Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

2 ÇİFT PEMBE ÇİZGİ

2 ÇİFT PEMBE ÇİZGİ

Herkese merhaba, Canım kocam evin içinde şarkılar söyleyip oynuyordu: “Bebiş gelecek, bebiş gelecek” diye... Ama ben hamile değildim ki, nereden de uyduruyordu bunu? Ama öyle neşeliydi ki halleri...


Aradan birkaç gün geçti. Aynaya baktım, rengim sararmıştı ve kimseye söylemeden, işte test yaptım. Hiç beklemeden, hemen 2 tane pembe çizgi oluştu. Konuşamadım, ağlayamadım, çok şaşkındım. Sadece yüzümde kocaman bir gülümseme... 10 dakika olduğum yerde kaldım. Eşimi arayacaktım ama telefonda müjde vermek istemedim. “Akşam Tuzla’ya gidelim” diye mesaj attım.
 
Akşam yemekte tek nefeste söyledim: “Ben hamileyim. Bebeğimiz olacak! Canım aşkım...” dedim. O da çok sevindi, hemen öptü beni, yanaklarımı sevdi. Keyfi yerindeydi. “Ben biliyordum zaten” dedi. Yemekten çıktık. Hemen kocaman bir çiçek buketi yaptırdı bana. Zor geçecek bir hamilelik böylece başlamış oldu.
 
Eşimin şefkati, desteği daha ilk günden belliydi. Günler geçmeye başladı ve benim bulantılarımın şiddeti arttı. Geceleri de kusmaya başladım. Sabaha kadar kusuyordum. 1 saat arayla o aralarda ya uyuyordum ya da ağlıyordum. Hiç bitmeyecek sandım. Çok yoruluyordum. Her gece en az 4-5 kere midem ağzımda uyanıyordum. Verilen ilaçlar tesir etmiyordu. İşte, yolda, dolmuşta devamlı kusuyordum. Üstüm başım hep batıyordu. İlaçlar  hiç etki etmiyordu. Her şeyin kokusu dokunuyordu; parfümler, sigara, yemek kokuları, şampuanlar, toz kokusu, sabun kokuları, ter kokuları... Her türlü kokuyu o kadar net alıyordum ki, burnum kapalı dolaşsam bile fayda etmiyordu. 10 hafta, 14 hafta, 16 hafta ama hala bir değişme yoktu ve kilo kaybı sürüyordu. 22. haftada kusmalar azalmaya başladı. Bir sabah midem bulanmadan uyandım. Bütün dünya benim olmuştu sanki. Sonrasında haftada 3-4  defa kusmaya başladım, ardından da gripten 2 hafta başımı kaldıramadım. Tam gribi atlattık dedim, belime bağlı sancılar başladı. Sağ tarafımda yoğunlaştı. Acil Kartal Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldım ve sağ böbrekte büyüme teşhisi konuldu. Eğer büyüme devam ederse, ameliyatla stend takılacakmış böbreğime. Ben, bebegime dokunur, diye bir ilaç dahi kullanmazken, doktorlar ameliyat deyince çok korktum. Bir sürü test, tahlil derken büyüme durdu. Şu an gözlem altında bekliyorum. 15 günde bir takip ediliyor. Bu arada kusmalarım bitti ve benim küçük tavşanım hareket etmeye başladı bu dünyanın en güzel hisslerinden biri; bir an önce vakit geçsin ve artık aramızda olsun, diye bekliyoruz. Şu an 27 haftalık kızım.

Allah herkese yavrusuna kavuşmayı, sağlıkla nasip etsin. İnşallah Nisan’da gelecek. Bu arada kızımızın adı Kumsal: Kumla örtülü deniz kıyısı... İçinde deniz kabukları, güzel sahilleri saklasın, pırıl pırıl parlasın, huzur, güneş enerji versin inşallah...

Canım aşkım, sevdiğim; emeklerin, sevgin, şefkatin için sana sonsuz tesekkür ederim. Seni çok seviyoruz penguenim. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.

Buradan sevgilerle...

Mevra Açıloğlu Uzun

 

 

 

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.