Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HOŞGELDİN CANIM KIZIM

HOŞGELDİN CANIM KIZIM

12 Ağustos 2009'da hayatımız bir daha asla eskisi gibi olmayacak şekilde değişti, çünkü kızımızın aramıza katılacağı haberini aldık o gün. Zaten çok mutlu ve huzurlu giden evliliğimiz daha da güzelleşti bebeğimizi kucağımıza alacağımız anın hayalleriyle...


Çalışan bir anne adayı olmama rağmen hamilelik sürecim çok rahat geçiyordu. Hem işime hem de evime zaman ayırabiliyor, her işimi kendim yapabiliyordum. 9 Kasım 2009’da 3’lü testin sonucunu aldık ve dünyamız karardı. Risk grubunda çıkmıştık. Doktorumuz amniyosentez önerdi. Tabii, amniyosentezin de düşük riski vardı. Bebeğim sağlıklı olduğu halde aramızdan ayrılabilirdi de. Çok zor bir süreçti karar verme aşaması. Ama kararımızı verdik ve amniyosentez yaptırmak üzere doktorumuzun yanında aldık soluğu.

Doktorumuz bir yandan ultrasonla karnımdan bebeğime bakıyordu, bir yandan diğer eliyle iğneyi karnıma batırmaya hazırlanıyordu amniyo sıvısını almak için. İğnenin ucunun bebeğime değmemesi için bu işlem süresince ultrasonla bakmaya devam etti ve ben de görüyordum her anı adım adım. Kızım önce çok rahat görünüyordu karnımda. Ayaklarını uzatmış kıpırdanıp duruyordu. Sonra doktor iğneyi batırdığı anda ayaklarını hızla toparladı, karnına doğru çekti ve hiç kıpırdamadan öylece durdu.

Hamile olduğu öğrendiğim andan itibaren anne olmanın heyecanına kapılmıştım zaten, ama anne olduğumu o an anladım gerçekten. Kızım ayaklarını hızla toparladığı an anladım anne olduğumu. O an, bir tanemi kucağıma alıp “Sakin ol anneciğim. Kimsenin sana zarar vermesine izin vermem. Sakin ol, bir tanem” diyerek onu rahatlatmak istedim. Kucağıma alıp sımsıkı sarmak ve anne sıcaklığıyla sarmalamak istedim.

Sonrasında 1 aylık zorlu bir süreç atlattık. Her akşam ağladığım ve bebeğim için dua ettim 1 ay. Nihayet testin sonucunu aldığımda dünyalar  benim oldu. Kızım gayet sağlıklıydı teste göre. 10 Nisan 2010’da kızımızı kucağımıza aldık. Şimdi gayet sağlıklı bebeğimiz. Bakmaya doyamıyorum Beren Ada’ma, öpmeye kıyamıyorum canım kızımı...

 

Hayatımıza hoş geldin bir tanem. Seni çok seviyoruz...

Sakine Sincer



 

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.