Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
PROFESYONEL BİR BABA'DAN ANNELERE
Yazı Boyutu:
Sensizlik

Hayat nasıl olacaktı senden sonra, nasıl olması lazımdı? Hep bir şeyler eksik olacaktı. Sen buralarda olduğun zamanki gibi güzel olmayacaktı hayat. Zaman her şeyin ilacı olacaktı, biliyordum. Ama sana olan özlemim nasıl dinecekti? Onu bilmiyordum işte! Ama şimdi bunu da biliyorum. Hiç dinmiyor, artıyor içimdeki, içimizdeki özlem. Seni hergün daha çok özlüyorum, daha da çok özleyeceğim. Artık bunu da biliyorum. Seni özlemeyi de seviyorum artık.


Birlikte yaptığımız, yaşadığımız çok şey oldu. Ertelediklerimiz de, yaşayamadıklarımız da... Bunları sen gittikten sonra, seninle paylaştım zaten, biliyorsun. Birbirimizi anladığımızı, anlaştığımızı da  biliyorum. Geçmişe dair bir ukte, bir üzüntü yok içimde. Hayatı dolu dolu yaşadık, çok iyi iki arkadaştık. Kaç baba ile evladına nasip olur ki böyle bir sevgi ve paylaşım? Arkadaşlarıma da “Babanızla, annenizle hiçbir şeyi ertelemeyin. Dolu dolu hayatı yaşayın ” diye de tavsiye etmekten kendimi alıkoymuyorum.

Baba olmadan bazı şeyleri anlayabilmek mümkün değilmiş. Seni o anlamda  geç anladım, ama anladım; hem de çok iyi. O yüzden senden öğrendiklerimin üzerine koyarak, senin gibi bir baba olmaya çalışıyorum.

Kendime üzülmüyorum artık. Eğer üzülürsem, üzüleceğini de biliyorum. Bir baba evladının üzülmesini ister mi hiç? Bilhassa çok şanslı hissediyorum; senin gibi bir babanın evladı olduğum için. Sen de benimle hep gurur duydun. Duygularını, sıcaklığını hiç saklamadın benden. Bana her zaman tüm sevgini verdin, hissettirdin hep birlikte olduğumuzu. Bütün kararlarıma saygı gösterdin, annemle birlikte. Eğer bugün özgüveni yüksek bir bireysem bunda en büyük pay hiç kuşkusuz sizin. Bu nedenle babam, bana verdiklerin, öğrettiklerin, üzerimdeki emeklerin, benim ve bizim için yaptıklarından dolayı sana minnettarım.
Fiziken uzaklarda olsan da, bana sadece bir nefes yakınlıktasın her zaman... Hiç uzaklara gitmedin benden, bizden hiç kopmadın, kopamazdın, kopmayacaksın.

Bu bir bayrak yarışı. Sen bayrağı bana devrettin, şimdi ben koşuyorum. Bu koşunun elbet bir sonu var. Amaç; yarışı birinci bitirebilmekten ziyade, arkada iyi izler bırakarak, senin gibi bitirebilmek. Senden böyle öğrendim. Bu amaçla koşuyorum ben de...

Yarın bir başka Babalar Günü. Sensiz bir Babalar Günü değil benim için. Üzülmüyorum artık sensizliğe, zira sensiz değilim. Sen, hep benimle birliktesin, benimlesin, yanımda, sağımda, solumda, arkamda, her yerde, kalbimin en derinlerindesin. Tek birşey var: O da seni özlemek! İdare ediyorum, olsun o kadar... Babalar Günü’n kutlu olsun.

Seni seviyorum...





Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.