Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SAÇLARINIZ KIŞA HAZIR MI?

SAÇLARINIZ KIŞA HAZIR MI?

Güzelliğin ve bakımın göstergesi olan saçlarınıza ne kadar önem gösteriyorsunuz? Özellikle yaz boyunca yıpranan, pürüzlenen, kırılan saçlarınızı hava koşullarının daha da ağırlaştığı kışa hazırladınız mı? Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman'dan kış aylarında saç bakımının nasıl yapılması gerektiğini öğrendik.


SAÇLARIM SAĞLIKLA PARLASIN DİYORSANIZ…
• Saçınızı seyrek yıkayın. Fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur. Temiz bir çevrede yaşama olanağınız varsa bunu 5 günde bire çıkarabilirsiniz.
• Ergenlik çağındaysanız ya da yağlı ve kepekli bir saçınız varsa, saçınızı 2 günde bir yıkamanız gerekir.
• Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın. Ilık suyu tercih edin. ;
• Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırmayın. Yüksek sıcaklık, fön çekmek ve aşırı sıcak maşalarla saçı şekillendirmek zararlıdır.
• Saçınızı çok gergin bağlayan ağır toka ve taçlar kullanmayın. Bu şekilde kullandığınız toka ve taçlar saçlarınızın köklerinden çekilmesine ve kopmasına neden olur.
• Saçınızı sabunla yıkamayın. Sabun alkali içerdiği için cildi kurutarak mantar ve bakteri üretimine neden olur.
• Saçlı deri tipinize (normal, kuru, yağlı) göre şampuan seçin.
• Saçınızda sedef, egzema gibi özel bir hastalığınız varsa ya da dökülme gibi bir problem yaşıyorsanız dermatoloğunuzun önereceği kükürt ve katran içeren; mantar ve bakterilere karşı koruyucu özelliği olan ilaçlı şampuanları kullanın.
• İkisi bir arada şampuanları kullanmayın. İkisi bir arada şampuanların kullanımında saç kremi saçta kalması gerektiğinden daha az süre kaldığı için nemlendirme etkisi yeterince olmaz.
• Saçınız çok kuruysa 10 günde bir maske uygulayın.
• Saç dökülmeniz yoğunsa saçınızı beslemek için dermatoloji uzmanınızın önerdiği biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B, D vitaminlerini içeren destek ilaçları kullanın.

KURU SAÇLAR İÇİN NEMLENDİRİCİ SAÇ MASKESİ
Malzemeler:
Yarım su bardağı saf zeytinyağı
10 damla limon
Yarım su bardağı saf zeytinyağına 10 damla limon sıkarak hazırladığınız karışımı tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla 1 defa şampuanlayarak yıkayın.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN NEMLENDİRİCİ SAÇ MASKESİ
Malzemeler:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı elma sirkesi
Yarım su bardağı su ve elma sirkesini karıştırarak tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla 1 defa şampuanlayarak yıkayın.

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN NEMLENDİRİCİ SAÇ MASKESİ
Malzemeler:

Yarım su bardağı badem yağı
2 yumurta sarısı
10 damla limon
Tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla 1 defa şampuanlayarak yıkayın.

SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.