Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Topuk sesleri ve estetik

Topuk sesleri bayanlarla özdeşleşmis bir sözcük öbeği. Erkeklerde topuk kullanmalarına rağmen erkekleri temsil etmiyor.

Belki de kastedilen nerede olsa dikkat çeken, gözlerin istemsizce o yöne dönmesine neden olan sivri topuk sesleri... Erkeklerin hakim olduğu  bir alanda kadınlarda yer almaya başladığı zaman, atılan manşetlerde topuk sesleri hemen yerini alıyor.

İşin estetik boyutuna gelince doğru topuk sesi yarattığı özgüven ile bir bayanın estetik puanını çok yükseltiyor gerçekten. Dolayısıyla çekiciliğini… Yanlış topuk sesinin ise epeyce olumsuz bir geri dönüşü var. Topuk sesleri kişiliği ya da o anki ruh halini de ele veriyor. Düzensiz  topuk sesleri kararsızlığa…Ritmi bozuk topuk sesleri savrukluğa…Ayakkabının beline yüklenerek çıkartılanlar kabalığa…Bütün taban ile birlikte olanlar  görgüsüzlüğe... Parazit sesler eğitimsizliğe işaret edebiliyor. Bazıları kolayca düzeltilebilecek türden. Örneğin, ayakkabı tam ayağa oturmuyorsa parazit sesler çıkartıyor. Hemen düzeltilebilecek bir olumsuzluk....

Bir de olumlular var. Ritmik, müzikalitesi olan, manyetik, düzenli... Hatta bazen o denli mükemmel ki adım araları eşit. Yüksek topuğun sonucu olarak ses aralıkları daraldıkca feminen hava artıyor. Küçük adımlar atılması gerektiği için… Dünyadaki en seksi sesin çekici bir kadının güvenli topuk sesleri olduğunu düşünenler az değil. Marilyn Monroe‘nun "Bir kıza doğru ayakkabıyı ver, dünyayı fethedebilir" sözleri dikkate alınmalı.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.