Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
YENİ ÇAĞIN ÇOCUKLARI
NUR EDA KASAP
Uluslararası Öğrenci-Anne & Baba Koçu
Yazı Boyutu:
Merhaba

2011 yılı benim için sürprizlerle başladı. Öncelikle en büyük hediyem, oğlum Kerem dünyaya geldi. Beklediğimizden erken dünyaya gelerek bize en büyük hediye oldu.

Bugün ise yeni yılın başka bir hediyesini aldım. Sevgili Hülya Yıldırım beni aradı;“Anne Olunca Anladım” web sitemizin yazarı olur musun?” dedi.  Çok sevinerek kabul ettim. Bundan sonra da sizlerle birlikte olacağ-ım-ız. Ben ve oğluşum olarak...

Şimdi Nur Eda kimdir, biraz ondan söz edeyim.

İzmir’de doğdum. Uzun süre bankacılık sektöründe profesyonel yönetici olarak görev yaptım. İşletme eğitimi gördüm.

Daha sonra kendimi kişisel gelişim alanında yetiştirmeye karar verip, bu alanda profesyonel olarak çalışmaya başladım.

“Yeni Çağın Çocukları” adlı ilk kitabım 2008’de yayınlandı. Çocuk eğitimine yönelik ikinci kitabım yayın aşamasında.

Melih Arat ile tanışmamla hayatımda yeni bir dönem başladı. “Sıra Dışı Yaşam Becerileri”, “Sıra Dışı Gelecek Mimarlığı”, “İkinci Şans Kişisel Değişim Programı”, “Sıra Dışı Çocuk Yetiştirme - Bilim Sevgisi ve Yaşam Bilgisi Geliştirme Etkinlikleri Eğitmenlik Eğitimi” alarak yeni bir adım attım. Melih Arat’ın lisanslı konuşmacısıyım.

“Sıra Dışı Çocuk Yetiştirme - Bilim Sevgisi ve Yaşam Bilgisi Geliştirme Etkinlikleri Programı” sayesinde çocuklar ile çalışma imkanı buldum. 5 yıldır çeşitli anaokulları ve merkezlerde düzenli olarak bu programı yaklaşık bin çocukla uyguladım.

Hayatımın ikinci büyük dönüm noktasını ise, Ferhan Efeçınar ile tanışarak yaşadım. Quantum Kişisel Gelişim Merkezi ile birlikte “Kişisel Gelişim” alanına girdim. Ferhan Efeçınar ile; International Quantum Student & Life Coaching - Uluslararası Kuantum Öğrenci ve Yaşam Koçu ICF Membership: 1043269 - Bu eğitim sayesinde, Çoklu Zeka Kuramı, Sağ ve Sol Beyin İşlevleri, Duygusal Zeka, Temsil Sistemine Göre Öğrenme, Odaklanma, Motivasyon, Zihni Verimli Çalıştırma, Zihinde Klasörleme ve İlişkilendirme, Kuantum İmajinasyon Tekniği, Kuantum Bilinçaltı cd’leri, Kuantum Ders Çalışma Tekniği, Hafızaya Kaydetme gibi konularda çalışmalar yaptım. Halen bu çalışmalarıma devam ediyorum. Bilinçaltı Programlama Meditasyonları eğitmenlik eğitimi, E.F.T Practitionerlik eğitimi, NLP Practitioner’lık eğitimleri, Usui ve Kundalini Reiki Masterlık eğitimlerimi de Ferhan Efeçınar’dan aldım.

Psikolojik Danışman İsmail Sönmez’in önerisi ile birlikte, Grup Terapi ve Meditasyon çalışmaları yapmaya başladım. Bu çalışmaların ana konuları, “Özgüven”, “İkili İlişkiler”, “İşyeri İlişkileri”.... Bu çalışmalar sayesinde özellikle, özgüven ile ilgili birçok deneyim kazandım.

Birlikte oluşturduğumuz, Varoluşcu Psikoterapi, Grup Psikoterapi, NLP ve Yaratıcı İmgeleme’nin kullanıldığı “Yeni Sen” adlı bir programımız var. Bu program sayesinde kişilerin beden dili, anlatım şekilleri, ifade tarzlarıyla, içsel dünyalarının çelişkilerini gözlemleme ve bunun hayatımıza yansımasını öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum.

Son olarak, birlikte oluşturduğumuz “Çocuk Atölyesi” adlı programımız söz konusu.
Eylül 2009’da Livcon R.International Certified Coach eğitimini Metin Çınaroğlu’ndan aldım.
Ekim 2009’da Hacettepe Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Katılımlı II.Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kongresi’nde çeşitli eğitim ve Workshoplara katıldım.

Özellikle ilk kitabımın ağırlıklı konusu olan, “Oyun Pedagojisi” konusunda Prof. Dr. Berka Özdoğan’dan değerli bilgiler edindim.

Uluslararası NLP Federasyonundan onaylı (INLPTA), NLP Master Practitioner’lık eğitimimi tamamladım.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Sevgi Mir’in onayı ile hastanede yatan çocuklara programımı uygulama imkanı buldum.  Ailelerine de “Çocuklarda Özgüven”, “Çocuk, anne-baba İletişimi”, “Çocuk ve Duygusal Şiddet” konularında seminerler verdim.
Uluslararası Öğrenci-Anne & Baba Koçu olarak çalışmalarıma devam etmekteyim.

Tanıştığım, çalıştığım her yeni kişi ile öğrenmeye devam ediyorum. Sizlerle paylaşım içinde olmak beni mutlu edecek.

Yeniden “merhaba”.

Sevgiler...



 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.