Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ AYINDA İLİŞKİLER VE EKONOMİK DURUM GÜNDEMDE

TEMMUZ AYINDA İLİŞKİLER VE EKONOMİK DURUM GÜNDEMDE

Temmuz ayına Yay’da geri gitmeye başlamış olan Plüto enerjisi ile başladık. 2008 Kasım’ında düzelerek artık Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak olan Plüto, şimdi bizlere son kez geçmiş kararlarımızı sorgulama, hayat felsefemizi, prensiplerimizi gözden geçirme fırsatı sunuyor.


Genel olarak bu aya baktığımızda daha çok minor (küçük) açıların hakimiyeti göze çarpıyor. Kişisel düzeyde ilişkiler ve finansal konulardaki korkularımızla yüzleşip yeni bir yaklaşım tarzı geliştirmemiz söz konusu.

Temmuz’a astrolojik açıdan oldukça hareketli bir gün olan 1 Temmuz’da İkizler’deki Merkür’ün  Oğlak’ta geri gitmekte olan Jüpiter’e gerilimli bir açı vermesiyle  başlıyoruz. Özellikle basın, yayın, iletişim, yurt dışı ve eğitim ile ilgili uzun vadeli planlarımızı gözden geçirmek durumu ortaya çıkabilir. Aynı akşam enerji ve hareketin gezegeni Mars, Başak burcunda 19 Ağustos’a kadar sürecek yolculuğuna başlıyor. Yaşamımızda karşımıza çıkan güçlüklerle mücadele ederken daha temkinli ve düşünerek hareket edeceğiz. İsteklerimizi planlayıp, kendimize göre, içinde rahat edeceğimiz bir program yaparken, titiz ve detaycı ama aynı zamanda pratik bir tavır sergileyebiliriz. Bu süreçte sağlığımızla ilgilenebilir, bedenimizi forma sokmak için çeşitli yöntemler deneyebiliriz. Mars Başak’tayken hangi konuda kendimizi geliştirmek ve ustalık kazanmak istiyorsak, o konuda harekete geçmek için gereken itici gücü kolaylıkla bulabiliriz. Ancak,  ayrıntılara fazlasıyla takılıp, konunun bütününü kaçırmamaya dikkat etmekte yarar var. Hepimiz biliyoruz ki hayat her zaman bizim istediğimiz gibi akmaz. Mars Başak’ta ilerlerken bizim isteğimiz dışında gelişen olaylara karşı endişeli ve kuruntulu bir şekilde yaklaşmak, huzursuz ve vıdıvıdıcı bir tutum sergilemek gibi yıkıcı-gölge kullanımların tuzağına düşmemek gerekir.  Günlük yaşamı düzenleyiş tarzımızın ruhsal ve fiziksel sağlığımız üzerindeki etkilerini de göz ardı etmeyelim.

YENİAY YENGEÇ BURCUNDA…
3 Temmuz’da Yengeç burcunda bir Yeniay daha deneyimleyeceğiz. Yengeç burcu duygusal konuları, bağlılığı, aile ve güvenlik modellerimizi temsil eder. Kişisel astrolojik haritalarımızda hangi yaşam alanında (iş, kariyer, evlilik, çocuklar, yaratıcılık, aile, geleceğe yönelik projeler vb. gibi) Yeniay gerçekleşmişse, o alanda bir ay boyunca hareketlilik, canlılık ve taze başlangıçlar bekleyebiliriz. Yeniay gerçekleşirken Venüs, geri giden Jüpiter’e karşıt açı, Merkür ise geri giden Chiron’a üçgen açı verecekler. Aile üyeleri veya yakınlarımızla halletmemiz gereken sorunlar gündeme gelebilir. Yeniay’ın ardından gelen birkaç gün oldukça önemli. Venüs, bu kez geri giden Chiron’a, Merkür de geri giden Uranüs’e gerilimli açı yapacaklar. Finansal durumumuzu yakından ilgilendiren bu durum ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız konusunda bize ışık tutuyor.

Merkür aklın, mantığın, zekanın yanı sıra, iletişim, tarafsız algılama, konuşma, yazma, espri, ticaret, eğitim ve yakın çevreyi (kardeş, kuzen, akraba vb.) temsil eder.

Temmuz’un ikinci haftasından itibaren işte bu Merküryen enerjinin tüm ay boyunca etkin olduğu görülüyor. Merkür ve Venüs’ün geri giden Neptün’ü tetiklemeleri nedeniyle 6 ve 7 Temmuz ilişkilerde iletişimin önemli olduğu günler. Yanlış bilgi aktarımı veya karşı tarafın tam olarak ne demeye çalıştığını anlamadan, dinlemeden harekete geçme eğilimi sorun yaratabilir. Edinilen bilginin gerçekliğini sorgulamak ve ona göre nasıl adım atacağımıza karar vermek ileride bizi kargaşa yaratacak durumlardan uzaklaştıracaktır. 10 Temmuz’da Merkür bu kez geri gitmekte olan Plüto’yu tetiklerken, Mars da Satürn ile kavuşum yapacak. Bizim için nelerin önemli olduğunu ve gelişimimizi engelleyen konularla ilgili olarak neler yapmamız gerektiğini daha iyi görüp anlayabileceğiz.

İLİŞKİLERE DİKKAT!
12 Temmuz 21:30 itibariyle Venüs Aslan burcunda ilerlemeye başlamazdan hemen önce geri giden Plüto’yu tetikleyerek mevcut ilişkimizin, veya genel anlamıyla ilişkilerimizin, bizi ne kadar tatmin ettiğini, varsa zorlayan noktalarını görebilmemizi sağlayacak türden olaylar yaratabilir. Venüs, Aslan’da  6 Ağustos’a kadar kalacak.  Bu süreçte hepimiz bizim için ne önemli, ne değerli onu görüp tartmak eğiliminde olacağız. Aslan burçları genel olarak ilişkilerinde daha iyimser ve coşkulu, sıcak ve keyifli olacaklar. Sanat, yaratıcılık, çocuklar, kendini ifade gibi gibi konularda parlayabilecekleri gibi, etrafındakilerden sürekli ilgi, pohpoh ve alkış bekleme, diğerlerini etkilemek amacıyla içlerinden geldiği gibi değil, kendilerinden beklenildiği gibi davranma eğilimi gösterebilirler. Zevk ve eğlence peşinde koşarken, ölçüyü şaşırabilirler. Gösterişçi tüketim, savurganlık gibi gölge yönleri ortaya çıkabilir.

DOLUNAY YAKLAŞIRKEN…
Dolunay bu kez 18 Ağustos’ta 26 derece ile Oğlak burcunda gerçekleşecek. Ay’ın Oğlak burcunda rahat etmediğini hatırlayacak olursak, Merkür’ün Plüto ile gerilimli açı içerisinde olmasının da Dolunay’ın yaratacağı huzursuzluk ve gerginliği arttıracağını söylemek mümkün. Yaşamımızdaki hedeflerin, seçtiğimiz yaşam yolunun bizi, sevdiklerimizi, ailemizi nasıl etkilediğini düşünmek durumunda kalacağımız türden olaylar yaşayabiliriz. Gökyüzünün bu konumundan herkesten çok, gerek Güneş burçları gerekse Yükselen burçları Yengeç ve Oğlak olanlar bir hayli etkilenecekler.

22 Temmuz itibariyle Güneş kendi yönetiminde olan burca, Aslan’a giriyor. Güneş  benliğimiz, kimliğimiz, yaşam enerjimiz, çekirdeğimiz, bizim sistemimizi etrafımızda döndüren fonksiyondur. Kendimizi ifade ederken sağlıklı egoyu nasıl geliştireceğimize dikkat etmek ve kendimizi gereğinde geri çekebilmemiz gerekir. Bir ay boyunca enerjimiz, coşku ve heyecanımız bir hayli yüksek olacak. Gezmek, eğlenmek, kendimizi ifade edebileceğimiz yaratıcı faaliyetlerde bulunmak, içimizdeki çocuğu koşulsuzca sergilemek ihtiyacını duyacağız.

26 Temmuz itibariyle Merkür’ün yapacağı bütün açılar, kendimizi sorgulamaya yönelik gözüküyor. Duygusal reaksiyonlarımızı, korku ve endişelerimizi, güvensizliklerimizi su yüzüne çıkartacak, içsel güvenlik modellerimizi gözden geçirmemize neden olacak türden olaylar yaşayabiliriz. Ailemiz ile olan ilişkimizi değerlendirirken daha dikkatli ve özenli olabileceğiz.

 

İNANDIKLARIMIZIN PEŞİNDEN GİTME ZAMANI
Merkür 26 Temmuz’da Aslan burcuna giriş yaparken, Mars da geri giden Jüpiter’i tetikleyecek. Yaşamımızda herşey daha kolay akmaya başlayacak. Daha coşkulu ve neşeli, iyimser ve maceraperest bir hava içerisine gireceğiz. İnandığımız şeylerin peşinden cesurca gidebilir, mücadelemizi verebiliriz. Öte yandan, yapabileceklerimizi abartarak altından kalkmakta zorlanacağımız yükleri sırtlanmak, risk almaya aşırı heves gibi olumsuz ifadelerine karşı uyanık olalım.

27 Temmuz’da Venüs Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak ve ay bitene değin yapacağı açılar, vereceği tetiklerle ilişkiler konusuna dikkatimizi çekecek. Venüs Aslan’da iken ilişkilerde en önemli olma, kendine hayran olunmasını isteme, sürekli pohpoh ve gözalıcı jestlerle sevginin gösterilmesini istemek gibi gölgeler kendini gösterebilir. Gerçek bir ilişkinin yeşermesine izin vermeyen bu eşitlikçi olmayan tutuma dikkat etmek önemli. Venüs ay sonuna doğru sırayla, Chiron, Güney Ay Düğümü, Uranüs ve Neptün’ü tetikleyerek ilişkilerde geçmiş koşullanmışlıklardan, karmaşa ve blirsizliklerden özgürleşebileceğimiz bir döneme işaret ediyor.

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.