Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EN ÇOK BURUN ESTETİĞİ YAPTIRIYORUZ

EN ÇOK BURUN ESTETİĞİ YAPTIRIYORUZ

Ülkemizde kadın ve erkeklerin en çok yaptırdıkları estetik ameliyatlar arasında yer alan estetik burun ameliyatı (rinoplasti) konusunda Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. G. Sevin Özgül’e merak ettiklerimizi sorduk.


Estetik burun ameliyatı (rinoplasti) burun şeklinin cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesidir. Bu ameliyat ile burun boyutu küçültülüp büyütülebilir, burun ucu veya burun sırtının şekli değiştirilebilir, burun delikleri daraltılabilir, burun ile üst dudak açısı değiştirilebilir veya burun sırtındaki kemik çıkıntılar alınarak düzeltilebilir. Estetik ameliyat esnasında gelişimsel ya da çarpma sonucu oluşan deviasyonlar da düzeltilebilir. Rinoplastide amaç burundan nefes almayı bozmadan burnun her bölgesine dengeli bir görünüm sağlayarak abartısız doğal bir burun görünümüne ulaşmaktır.

Rinoplasti girişimin yaygınlığına ve cerrahın seçimine göre lokal veya genel anestezi altında yapılır. Lokal anestezi altında ameliyatta uygulanan sedasyon ile hasta ağrılara duyarsız hale gelmekte ve burun ve çevresi dokular uyuşturulmaktadır. Ancak ameliyat esnasında daha rahat olması nedeniyle çoğunlukla genel anestezi tercih edilir.

İZ BIRAKMIYOR
Rinoplasti açık veya kapalı teknikle yapılabilir. Kapalı teknikte burun dışında hiç iz kalmaz. Açık teknik kullanılırsa veya yayvan burun deliklerinin daraltılması gerekiyorsa burun tabanında çok az iz kalabilir.

İYİLEŞME SÜRESİ NE KADAR?
Ameliyat sonrasında burun içine tampon dışına da alçı atel uygulanır. Burun tamponları ikinci günde çıkarılır. Alçı atel ise birinci haftada tamamen çıkartılır. Gözkapakları ve çevresinde oluşabilecek morluklar 10-15 günde kaybolur. Burun sırtında oluşan şişliklerin yüzde 80-90’ı ilk ayda geçer, kalan şişlikler 6-12 ayda tamamen düzelir.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 
Yüzün ortasında yer alan burun yüz estetiğinin en önemli unsurudur. Estetik burun ameliyatı yaptırmayı düşünen kişi bir plastik cerrahi uzmanına başvurmalıdır. Ameliyatın kapsamı hastanın beklentilerine ve cerrahın neyi uygun bulduğuna bağlı olarak belirlenir. Rinoplasti için en erken ameliyat yaşı burun gelişimin tamamlandığı 18 yaştır. 

İdeal burun hastanın yüz hatlarına uygun olandır. Yüz görünümünde belirgin değişime neden olan bu ameliyattan sonra hasta kendini mutlu hissedecektir. Bunun için de hasta kendini bu ameliyata tamamen hazır hissetmeli ve beklentilerini doktoru ile açıkça konuşmalıdır. Doktorunuz ile birlikte yapılan uygun ameliyat planlamasından sonra ameliyat gerçekleştirilmelidir.
 

 

SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.