Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Kök hücre ve uygulamaları

Kök hücre enjeksiyonları gün geçtikce önem kazanıyor.  Bu konuda kulak arkasından elde edilen kök hücreler popüler olmaya başladı.

Kulak arkası derisi bazı ilginç özelliklere sahip. Öncelikle doğal olarak güneşten korunmuş bir deridir ve bu nedenle yüze göre en genç deridir. Bir başka ilginç özelliği kök hücrece çok zengin olmasıdır. Bu açıdan farklı iyileştirme potansiyellerine sahiptir. Bu bölgeden elde edilen kök hücreler deri kaynaklı kök hücrelerdir. Kök hücreler bedenimizin her yerine dağılmış olarak bulunurlar. Ancak bunlar arasında kolayca elde edilebilenler birkaç doku kaynaklıdır. Deri, yağ ve kemik iliği gibi…

Kulak arkasından biyopsi ile alınan deri parçasından kök hücre içeren bir hücre topluluğu ayrıştırılıp bir aşı haline getirilir. Biyopsi ile alınan yer kendiliğinden iyişebildiği gibi basitce dikişle de kapatılabilir. Bu aşı büyük oranda hacim verici olarak kullanılamazsa da özellikle ince çizgiler, çukurluklar  ve hacim vermeden gençleştirme için oldukça etkilidir. Ancak bu işlemin belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir.

Yüz gençleştirme yanında akne izi tedavisinde de bu hücrelerin yararları bulunmaktadır.
Akne izlerine yüz derisinin bozulmuş coğrafyası olarak bakmak gerekir. Tedavisi ise bu bozuk coğrafyanın iyi belirlenmesinden geçer. Kraterler ,tepeler ya da vadiler bozulmuş derinin en önemli özellikleridir.

Akne izi tedavisinde gerçekten çok seçenek vardır. Bunun en önemli nedeni akne izlerinin çok farklı türleri olmasıdır. Akne izlerinin en hafif şekillerinde yüz coğrafyası çok fazla etkilenmez.   

Akne izi çukur şeklinde ise tedaviyi bir test belirler. Deriyi germe ile çukurluk kayboluyor ya da azalıyorsa hücre enjeksiyonları çok yararlı olur. Yoğun akne geçirmiş kişilerde deri altı dokusu erir. Bu durumda akne izi yanında yanaklarda çöküklük de vardır. Akne izi sorunu çok yönlü olup tedavisi de çok yönlü olmalıdır.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.