Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Vajina estetiği

Bütün beden estetiğindeki gelişmeler ve talepler vajen estetiği konusunu da geliştirdi. Estetik bir bütün olduğuna göre sadece yüz gençleştirme ya da meme estetiği gibi daha makro yapılar değil, el estetiği ve gençleştirme yanında vajina estetiği de bütüncül estetiğin bir parçası oldu. Meme estetiği gibi vajina estetiği de bir gereksinim olan feminen duyguları hissetmeyi ya da yeniden kazandırılmasında yardımcı olur.

Doğumla birlikte en fazla deforme olan yapılardan birisi de vajinadır. Travmatik yırtıklar, düzensizlik ve genişleme doğumun etkilerinden bazıları…

Yapısal olarak vajina dudaklarında sarkma, büyüklük, şekil bozukluğu sık görülen sorunlar arasındadır. Bazen vajina çevresi yağ dokusunun fazlalığı da bir sorun olarak karşımıza çıkar. Bunun dışında yapısal olarak şekil bozuklukları ve yaşlanmaya bağlı deformasyonlar da var. Özellikle yaş ilerledikçe tonus kaybı, gevşeme, dolgunluğun azalması diğer sorunlar arasındadır.

Vajinadaki çoğu estetik sorunlara çevre yapıların sorunlarının da eşlik ettiği görülür. Mesane, rektum sorunları ya da vajina duvarının kanal içine fıtıklaşması gibi. Vajinanın çoğu estetik sorunu aslında aynı zamanda fonksiyoneldir. Dar bir pantolon giymede zorluk, cinsel ilişki öncesi utanma ya da baskı duyguları, cinsel ilişkide sorunlar gibi...

Vajina estetiğinde labioplasti adı verilen vajina dudaklarının şekillendirilmesi ya da küçültülmesi, vulvoplasti adı verilen vajina çevresi dokulardaki germe, yağ enjeksiyonu ya da yağ alma işlemleri, perineoplasti adı verilen vajina ile rektum arasındaki dokulardaki fazlalıkların alınması ve germe işlemleri, klitoraplasti adı verilen klitoris çevresindeki fazla dokuların temizlenmesi, himenoplasti adı verilen kızlık zarı onarımları bölgenin başlıca işlemleri arasındadır.

İşlemlerde cerrahi germeler, lazer, yağ alma ve verme teknikleri kullanılır. Temel estetik işlemlerin çoğu günübirlik işlemler olup iş ve sosyal hayata dönüş hızlıdır. Çevre organlarda eşlik eden sorunlarda plastik cerrahın kadın doğumcu ile birlikte değerlendirmesi ve işlemi gerçekleştirmesi uygun olur.


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.