Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
ÇOCUKLARDA ZEKANIN GELİŞİMİ
Eğitimci-Yazar  NURAN KANSU
Yazı Boyutu:
Hayat bir keşif yolculuğu

Doğanın sihirli bir yer olduğunu ve sokakta oynamanın dünyanın en zevkli işi olduğunu çocukken keşfettim. Hiç içeri girmek istemezdim. Biraz daha sokakta kalmak için can atar, bunun için anneme yalvarırdım.

Büyüyünce öğretmen olmaya karar verdiğimde ilkokula yeni başlamıştım.
En çok sevdiğim ders beden eğitimi ve bana konuşma imkanı sağlayan derslerdi ki, bu benim okuduğum senelerde çok nadir rastlanan bir şeydi.

Sokakta çok başarılı bir çocukken! okulda pek de başarılı bir öğrenci! olamadım.  
Bunun sebebini Kanada'da mesleğimle ilgili aldığım dersler ve öğretmenlik yaptığım seneler sırasında "Çoklu Zeka Teorisi" ile karşılaştığımda anladım.    

ÇOKLU ZEKA TEORİSİ SAYESİNDE…
Öğrenciliğimdeki başarı ve başarısızlıklarımın sebeplerini biliyordum artık.  “Aslında her çocuk başarılı olabilirdi.” Bunu bilmek yetmiyordu, paylaşmak da gerekiyordu. İşte böyle başladı çoklu zeka teorisi ile ilgili makalelerim, yazılarım, ilk internet sitesini oluşturmam ve seminerler vermeye başlamam.   Konu ile ilgili öğretmen seminerleri, atölye çalışmaları ve anne-baba seminerlerine halen devam etmekteyim.  

Mart 2012'de "Çocuğumla Doğadayız" adlı kitabım yayınlandı. Çoklu zeka alanlarına göre hazırladığım etkinlikleri uygulayarak çocuklarınızla birlikte doğayı keşfetmeye ne dersiniz?  Sadece doğayı değil, çocuğunuzun yeteneklerini ve zeka alanlarını keşfetmeye ne dersiniz peki?

Öyleyse hoş geldiniz! Bundan böyle, bu köşede çoklu zeka alanları, çocukların yetenekleri ve ilgi alanları ile ilgili yazılarımı sizinle paylaşmaktan çok mutlu olacağım.

www.oncecocuklar.com
www.cocugumladogadayiz.com


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.