Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Bebeklerde kepçe kulağın tedavisi

Kepçe kulaklar rahatsız edici estetik sorunlardan birisi. Kadınlarda kamuflajı daha kolay olsa da erkeklerde kısa saçlar ile olduğu gibi sorun açıkta kalabiliyor. Aslında bir çocukluk çağı sorunu. Çocuğun kulak gelişiminde her şey tamam olsa da bazı açılar yeterince oluşmadığı zaman ortaya kepçe kulak çıkmakta.

Kepçe kulağın özellikle ilk yaşlarda kolay bir tedavisi olabiliyor. Anneden geçen östrojen hormonu nedeniyle çocukların kulak kepçeleri yaşamın ilk yıllarında oldukça yumuşaktır. Bu aynı zamanda kulağa kolayca şekillendirilebilme özelliği de verir. Yanlış yatırılan, kulakları katlanan çocuklar bu nedenle risk altındadır. Ancak ilerleyen yıllarda kulak sertleştiği için bir operasyon yapmadan kepçe kulağı düzeltmek pek mümkün değil.

Kepçe kulağı düzeltmek için özel bir yapıştırıcı ve yapıştırıcı bantlar işe yarar. Hekim tarafından bu teknik aileye gösterildikten sonra, aile evde uygulama yapabilir. Bu sırada kulağa yapılacak doğru masajlar işlemi kolaylaştırır. Yaklaşık 3 ay sonra sonuç alınması gerekir. Diğer türlü işleme devam edilmez. Operasyona karar verilirse, bunu okul çağından önce yapmak uygundur. Diğer türlü çevrenin alayları ya da takılmaları psikolojik travma yapabilmektedir. Bu takılmalar beden algı bozukluğu yanında önemli okul sorunlarına bile neden olabilir.


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.