Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
PROFESYONEL BİR BABA'DAN ANNELERE
Yazı Boyutu:
Muhtaç olduğun kudret

 

Yıl 2009.
Mecburi olan ilköğretime devam etmeyen çocukların oranı yüzde 5.
Ortaöğretime devam etmesi gereken çocukların yüzde 40’ından fazlası ortada yok.
Yükseköğretim ise tam içler acısı. Üniversiteye gitmesi gereken gençlerin sadece yüzde 20’si sıralarda.


Neymiş? Nüfusumuz gençmiş, geleceğimiz aydınlıkmış, yarınlar bizimmiş.
Sen evlatlarına bırak iyi eğitimi, temel eğitim bile vereme, sonra genç nüfustan hayır bekle.
Doğurun, doğurtun ve hatta daha fazla doğurun. Daha fazla çocuk yapması için insanları gaza getirin. Aile planlamasıymış, kaliteli hayatmış kimin umrunda?
Hayat kalitesi düşük, fakirlik bol olsun ki, muhtaç durumda olanlar daha kolay kandırılabilsin 2 kilo pirince, 50 kilo kışlık oduna seçim zamanı. Kim tutar sizi?
1-3 ya da 5 çocuk yetmez. 10 tane doğurun. Okullar, derslikler, öğretmenler boş zaten. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 15 nasıl olsa, doğurun!
Sakın daha iyi eğitim almasına, daha bilgili olmasına izin vermeyin bu halkın. Cehalet hakim olsun ki, onbinler kalsın enkaz altında, silip süpürsün Ayamama hayatları, yolları, onlarca insan göçüp gitsin her gün karayollarında. Ve bol olsun ki cehalet, unutulsun bütün bunlar iki günde.

HEP BİRLİKTE FAKİRLEŞİYORUZ!
Öyle bir sisteminiz olsun ki, öğretmenleriniz ikinci bir iş yapmak zorunda bırakılsın.  Bir öğretmenin maaşı, ailesinin aylık giderinin yarısını karşılamaya yetmezken, aldıkları maaş açlık sınırının biraz üstü, yoksulluk sınırının yarısıyken, siz kaşıyın göbeklerinizi sırça köşklerinizde.
Daha fazla yatırım yapmayın sakın eğitime. Son 6 yılda olduğu gibi, eğitime yapılan yatırımların yüzde 60 azalmış olması yetmez. Daha da tırpanlayın, hatta durdurun eğitime yatırımı. Gül dikin her yere, şehir ortasına yapay şelaleler inşa edin, odun kömür, buzdolabı dağıtın o paralarla.
Eğitmeye, öğretmeye, üretmeye karşı olun! Karşı olun ki, daha fazla bağımlı olalım dışarıya. Daha fazla paramız gitsin, daha da fakirleşelim hep birlikte. Benim de derdime bak. Memleketin toprakları peşkeş çekiliyor karış karış, paramız dışarı gitmiş çok mu?

SUÇ KİMDE?
“Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri öğrenimin sınırı ne olursa olsun, ilk önce ve her şeyden önce, Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek gereği öğretilmelidir.
Dünyada, uluslararası duruma göre böyle bir mücadelenin gerektirdiği manevi unsurlara sahip olmayan kişiler, ve bu nitelikte kişilerden oluşan toplumlara hayat ve bağımsızlık yoktur” demiş, Büyük Atatürk, sanki bu günlerimizi görerek. 1922’de söylenen bu sözler hemen hemen 90 yıl sonra hala geçerliliğini koruyorsa, bizleri yönetenler kadar, bizlerdedir de suç.

 

NERESİ YENİ?
Yeni eğitim-öğretim yılı başlamış bugün. “Neresi yeni” diye sorarlar insana, yıllardır değişen, sadece eğitim-öğretim yılının başındaki rakkam iken.
Paran yoksa, evladın iyi ve yeterli öğretime dürbünle bakarken, parası olana da yazık değil midir bunca hırpalama, bu kadar sağma?
15 milyon çocuk okulbaşı yaptı ve onlarla birlikte 30 milyon ana-baba. Allah  hepsine zihin açıklığı, akıl fikir ve ve başarılı olmayı nasip etsin. Öğretmenlerize güç ve sabır dilemekten ve de en derin saygılarımızı iletmekten başka gelen bir şey olsa keşke elden.
Mustafa Kemal Atatürk, “Gelecek için yetiştirilen vatan çocuklarına, hiçbir güçlük karşısında baş eğmeyerek tam sabır ve dayanıklılık ile çalışmalarını ve öğrenimdeki çocuklarımızın anne ve babalarına da, yavrularının öğrenimlerini tamamlanması için her fedakârlığı göze almaktan çekinmemelerini tavsiye ederim. Büyük tehlikeler önünde uyanan milletlerin kararlarında ne kadar ısrarlı olduklarını tarih doğrulamaktadır. Silahı ile olduğu gibi kafasıyla da mücadele mecburiyetinde olan milletimizin, birincisinde gösterdiği kudreti ikincisinde de göstereceğine asla şüphem yoktur” demiş.
Peki, o kudret var mı artık bizde? Varsa, gösterilmesi gerekmiyor mu artık sizce? Yoksa biz de mi uyacağız, Atatürk’ü yalancı çıkarmaya çalışanlara?


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.