Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BURCUMUZUN İMAJIMIZ ÜSTÜNDEKİ ETKİLERİ

BURCUMUZUN İMAJIMIZ ÜSTÜNDEKİ ETKİLERİ

Hangi burcun insanı olursak olalım, yükselen burç dış dünyaya gösterdiğimiz yüzümüzü, nasıl algılandığımızı ve kendi kişisel ufkumuzu ifade ettiği için oldukça önemlidir. Yükselen burç ve birinci evle “Burçlar Kuşağı”ndaki yolculuğumuz başlar. Bu alan salt dünyaya yaklaşım tarzımızı göstermez. Aynı zamanda fiziksel görüntümüz, genel sağlık durumumuz ve özelliklerimizin de ipuçlarını verir. O nedenle Güneş’imizin bulunduğu burcun yanı sıra yükselen burcumuzun özelliklerini de bilmemizde yarar var. Aşağıdaki yazıyı biz kadınlara yönelik olarak kaleme aldım.


KOÇ KADINI
Ateş gruplarından olan, öncü nitelikli Koç burcu ile burçlar kuşağı başlar. Koç burcu kadını da doğal olarak girişimci, aktif, enerjik, sportif ve meydan okuyan bir tavır içerisindedir. Sürekli acelesi olduğu için telaşlı ve sabırsız bir izlenim verir. Hareketsizlik ise onu sıkıntılı ve gerilimli yapar. Yönetici gezegeni olan Mars hareketi, enerjiyi, inisiyatifi ve güdüleri sembolize eder. Mars’ın atılgan ve öfkeli enerjisi olumlu bir biçimde hayata katılamadığında ufak tefek kazalar, sıyrıklar, kesikler, yanıklar ve baş ağrıları gibi sorunlarla karşılaşması mümkündür. Spor veya dans gibi fiziksel etkinliklerle enerjisini boşaltmak Koç kadınının rekabetçi ruhuna iyi gelebilir. Mars metalleri de yönetir. O nedenle metallerle uğraşarak yaratıcılığını ortaya koymak gerilimini boşaltması açısından iyi bir fikir olabilir. Koç burcu bedenimizde baş ve yüz bölgesini temsil eder. Bedenimizdeki fiziksel bağlantıları ise safra kesesi, kan, alyuvarlar, vücudumuzun ısı ayarlama sistemidir. Sıcak, dürüst, kendisi ve kendi istekleriyle meşgul olan Koç kadınının arzu etse dahi, uzun uzun bakımlar yaptıracak vakti yoktur. O nedenle pratik, çabuk çözümler peşinde olacaktır. Meydan okuyan yapısı, özgüveni ve öncü ruhuyla yeniliklere açık bir portre sergileyebilir.

BOĞA KADINI
Boğa burcu toprak gruplarından, sabit nitelikli, sahip olma güdümüz ve değer duygumuzla ilişkilendirilen bir burçtur. Değişime ve yeniliklere açık olmayan tutucu bir yanı vardır. Alışkanlıklarını değiştirmeye kolay kolay yanaşmaz. Huzur peşinde, sakin, kararlı, biraz yavaş, sabırlı ve güçlü bir portre çizer. Kavga, gürültü patırtı, tartışmadan hoşlanmaz. Ancak sürekli barış ve huzur isteyen yönüyle, bazı hoşuna gitmeyen durumlara katlandığında, içinde biriktirdiği veya bastırdığı öfkesi yıkıcı bir şekilde patlayabilir. Bir şeye zorlandığı ya da kısıtlandığında ise inatçı yönleri ortaya çıkar. Boğa vücutta boyun ve boğaz bölgesini temsil eder. Dolayısıyla en zayıf noktası da bu çakradır. Saçları genelde bukleli olur. Sadık, vefalı,  çalışkan, pratik olan Boğa insanı doğa ile toprak ile haşır neşir olmaktan çok hoşlanır. Boğa keyfine düşkün, 5 duyu ile ilgili, tüm burçların içinde en tensel olandır. Damak zevki bir hayli gelişmiş olduğundan özellikle tatlıya olan eğilimi nedeniyle hemen kilo alabilir. Yönetici gezegeni Venüs, sevgi, uyum, güzellik, zarafet, renkler, cazibe ve sanatın temsilcisidir. Genelde güzel sesli olan Boğa insanı, şarkı, konuşma, oyunculuk, mimari, dekorasyonla da kendisini ifade edebilir. Değerli eşyaları bir koleksiyoncu tavrıyla toplayabilir. Ancak fiziksel var oluşuna fazlasıyla odaklandığında, yaşamın salt maddi yönleriyle meşgul olabilme tehlikesi vardır. Venüs enerjisi gölge yönüyle kullanıldığında ise, kendisine tembellik, talepkarlık ve nefsine düşkünlük verebilir. Boğa insanı, Koç’un öncü bir ruhla başlattığı sistemi dayanıklı ve sabit kılmak üzere dünyaya gelmiştir. O nedenle de Boğa kadını sahip olduğu her şey gibi, vücudunu da korumak, cildini zamanın acımasız etkilerine karşı dayanıklı kılmak için ne gerekiyorsa yapar. Bu uğurda pahalı ve lüks bakımlardan kaçınmaz. Aslında Boğa insanı doğuştan sahip olduğu kaynakları ve özellikleri ortaya koyarak kendisini böylece, olduğu gibi yeterli, sevilebilir ve değerli hissetmek durumundadır. Kendisinde var olan güzel yönlerini parlatarak ortaya çıkartmak bu bakımdan onun doğasına çok uygun düşebilir.

İKİZLER KADINI 
Hava gruplarından değişken ve hareketli İkizler tıpkı metali olan civa gibi durduğu yerde durmaz! Neşeli, hareketli, zeki, muzip ve konuşkandır. Meraklı yapısıyla yeniliklere açık, her şeyi soran, sürekli bilgi toplayan ve bildiklerini yayan biridir. Aynı anda birden çok konu ilgisini çekeceği ve hemen sıkılabileceği için onu uzun süre bir yerde tutmak pek mümkün olmaz. Bir konuda sıkıştığında zincirler halinde konuşarak lafı boğuntuya getirir. Kelimelerle oynamayı, demagoji yapmayı sever. İyi bir gözlemci ve konuşmacıdır. Ancak huzursuz aklı konudan konuya atlayan bir şekilde çalışabilir. Tarafsız bilgiyi önyargı ile bozarak bildiklerine yorum katması ve dedikoduya eğilimi gölge yönleri olarak ortaya çıkabilir. İkizler vücutta sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar ve akciğerleri yönetir. Metabolizması genelde hızlı çalıştığından formunu uzun süre koruyabilir. Zaten sağlık ve diyet konularına meraklıdır. El ve bacakları dikkat çekecek kadar uzun olabilir. Yönetici gezegeni Merkür bu hareketli ve neşeli İkizler kadınına hiç büyümeyen, yaşlanmayan bir yapı verecektir. Özgürlüğüne düşkün, gelgeç gönüllü, kararsız ve renkli bir kişiliğe sahip olduğu için sık sık dış görüntüsünde değişiklik yapmak isteyebilir.

YENGEÇ KADINI
Su gruplarından, değişken nitelikli, hassas, alıngan, sezgisel, feminen, güçlü duygusal dürtüleri olan, anaç karakterli Yengeç burcu kadını, tıpkı yönetici gezegeni Ay gibi genelde ay yüzlü olur. Her an yardıma hazır, anlayışlı ve sevecen, ailesine düşkündür. İncindiğinde içine kapanır, adeta saklanır. Duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı temsil eden yönetici gezegeni Ay, vücutta mideyi temsil eder. Dolayısıyla yaşadığı her huzursuzluk midesine vurabilir. Yengeç insanının doyum ihtiyacı çok güçlüdür. Duygusal açlığını fiziksel açlıkla karıştırabilir. O nedenle kilolu olma ihtimali yüksektir. Morali bozuk olduğunda sigara, yemek, içki gibi alışkanlıklarıyla oral ihtiyaçlarını karşılama yoluna gidebilir. Yengeçler genelde iyi aşçı olurlar. Pişirmek kadar yedirip içirmeyi de severler. Anaç tavırlarıyla ailesi ve dostlarını sık sık evine çağırıp sofralar kurmaktan zevk alırlar. Yengeç vücutta göğüs bölgesini yönetir. Bir Yengeç kadınının da genellikle göğüsleri dikkat çekecek kadar büyük olur. Bütün su grupları gibi Yengeç de alıcıdır, etkilere açıktır. Ay’ın gökyüzündeki her konumundan etkilenen Yengeç kadınının ruh durumu da değişkenlik gösterdiğinden anlaşılması zor olabilir. Tıpkı bir Yengeç gibi yan yan yürüyerek, dolaylı bir şekilde isteklerini belli eder. Kendini açıkça göstermekten hoşlanmaz. 
  
ASLAN KADINI
Lider ruhlu, dikkat çekici Aslan, ateş gruplarından, sabit nitelikli bir burçtur. Aslan kadını yönetici gezegeni Güneş gibi enerji kaynağı, dışadönük ve sıcakkanlı bir kişilik sergiler. Asil, cömert ve buyurgandır. Her an sahnedeymiş gibi ön planda olmak, yaptığı her şeyi dramatize etmek, etrafındakileri eğlendirirken eğlenmek eğilimindedir. Aslan kadını gösterişli takıları, şık ve pahalı giysileri ve de ışıldayan yüzüyle ilgi odağı olmak ihtiyacındadır. Beklediği ilgi ve beğeniyi alamadığında gururu incinir ve içine kapanıp ışığını soldurabilir. Oysa o özel bir çaba sarf etmeden de girdiği ortamlarda doğal bir Güneş gibi parlayan, enerjisini yayabilen biridir. Genelde saçları tıpkı bir aslan yelesi gibi gür ve kabarıktır. Önyargılı ve inatçı yapısı onu yeniliklerden uzak tutabilir. Bir Aslan her ne olursa olsun içindeki ışığı ve özellikleri onaylanma ihtiyacı beklemeden ortaya koymalıdır. Aslan vücutta kalp ve omurgayı yönetir. Olası sağlık sorunları da bu bölgelerden çıkar.

BAŞAK KADINI
Mükemmellik ve kusursuzluk peşinde olan toprak gruplarından, değişken nitelikli Başak burcu kadını kendisinde illa düzeltilecek bir kusur arayışında olabilir. Herkesten çok o kendi kendisini eleştirdiği için kimseden eleştiri almaya tahammülü yoktur. Gözlem ve araştırma yeteneği güçlü olan Başak kadını, titiz, detaycı ve analizci bir portre sergiler. Bu özelliklerini kullanabileceği gazetecilik, öğretmenlik, eleştirmenlik gibi mesleklerde çok başarılı olur. Ancak ayrıntılardan bütünü kaçırması, asıl verimli olacağı alan yerine bambaşka konulara odaklanarak dağılması sıkıntı yaratabilecek gölge yönlerindendir. Endişeli, vesveseli, kılı kırk yaran, ancak mütevazı bir kişidir. Koordinasyon gerektiren konularda oldukça beceriklidir. Onu sık sık elinde “yapılacaklar listesi” ile görebilirsiniz. Sıkı iş takipçisidir. Sağlık ve hijyen saplantılıdır. O nedenle güzellik ve bakım ile ilgili olarak ilk aklına gelen cilt temizliği olabilir. Dış görüntüsünün de temiz, şık ve abartısız olmasına özen gösterir. Elleri dikkat çekici ve beceriklidir. Başak burcu bedenimizde bağırsaklar, hazım gücü ve sindirim sistemini yönetir. Yaşamında hazmedemediği olaylar yaşadığında bu tarz sorunlarla uğraşması kaçınılmazdır. Abartılı süsler, takılar ve son moda dikkat çekici kıyafetlerden uzak durur.

TERAZİ KADINI
Terazi, hava gruplarından, öncü nitelikli, “Ben ve ötekiler” bilinci arasında denge arayışında olan, adalet duygusunu temsil eden bir burçtur. Terazi de tıpkı Boğa burcu gibi Venüs tarafından yönetilir. Güzellik, estetik, uyum, işbirliği, barış, tarafsızlık, sanat onun anahtar kelimeleridir. Renk, desen, mimari, dekorasyon, parfüm, makyaj, mücevher, çiçek, yiyecek de aynı kapsamda değerlendirilmelidir. Terazi kadını rafine zevklere sahip, zarif, nazik, romantik ve kibar bir portre çizer. Öfke ve kızgınlıklarını rahatça sergileyemez. Onu asla bakımsız ve özensiz bir giyimle yakalayamazsınız. Her şeyin şık, uyumlu, zevkli bir şekilde yapılması gerektiğini düşünen ve bundan keyif alan bir kişidir. İnce hatlı, hassas bir yüze sahiptir. Cildi genelde kadife gibi pürüzsüzdür. Parfüm, makyaj, mücevher, çiçek, şık restoranlarda yenen yemekler çok hoşuna gider. Sevmek, sevilmek, beğenilmek ve en önemlisi paylaşmak ihtiyacındadır. Başkalarından onay almak ve onları mutlu etmek için uğraşır durur. Adil davranmak adına enine boyuna düşünmeden bir işe kolay kolay kalkışamadığından kararsızmış gibi bir izlenim verebilir. Yalnız kalmamak için uyumlu ve yumuşak başlı olayım derken gerçek benliğinden uzaklaşma tehlikesi vardır. Terazi’deki Venüs vücutta böbrekleri temsil eder. Bu konuda rahatsızlıklar yaşayabilir.

AKREP KADINI
Akrep burcu kadını yoğun, tutkulu, gizemli, cazip, etki bırakan bir portre çizer. Ya çok saf ya da dertli ve derin görünür. Ama asla hiçbir şeyi hafife almaz. Daima aşırı uçlardadır. O adeta yıkmak ve yapmak için doğmuştur. Kendini küllerinden tekrar yaratabilecek bir potansiyele sahiptir. Sabit fikirli ve kontrolcü tarafı nedeniyle kendisini bırakmayan bir yönü olabilir. Oysa su gruplarından ve sabit nitelikteki Akrep burcu insanı bu dünyaya teslim olmaya, kendinde ve etrafında olanı, iyi ya da kötü yönleriyle kabullenmeye gelmiştir. Ancak bu şekilde dönüşebilir ve adeta bir yeniden doğuş yaşayabilir. Zihni sürekli olarak bir yapbozu tamamlar gibi çalışır. Gerçeği öğrenmeden rahat etmez. Kendisi hakkında ketum, başkalarına ait bilgileri, hatta onların zayıf noktalarını keşfetmekte ustadır. Sahip olduğu yoğunluk ve derinlik nedeniyle ilişkilerinde zorluklar yaşayabilir. Akrep kadını derin ve delici gözleri ile karşısındakileri etkileyerek manyetizması altına alır. Kendinden ve gücünden emin bir yürüyüşleri vardır.

YAY KADINI
Yay ateş gruplarından, değişken karakterli bir burçtur. Yaylar, neşeli, hevesli, iyimser ve hoşgörülüdürler. Ancak üzüntülerini ve endişelerini bu maskenin altına saklayıp gerçek duygularını kimseye belli etmek istemeyen bir yanları da vardır. İnançlı, filozofça bir yaklaşıma sahiptirler. Yönetici gezegeni Jüpiter şans, fayda, fırsat ve bolluk getiren, Zodyak’taki en büyük gezegendir ve nerede bulunursa o alanı büyütür. Yayların da abartma, her şeyi olduğundan fazla büyütme eğilimleri vardır. Bazen yapabileceklerinden fazlasına söz verebilirler. Hali, tavrı, dış görünüşüyle elit, müsriflik derecesinde cömert, iştahlı olabilirler. Doğruculukları ise bazı zamanlarda patavatsızlığa varabilir. Yay kadının görüntüsünde kendisini rahatsız edebilecek olan konulardan biri, ilerleyen yaşlarla birlikte kalçalarında görülen genişlemelerdir. Klasik eğilimleri ve ince zevkiyle son derece yalın ve sade olabilir. Özgürlüğüne düşkün, maceracı yönleri olan Yay kadını, doğada olmaktan, bildiklerine yeni bilgiler ekleyecek deneyimler yaşayarak ufkunu genişletmekten, içsel veya dışsal anlamda seyahat etmekten çok hoşlanır. Jüpiter vücudumuzda karaciğer, hücrelerin büyümesi ve yağ birikmesini yönetir. Aşırı iş yüklenip günlük koşuşmalarında bedenine gereken ilgiyi ve özeni göstermediğinde aşırı yemek veya içki nedeniyle sağlığı bozulabilir.

OĞLAK KADINI
İnatçı, saygın, hedefine odaklı, tedbirli ve mesafeli bir tarzı olan Oğlak burcu kadını zarafetini doğal utangaçlığı ile gizler. Soğukkanlı, ciddi, mesafeli bir görüntü verir. Güven eksikliği ve yalnızlık duygusu içinde karamsarlığa yatkın bir tarzı olabilir. Kaybetmek korkusu çok güçlüdür. Özgüvenini parlatacak şekilde kendi hayatının otoritesi olarak kendisini ortaya koyması gereklidir. Sabırlı, hedefine adım adım ilerleyen bir karakterdir. Yönetici gezegeni olan Satürn, “zamanın efendisi”, “büyük öğretmen”dir. Görev, sorumluluklar, yetersizlik duygusu, kaygılar, sınırlar demektir. Satürn’ün vücudumuzdaki fiziksel bağlantıları ise, dalak, kulaklar, iskelet sistemi, omurga, kemik, eklemler, dizler ve dişlerdir..  Menopozla birlikte kalsiyum eksikliği ortaya çıkabilir. Aldıkları her fazladan sorumluluk yük olarak omuzlarına biner. Genelde duruşları biraz kambur olabilir. Adale spazmları ve diş gıcırdatma, gerilimli olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Gençken dış görünüşleri olduğundan biraz daha yaşlı izlenimini verebilir. İlerleyen yıllarda ise tam tersi bir şekilde adeta gençleşirler. Kendisini daha çok sevip, beğendikçe bizzat kendi kendisine uyguladığı olumsuz duyguların bombardımanından kurtulacaktır.

KOVA KADINI
Yeniliklere açık, bağımsızlığına düşkün, başkaldıran, sıra dışı Kova kadını için bireyliğini, özgünlüğünü, farklılığını ortaya koyacak şekilde davranmak çok önemlidir. İçindeki bu aykırı tarafı ortaya koyamadığında, olmadık zamanlarda sağı solu belli olmayan tavırlar sergileyip etrafındakileri şok edebileceği gibi, dış görüntüsünde de sıra dışı bir stille bunu vurgulama yoluna gidebilir. Aykırı renkler, stilleri harmanlayıp kendine özgü bir tarz yaratabilir. Yönetici gezegenlerinden olan Uranüs elektriği, elektroniği, yenilikleri, modern ve teknolojik aygıtları sembolize eder. Durağanlıktan hiç hoşlanmayan Kova kadını, heyecanı sever. Dolayısıyla da heyecan geçip hayat monotonlaştığında hemen sıkılabilir. Bir aktiviteden diğerine atlamak ister. Birdenbire aklına ilginç fikirler gelebilir. Bir şeye daha önce hiç düşünülmediği şekilde yaklaşmak tipik bir Kova özelliğidir. Astroloji, müzik, insancıl çalışmalar ve buluşlar enerjisini olumlu bir şekilde akıtmasına yardımcı olacak kanallardan bir kaçıdır. Dolaşım sistemi ve topuk, ayak bileği vücudumuzda Kova’nın yönetiminde olan bölgelerdir. Kılcal damarlarla ilgili varisler, çarpıntı, kramplar, (ileri durumlarda felç) olası rahatsızlıklar olara gözlemlenebilir. Uranüs’ün bedenimizdeki fiziksel bağlantıları ise, tansiyon ve sinir sistemidir. Bazen sinirsel sorunlara bağlı olarak istem dışı tikler de görülebilir.

BALIK KADINI
Balık burcu evrenle bütünleşmek, adeta okyanusa bir damla olarak karışıp bir olmak ihtiyacındadır. Bu dünyaya bilinçli aklının isteklerini bırakmak, evrenin önüne getirdiklerinle meşgul olmak, suyla birlikte akmak üzere gelmiştir. Balık burcu kadını da görselliğe önem veren, vizyon sahibi bir kişilik olarak kendini bir bütün olarak güzel görmek, göstermek ihtiyacındadır. Nazik, özverili, empatik olan Balık kadını müzik, dans, edebiyat, sanat konularına ilgili, idealist, esinlerle dolu, sezgileri güçlü bir insandır. Aşırılı özverili yapısıyla beklentiye girdiğinde kurban-kurtarıcı modellerine yatkın bir portre sergiler. Zarif, kibar ve güzel ayaklara, etkileyici ve yumuşak bakışlara sahiptir. Değişken ve etkilere açık doğasıyla kararlı davranma zorluğu yaşayabilir. Bu tip durumlarda iç sesini dinlemesi ve kendisini içsel rehberine teslim etmesi gerekir. Duyguları aşırı uçlarda salınım yapabilir. Bu dünyanın zorluklarıyla uğraşmak istemediğinde hayal dünyası veya bağımlılık yaratan konulara kaçma ihtimali vardır. İlaç, sigara, içki, kahve, çay, kola gibi maddelere olduğu gibi, bir kişiye de bağımlılık geliştirebilir. İnanmak istediğine inanması, kendisini aldanma, aldatılmalara ve suistimallere açık kılar. İdealize etme daima başını derde sokabilecek bir eğilimidir. Yönetici gezegeni Neptün evrenle bağımızı sağlayan kozmik antenimizdir. Sular, buharlar, gazların yanı sıra, terapinin, büyülü dünyanın, rüyaların yöneticisidir. Bedenimizde sezgileri ve evrenle bütünleşmeyi ifade eden 6. ve 7. çakraları yönetir. Uyku bozuklukları, zehirlenmeler, düşük vücut direnci ile ilgili potansiyel sorunlar ortaya çıkabilir. Vücudumuzdaki sıvı ve salgılar da Neptün yönetimindedir. Salgılarımızdaki dengesizlikler Neptün’ün doğum haritamızdaki açılarınla ilintili olabilir. Neptün yıkıcı kullanımıyla algıda bulanıklık yaratıp gerçeği farklı görmemize neden olabilir. Günlük yaşamında mutlu ve doyumlu değilse, unutkanlık, dalgınlık gibi sorunlar yaşayabilir.

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.