Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BALIK YAĞI NEDEN BU KADAR FAYDALI?

BALIK YAĞI NEDEN BU KADAR FAYDALI?

Düzenli balık yağı kullanımının; hamile ve emziren annelerde bebeğin sağlıklı gelişiminde, yetişkinlerde kalp krizi riskinin azaltılmasında ve çocuklarda hiperaktivite bozukluklarına faydaları olduğu biliniyor. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Şebnem Apaydın bilgi verdi.


Omega 3 Balık Yağı serisi, çok sayıda metabolik faaliyetin sağlıklı devam etmesi için hem çocuk yaşlardan itibaren destek amaçlı hem de yetişkinlerde korunma amaçlı olarak kullanılabiliyor.

İnsan vücudunun sentezleyemediği ve mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitleri olan esansiyel (elzem) yağ asitlerinin en önemlilerinden Omega 3, çocukluk yaşlarından itibaren çok sayıda metabolik faaliyetin sağlıklı devam etmesi için gerekli görülüyor. Deniz kaynaklı Omega 3 yağ asitleri olan EPA ve DHA'yı içeren balık yağı; beyin, sinir ve göz gelişimini desteklerken, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Omega 3 yağ asitleri ayrıca inflamasyonu azaltma, tromboz riskini azaltma, LDL kolesterolü düşürme gibi farklı toplum sağlığı sorunlarını önlemede de destek oluyor.

Omega 3 deposu balık yağının, hem bebek gelişimi için hamile ve emziren annelerde hem de yetişkinlerde ve çocuklarda faydaları vardır.  

HAMİLE VE EMZİREN ANNELERDE KULLANIM ALANLARI
Balık yağının; bebek ölümleri üzerine azaltıcı etki, hamilelik sürecinin normal devam etmesi, bebeğin bilişsel, sinirsel ve görsel gelişimi, gebelikte kullanıldığında doğan bebeklerde soğuk algınlığı ile ilgili semptomları azaltma ve 1 yaşına kadar alerjik reaksiyonlardan korunma gibi kullanım faydaları vardır.

YETİŞKİNLERDE KULLANIM ALANLARI
Sağlıklı erişkinlerde ise Omega 3 takviyeleri korunma (profilaktik) amaçlı kullanılabilir. Ayrıca koroner arter hastalığı, hiperkolesterolemi, hipertrigliseridemi ve diyabet gibi kardiyovasküler ve endokrinolojik hastalıkların ve ani ölüm riskinin azaltılmasında destek amaçlı kullanılabilmektedir. Kalp krizi riskinin azaltılmasında, kan akışının kolaylaştırılmasında, unutkanlık ve depresyon gibi ruhsal hastalıklarda, romatizmal ve inflamatuar hastalıklara karşı koruma sağlamada da tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

ÇOCUKLARDA KULLANIM ALANLARI
Astım vb. solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığının düşürülmesinde, obez çocuklarda insülin rezistansının önlenmesinde, kilo kontrolünün sağlanmasında, dikkat eksikliği ve hiperaktivite sendromunda ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde yardımcı olarak kullanılabilir.

SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.