Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

GÖĞÜS GÜZELLİĞİ İÇİN

GÖĞÜS GÜZELLİĞİ İÇİN

Göğüs kadının dişi duruşunun en önemli simgesi. Günümüze birçok kadın büyük göğüsler için bıçak altına yatmayı göze alıyor. Ama esas mesele dik ve güzel göğüslere sahip olmak. İşte, diri ve pürüzsüz göğüsler için kolayca uygulayabileceğiniz pratik öneriler...


Göğüs dekoltenizin güzelliğini arttırmak hiç de zor değil. Bu konuda çeşitli göğüs kremleri de yardımınıza koşuyor. Göğüs sıkılaştırıcı kremler dışında bazı estetik uygulamaları göze alanlar da var. Ancak işin sırrı düzenli yapılabilecek egzersiz ve pratik uygulamalarda.

YÜKSEK YASTIKLARA VEDA
Uykunuzdaki duruşunuzun tüm vücudunuz gibi göğüslerinize de etkisi oluyor. Yüksek yastıkta yatmak dekolte bölgenizin kırışmasına neden olan en önemli faktör.Yatağınızda yüksek yastıklar yerine daha ince olanları tercih edin. Ayrıca yüz üstü yatmanın göğüs sarkmaları gibi şekil bozukluklarına neden olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

EGZERSİZLERE ZAMAN AYIRIN
Göğüsleriniz büyük bir göğüs kasının içinde yer alır. Bu kas ne kadar sağlam olursa göğüslere vereceği destek de artar. Egzersizlerle hem ağırlığa karşı sarkmaları engeller hem de daha gergin bir cilde kavuşursunuz. Göğüs kaslarınız için düzenli olarak egzersiz yaparsanız  -her iki günde bir yüzme veya o bölgeyi hedefleyen hareketler- üç ay içinde göğüslerinizde ciddi bir sıkılaşma hissedebilirsiniz. Bu tür egzersizler için zamanınız olmadığını düşünüyorsanız, o zaman göğüs kremleri de bu konuda imdadınıza koşabilir.

GÖĞÜS EGZERSİZLERİ NASIL YAPILIR?
* Bağdaş kurarak oturun. Avuç içleri yukarı bakacak şekilde kollarınızı iki yana açın ve gergin olarak geriye doğru esnetin.
* Aynı pozisyonda kolları yukarı uzatın. Gergin bir şekilde geriye doğru esnetin.
* Ayakta durarak bacaklarınızı iki yana açın. Yumruklarınızı sıkıp kollarınızı öne doğru çapraz uzatın. Kollarınızı değiştirip harekete devam edin.
* Bağdaş kurarak oturun. Kollarınızı dirsekten yukarı doğru bükün. Geriye doğru esnetin.


FAZLA GÜNEŞE DİKKAT!
Boyun ve dekolte bölgesindeki deri vücudun diğer bölgelerindeki deriye göre daha hassastır. Bu nedenle güneşin zararlarından daha hızlı bir şekilde etkilenirler Öyle ki kırışıklıklara ve yaşlılık lekelerine davetiye çıkarmış olursunuz. Uzun süre ve doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaktan çekinin. Özellikle bu bölgenin korunmasına ve nemlendirilmesine özen gösterin. Böylece daha pürüzsüz ve ipeksi bir boyun ve göğüs dekolteniz olacaktır.

PEMBE BİR CİLT İÇİN
Sıcak-soğuk duş uygulaması gözeneklerinize egzersiz yapar. Böylelikle cildiniz sıkılaşır ve artan kan dolaşımınız sayesinde daha pembe ve sağlıklı bir cilde kavuşursunuz. Sıcak-soğuk duşları özellikle sabah saatlerinde yapabilirsiniz. Sıcak su cildi gevşetir ve cildin gerginliğini kaybetmesine yol açar. Bu yüzden her duştan sonra bir süre soğuk su ile gerginleşmesini isteiğiniz bölgelere soğuk su uygulayın. Hem daha dinç olacak, hem de genç bir cildin farkını göreceksiniz.

 


SOĞUK SU MASAJI NASIL YAPILIR?
Duştan çıkmadan, birkaç dakika göğüslerinize dairesel hareketlerle soğuk duş tutun. Soğukluk derecesi dayanabildiğiniz kadar olmalı; asla buz gibi su tutmayın. Bu masajı yapan hidro-masaj aletleri de var; dilerseniz onları da kullanabilirsiniz.


HERŞEYİN BAŞI DURUŞ
Cildi de, güzelliği de ortaya çıkaran dik duruştur. Herşeyden önce duruşunuza önem verin ve hep dik olmaya özen gösterin. Mükemmel bir duruş hem göğüs bölgesini gerer hem de dekoltenizi gün yüzüne çıkarır.


 

SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.