Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLELERE ÖZEL GÜZELLİK ÖNERİLERİ

HAMİLELERE ÖZEL GÜZELLİK ÖNERİLERİ

Hamilelikte yaşanan bedensel değişimler anne adayının psikolojisini de olumsuz etkiliyor. Çatlaklar, kuruyan cilt, dökülen ve matlaşan saçlar, şişkinlik ve tabii giderek büyüyen bir karın. Ama hamileliğin de kadına kattığı güzelliği ortaya çıkartabilir, bu dönemde de yine göz alıcı bir görüntüye sahip olabilirsiniz.


Gebelikte annenin kozmetik ürünlerinden uzak durması güzel olmayacağı anlamına gelmiyor. Kozmetikle güzelleşmek yerine daha kalıcı ve doğal yöntemlerle bakım uygulanabilir ve yapılan egzersizlerle daha fit bir görüntüye sahip olunabilir.

SİVİLCELER VE LEKELER
Ciltte meydana gelen değişimler bazı hamilelerde çok yoğun ve belirgin olur. Ciltte kuruma ve çatlamalar oluşurken, kimilerinde ergenlik sivilcelerine benzeyen sivilceler çıkar. Eğer sivilce problemi yaşıyorsanız doktorunuzun önereceği bir antibiyotik krem kullanabilirsiniz. Sorununuz devam ediyorsa ve ağızdan antibiyotik almanız gerekiyorsa, bunu bebeğinizin doğumundan ve emzirilmesinin sona ermesinden sonra yapmalısınız. Hamilelik sırasında cildinizin kuruduğunu farkediyorsanız, yüzünüz ve bedeniniz için özel nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Hamilelik maskesi (malesma) bu dönemde sıkça karşılaşılan cilt sorunları arasındadır. Östrojen hormonu ile ultraviyole ışınlarının neden olduğu bu durumdan korunmak için gebelik süresince hava şartları ne olursa olsun dışarı çıkarken SPF 30 korumalı güneş kremleri kullanılmalı. Uzmanlar, hamilelik ve emzirme süresince özellikle kimyasal madde içermeyen koruma kremlerini öneriyorlar. Eğer melesma olmuşsanız, koruma faktörlü kremler çoğalmasını önleyecektir. Ancak endişelenmenize gerek yok, çünkü bu lekeler doğumdan hemen sonra kaybolacaktır.

VARİSLERE ÇORAP
Kan akışındaki artış nedeniyle damarlara yapılan ek basınç ve şişmeler sonucunda oluşan varislere karşı varis çorapları giymek bu damarların şişmesini engeller. Bu rahatsız edici şişmeleri azaltmak için fırsat buldukça ayakları yukarı kaldırmak ve bir süre bu pozisyonda asılı tutmak iyi gelecektir.

TIRNAKLAR İÇİN NEMLENDİRİCİ
Hamilelikte tırnaklar genelde daha çabuk uzar. Ancak bazı hamile hanımlar tırnaklarının çabuk kırıldığından şikayet ederler. Tırnaklarınızın doğumdan sonra eski haline döneceğinden emin olabilirsiniz, tabii bu arada yoğun nemlendiriciler kullanmak da faydalı olacaktır.

IŞILTILI BİR YÜZ İÇİN
Yüzünüzün kuruluğundan ya da lekelerinizden şikayet etmek ve unun yarattığı depresif durumdan kurtulmak hiç de zor değil. Makyaj kesinlikle işinize yarayacaktır. Başta iyi bir nemlendirici olmak üzere, cildi kurutan toz pudralar yerine nemlendircili fondöten, rimel ve dudak parlatıcısı kendinizi daha iyi hissetmenize ve aynaya baktığınızda ışıltılı bir yüze gülümsemenizi sağlayacaktır.

HER ŞEYİN BAŞI BAKIM
Yüz bakımı, manikür ve pediküre vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Cildinize uygun bir meyve maskesini haftada bir uygulayın. Her duş ve banyo sonrası tüm vücudunuzu bebe yağı ya da yoğun bir nemlendirici ile nemlendirin.

İÇERDEN GÜZELLEŞİN
Güzelliğin beslenme ile doğru orantılı olduğu akıldan çıkarılmamalı. Yeterli ve dengeli beslenmeyen anne adayı hem bebeğin sağlığı hem de kendi sağlığını riske attığı gibi kötü bir dış görüntüye sahip olur. Bu dönemde meyve, süt ürünleri, kuru yemiş ve proteinlerin sağlığınıza ve dolayısı ile güzelliğinize destek çıkmasına izin vermelisiniz.

EGZERSİZİ İHMAL ETMEYİN
Doktorunuz izin verdiği sürece hamilelik döneminde yapacağınız hafif egzersizler hem kendinizi daha zinde hissetmenize hem de rahat bir hamilelik süreci geçirmenize yardımcı olacaktır. Yürüyüş hemen her anne adayı için önerilir. Yüzme, yoga ve bazı kolay gerinme hareketleri vücudunuzun esnek ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Bedeninizin üst kısmı (özellikle koltuk altı ve göğüsler) için ortalama 1 kilogramlık ağırlıklarla da çalışabilirsiniz.

 

 

BU KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER KONULAR
SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.