otorite, sınır ve sorumlulukların paylaşılması konularında sabır göstermek durumunda kalmış olabilirler. Yaşadıkları gecikme, engeller veya zorluklar seçtikleri yolun kendi doğalarına ne kadar uygun olup olmadığını anlamalarına yardımcı olacak. Bu alandaki sorunların su yüzüne çıkacağı bir yıldalar.

Geleceğe yönelik bazı plan ve projelerinde zorunlu bazı değişiklikler yapmaları gerekebilir. Böylelikle artık zamanını doldurmuş ve elenmesi gereken konular geride kalabilir. Büyük grup ve organizasyonlar, arkadaşlıklarda dönüşüm temaları göze çarpıyor. Taktik, strateji, kontrol ve manipülasyon ile karşılayabilirler. Güç savaşlarına girmek dönüşümlerini engelleyebilir. Herkesin eşit ve özgür olduğunu anlamak durumunda kalabilirler

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.