Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
YENİ ÇAĞIN ÇOCUKLARI
NUR EDA KASAP
Uluslararası Öğrenci-Anne & Baba Koçu
Yazı Boyutu:
Uykusuz her gece

“Kolik Bebek” yazıma gösterdiğiniz ilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Mesajlarınızı okudukça yalnız olmadığımı/olmadığımızı bir kez daha görmüş oldum.

İnsan çaresiz olunca neler yapabiliyor, o zaman çözüm gibi gelen durumlar şimdi tebessüm ettiriyor.

“Uykusuz her gece, yorgun ölesiye
Unutur muyum seni yorulsam her gece”

Ajda Pekkan’ın bu şarkısı, bebek büyüten annelerin durumunu çok güzel özetliyor. Hele ki bebeği gaz sancısı ile kıvranıyorsa…

Beni rahatlatan bunun geçici bir süreç olduğu. Şu anda hiç geçmeyecekmiş, bitmeyecekmiş gibi gelmiş olsa da bitecek. Biliyorum ve inanıyorum!

Belirtmiş olduğum gibi, insan çaresiz kalınca her yolu deniyor. Gelen mesajları okurken, yaşanmışlıkları dinlerken “Olamaaaz” dediklerim var. İşte bunlardan bazıları:

Kız bebek sahibi genç annemiz, günler süren gaz sancıları ve uykusuz geçen günler ve gecelerin ardından çok sinirli ve gergindir. O gün nerdeyse tüm gün bebek hiç susmaz. Eşi eve geldiğinde, kendisinden 1-2 saat bebeğe bakmasını rica eder. Bu süre de uyuyup biraz olsun dinlenmek ister. Ancak eşi de işten çok yorgun geldiği için kabul etmez ve erkenden yatıp uyur. Gecenin ilerleyen saatlerinde genç anne daha fazla dayanamaz. Bebeği aldığı gibi eşinin yanına götürür, “İster uyut ister salla ne yaparsan yap, ancak sakın benim yanıma getirme, yeter “ der ve yatak odasına gider. Yaklaşık 10 dakika sonra ses kesilir. Bir süre bekler ses yok. Hiç ilgilenmeden uyur. O gece hiç uyanmadan sabaha kadar uyur. Sabah uyandığında gözlerine inanamaz. Bebek hala uyumaktadır. Eşine sorar, “Ne yaptın da bu kadar sakinledi?” Eşi, “Anasonun iyi geldiğini söylemiştin, bende direkt anason verdim. Emziğini ağladıkça rakıya batırdım. Bak nasılda güzel uyuyor” der.

Bu kez erkek bebek sahibi annemizin yaşadığı sıra dışı olay. Yaşadıkları gaz sancıları nedeniyle anne yorgun ve gergin haldedir. Ne denediyse çözüm bulamamışlardır. O gece bebek yine çok ağlar, sallamaktan kolları yorulmuş, uykusuzluktan sinirleri iyice yıpranmıştır. Birden aklına bebeği titretecek ve sallanıyor hissi verecek bir çözüm bulur. Hemen çamaşır makinesini çalıştırır, kurutmaya geçtiğinde bebeği makinenin üstüne bırakır, gerçekten bebek susar. Çok çaresiz kaldığı geceler bu yöntemi 3-4 kez uygular.

Son paylaşımımız yine bir kız bebek sahibi annemizden. Malum olduğu üzere uzun süren gaz sancıları annemizi çok bitkin düşürmüştür. Hiçbir yöntem işe yaramadığı için kendisini çok çaresiz hissetmektedir. Hele ki uykusuzluk onu daha da etkilemektedir. Yine bebeğin hiç susmadan ağladığı bir gece, bebeği ayağında sallarken, odada hamam böceği olduğunu görür. Hızla gidip böcek ilacını alır ve odaya sıkar. Ancak çok yorgun olduğu için odayı havalandırmak aklına gelmez ve bebeği sallamaya devam eder. Çok kısa süre sonra bebek uyur. Üstüne o gece hiç uyanmaz. Genç annemiz sabah olayın farkına varır. Uykusuz ve çaresiz kaldığında, “Acaba yine denesem mi?” diye düşündüğü olmuştur, ancak bir daha böcek ilacı ile bebeğini uyutmayı denemez.

Paylaşımlarınız beni çok mutlu ediyor. Yıllar geçmiş olsa da unutamadığınız anları, yaşanmışlıkları bekliyorum.

Sevgiler…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.